Home » , » Λοιπόν τοκογλύφοι σας άρεσε;

Λοιπόν τοκογλύφοι σας άρεσε;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 27 Ιουνίου 2015 | 3:21 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Χαίρομαι που θα έχουμε εμείς λόγο κι ας μη το περίμενα. Ο ΣΥΡΙΖΑ σωστά εκμεταλλεύτηκε την προκλητική αλαζονεία των τοκογλύφων αιφνιδιάζοντας τους, πράττοντας σύμφωνα με τη λογική κι ας μην ήθελε ρήξη.

Τα προβοκατόρικα δημοσιεύματα που στοχεύουν σε πανικό θα πέσουν στο κενό. Φωτογραφίες πχ με δήθεν ουρές στα ΑΤΜ που ποζάρουν 7 άτομα μας κάνουν και γελάμε. Η προσπάθεια ταύτισης πάντως του μνημονίου με το ευρώ ΔΕΝ ισχύει σε αυτό το ερώτημα κι αυτό με προβληματίζει. Δηλαδή όταν ο κόσμος -με το καλό- στείλει στο διάολο την επαίσχυντη, απάνθρωπη, καβαλιστική συμφωνία, αυτό δεν θα σημαίνει πως η κυβέρνηση θα είναι αναγκασμένη να φύγει από την παγίδα του Ευρώ! Υπενθυμίζω πως δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο που προβλέπει έξοδο από την παγίδα της Ευρωζώνης. Φυσικά η γνώμη μου ταυτίζεται με αυτή του ΚΚΕ για το θέμα.

Εντούτοις η κίνηση αυτή είναι μια απάντηση στην τρομοκρατία των τοκογλύφων. Η ΝΔ και τα δεκανίκια θα διαλυθούν μετά από αυτό. Ήταν η γαλάζια συμμορία των δοσίλογων έτοιμη από τη μια να ψηφίσει συμφωνία ενώ από την άλλη θα κατακεραύνωνε την κυβέρνηση για όσα ψήφιζαν μαζί! Μάλιστα έκανε μασάζ για ανωμαλία - αποστασία, ακόμα και για πρόκληση ταραχών στα γίδια της, με εμφανές σκοπό το διχασμό και την πραξικοπηματική κατάληψη της εξουσίας. Ο Άδωνης τώρα αποφάνθηκε μόνος του για το παράνομο του δημοψηφίσματος!. Εσύ δεν έλεγες μπουμπούκο, ότι ο κόσμος ήθελε πάση θυσία συμφωνία; Τώρα λέτε άλλα; Αν το θεωρείς παράνομο, μη πας να ψηφίσεις.

Μόνο και μόνο η φάτσα των δημοσιογράφων των ΜΜΕ ή του Σαμαρά - Σ. Θεοδωράκη - και στελεχών του ΠΑΣΟΚ καθώς κι η αγωνιώδης προσπάθεια τρομοκράτησης κι εκβιασμών από τα ΜΜΕ δείχνει πολλά. Η ΝΔ θέλει φόρους, αύξηση στο 23% από 6,5% το ΦΠΑ, μείωση συντάξεων, κατάργηση ΕΚΑΣ, επικουρικών, πρόωρων, νέες μειώσεις μισθών, νέες απολύσεις, ΕΝΦΙΑ και λοιπά χαράτσια, που δεν θα εξαθλιώσουν μόνο, θα σκοτώσουν χιλιάδες συνανθρώπους μας. Είναι χαρακτηριστική και η απώλεια ψυχραιμίας των Ευρωπαίων καπιταλιστών. Η Bilt παραδέχεται άθελα της, πως οι Ευρωπαίοι για να μη χάσουν χρήματα, θα πρέπει να υποχωρήσουν! Εκείνο που κρύβουν είναι ότι σύμφωνα με τους ίδιους τους κανόνες που ισχύουν στην ΕΕ τα δημοψηφίσματα έχουν ανώτερη ισχύ από οτιδήποτε άλλο, πρέπει μάλιστα να γίνονται σεβαστά από όλους. Αν ψηφίσουμε "Δεν Εγκρίνεται" είναι υποχρεωμένοι να πάρουν πίσω τα μνημόνια.

Γι αυτό θα λυσσάξουν για να εγκριθεί η συμφωνία. Θα υπάρξει τρομοκρατία, προβοκάτσιες, ότι μπορούν, για να μας επιβληθούν. Μάταια όμως, ο κόσμος που στη συντριπτική του πλειοψηφία βογκά από τα μνημόνια έχει μια χρυσή ευκαιρία να τιμωρήσει τους τοκογλύφους, να πει ξεκάθαρα φτάνει ως εδώ. Το είπε ήδη στις εκλογές αλλά στο ΣΥΡΙΖΑ πίστευαν σε "διαπραγμάτευση". Με τους βρικόλακες των αγορών; Τέλος πάντων, κάλιο αργά παρά ποτε.

Υπομονή λίγες μέρες τους μείνανε. Θα κάνουμε την Κυριακή ένα μικρό αλλά σημαντικό βήμα προς την Ελευθερία μας. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ανώνυμος
27 Ιουνίου 2015 στις 4:15 μ.μ.

Μητσο συμφωνώ και επαυξάνω με όσα λες, αν λοιπόν η πρόταση του Σύριζα την επόμενη Κυριακή για ΟΧΙ, γίνει πράξη ποια πιστεύεις ότι θα είναι η επόμενη κίνηση των "θεσμών"? πιθανόν να πάρουν πίσω την αιμοσταγή πρόταση του προγράμματος των 11δις, πολύ ωραία!!! είναι όντως μια μεγαλειώδης νίκη του Τσιπρα, όμως μπαίνει σ εφαρμογή το πρόγραμμα της κυβέρνησης τον 8δις, σωστά?, άρα λοιπόν ο Σύριζα η "αριστερή παρέμβαση" και οι άλλες τάσεις που στηρίζουν το κυβερνών κόμμα ψηφίζουν τα 8δις μέτρα, πιστεύοντας ότι έκαναν το καλύτερο δυνατό για το λαό αφού τα μέτρα δεν είναι 11 αλλά 8δις, έτσι έχουν την συνείδησή τους καθαρή, σωστά? άρα, όλα μέλι γάλα, και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο, αφού δεν θα λογοδοτήσουν στους ψηφοφόρους του κάνοντας μια τέτοια ηρωική κίνηση!

Δεν θα διαφωνήσω καθόλου ότι ο Τσιπρας, με την πρότασή του έφερε τα πάνω κάτω, και με το εδώ ευρωκατεστημενο αλλά και με το παγκόσμιο και ευρωπαϊκό σύστημα των λύκων, όμως πραγματικά είναι λύση? είναι λύση υπέρ του λαού? υπέρ των λαϊκών στρωμάτων? υπέρ μιας κοινωνίας που εδώ και 5 χρόνια βιάζετε καθημερινά?, πριν από λίγες μέρες μιλούσαμε ότι η κυβέρνηση για να παραμείνει στο ευρώ και την ΕΕ δίνει προτάσεις στην λυκοσιμαχια 8δις, πράγμα απαράδεκτο και ουσιαστικά δολοφονικό για το λαό αφού είδη πάνω στα προηγούμενα μνημόνια που δεν καταργεί τίποτα, προσθέτει οικονομικά βάρη, τώρα λοιπών το παιχνίδι αλλάζει ο κος Τσιπρας η κυβέρνηση Σύριζα εμφανίζονται σαν Ήρωες που λένε το μεγάλο ΟΧΙ στους δανειστές μας.

Νομίζω ότι το σημαντικό δεν είναι να κάνει ο Σύριζα τα μούτρα κρέας ούτε του Αδωνη ουτε του Σαμαροβενιζελου (αν και προσωπικά τους χρειάζεται και μπράβο του), ο σκοπός της κυβέρνησης Σύριζα ήταν και είναι το να μπορέσει με την αριστερή πολιτική της να μείνει δίπλα στο δοκιμαζόμενο λαό με έργα, όλα τ άλλα είναι εκ του πονηρού στο πως θα εδραιωθούμε στο Μαξίμου και στην συνείδηση του Ελληνα.

Δεν θέλω να σε κουράσω άλλο, αλλά θα μ ενδιέφερε πολύ η άποψή σου, αν έχεις λίγο χρόνο μπορείς να μου απαντήσεις σ αυτά τα χαζά ερωτήματα?

ΥΓ Θα θελα να ξέρω και την στάση επ αυτού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

28 Ιουνίου 2015 στις 2:08 π.μ.

Μητσαρα ασε τα σάπια.
Οχι στο μνημόνιο της Τρόικας αλλα ναι στο μνημόνιο του Τσίπρα, ειναι η απάτη του αιώνα.

Οχι σε όλα τα μνημονια της εξαθλίωσης, έξοδος απο τη λυκοσυμμαχια, ειναι η μονη φιλολαϊκή θέση.

Ανώνυμος
28 Ιουνίου 2015 στις 9:22 π.μ.

Είχα πει πως ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι μια προσποιητή υποχώρηση των τοκογλύφων και μια φαινομενική - απατηλή "νίκη" του ΣΥΡΙΖΑ με ένα πιο "λάιτ" μνημόνιο. Οποιοδήποτε μνημόνιο θα οδηγήσει στα ίδια αποτελέσματα στο να κάνει λούμπεν το προλεταριάτο, καταργώντας όλα τα δικαιώματα που αποκτήθηκαν μετά από σκληρούς αγώνες. Άλλο συντομότερα κι άλλο λίγο αργότερα. Ξέρουμε όλοι τι είναι η σαλαμοποίηση. Προφανώς είμαι κατά όλων των μνημονίων. Εδώ έχουμε ένα ερώτημα συγκεκριμένο. Είμαστε υπέρ η κατά της πρότασης των τοκογλύφων; Τι πρέπει να πούμε; Υπέρ γιατί η ερώτηση είναι ελλιπής; Να βγάλουμε τα μάτια μας; Το ΚΚΕ προτείνει κι άλλα ερωτήματα. Πολύ καλά κάνει. Όμως στο συγκεκριμένο ερώτημα η απάντηση είναι ΟΧΙ, δεν θέλω μνημόνιο. Ξεκάθαρα. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ελιγμούς μετά, κακό της κεφαλής του. Θα έχει χειρότερη τύχη από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Κάποιοι έχουν παρεξηγήσει τα πράγματα. Σας ευχαριστώ. mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger