Home » , , » Στέργιος Κατσαρός: Ετσι έζησα τα "Ιουλιανά" του ΄65 (Ηχητικό)

Στέργιος Κατσαρός: Ετσι έζησα τα "Ιουλιανά" του ΄65 (Ηχητικό)

Από giorgis , Κυριακή 12 Ιουλίου 2015 | 10:30 π.μ.

Του Γ. Γ.

Προχτές το βράδυ κάναμε μια μαραθώνια εκπομπή στον διαδικτυακό μας ραδιοσταθμό σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα.
Ξεκίνησε ο σύντροφος Ηρακλής και μετά συνεχίσαμε μαζί κάνοντας παράλληλα μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με ακροατές μας που είχαν ρθει στο  chat του ρ/σ μας.

Επειδή στην εκπομπή αναφερθήκαμε στα Ιουλιανά του ’65 κάνοντας παραλληλισμούς με το σήμερα θυμήθηκα μια συνέντευξη που είχε δώσει στον ρ/σ μας –στον σ. kokkinioti- ένας αγωνιστής, που σαν μέλος της ΕΔΑ τότε είχε ζήσει τα γεγονότα και τα διηγήθηκε με παραστατικό τρόπο. Ο Στέργιος Κατσαρός. Απόσπασμα, λοιπόν απ’ αυτή την συνέντευξη –η οποία σημειωτέον μας δόθηκε το Νοέμβρη του 2011- περιέχει το ηχητικό που παραθέτουμε.

Ο Στέργιος Κατσαρός συμμετείχε σε όλους τους αγώνες του εργατικού κινήματος τις τελευταίες έξι σχεδόν δεκαετίες. Από τις συγκρούσεις των οικοδόμων το 1961 με την αστυνομία και τα Ιουλιανά μέχρι την παράνομη δράση στη δικτατορία, τα ταξίδια στην Λ. Αμερική και το κίνημα του εργοστασιακού συνδικαλισμού. Έχει χαρακτηριστεί σαν εμβληματική μορφή για την ιστορία του εργατικού κινήματος.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το βιβλίο του «Εγώ, ο προβοκάτορας ο τρομοκράτης» που κυκλοφόρησε το 1999 από τις εκδόσεις Μαύρη Λίστα.

Μπορεί, επίσης, κανείς να διαβάσει την εμπειρία του Στέργιου Κατσαρού, από την Κούβα, στο ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ –30 χρόνια CHE του Ιού της Κυριακής


Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger