Home » , » Μια "ωραία ατμόσφαιρα" στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Μια "ωραία ατμόσφαιρα" στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015 | 6:41 μ.μ.

Με τακτικισμούς και λεκτικές κορώνες –πρόθεση για σύγκλιση έκτακτου συνεδρίου, και δημοψήφισμα των μελών του ΣΥΡΙΖΑ- που είναι αμφίβολο αν θα υλοποιηθούν, προσπαθεί η ηγετική ομάδα του Σύριζα, μέσω των λεγομένων του Τσίπρα, να απεγκλωβιστεί από τις οργισμένες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία αλλά και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος η μεταστροφή σε βάρβαρη μνημονική πορεία του πάλε πότε ριζοσπαστικού αριστερού προφίλ του κόμματος της Κουμουνδούρου.

Μια ματιά στην σημερινή ειδησεογραφία «φωτογραφίζει» την πραγματικότητα.

Δεκάδες προσωπικότητες ανάμεσα τους ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Γιώργος Κασιμάτης, ο Βένιος Αγγελόπουλος, ο Κλεάνθης Γρίβας, ο Στάθης Κουβελάκης, κ.α δίνουν στην δημοσιότητα κείμενο-έκκληση που ζητούν να διακοπεί η μνημονιακή πορεία «καταστροφής και υποδούλωσης» της χώρας και να γίνει σεβαστή απ’ όλους η βούληση του ελληνικού λαού, όπως εκδηλώθηκε στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Η Ελλάδα, όπως αναφέρουν, αναφέρουν χαρακτηριστικά στο κείμενο τους χρησιμοποιείται ως «πειραματόζωο», για να δοκιμασθούν οι μέθοδοι καταστροφής του ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους και της ευρωπαϊκής δημοκρατίας.

Με ανακοίνωση της η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ιερισσού παρουσιάζεται «οργισμένη και λυπημένη» με τα όσα είπε στην χθεσινή του συνέντευξη ο Τσίπρας για το ζήτημα των Σκουριών της Χαλκιδικής τονίζοντας ότι «Ανακοινώνουμε ότι κανείς δεν θα πρέπει να μας θεωρεί δεδομένους, και να γίνει αντιληπτό ότι η συνάντησή μας με την αριστερά έγινε μέσα από αγώνες και όχι κωλοτούμπες και ξεπουλήματα».

Αιχμηρή και η απόφαση της Ο.Μ. Σύριζα, Κέντρου Θεσσαλονίκης που ανάμεσα στα άλλα υπογραμμίζει: «Η σκληρή πραγματικότητα δεν μπορεί να δικαιολογήσει την αποδοχή και πολύ περισσότερο την υλοποίηση από μια αριστερή κυβέρνηση μιας μνημονιακής συμφωνίας με φρικιαστικά μέτρα που οδηγούν σε  βίαιη παραπέρα φτωχοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας,  στην απώλεια κάθε ίχνους Εθνικής κυριαρχίας και στραγγαλισμό της δημοκρατίας».

Την ίδια στιγμή 5 μέλη της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου παραιτούνται από μέλη του κόμματος γιατί όπως τονίζουν «αρνούμαστε να δεχτούμε ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το δρόμο των μνημονίων, της χρεοκοπίας και της ταπείνωσης. Το σίγουρο είναι ότι ο λαός μας θα ξαναβρεί τον δρόμο του και στις νέες συνθήκες και θα αντισταθεί, όπως έκανε επί μία πενταετία. Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε όπως και όσο μπορούμε για να απελευθερωθεί η χώρα μας από τους δανειστές και τα μνημονιακά δεσμά».

Η «ωραία ατμόσφαιρα» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑφάνηκε και στην συνεδρίαση της Κ.Ε του.

Υ.Γ. Να κάνουμε μια υπόθεση εργασίας και να πούμε ότι γίνεται ένα δημοψήφισμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, προσπερνώντας ποιο είναι το ερώτημα που θα τεθεί, και ότι οι επιλογές της ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζονται να έχουν θετική αποδοχή απ' την πλειοψηφία της κομματικής βάσης. Πιστεύει κανένας ότι οι διαφωνούντες θα αποδεχθούν το αποτέλεσμα και θα συνεργήσουν στην εφαρμοζόμενη πολιτική;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger