Home » , » "Αδειασε" Τσίπρα και την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο Μ. Γλέζος (Ηχητικό)

"Αδειασε" Τσίπρα και την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο Μ. Γλέζος (Ηχητικό)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015 | 1:01 π.μ.

«Αδειασε» στην κυριολεξία τον Α. Τσίπρα και την ηγετική ομάδα του Σύριζα για την στάση που κρατάει στις διαπραγματεύσεις ο Μανόλης Γλέζος.
Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, παρ’ όλο ότι κουβαλάει στους ώμους του μια τεράστια ιστορία μαζί με τα 93 χρόνια του σε εντυπωσιάζει με την διαύγεια των λεγομένων του, και είναι ολοφάνερο ότι κρατάει ολοφάνερες αποστάσεις –και μάλιστα βάζοντας μπροστά στις ευθύνες του τον Έλληνα πρωθυπουργό- από την διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης.

«Σφάζει»  με χασαπομάχαιρο, ο Μ. Γλέζος, την διαπραγματευτική ομάδα της ελληνικής κυβέρνησης που αυτή την στιγμή επέλεξε να συζητάει με τους μαφιόζους τοκογλύφους ένα «κατάλογο με φρικαλεότητες» όπως χαρακτηρίζει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel τα μέτρα που ζητεί το Eurogroup να κάνει αποδεκτά η Ελλάδα.
Για κείμενο "τέρας" που παρουσιάστηκε στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης, κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές,  που αποσκοπεί στην «ηθελημένη ταπείνωση» Ελλάδας όπως υπογραμμίζει το Spiegel για να αποδειχθεί «ότι θέλουν την συντριβή ΜΑΣ. ΕΩΣ ΕΔΩ», όπως συμπληρώνει σε τουιτάρισμα του ο Π. Κάμμένος.

Στην συνέντευξη που έδωσε στον ρ/σ «105,5 στο Κόκκινο» -και την οποία παραθέτουμε σε ηχητικό- ο Μ. Γλέζος δεν περιορίζεται σε στρογγυλεμένες εκφράσεις και λέει τα πράγματα με το όνομα τους.

Αναφερόμενος μάλιστα στο πρόσφατο δημοψήφισμα τονίζει:
«Ο ελληνικός λαός ψήφισε όχι στη βούληση των δανειστών. Εμείς γιατί πάμε και συζητάμε, για να υποταχθούμε; Για ποιο λόγο;» και συμπληρώνει:
«Η κυβέρνηση δε θα έπρεπε σε καμιά περίπτωση να ταυτιστεί με τα κόμματα που εξέφραζαν τους δανειστές και τα οποία είχε καταγγείλει για τη στάση τους. Τα κόμματα αυτά όλο αυτό το διάστημα έσωζαν το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, ξεζουμίζοντας τον λαό. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ να ταυτιστεί μαζί τους;

«Η κυβέρνηση θα έπρεπε να συμπεριφερθεί σύμφωνα με την ιστορία και την εντολή του ελληνικού λαού. Η εντολή στο δημοψήφισμα ήταν να απορρίψουμε τις προτάσεις των δανειστών. Γιατί πάμε και συζητάμε μαζί τους;», τόνισε.

Η παρότρυνση του Μ. Γλέζου προς τον πρωθυπουργό ήταν σαφής: «Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να υπακούσει στην εντολή του ελληνικού λαού, που είπε ΟΧΙ στους δανειστές».
Το ίδιο και το δίλλημα που έθεσε στην κυβέρνηση:
«Εμείς αγωνιζόμαστε για τον ελληνικό λαό που πήρε την εξουσία στα χέρια του - υποτίθεται, γιατί δεν έχει πάρει ακόμα την εξουσία στα χέρια του, βαδίζουμε προς τα εκεί. Το ίδιο κάνουν και οι άλλοι λαοί. Εμείς θα πάμε με τους κυρίαρχους του κεφαλαίου; Η διαχωριστική γραμμή είναι: είσαι υπέρ των λαών ή υπέρ του κεφαλαίου και των μονοπωλίων;».

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

Ανώνυμος
13 Ιουλίου 2015 στις 1:09 π.μ.

Παλι Συγγνώμη θα ζητα ο Γλέζος με τα 83 χρόνια αγώνων και προσφοράς (βγάζω τα 10 χρόνια που ήταν ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ).

13 Ιουλίου 2015 στις 2:57 π.μ.

Αντε μπαρμπα Γλεζο.
40 χρονια αυταπατες πουλας στο λαο.
Πασοκιες 40 χρονων.
Τερμα, ως εδω.

Ανώνυμος
13 Ιουλίου 2015 στις 11:20 π.μ.

AntonSS
Ρε μπάρμπα αντώνη,εσύ δεν κατέβασες την σβάστικα απο την Ακρόπολη?
Ναι μωρέ τώρα σε γνωρίσαμε.Εσύ είσουν μαζί με τον φίλο σου τον Λολοκοτρώνη.
Θυμησέ μας ρε πόσες φορές είσουν καταδικασμένος σε θάνατο.Ξεχνάμε βλέπεις.Και θυμησέ μας επίσης ποσες φορές καταδίκασαν σε θάνατο τον Κουτσούμπα.
Γιατί ο Γλέζος δεν ήταν καμμιά.
Ντροπή.αλλά ποιός έχασε την ντροπή για να την βρούν τα σταλινικά λείψανα?

Ανώνυμος
13 Ιουλίου 2015 στις 1:47 μ.μ.

Τελειώσανε τα παραμύθια κύριε Γλέζο. Συνέχεια τυχοδιωκτισμούς. Ξεκινόντας απο την ΕΔΑ που έγινε Κουρελοχαρτο μετα το 1956 φτιαχνοντας τον Σφαγεα του 1944 σε Γερο της Δημοκρατίας το 1964 Βουλευτής και Ευρωβουλευτής το 1981 και 1984 συνεχίζεις το ίδιο βρώμικο παιχνίδι για να Εγκλοβίσεις πάλι τον λαό. Δυστηχώς για εσας κυριε Γλέζο η προσπάθεια σας να γίνει το ΚΚΕ σαν τα μούτρα σας εδω και 60 χρόνια απέτυχε. Συνεχίστε την Πορεία μέσα στον Βούρκο σας.

Ανώνυμος
13 Ιουλίου 2015 στις 3:13 μ.μ.

Τζαμπα διαβαζα εγω ,χρονια ολοκληρα,για την .....διασπαση;;;;;; Ακομα προσπαθω ,να την καταλαβω!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger