Home » , » "Αριστερή Πλατφόρμα": Υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις όμως συνειδητά η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε την χώρα σε βάρβαρες μνημονικές πολιτικές

"Αριστερή Πλατφόρμα": Υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις όμως συνειδητά η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε την χώρα σε βάρβαρες μνημονικές πολιτικές

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015 | 9:54 μ.μ.

«Ο κ. Τσίπρας έκανε το καλύτερο δυνατόν στις διαπραγματεύσεις. Κι αυτό πρέπει να του το αναγνωρίσουμε».

Ντόρα Μπακογιάννη.

Σε χαρτορίχτρα μας στέλνει ο Πάνος Καμένος για να αποκωδικοποιήσουμε τα λεγόμενα του σχετικά αν θα συνεχίσει το κόμμα του να συνυπάρχει στην συγκυβέρνηση. Απ’ την μια μας λέει ότι οι ΑΝΕΛΛ δεν μπορούν να στηρίξουν την συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση –την οποία μάλιστα χαρακτήρισε «πραξικόπημα» που επέβαλλαν οι «εταίροι»- και την ίδια στιγμή μας λέει ότι συνεχίζει να στηρίζει τον Α. Τσίπρα και την κυβέρνηση.
Ελπίζουμε αύριο με τις αποφάσεις που θα πάρει η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛΛ να ξεκαθαρίσουν οι … χρησμοί Καμμένου.

Απ’ την άλλη είναι ερμαφρόδιτη η κατάσταση που επικρατεί στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ. Οι βουλευτές που πρόσκεινται στην εσωτερική αντιπολίτευση δηλώνουν ότι την Τετάρτη όταν έρθει για ψηφοφορία στην βουλή το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει όλα τα προαπαιτούμενα που απαιτούν οι ξένοι δανειστές- τοκογλύφοι, για να υλοποιηθεί η συμφωνία  θα το καταψηφίσουν ή θα απέχουν απ’ την ψηφοφορία.
Και το εντυπωσιακό είναι ότι δεν αρκούνται σ’ αυτό τουλάχιστον όσοι πρόσκεινται στην «Αριστερή Πλατφόρμα». Αν μεταφράζουμε σωστά το κείμενο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα iskra δεν αποδίδουν στην διαπραγματευτική ομάδα, υπό τον Τσίπρα, απειρία, λανθασμένους χειρισμούς ή ότι πήρε αποφάσεις  εκβιαζόμενη, όπως είπε ο Καμμένος.
Χρεώνουν στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ότι συνειδητά επέβαλλε στον λαό μας ένα βάρβαρο, εξοντωτικό για τα λαϊκά στρώματα μνημόνιο, ενώ είχε την δυνατότητα να ακολουθήσει άλλη εναλλακτική πολιτική.

Τώρα πώς γίνεται αυτοί που απευθύνουν τέτοιες βαριές μομφές  στην ηγετική ομάδα του κόμματος της Κουμουνδούρου να εξακολουθούν να συστεγάζονται στο ίδιο πολιτικό μόρφωμα είναι ένα αναπάντητο ερώτημα.

Παραθέτουμε το κείμενο που αναφέραμε (οι υπογραμμίσεις δικές μας) και το οποίο υπογράφει ο Άκης Μπαδογιάννης μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ


Θεμελιώδες άλλα διάτρητο επιχείρημα όσων υποστηρίζουν τη νέα συμφωνία –μνημόνιο και τις καταστροφικές συνέπειες της, είναι ότι δεν υπήρχε εναλλακτική λύση και ότι αν η χώρα αναγκάζετο να φύγει από την Ευρωζώνη αυτό θα ήταν, τάχα, καταστροφή για τον τόπο.
Το επιχείρημα αυτό δεν ευσταθεί, παρά μόνο ως ευτελής προπαγάνδα.

Κατ' αρχάς η κυβέρνηση, σύμφωνα και με τις προεκλογικές της ρητές δεσμεύσεις, θα έπρεπε να είχε προετοιμαστεί για μια εναλλακτική αντιμνημονιακή πορεία, την οποία στεντόρεια εξάγγελε, ακόμα και αν αυτή θα έπρεπε να φτάσει μέχρι και την έξοδο από την Ευρωζώνη.

Η κυβέρνηση, όμως, παρά τις πιέσεις του «Αριστερού Ρεύματος», δεν έκανε τίποτα για να προετοιμάσει την αντιμνημονιακή εναλλακτική λύση. Κι αυτό διότι, υποκύπτοντας σε «θρησκευτικού» τύπου αγκυλώσεις και στην τρομοκρατία του κατεστημένου, δεν είχε, πέραν των άλλων, την πολιτική βούληση να αμφισβητήσει την θέση της χώρας μας στην Ευρωζώνη.

Ακόμα, όμως, και τώρα, που το κυβερνητικό επιτελείο γεμάτο αυταπάτες και ψευδαισθήσεις, βρέθηκε αντιμέτωπο με τους στυγνούς εκβιασμούς των κυρίαρχων κύκλων της Ε.Ε., υπήρχε η δυνατότητα για πολύ διαφορετικές επιλογές. Δύσκολες και αυτές αλλά ελπιδοφόρες, αξιοπρεπείς και με προοπτική.

Εξ άλλου είναι γνωστό στο κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο ότι στο δίκτυό της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας υπάρχουν, περίπου, 20 δις ευρώ σε ρευστό για έκτακτες ανάγκες.
Αυτά τα ποσά θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν, παρά και ενάντια στη βούληση της ΕΚΤ, για να στηρίξουν οικονομικά και κοινωνικά, μια περίοδο μετάβασης, εφ' όσον ήταν απαραίτητο, στο εθνικό νόμισμα, ως απάντηση στα τελεσίγραφα της Ε.Ε.

Εναλλακτικές λύσεις υπήρχαν; Ναι υπήρχαν! Πολιτική θέληση να εφαμοσθούν δεν υπήρχε. Υπερίσχυσε ο «μονόδρομος» των μνημονίων!
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 6 σχόλια

Ανώνυμος
13 Ιουλίου 2015 στις 10:46 μ.μ.

EE πάση θυσία ο λαφαζαν και πάντα τα μονοπώλια άθΙκτα και κυρίαρχα με τα κλειδία της οικονομίας στους καπιταλιστές.Η απόλυτη τάυτηση της Αριστερής Πλατφόρμας με τμήματα του κεφαλαίου που με την αλλαγή νομίσματος θα ισχυροοιηθούν τα οικονομικά τους συμφέροντα.Αντί να απολογηθούν για την εξαπάτηση και την κοροιδία κομμάτια του ΣΥΡΙΖΑ με κόμματα της εξωκοινοβουλετικής αριστεράς όπως η ανταρσυα (αιώνιοι βαστάζοι και ουραγοί του συριζα) ετοιμάζουν απο κοινού νέα αναχώματα για να εγκλωβήσουν ξανα την ριζοσπαστικοποίηση του κόσμου .. Αλλά έχουν γνώση οι φύλακες ..

Ανώνυμος
13 Ιουλίου 2015 στις 11:18 μ.μ.

Φτάνει πια οι μπαρούφες....Όλοι όσοι γνωρίζουν κάποια πράγματα, συμπεριλαμβανομένου μεγάλου μέρους των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, γνώριζαν ότι ο Τσίπρας και η ηγετική ομάδα γύρω του θα έκαναν στο τέλος συμφωνία. Κανείς όμως δεν πίστευε ότι αυτή η συμφωνία θα ήταν το σημερινό έκτρωμα. Αυτοί που κάνουν ότι τάχα δεν το ήξεραν ή μιλάνε για δραχμή δεν είχαν κανέναν σχέδιο να υποστηρίξουν τις επιλογές τους και μιλούν εκ του ασφαλούς. Ούτε και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πρόγραμμα και αυτό φαίνεται ότι πήγαιναν βλέποντας και κάνοντας, αφού δεν λειτούργησε η αφελής προσέγγιση ότι οι δανειστές θα υποχωρήσουν, βρέθηκαν σε αδιέξοδο και προκήρυξαν το δημοψήφισμα ως λύση απεμπλοκής...(ο Βαρουφάκης είπε ότι μετά το μεγάλο ΟΧΙ ο Τσίπρας είχει ρίξει πλερέζες γιατί περίμεναν ένα ΝΑΙ που θα του έλυνε τα χέρια...). Από την άλλη ο Βαρουφάκης φαίνεται ότι ήθελε να εφαρμόσει θεωρίες με IOU και γκρέξιτ πάνω στην πλάτη ενός ολόκληρου λαού. Ακόμη και ο Λαπαβίτσας έχει πει ότι στη δραχμή πρέπει να πάμε συντεταγμένα, όχι με ασύντακτη χρεοκοπία. Κοινώς τα ..μησαν....κρίμα για τον κόσμο που τους στήριξε....

Ανώνυμος
13 Ιουλίου 2015 στις 11:32 μ.μ.

"Κόμμα ποντικών" ή "κόμμα των μωρών παρθένων" θα ονομάζεται το νέο σχήμα
Επί 25 έτη "αριστερό" άλλοθι πλέον αναβαπτίζονται σε ανάχωμα. Δεν ήξεραν και δεμ έβλεπαν τι εστι ΣΎΡΙΖΑ;

Ανώνυμος
14 Ιουλίου 2015 στις 12:02 π.μ.

H αυταπάτες έλαβαν τέλος, επιστροφή στην ωμή πραγματικότητα των Σαμαροβενιζέλων, όσοι εδώ και 6 μήνες πετούσαν στα σύννεφα καιρός να προσγειωθούν ανώμαλα μεν αλλά και ουσιαστικά δε.
Το παιχνίδι σύντροφοι έλαβε τέλος, δεν μπορέσατε να το καταλάβετε από την αρχή, καιρός είναι να το δείτε κατάματα τώρα, δεν έχει σημασία ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο ποιος τα έλεγε και ποιος έκλεινε τ αυτιά του επιδηκτικα, τα προβλήματα του λαού θα είναι δυστυχώς ίδια και χειρότερα και αύριο.
Καλό είναι πάντως από δω και πέρα όσοι πίστεψαν σ αυτό το οπορτουνιστικο νεφέλωμα των ηξης αφίξεις να βλέπουν πλέων με ποιο επικριτικό μάτι, ο εχθρός είναι ο καπιταλισμός, η λυκοσιμαχία της Ευρώπης αυτή τη στιγμή κάνει πάρτη πάνω στα πτώματά μας, πάνω στην ακραία φτώχεια πάνω στην ανεργία στην ανέχεια στον φόβο, δεν πρέπει να το επιτρέψουμε, οργάνωση και στράτευση όλων μα όλων στους λαϊκούς αγώνες στις εξεγέρσεις στης απεργίες και στις πορείες, μην αφήνουμε άλλο της ζωές μας στα χέρια κάποιων επιτήδειων να τις κατευθύνουν σαν μαριονέτες.
Συστράτευση στο ΚΚΕ στο ΟΧΙ του ΚΚΕ και που δεν παίρνει διπλές και τριπλές ερμηνείες

Ανώνυμος
14 Ιουλίου 2015 στις 12:24 π.μ.

Τραβήξαμε πιστόλι συντροφοι! Και αφου δεν πυροβολήσαμε τον απέναντι, πυροβολισαμε τα πόδια μας!... και λαβωθήκαμε σύντροφοι!
"Καλή αντάμωση στα γουναράδικα"

Ανώνυμος
14 Ιουλίου 2015 στις 1:24 π.μ.

Τα ψέμματα τελειώσανε. Είσαστε όλοι υπεύθυνοι για το 3ο Δολοφονικό Μνημόνιο παρέα και με τους Αθλιους Βαστάζους της ανταρσύα. Το ΚΚΕ δικαιώθηκε 100% Εξοδος απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger