Home » , » Αν υπήρχε εναλλακτικό σχέδιο από το ΣΥΡΙΖΑ

Αν υπήρχε εναλλακτικό σχέδιο από το ΣΥΡΙΖΑ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 26 Ιουλίου 2015 | 1:34 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

.. Κι έπειτα, αφού πηγαίναμε στη δραχμή με τη βοήθεια της Αστροπύλης θα μεταφερόμασταν σε ένα άλλο πλανήτη χιλιάδες έτη φωτός μακριά...

Μόνο αστεία και ειρωνικά μπορεί να αντιμετωπίσουμε τα σενάρια περί επιστροφής στη δραχμή, που είχε δήθεν έτοιμα η κυβέρνηση και ειδικότερα ο υπουργός Οικονομικών. Οι ανακρίβειες που λέγονται απέχουν από τη λογική, περισσότερο από όσο απέχει από τη Γη μια μαύρη τρύπα. Ούτε καν "επιστημονική" αλλά διεστραμμένη φαντασία είναι τα δημοσιεύματα που εξυπηρετούν προπαγανδιστικούς σκοπούς.

Το νόμισμα εντάσσεται μέσα στη γενικότερη οικονομική πολιτική. Εφόσον επέλεξαν ΕΕ, επέλεξαν να μείνουν στο Ευρώ με ότι αυτό συνεπάγεται, μνημόνια υποτέλειας κλπ. Αν υπήρχε εναλλακτικό σχέδιο από το ΣΥΡΙΖΑ, θα γίνονταν από τη αρχή άλλες κινήσεις και δεν θα άφηναν λόγου χάρη το Στουρνάρα στη θέση του, να περνάει τα μέτρα που βόλευαν τους δανειστές. Ούτε θα πλήρωναν 4 δις πριν τον Ιούνιο.

Αλλά υπάρχει λύση έξω από το Ευρώ αρκεί αυτή να είναι ολοκληρωμένη. Να αφορά τη ριζική αλλαγή της πολιτικής, μιας πολιτικής που γεννά οικονομικές κρίσεις, ώστε να υπάρχει η αφορμή για τη λεηλασία των εισοδημάτων των πολλών προς όφελος των ελαχίστων πλουσίων.

Ένας εφοπλιστής μπορεί να πάρει 50.000 την ημέρα, ενώ ο εργαζόμενος μόνο 60. Θα μου πείτε μια εταιρεία έχει έξοδα. Σίγουρα, αλλά οι εφοπλιστές έχουν 56 (πενήντα έξι απαλλαγές) από φόρους που πληρώνονται από τους εργαζόμενους! Το εξωφρενικό είναι πως οι εφοπλιστές ζητάνε ακόμα περισσότερα προνόμια μέσω των υπαλλήλων - πολιτικών! Τα σιγανά ποταμάκια δεν δίνουν καμιά σημασία στους ανέργους, στους άστεγους, τους απλούς εργάτες ή συνταξιούχους, κόπτονται όμως για τα συμφέροντα του Λάτση, του Αλαφούζου και φυσικά του επίσημου χορηγού τους, του Μπόμπολα, που είναι μέσα σε όλα.

Εμ βέβαια για να πάρεις, πρέπει πρώτα να ζητήσεις, όχι σαν τους εργαζόμενους που μας έχουν συνέχεια στην άμυνα, τρομοκρατώντας μας. Νέες μπίζνες λοιπόν και νέα δωράκια με τις ευλογίες ΔΝΤ - ΕΕ για τους Έλληνες Κροίσους. Απίστευτο φαγοπότι, νομιμότατο βεβαίως, αφού περνάει από τη Βουλή, ότι θέλουν οι Τραπεζίτες κι οι υπόλοιποι, με το λογαριασμό να τον στέλνουν πάλι σε μας. Περαστικά μας.

Το ζήτημα λοιπόν είναι αν θα αφήσουμε να συνεχιστεί αυτή η εξαπάτηση. Να πληρώνουμε όλο και περισσότερα στους ίδιους "νταβατζήδες" που μας "πηδάνε" όλα αυτά τα χρόνια. Αν θα ανεχτούμε τις κουταμάρες που μας σερβίρουν. 50 χιλιάρικα τη μέρα είναι 350.000 τη βδομάδα ή 1.500.000 το μήνα. Και τα παίρνουν αμέσως χωρίς να δώσουν λογαριασμό πως και γιατί. Είναι αυτό δίκαιο; Και να ήταν οι μόνοι;

Ο "κομιστής" που καλώς κόπτεται για 200.000, μπορεί να μας πει, αν εκείνα τα εκατομμύρια που είχε στη βαλίτσα, όταν τον έπιασαν, τα έχει ακόμα στο εξωτερικό ή τα έβαλε κάτω από στρώμα; Μάλλον έξω τα έχει, γιατί κάτω από το στρώμα δε χωράνε.

Βλέπεις όταν πρόκειται να λεηλατήσουν τα άπλυτα κρύβονται για να μη τους μυρίσουμε από μακριά. Αλλά η μπόχα τους είναι τόσο μεγάλη που μάταια πασχίζουν. Ο κόσμος τους πήρε χαμπάρι και σύντομα θα αλλάξουν τα πράγματα. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 6 σχόλια

26 Ιουλίου 2015 στις 2:59 μ.μ.

Θα μου πείτε μια εταιρΕία έχει έξοδα.

26 Ιουλίου 2015 στις 3:02 μ.μ.

Frederik "Frits" Bolkestein, 4 Απριλίου 1933 (ηλικία 82-)

26 Ιουλίου 2015 στις 11:17 μ.μ.

‘Αλλά υπάρχει λύση έξω από το Ευρώ αρκεί αυτή να είναι ολοκληρωμένη. Να αφορά τη ριζική αλλαγή της πολιτικής, μιας πολιτικής που γεννά οικονομικές κρίσεις, ώστε να υπάρχει η αφορμή για τη λεηλασία των εισοδημάτων των πολλών προς όφελος των ελαχίστων πλουσίων.’
H προσγείωση βαίνει ομαλά..
Αρκεί να γίνει σε στέρεο αγωνιστικό πεδίο κι όχι σε σαθρή πλατφόρμα.
Ελπίζω να βρεθούμε πάλι στους δρόμους, μαζί με το ΠΑΜΕ

Ανώνυμος
27 Ιουλίου 2015 στις 2:27 μ.μ.

Δεν αντεξε νεα ξεφτίλα ο κουστουμπας τωρα που οι μάσκες πεσανε και μετα το 8ωρο στο προεδρικό μέγαρο (κάτι μοιρασιές κάναν οι αστοί και φυσικά δεν αφηνουν το παιδί τους το κκε στην απεξω) στην επομενη μάζωξη εστειλε τον παφιλη. Τωρα ψάχνουν άλλη πολιτκή οι γραφειοκράτες. Ποιοί? Αυτοί που τωρα ανακάλυψαν ότι για όλα φταίει ο καπιταλισμός ενω μεχρι πριν λιγο μας λέγανε οτι φταιει το Μααστριχτ. Συνεχίστε τις λαμογιές.Ρομπες σε ημερησια διάταξη.

Ανώνυμος
28 Ιουλίου 2015 στις 10:31 π.μ.

Σουρωσες παλι? Τραβα ψηφισε τα μνημονια σου τωρα και μετα οταν ξεσουρωσεις ισως καταλαβεις οτι πλεον δεν υπαρχει τιποτα αλλο καλυτερο για τον εργαζομενο περα απο το ΚΚΕ. Ολοι αποδειχτηκατε φιδια στον κορφο του εργατη. Ολοι πλην ΚΚΕ. Οσες διαφωνιες και αν εχει καποιος με αυτο ειναι αυτη τη στιγμηβο μονοφθαλμος στους στραβους.

28 Ιουλίου 2015 στις 1:06 μ.μ.

"Αν υπήρχε εναλλακτικό σχέδιο από το ΣΥΡΙΖΑ, θα γίνονταν από τη αρχή άλλες κινήσεις"
Σωστό! Επ' αυτού δες επίσης http://fromredrock.blogspot.gr/2015/07/2.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger