Home » , » Εισαγγελική έρευνα για το αν θα ασκηθούν κακουργηματικές διώξεις σε ΜΜΕ

Εισαγγελική έρευνα για το αν θα ασκηθούν κακουργηματικές διώξεις σε ΜΜΕ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015 | 11:23 μ.μ.

 Γράφει ο "μπλοκάκιας"

Τέτοια άθλια προπαγάνδα και προσπάθεια επηρεασμού της λεγόμενης κοινής γνώμης, όπως αυτή που παρακολουθήσαμε τις τελευταίες μέρες από τα ΜΜΕ εν όψει δημοψηφίσματος δεν έχει προηγούμενο.
Το ότι τους γύρισε μπούμερανγκ δεν έχει σημασία. Το γεγονός είναι ότι οι βαρόνοι των ΜΜΕ, κατασκεύασαν ειδήσεις σερβίρισαν τρομολαγνικά σενάρια,  επιστράτευσαν «μούμιες», πολιτικά πτώματα, ότι τέλος πάντων θεωρούσαν πρόσφορο για να επικρατήσει το «ΝΑΙ».  

Και δεν φτάνει ότι οι σχεδιασμοί τους κατέρρευσαν παταγωδώς, τώρα έχουν να αντιμετωπίσουν και ποινικές διώξεις αφού αυτή η συμπεριφορά τους είναι και ποινικά κολάσιμη σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα.

Σύμφωνα με την είδηση που είδε το φως της δημοσιότητας η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας ξεκινάει έρευνα βάζοντας στο στόχαστρο της τηλεοπτικούς σταθμούς και άλλα ΜΜΕ για να διαπιστώσει (αυτό που έχει αντιληφθεί όλος ο κόσμος) εάν παραβίασαν δηλαδή, την εκλογική νομοθεσία, Συγκεκριμένα το άρθρο 162 του Ποινικού Κώδικα που προβλέπει κακουργηματική δίωξη σε αυτούς που προσπαθούν νόθευση της εκλογικής βούλησης, αναφορικά με τον τρόπο που χειρίστηκαν το θέμα του δημοψηφίσματος.

Υπάρχουν συγκεκριμένες έγγραφες καταγγελίες πολιτών που ισχυρίζονται ότι από τα ΜΜΕ έχουν διαπραχθεί αδικήματα όπως: απόπειρα επηρεασμού ψηφοφόρων και απόπειρα νόθευσης εκλογικού αποτελέσματος. Η συγκεκριμένη εισαγγελική έρευνα  δεν αποκλείεται να επεκταθεί και στο ΕΣΡ προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει διαπραχθεί παράβαση καθήκοντος από τα μέλη του.

Στην ίδια κατεύθυνση και  η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, δήλωσε πως το θέμα επιβάλλεται να απασχολήσει την Βουλή, δεδομένης και της εισαγγελικής διαταγής για προκαταρκτική εξέταση αλλά και της ανάλογης διαδικασία στο ΕΣΡ.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger