Home » , , » Ν. Ζαχαριάδης: Το μεγαλείο να είσαι επαναστάτης, κομμουνιστής

Ν. Ζαχαριάδης: Το μεγαλείο να είσαι επαναστάτης, κομμουνιστής

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 1 Αυγούστου 2015 | 3:52 μ.μ.

Σαν σήμερα 1η Αυγούστου του 1973 φεύγει απ' την ζωή ο πρώην γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Νίκος Ζαχαριάδης. Οπως -πιθανόν- διαβάσετε στις παραπομπές που παραθέτουμε υπάρχουν διαματρικά αντίθετες απόψεις για την αιτία του θανάτου του. Αν αυτοκτόνησε ή δολοφονήθηκε, δηλαδή.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι δεν πέθανε από φυσιολογικά αίτια (καρδιά), όπως έγραψαν τότε στο πιστοποιητικό θανάτου του. Άλλωστε, και στην επικρατούσα εκδοχή της αυτοκτονίας, με τον τρόπο που αυτή έγινε, ισοδυναμεί στην ουσία με εξόντωση.

Ο Ν.  Ζαχαριάδης βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του στο Σουργκούτ της Σιβηρίας, όπου διέμενε εξόριστος με την ασφυκτική παρακολούθηση επί 24ώρου βάσεως από τις σοβιετικές αρχές, οι οποίες, μάλιστα τον είχαν υποχρεώσει  να φέρει ταυτότητα με διαφορετικό όνομα: Νικολάι Νικολάγιεβιτς Νικολάγιεφ.

Παρακάτω παραθέτουμε τόσες παραπομπές με σχετικές αναρτήσεις που περιτττεύει να αναφερθούμε εδώ για την προσωπικότητα αυτού του κομμουνιστή ηγέτη.

1 Αυγούστου 1973, "αποχωρεί" ο Νίκος Ζαχαριάδης

Το βιογραφικό του Νίκου Ζαχαριάδη και το «Μήνυμα από την άλλη μεριά»

Νίκος Ζαχαριάδης: Αδριανούπολη (ή Νικομήδεια) 27/4/1903 – Σοργκούτ 1/8/1973Το μεγαλείο να είσαι επαναστάτης, κομμουνιστής

«Κόκκινοι Δραπέτες»: Ο Θανάσης Κλάρας βοηθάει τον Ν. Ζαχαριάδη να αποδράσει από την Παλιά Στρατώνα

"Νίκος Ζαχαριάδης. Το κρυφό αρχείο της εξορίας"

Αποκαθήλωση ή αποκατάσταση του Νίκου Ζαχαριάδη;

Δυο ενδιαδέροντα κείμενα για την προσωπικότητα του Νίκου Ζαχαριάδη

«Ο Πολύδωρος θυμάται…»: Στο Βόλο με το Νίκο Ζαχαριάδη

Αλέξης Πάρνης: «Γεια χαρά Νίκος. Η αλληλογραφία μου με τον Νίκο Ζαχαριάδη».

Ο Νίκος Ζαχαριάδης και η 6η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ του 1934

Ν. Ζαχαριάδης - Ο Μαρξισμός-Λενινισμός στην Ελλάδα

Ν. Ζαχαριάδης - Αστικός πολιτικός κόσμος και "Δοσιλογισμός"

Το "ΟΧΙ" στον φασισμό και η προσωπικότητα του Νίκου Ζαχαριάδη

Ο πατέρας μου Νίκος Ζαχαριάδης Συνέντευξη του Σήφη Ζαχαριάδη στην εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο»

Νίκος Ζαχαριάδης: "Επιστροφή" από τη Σιβηρία! (Βίντεο)

Νίκος Ζαχαριάδης: Ολοι ξέρανε για την ιστορία, κανένας δεν μίλησε!

Χ. Φλωράκης και Ν. Ζαχαριάδης. Μια συζήτηση με τον ιστορικό Γ. Πετρόπουλο. Εδώ και εδώ

Το μεγαλείο να είσαι επαναστάτης, κομμουνιστής. Η αθλιότητα να είσαι ξεπουλημένο τομάρι εθνικόφρονας-στομαχόφρονας

Διάλογος για τον Ν. Ζαχαριάδη μέσα από τις στήλες της εδημερίδας "Πριν". Εδώ και εδώ 


Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ανώνυμος
1 Αυγούστου 2015 στις 9:03 μ.μ.

O σ. Ζαχαριάδης είναι ένας απο τους Χιλιάδες ήρωες του ΚΚΕ. Ανέλαβε Γ.Γ το 1931 σε ηλικία 28 χρονών. Το 1936 τον Σεπτέμβρη Συνελήφθη και μεταφέρθηκε στην Κέρκυρα απο την Δικτακτορία του Μεταξά όπου και παραδόθηκε στους Γερρμανούς και μεταφέρθηκε στο Νταχάου απο όπου και γύρισε στις 30 Μάη του 1945. Εβγαλε δοκιμασία 8.5 χρόνων Αλύγιστος. Η Απουσία του ήτανε καταστρεπτική για το Κίνημα της Αντίστασης οπου δημιουργήθηκε το ΕΑΜ με Χαρακτήρα Πολιτικού Μετώπου με αποτέλεσμα τον Εγκλοβισμό του λαού και δεν μπόρεσε να μετατραπεί ο Πόλεμος σε Ταξικό τον Οκτώβρη του 1944 ώστε να πάρουμε την Εξουσία. Η ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ έγινε χάρη στην παρουσία του και θα είχαμε κερδίσει αν το 1948 η προδοτική κλίκα ΤΙΤΟ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗ ΒΑΦΕΙΑΔΗ δεν έκλεινε τα Σύνορα στον ΔΣΕ. Καθαιρέθηκε και διαγράφηκε παράνομα και αντικαταστατικά κατά την 6η Ολομέλεια που επιβλήθηκε απο το 20ο συνέδριο το 1956 με το ΚΚΕ εγκλοβισμένο στην ΕΣΣΔ την στιγμή που επικράτησε ο Οπορτουνισμός με τον Χρουτσοφ. Διορίσανε στην θέση του τους Προδότες Ζωγράφο Δημητρίου Παρτσαλιδη. Εξορίστηκε απο το 1956 σε Μποροβίτσι και Σοργκούτ με αλλαγμένο όνομα και το 1973 σπρώχτηκε στην Αυτοκτονία. Οταν ο Καπετάν Γιώτης που απο το 1954 μέχρι το 1972 ήτανε Εξορία ζήτησε να τον δεί Τα Οπορτουνιστικά Καθάρματα με τον Πονομαριοφ του το απαγορεύσανε. Αυτό το Εγκλημα βαραίνει 100% τους οπορτουνιστές που ανοίξανε και τον δρόμο για την Ανατροπή του Σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ. Το ΚΚΕ Στα πλαίσια μελέτης της Ιστορίας το 2011 αποκατάστησε πλήρως τον ήρωα Συντροφο μας. Καλό Ταξίδι Σύντροφε Νίκο. Το ΚΚΕ που τόσο αγάπησες είναι εδώ εχουμε τσακίσει τον Οπορτουνισμό στις γραμμές μας και βαδίζουμε στα Χνάρια σου ΑΘΑΝΑΤΟΣ.

Ανώνυμος
1 Αυγούστου 2015 στις 9:17 μ.μ.

Παρέμεινε μέχρι τέλους πιστός στο Κόμμα στο οποίο αφιέρωσε τη ζωή και τη δράση του, στο ΚΚΕ.

«Το ΚΚΕ ήταν και παραμένει το κόμμα μου και κανένας δεν μπορεί να το χτυπήσει και να το λερώσει χρησιμοποιώντας το όνομά μου… Το Κουκουέδικο πέρασε πολλές αντάρες και μπόρες, όμως να το ξεριζώσει κανένας δεν μπόρεσε, γιατί αυτό θα σήμαινε να ξεριζώσει τον ίδιο το λαό. Παρόλες τις δοκιμασίες που το “δερναν και το δέρνουν, το ΚΚΕ είναι αθάνατο. Το γράμμα αυτό το γράφω για να βουλώσω το στόμα σε όλους αυτούς που θα βάλουν τώρα τις φωνές. Με το ΚΚΕ δεν είχα ούτε έχω ανοιχτούς λογαριασμούς. Ούτε μπορούσα ποτέ να “χω. Απ” όλη μου την ψυχή εύχομαι σ” αυτούς που φορτώθηκαν το πολύ δύσκολο έργο να ξαναστήσουν το Κουκουέδικο στα πόδια του, να πετύχουν απόλυτα και ολοκληρωτικά» – Νίκος Ζαχαριάδης, Τελευταίο γράμμα προς την καθοδήγηση του ΚΚΕ, 28 Ιούλη 1973.


Σεχτάρ ο Τρομερός
2 Αυγούστου 2015 στις 12:43 π.μ.

"Καλοί κουμμουνιστές είναι μόνο οι πεθαμένοι".
Προσέχτε μόνο, γιατί μερικοί "πεθαμένοι" μπορούν και να ξαναναστένονται.
Κι αλλοίμονο, τότε, στους ...."βιογράφους" τους!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger