Καμένοι.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015 | 7:22 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Καχύποπτος καθώς είμαι με τους κηφήνες, δεν πιστεύω, ότι ο Καμένος Πρόεδρος των "Ανεξάρτητων" Ελλήνων, ακολούθησε το ΣΥΡΙΖΑ στο άλμα του στο γκρεμό, χωρίς τουλάχιστο κάποια ανταλλάγματα. Ποιά είναι, θα τα δούμε μετά τις εκλογές.

Η ουσία είναι πως ειδικά για τους ΕΞ.ΕΛ. (Εξαρτημένους Έλληνες) τίθεται υπαρξιακό θέμα. Το κόμμα των "Ανεξαρτήτων Ελλήνων" δημιουργήθηκε μετά την άρνηση σημαντικής μερίδας βουλευτών της ΝΔ να ψηφίσει τότε το μνημόνιο του Παπανδρέου και να στηρίξει τη δωσίλογη κυβέρνηση συνεργατών των τοκογλύφων.

Η αρχική τους επιτυχία μάλιστα ήταν πέρα από τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις, αφού σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, χωρίς καμιά παρουσία στα ΜΜΕ, παρά μόνο στο διαδίκτυο, οι ΑΝΕΛ έλαβαν διψήφιο ποσοστό το Μάιο του 2012, πρώτη φορά για κόμμα της κεντροδεξιάς, ενώ άντεξαν ικανοποιητικά την πίεση του δικομματισμού στις επαναληπτικές εκλογές του ίδιου έτους.

Αν σκεφτεί κανείς, πως παλιότερα η ΔΗΑΝΑ είχε πάρει μόλις 1% σε βουλευτικές, όταν κι εκεί πολλοί βουλευτές διασπάστηκαν από τη ΝΔ, κατανοεί κανείς τη σημασία του ποσοστού αυτού. Επίσης παρά τα συνεχή και μεγάλα εσωκομματικά προβλήματα που είχαν κατά καιρούς, όχι μόνο δεν διαλύθηκαν, όπως θα περίμενε κανείς σε ανάλογες περιπτώσεις, αλλά αύξησαν το ποσοστό τους από τις Ευρωεκλογές.

Ο λόγος; Απλός. Η αντίθεση τους με το Μνημόνιο. Υπάρχει ένα ποσοστό της δεξιάς, που δεν θέλει μνημόνιο. Μέρος αυτού του κόσμου τον εξέφραζαν οι ΑΝΕΛ. Μέχρι την ψήφιση του τρίτου (με το συμπάθιο) Μνημονίου από την κυβέρνηση που συμμετείχε και το κόμμα του Καμένου.

Τώρα όμως τα πράγματα άλλαξαν πολύ. Για πιο λόγο να ψηφίσουν πλέον ΑΝΕΛ, όταν από τη μια ιδεολογικά υπάρχουν πολλά δεξιά κόμματα (για την ακρίβεια, όλα τα αστικά κόμματα είναι λίγο - πολύ παραλλαγές του ιδίου πράγματος) ενώ από την άλλη δεν υπάρχει καμιά αντίθεση πλέον στην πολιτική συνεχιζόμενης αρπαγής των κόπων μας;

Δεν υπάρχει κανείς λόγος συνέχισης - ύπαρξης αυτού του πολιτικού σχηματισμού. Αυτό θα το δούμε στις εκλογές, όπου η συρρίκνωση των ΑΝΕΛ είναι δεδομένη κι η έξοδος τους από τη Βουλή σχεδόν βέβαιη.

Είναι ειρωνικό, γιατί, αν ο Πάνος επέλεγε να μην ψηφίσει το μνημόνιο υποταγής και λεηλασίας, ίσως υποσκέλιζε ακόμα και τη ΝΔ, που εμφάνιζε σημάδια διάλυσης μετά το ΟΧΙ, σίγουρα πάντως θα ήταν μια υπολογίσιμη δύναμη ιδιαίτερα μέσα στη δεξιά. Θα ήταν σε περίπτωση ρήξης, συνεπής στα λόγια του και σίγουρα δεν θα εμφανίζονταν ως "πολιτικός απατεώνας" άποψη που κυριαρχεί σήμερα γι αυτόν.

Αλλά το σύστημα είναι αμείλικτο. Τα κόμματα που δεν είναι επαναστατικά, που έχουν ιδεολογία τον καπιταλισμό είναι "αναλώσιμα". Οι ΑΝΕΛ είχαν να παίξουν ένα ρόλο, τον έπαιξαν και τώρα είναι άχρηστοι. Όπως κι ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει το δικό του βρώμικο ρόλο: Το μνημόνιο έπρεπε να περάσει όπως πέρασε, για να σπάσουν τα νεύρα του κόσμου, για να φανεί πως κάθε Αντίσταση είναι μάταιη, πως δεν υπάρχει τάχα Ελπίδα.

Όμως όσα κόλπα κι αν σκαρφιστούν οι πλούσιοι, ο χρόνος τους τελειώνει. Ο κόσμος σήμερα δεν είναι δεδομένος, είναι πιο ψαγμένος από άλλες εποχές που περνούσαν διάφορα "ταχυδακτυλουργικά" κόλπα αποστασίας. Αυτό θα φάνει πολύ σύντομα.

Καμιά προδοσία, κανένας υποταγμένος ή πουλημένος, δε θα μπορέσει να ανατρέψει το αναπόφευκτο. Η οργή πέρασε το σημείο βρασμού φτάνει στο σημείο της έκρηξης. .
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
24 Αυγούστου 2015 στις 11:21 μ.μ.

Ντάξει, για φτηνοπροπαγάνδα περνάει. Όμως άλλο η ρεαλιστική αποτίμηση της αντικειμενικής πραγματικότητας & άλλο ενέσεις αισιοδοξίας & μικροαστικός τυχοδιωκτικός "ενθουσιασμός". Ο πραγματικός πρωτοπόρος επαναστάτης δεν ψάχνει για αναβιώσεις "ηρωικών" στιγμών του παρελθόντος & ούτε έχει πικρία αν ο ίδιος στον βιολογικό του βίο δεν προλάβει να δεί ανατροπές. Κάνει την δουλεία του , χτίζει θεμέλια & προχωρά

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger