Home » , » Τα "Λαφαζανάκια"

Τα "Λαφαζανάκια"

Από giorgis , Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015 | 4:41 π.μ.

 Του  Γ. Γ.
Το Σάββατο η «Λαϊκή Ενότητα είχε απευθύνει ανοικτή επιστολή σε όλες τις οργανώσεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς για «συσπείρωση των ευρύτερων αντιμνημονιακών, ριζοσπαστικών, αριστερών, δημοκρατικών και πατριωτικών δυνάμεων», εν όψει των βουλευτικών εκλογών. (Μπορείτε να την διαβάσετε στην ιστοσελίδα της).

Απ’ ότι ξέρουμε στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκε το Αυτόνομο  Κίνημα Επαναστατικής Πολιτικής (Α.Κ.Ε.Π) –που αν δεν κάνουμε λάθος συμμετείχε στο «Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής» που είχε κάνει ο Α. Αλαβάνος πριν το «Σχέδιο Β’»- ενώ πληροφορίες φέρουν δυο συνιστώσες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ -την «Αριστερή Ανασύνθεση (ΑΡΑΝ)»,  και τη  «Αριστερή Αντικαπιταλιστική  Συσπείρωση (ΑΡΑΣ)»- να διαχωρίζουν την θέση τους από το μετωπικό σχήμα που άνηκαν μέχρι σήμερα, καταφέρνοντας καίριο πλήγμα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και να συστρατεύονται με το πολιτικό εγχείρημα του Π. Λαφαζάνη.

Μέχρι εδώ, τίποτα το αξιοσημείωτο. Όλα αυτά είναι στα πλαίσια των προεκλογικών διαδικασιών.
Το προβληματικό (μόνο;) είναι ότι διαβάζοντας το κάλεσμα που απευθύνει η «ΛΑΕ» προς τις άλλες συλλογικότητες που θεωρεί ριζοσπαστικές βλέπουμε ότι φέρει την υπογραφή κάποιου «Πολιτικού Συμβουλίου της "Λαϊκής Ενότητας"».
Δεν γνωρίζαμε ότι υπήρχε κάποιο τέτοιο πολιτικό όργανο του νέου πολιτικού κόμματος και είπαμε να το ψάξουμε λίγο. Δηλαδή να δούμε ποιες είναι οι αρμοδιότητες του, αν εκλέχτηκε ή διορίστηκε και φυσικά από ποια άτομα αποτελείται.

Ακαρπη αποδείχτηκε η προσπάθεια μας μετά από τρεις μέρες ρεπορτάζ. Κανείς δεν γνωρίζει τι είδους πολιτικό όργανο του νέου κόμματος είναι αυτό, για ποιο σκοπό συνεστήθη και ποιοι το αποτελούν. Η πιο σαφής απάντηση που είχαμε από πρωτοκλασάτο στέλεχος της «ΛΑΕ» και υποψήφιο βουλευτή της ήταν: «Ελα, μωρέ, τα "Λαφαζανάκια" είναι» ενημερώνοντας μας ότι πρόκειται για μια ομάδα 4-5 ατόμων –Αννα Δημητράτου, Θόδωρος Βγενής, Παντελής Τσομπανέλλης κ.α-  στα οποία έχει ανατεθεί από τον Π. Λαφαζάνη το γραφείο Τύπου και η επικοινωνιακή τακτική του κόμματος.

Ένα σχόλιο μόνο από μας: Αν νομίζει ο Παναγιώτης ότι με τέτοιες τακτικές - «λαφαζανιές» που θα έλεγε και ο Κουτσούμπας- έχει μέλλον ένας πολιτικός φορέας που θέλει να εκφράσει τον κόσμο της μαχόμενης ριζοσπαστικής αριστεράς είναι βαθιά νυχτωμένος.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 14 σχόλια

Ανώνυμος
31 Αυγούστου 2015 στις 7:35 π.μ.

Ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που τόσα χρόνια παίρνει 1.5% στις εκλογές εκφράζει τον κόσμο της μαχόμενης αριστεράς. Ξυπνήστε και βγείτε από την κοσμάρα σας. Η κοινωνία χρειάζεται να εκφραστει πολιτικά το Οχι της ΤΩΡΑ. Οι συγκυρίες και κυρίως η ανελέητη επίθεση που δέχονται τα λαϊκά στρώματα δεν περιμένει.

Ανώνυμος
31 Αυγούστου 2015 στις 11:08 π.μ.

Ο γνωστός και ως «λιβανιστήρι των ναζιστών της Χρυσής Αυγής», Γιώργος Τράγκας (τον θυμάστε να έχει πάνελ στο ΣΚΑΪ με τέσσερις χρυσαυγίτες πριν καλά καλά στεγνώσει το αίμα του Παύλου Φύσσα), θυμήθηκε την περασμένη Παρασκευή να πιάσει ξανά στο στόμα του το ΚΚΕ.

Κάθε φορά που το κάνει είναι γεγονός ότι αυτοεξευτελίζεται, αν και αυτό δεν είναι πολύ δύσκολο για τον συγκεκριμένο. Ούρλιαζε λοιπόν ότι «το ΚΚΕ είναι το πιο συστημικό κόμμα» επειδή «επιτίθεται στον Λαφαζάνη». Ωρυόταν ότι το ΚΚΕ στηρίζει το μνημόνιο, ότι από το '74 και μετά έχει μετατραπεί σε δεκανίκι του συστήματος, ότι ο Κουτσούμπας είναι ψεύτης.

Για όσους θυμούνται, ακριβώς την ίδια επίθεση έκανε στο ΚΚΕ πριν και μετά τις εκλογές του 2012, όταν τότε ήταν φανατικός ΣΥΡΙΖΑίος. Και τότε κατήγγελλε το ΚΚΕ ότι είναι μνημονιακό κόμμα, ότι θέλει να διασώσει τον δικομματισμό και άλλα τέτοια. Τότε ήταν ΣΥΡΙΖΑ, τώρα λαφαζανικός, κρατώντας βέβαια πάντα τις επαφές με τους χρυσαυγίτες. Ανάλογα με από που θέλει ν' αρπάξει και τι... Είναι γνωστός στην πιάτσα άλλωστε.

ΥΓ1: Συμβουλή προς κ. Τράγκα: Καλή η λεμοναδίτσα, αλλά πρωί πρωί μάλλον σε χαλάει...
ΥΓ2: Συμβουλή προς το λαό: Οταν βλέπει «Τράγκες» να εκτελούν συμβόλαια στήριξης δήθεν αντισυστημικών (παλιότερα ΣΥΡΙΖΑίων, σήμερα Λαφαζάνηδων και πάντα των χρυσαυγιτών) και συκοφάντησης του ΚΚΕ, να σκέφτεται ότι στήνονται παιχνίδια εις βάρος του...

Ανώνυμος
31 Αυγούστου 2015 στις 11:54 π.μ.

Ποιά...Αριστερά; Υπέρ της «απελευθέρωσης των αγορών» ο Π.Λαφαζάνης

Υπέρ μιας πολιτικής που προωθεί την «απελευθέρωση των αγορών» τάχθηκε ο... αριστερός πυλώνας της κυβέρνησης Τσίπρα, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Απαντώντας σε ερωτήσεις στο πλαίσιο του συνεδρίου του Economist, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας τάχθηκε υπέρ του υγιούς ανταγωνισμού και των ιδιωτικών επενδύσεων στον τομέα της Ενέργειας. Παραθέτουμε αυτολεξεί την ερώτηση που του τέθηκε μαζί με την απάντηση, για να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα (οι υπογραμμίσεις δικές μας):
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ακούμε με μεγάλη ικανοποίηση για τα έργα υποδομής που προωθεί σήμερα η Ελληνική Κυβέρνηση, κυρίως στον τομέα του Φυσικού Αερίου και στον τομέα του Ηλεκτρισμού. Η υλοποίηση αυτών των έργων υποδομής που είναι πολύ σημαντικά, απαιτούν προσέλκυση επενδυτών και διασφάλιση της βιωσιμότητας της ελληνικής αγοράς ενέργειας. Για να επιτευχθεί αυτό, το καλύτερο όπλο που έχουμε στα χέρια μας είναι η απελευθέρωση των αγορών. Η σημερινή Κυβέρνηση συμπεριλαμβάνει τον στόχο αυτό της απελευθέρωσης των αγορών, δηλαδή της αύξησης του υγιούς ανταγωνισμού στη χώρα μας προς υποστήριξη τέτοιων έργων, αλλά φυσικά και με άλλες παράπλευρες θετικές συνέπειες, με σημαντικότερη την επιστροφή καταρτισμένων νέων στην χώρα;
Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Βεβαίως είναι σωστό ότι στην Ελλάδα, παρά την κρίση και παρά τις δυσκολίες, αναπτύσσονται αυτήν περίοδο μεγάλες ενεργειακές επενδύσεις. Κυρίως, βεβαίως, επενδύσεις του δημοσίου, όπως της ΔΕΗ και της ΔΕΠΑ, αλλά και του ιδιωτικού τομέα. Και αυτό είναι θετικό γιατί δείχνει ότι η ενέργεια μπορεί να γίνει μοχλός αναπτυξιακών αναζωογονήσεων για την ελληνική οικονομία, που τόσο πολύ τις έχουμε ανάγκη. Όσον αφορά την "απελευθέρωση των αγορών", βεβαίως η Ελλάδα και η πολιτική της κυβέρνησής μας είναι υπέρ ενός υγιούς ανταγωνισμού, με μία παρατήρηση όμως : απελευθέρωση των αγορών δεν σημαίνει υποβάθμιση και κατάργηση του δημόσιου τομέα στο χώρο της ενέργειας.

Ανώνυμος
31 Αυγούστου 2015 στις 1:45 μ.μ.

Και να ταν το μόνο.....

α. ΠΟΙΟΣ και πότε αποφάσισε πως η ΛΑ.Ε. είναι το μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων;;
β. ΠΟΙΟΣ και πότε εξέλεξε και με ποιές διαδικασίες, την ηγεσία της ΛΑΕ, η οποία είναι μέτωπο και στην οποία καλούνται να προσχωρήσουν οι άλλες οργανώσεις (πχ ΑΝΤΑΡΣΥΑ) ως.... συνιστώσες;;
γ. ΠΟΙΟΣ και πότε αποφάσισε το πρόγραμμα της ΛΑ.Ε.;; απο ποιον εγκρίθηκε;
δ. Η τώρα συγκροτούμενη κομματιή βάση της ΛΑ.Ε., ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ συμβολή έχει στην διαμόρφωση του προγράμματος, του περιεχομένου συνεργασιών, στην εκλογή της ηγεσίας κλπ κλπ κλπ κλπ;;;

Και πολύ καλά έκανε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που δεν συνεργάζεται εκλογικά. Τσάτρα-πάτρα αρχηγικές συνεργασίες, με τίγκα αντιδημοκρατικότητα και παραγοντιλίκι, ΜΟΝΟ ΖΗΜΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ στον κόσμο!

Μετά τις εκλογές πεδίον δόξης λαμπρό για κοινή δράση βάσει αρχών, για συνεργασία βάσει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ και περιεχομένου!

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

31 Αυγούστου 2015 στις 5:52 μ.μ.

o κομμουνιστης ειναι ανθρωπος που νοιαζεται για το συνανθρωπο, αγαπαει το δικαιο ( βλ. Καλλεργης) και συντασσεται στους αγωνες χωρις προσωπικες φιλοδοξιες βαζοντας το καλο του συνολου πανω απο ολα- οτι δεν βλεπουμε στους ευκαιριακους τυπου Λαφαζανη και συν αυτω-.ο κομμουνιστης δεν ειναι αντιμνημονιακος γιατι το δηλωνει αλλα απλα γιατι ετσι ειναι.

31 Αυγούστου 2015 στις 7:45 μ.μ.

Όργανα μπορεί να μην έχει το κόμμα του Π. ΛΑΦΑ από ύμνο όμως σκίζει.
https://www.youtube.com/watch?v=RGYKE3wurpU&feature=youtu.be

Ανώνυμος
1 Σεπτεμβρίου 2015 στις 4:00 μ.μ.

11.54
καλα ποσο πολιτικος βλαξ πρεπει να εισαι; αυτο καταλαβες απο το κειμενο;
με αλλα λογια αν θελει μια εταιρια τηλεφωνιας να κανει επενδυση χωρις να χρησιμοποιει τα δικτυα του παλιου κρατικου οτε θα σε χαλαγε;

Ανώνυμος
1 Σεπτεμβρίου 2015 στις 6:16 μ.μ.

4:00 Ξερεις κανενα ιδιωτη ετοιμο να ριξει χρημα να κάνει επενδυσεις? Ολοι με κρατικο χρημα παριστάνουν τους επενδυτες. Αλλιως θα επενδυσουν εκει που θα έχουν το πολυ σε 5 χρονια τα λεφτα τους πισω.
Ο λαφ οντως ηθελε ανοιχτη αγορα στην ενεργεια προκειμενου να χωσει τους ρωσους στο παιχνιδι. Βεβαια τοτε κυβερνητικη πολιτική υπηρετουσε.
Γενικως το νεο μορφωμα δεν πειθει οτι μπορει να εκφρασει δυναμεις της αριστερας και της εργατικής τάξης αλλες περα από τις κατεστημενες βολεμενες κλικες της κρατικης υπαλληλιας. Και φυσικά και το παλαικο αιτημα του grexit θα το χαντακωσει στα πλαισια της κοινοβουλευτικής συναλλαγης.

Ανώνυμος
2 Σεπτεμβρίου 2015 στις 8:38 μ.μ.

6.16 συμφωνα με αυτα που λες:
α. αρα καλο ειναι η ελλαδα να παιρνει πετρελαιο μονο αμερικανικων συμφεροντων και οχι συνδυαστικα και απο αλλες χωρες. βλαπτει την επαναστατικη σου πολιτικη ηθικη!!
β.εκτος απο τις κατεστημενες βολεμενες κλικες της κρατικης υπαλληλιας που θελει να εκφρασει ο λαφαζανης υπαρχουν και οι κατεστημενες βολεμενες κλικες της κομματικης υπαλληλιας του κκε.πχ μαιλης -γοντικας κλπ φυντανια ανεπαγγελτων γραφειοκρατων που εκφραζουν την εργατικη ταξη στην ελλαδα!!!

Ανώνυμος
2 Σεπτεμβρίου 2015 στις 10:25 μ.μ.

8.38 Ψαξε ποιοι συμμετεχουν στο προτζεκτ του αγωγου μπουργκας - αλεξανδρουπολη. Ειναι οι ιδιοι καπιταλιστικοι ομιλοι που εμπορευονται και το πετρελαιο αμερικανικων συμφεροντων.
Επίσης ειναι γνωστό οτι οι αγωγοι αυξάνουν τον τζογο στις τιμες της ενεργειας και την προσδοκία κερδων. Περισσότεροι αγωγοί και ο καταναλωτης πληρωνει πιο ακριβα το προιον. Μην ψαχνεις νομο προσφορας και ζητησης σε μονοπωλιακα αγαθά. Ενας αγωγός ακόμη δεν σημαινει αυτονομια της χωρας αλλα βαθεμα της εξαρτησης. Και φυσικά θα ειμαστε και υποχρεωμενοι να καταναλωνουμε καποια συγκεκριμενη ποσοτητα σε βαρος της αναπττυξης εναλλακτικων πηγών ενεργειας.
Για μαιλη κλπ πες τα αλλου. Οπως κρινουμε την γραφειοκρατικοποιηση του κκε το ιδιο ισχυει και για λαφαζανη ανταρσυα κλπ
Κατι ειπε σημερα ο λαφαζανης για ΑΣΕΠ γενικως και αοριστως περιμενουμε πιο συγκεκριμενες εξαγγελιες γτ παρακολουθουν και 2 μυρια ανεργοι

Ανώνυμος
3 Σεπτεμβρίου 2015 στις 4:10 μ.μ.

10.25
α.Μην ψαχνεις νομο προσφορας και ζητησης σε μονοπωλιακα αγαθά!!
καλος ο τσελεμεντες αλλα ο μαρξισμος δεν ειναι τσελεμεντες δια πασα νοσο. εισαι ατυχος γιτι συχνα (οχι παντα) στις διακρατικες σχεσεις προηγειται η πολιτικη εναντι της οικονομιας. γι αυτο λοιπον ψαξε τις τιμες αγορας φυσικου αεριου της ουκρανιας πριν και μετα το θεμα της κριμαιας με τη ρωσια. ποσο πουλουσε η ρωσια φυσικο αεριο πριν και μετα. αφου τη βρεις θα πουμε
β. εχει ενδιαφερον να μου αναλυσεις το θεμα της γραφειοκρατικοποιηση του κκε. για λεγε ειμαι ολος αυτια

Ανώνυμος
3 Σεπτεμβρίου 2015 στις 11:14 μ.μ.

4,10
Ψαξε κι εσυ τι τιμες του πετρελαιου πριν και μετα το ταξιδι τσιπρα - λαφαζανη στην ρωσσια και τον σχετικο ντορο.
Προσφορα και ζητηση στις ντοματες στο παζαρι.
Για την γραφειοκρατικοποιηση της αριστερας εχεις ολο το πρωτογενες υλικο στο κομμα σου δεν χρειαζεται να πω τπτ

Ανώνυμος
3 Σεπτεμβρίου 2015 στις 11:29 μ.μ.

Χαιρομαστε που σε αυτες τις εκλογες οι γραφειοκρατες συνειδητοποιησαν οτι υπαρχουν και ανεργοι (μεχρι σημερα μιλουσαν μονο για τα "μεσαια στρωματα") και μπηκε στην ατζεντα την προεκλογικη και το ΑΣΕΠ.
Υπενθιζουμε οτι η "κυβερνηση της αριστερας" εκανε λιγοτερες προσληψεις συμβασιουχων (οχι του παραθυρου αλλα του ΑΣΕΠ με ΔΙΑΥΓΕΙΑ) από οτι το 2014. αντι για 300 000 προσληψεις που ανεφερε στο προγρ θεσ/νικης ειχαμε μολις 50000 5μηνα των 500 ευρω (και η 3η δοση αυτων ακομη στο σταδιο των αιτησεων)
Οσο και να ξυνιζουν οι γραφειοκρατες που μιλανε και για εργατικη ταξη -τρομαρα τους- και εννοουν τα πλεον διεφθαρμενα στοιχεια της, εμεις θα το αναδεικνυουμε διαρκως το ζητημα των τιμιων και διαφανων προσληψεων με αξιοπιστους μηχανισμους μοριοδοτησης και όχι μεσω των πολιτικων γραφειων και των δικαστικων κυκλωματων.
Στην προσπαθεια μας αυτη θα ειμαστε αναγκασμενοι να αναφερθουμε σε καταστασεις συναλλαγης οργανωσεων που αναφερονται στην αριστερα με το προσωπικο του "παλιου πολιτικου συστηματος"

Καλό ειναι που μας θυμηθηκατε εστω και προεκλογικα - θελετε πολλη δουλεια ακομη.
Γιαυτο και θα φατε μαυρο.

Ανώνυμος
4 Σεπτεμβρίου 2015 στις 4:03 μ.μ.

11.14 : Για την γραφειοκρατικοποιηση της αριστερας εχεις ολο το πρωτογενες υλικο στο κομμα σου δεν χρειαζεται να πω τπτ
σε ευχαριστω που μου δειχνεις το δρομο!! θα ξεκινησω να μελετω την κομμουνιστικη γραφειοκρατια απο τους νομπελιστες του ειδους και μετα θα παω στο κομμα μου!!
Ξεκινω απο τα ονοματα μαιλης-γοντικας!!! νομιζω μετα απο 41 χρονια τεμπελιας ανεπαγγελτοι κομμουνιστες και οι δυο!! φοβεροι τυποι!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger