Home » , » Κοινή δήλωση από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την ΜΑΡΣ, τον "ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ", και το "ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"

Κοινή δήλωση από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την ΜΑΡΣ, τον "ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ", και το "ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 11 Αυγούστου 2015 | 10:45 μ.μ.

- ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΤΟ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΤΟΥ «ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ».

ΡΗΞΗ ΤΩΡΑ ΜΕ  ΤΗΝ ΕΕ, ΤΟ ΔΝΤ, ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ. ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΥΡΩ – ΕΕ, ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

 Στις 5 Ιούλη ο λαός μας σήκωσε το ανάστημά του για να φωνάξει ένα μεγάλο ΟΧΙ στα παλιά και νέα μνημόνια.

Στις 12 του Ιούλη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ανέτρεψε αυτό το μεγαλόπρεπο ηχηρό ΟΧΙ και μαζί με τα λαομίσητα μνημονιακά  πολιτικά  κόμματα το μετέτρεψε  σε υποταγή στα συμφέροντα των τοκογλύφων δανειστών και του κεφαλαίου συμφωνώντας σε ένα μεγάλο ΝΑΙ στο χειρότερο μνημόνιο. Με αυτό το πρωτόγνωρο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα που οργανώθηκε στις Βρυξέλλες από τους οικονομικούς δολοφόνους της τρόικα με  την συνευθύνη και την συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης,  του πρωθυπουργού  και της «συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης», ανέτρεψαν το ΟΧΙ του λαού.

Το μνημόνιο που συμφωνήθηκε αποτελεί μια βαθιά αντιδραστική τομή, υπηρετεί την αστική απάντηση στην κρίση του καπιταλισμού και έχει στόχο την υπέρβαση της σε βάρος των εργαζομένων με την κατάργηση των όποιων δικαιωμάτων, τις αντιδραστικές «μεταρρυθμίσεις», την πιο σκληρή εκμετάλλευση. Εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στους δανειστές, και αντιδραστικοποίηση της δημόσιας διοίκησης, αντιασφαλιστική καταιγίδα, βάναυση φορολεηλασία για τον λαό,  μονιμοποίηση των μισθών πείνας και της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων, συντριβή των μικρομεσαίων στρωμάτων και των αγροτών, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας νόμοι ενάντια στα συνδικάτα, απελευθέρωση των κατασχέσεων. Αυτό είναι το πρόγραμμα της κοινωνικής καταστροφής που προωθείται.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί μια κατάφωρη παραβίαση κάθε δημοκρατίας, ανεξαρτησίας και λαϊκής κυριαρχίας. Πρόκειται για σύγχρονη αποικιοκρατία των υπερεθνικών μηχανισμών της ΕΕ και των πολυεθνικών για την συνολική επέκταση της εκμετάλλευσης των εργαζόμενων του λαού από τις δυνάμεις του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, και τον πλήρη έλεγχο της οικονομικής και πολιτικής ζωής. Οι κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές επιπτώσεις αυτής της εξέλιξης, αν δεν ανατραπούν θα είναι πολύ βαριές..

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι εργαζόμενοι και η νεολαία έβγαλαν, από την ίδια τους την πείρα πολύτιμα συμπεράσματα.

Οι ΕΕ–ΕΚΤ–ΔΝΤ αποτελούν μια λυκοσυμμαχία οικονομικών δολοφόνων εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων. Δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή λύση μέσα σε ευρωζώνη και ΕΕ, ούτε «έντιμος συμβιβασμός» με τις δυνάμεις αυτές.

Σύσσωμη η ελληνική αστική τάξη, με τα κόμματά της, τα επιμελητήρια και τα ΜΜΕ της, έχει συνδέσει τα συμφέροντά της με την προσκόλληση στα διεθνή ιμπεριαλιστικά κέντρα, όπως απέδειξε το αρραγές αστικό μέτωπο του ΝΑΙ και η λυσσαλέα και με όλα τα μέσα κινδυνολογίας, ψευδολογίας και τρομοκράτησης προσπάθεια για την επιβολή του.

Δεν υπάρχει αριστερά που να υπογράφει και να ψηφίζει μνημόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ διάβηκε το Ρουβίκωνα. Η κυβέρνησή του αντικειμενικά ανήκει στο αντίπαλο στρατόπεδο.

Το ΚΚΕ με την αδιέξοδη στάση του αδυνατεί να συμβάλλει στον λαϊκό ριζοσπαστισμό. Αρνείται την ανάγκη ρήξης εδώ και τώρα και την πάλη για τους πολιτικούς στόχους της ανατροπής, τους οποίους παραπέμπει για «μετά την λαϊκή εξουσία». Δηλώνοντας πως η έξοδος από το ευρώ σήμερα θα είναι καταστροφή ενισχύει την προπαγάνδα κυβέρνησης, ΕΕ και συστημικών δυνάμεων. Με την απαράδεκτη στάση του στο δημοψήφισμα γύρισε την πλάτη στις λαϊκές διαθέσεις, και στον αγώνα για ένα όχι του λαού.

ΤΟ ΟΧΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ.

Το δικό μας ΟΧΙ είναι ένα μεγάλο ΝΑΙ στη ρήξη. Για έναν άλλο δρόμο χωρίς μνημόνια και χρέος, χωρίς ευρώ και ΕΕ. Για μια αντεπίθεση των λαϊκών αγώνων, για την κατάκτηση των δίκαιων εργατικών αιτημάτων.

Σήμερα απαιτείται αγώνας για να μην περάσουν τα νέα μνημόνια και οι νέες αποικιοκρατικές δανειακές συμβάσεις. Απαιτείται η πιο πλατιά εργατική και λαϊκή ενότητα για την ρήξη με τους δανειστές, την ΕΕ και τις δυνάμεις του κεφαλαίου, απέναντι στην νέα «εθνική συναίνεση» της υποταγής. Με την δημιουργία λαϊκών συνελεύσεων και επιτροπών του  «ΟΧΙ της ρήξης» σε χώρους δουλειάς σε συνδικάτα στις γειτονιές, για να οργανωθεί ο λαός.

Απαιτούνται θαρραλέα βήματα στην συγκρότηση ενός άλλου ταξικά ανασυγκροτημένου εργατικού κινήματος. Για το ξεπέρασμα της συνδικαλιστικής  γραφειοκρατίας της ΓΣΕΕ, την κοινή δράση και συντονισμό των κινημάτων και των μαχόμενων δυνάμεων της Αριστεράς. Για μια νέα άνοιξη των αγώνων των εργαζόμενων ,της νεολαίας, των άνεργων, των αγροτών, του λαού μας που θα αντλούν  μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση από την δύναμη της οργάνωσής τους .

Οι συγκλονιστικές εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, το πέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ στο στρατόπεδο του μνημονίου και η ανεπάρκεια του ΚΚΕ, κάνουν επιτακτικά τα αναγκαία βήματα για μια άλλη αριστερά. Μια αριστερά που θα τιμήσει το μεγάλο λαϊκό ΟΧΙ, ενάντια στην ΕΕ, το ΔΝΤ και το κεφάλαιο «μέχρι το τέλος».

Σήμερα μπροστά στον λαό ανοίγονται καθαρά δύο δρόμοι: Από την μια ο δρόμος των φρικτών μνημονίων, της ανεργίας, της διαρκούς επιτροπείας. Και από την άλλη ο δρόμος της ρήξης με ΕΕ, ΔΝΤ, με τις πολυεθνικές και τους τραπεζίτες, έξω από ευρώ – ΕΕ, χρέος και μνημόνια. Ο δρόμος της ανατροπής της αντιδραστικής πολιτικής σήμερα, με προοπτική και στρατηγικό στόχο την ανατροπή του καπιταλισμού, και του μετασχηματισμού της κοινωνίας σε σοσιαλιστική κατεύθυνση, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Οι δυνάμεις που υπογράφουν αυτό το κείμενο θα συμβάλλουν για μια  μετωπική αριστερά, που θα παλέψει για ένα πρόγραμμα ρήξης με βασικά σημεία:
. άμεση, «μονομερή» ικανοποίηση των αιτημάτων του εργατικού και λαϊκού κινήματος, όπως την προστασία των ανέργων, τις αυξήσεις των μισθών, των συντάξεων και του λαϊκού εισοδήματος, σε πλήρη αντίθεση με όλα τα μνημονικά μέτρα νέα και παλιά, την διεκδίκηση των δικαιωμάτων της νέας γενιάς, την υπεράσπιση των μικρομεσαίων στρωμάτων και της φτωχής και φτωχομεσαίας αγροτιάς από την μνημονιακή τους καταστροφή.
. να μην περάσει και να ανατραπεί το τρίτο, ακόμη πιο βάρβαρο μνημόνιο, της κοινωνικής καταστροφής και της επιτροπείας.
. εθνικοποίηση  του τραπεζικού συστήματος και στρατηγικών επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο. 
. την παύση πληρωμών στους δανειστές τοκογλύφους, την μη αναγνώριση και τη διαγραφή του χρέους.
. την άμεση έξοδο από το ευρωζώνη, την ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ.
. Την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργατικών και λαϊκών δημοκρατικών δικαιωμάτων ενάντια στην εργοδοτική βία, την κρατική καταστολή, τον μνημονιακό εξευτελισμό της Βουλής, στη δικτατορία των μιντιοκρατών, τη συρρίκνωση των συνδικαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, την αστυνομοκρατία και το νεοφασισμό.

Αυτό το πρόγραμμα μπορεί να επιβληθεί από ένα πλατύ μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων,  στηριγμένο στη δύναμη του οργανωμένου,  αγωνιζόμενου και ενωμένου λαού, της εργατικής τάξης και της μαχητικής νεολαίας.
Τώρα είναι η ώρα ευθύνης. Καλούμε να πάρουν θέση όλες οι δυνάμεις και οι αγωνιστές της Αριστεράς και του λαϊκού κινήματος που κατανοούν την ανάγκη της δημιουργίας του. Για να δικαιωθεί το μεγάλο λαϊκό ΟΧΙ. Για να ανοίξουμε δρόμους  για την ζωή που να μας αξίζει.

Το κείμενο υπογράφεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την ΜΑΡΣ, τον "ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ", και το "ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 32 σχόλια

Ανώνυμος
11 Αυγούστου 2015 στις 11:07 μ.μ.

Αδιέξοδη η πρόταση που προτείνουν οι μέχρι την 5η Ιουλίου χειροκροτητες του ΣΥΡΙΖΑ: εφαρμογή αντικαπιταλιστικου προγράμματος εντός ΕΕ. Ούτε στη Δευτέρα παρουσία δεν πρόκειται να γίνει αυτό.

Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να οργανώσει το λαό και να τον καθοδηγήσει ώστε να πάρει ο ίδιος την υπόθεση στα χέρια του. Και αυτή είναι η υποχρέωση του τώρα που οι αυταπάτες καταρρέουν.

Λύση με το λαό θεατή (όπως προτείνουν οι περισσότερες από τις από πάνω πολιτικές δυνάμεις τα τελευταία 5 χρόνια) θα είναι μόνο υπέρ του κεφαλαίου.

12 Αυγούστου 2015 στις 12:21 π.μ.

Ανακοίνωση-καταπέλτης του ΚΚΕ: Ήρθε η ώρα ο λαός να σηκώσει το ανάστημά του, να πάρει την υπόθεση στα χέρια του


«Το τρίτο μνημόνιο, που συμφώνησε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους θεσμούς και φέρνει άμεσα για ψήφιση στη βουλή, πρέπει να συναντήσει τη μέγιστη δυνατή αντίσταση απ’ τη μεριά των εργαζομένων και όλου του λαού. Περιέχει μέτρα τέτοιας βαναυσότητας και σκληρότητας που καμιά κυβέρνηση στο παρελθόν δεν τόλμησε να φέρει, κάτω από το φόβο της λαϊκής κατακραυγής. Αυτή είναι και η μεγάλη συνεισφορά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα. Με το παραμύθι της “αριστερής κυβέρνησης” και του “πρωθυπουργού που πάλεψε αλλά δεν τον άφησαν”, προχωρά στην υλοποίηση βάρβαρων μέτρων που αποτελούσαν πάγια αιτήματα του μεγάλου κεφαλαίου και κατευθύνσεις της ΕΕ και τα οποία κατεδαφίζουν ότι έχει απομείνει όρθιο στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα.

Ο λαός έχει πλέον χειροπιαστά και ατράνταχτα στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι, στο πλαίσιο της ΕΕ και της οικονομίας του κεφαλαίου, καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί όχι απλά να ασκήσει φιλολαϊκή πολιτική, αλλά ούτε καν να ανακουφίσει στοιχειωδώς το λαό. Από τη στιγμή που και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ θεωρεί μονόδρομο τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, η σύναψη νέου αντιλαϊκού μνημονίου ήταν πια θέμα χρόνου. Η κυβέρνηση με την πολιτική της ουσιαστικά δίνει άφεση αμαρτιών στις προηγούμενες κυβερνήσεις, συγκροτώντας μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ ένα κοινοβουλευτικό μέτωπο ψήφισης και υλοποίησης των νέων βάρβαρων μέτρων.

Τεράστιες είναι και οι ευθύνες των στελεχών της λεγόμενης «Αριστερής Πλατφόρμας» του ΣΥΡΙΖΑ, που αφού έσπειραν άφθονες αυταπάτες σε αριστερό, ριζοσπαστικό κόσμο για μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αφού στήριξαν όλα τα βήματα προς το νέο μνημόνιο (συμφωνία 20ης Φλεβάρη, πρόταση Τσίπρα 47 σελίδων κλπ) τώρα διαφοροποιούνται, συνεχίζοντας να στηρίζουν την κυβέρνηση. Προτείνουν την - εξίσου αδιέξοδη για το λαό - πολιτική της καπιταλιστικής Ελλάδας με εθνικό νόμισμα, που από άλλες αφετηρίες προτείνουν αντιδραστικές δυνάμεις, όπως ο Σόιμπλε, άλλες φασιστικές και ακροδεξιές δυνάμεις του ευρωσκεπτικισμού στη Ελλάδα και την Ευρώπη. Κρύβουν ότι η έξοδος από το ευρώ και μόνο, χωρίς αποδέσμευση από την ΕΕ, χωρίς ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την εξουσία, θα οδηγήσει – από άλλο δρόμο – στο ίδιο αποτέλεσμα, δηλαδή στη λαϊκή χρεοκοπία, την ώρα που κάποια τμήματα του κεφαλαίου θα βγουν πολλαπλά ωφελημένα.

Ήρθε η ώρα ο λαός να σηκώσει το ανάστημά του, να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, να αξιοποιήσει τη δική του δύναμη, που μέχρι σήμερα την έχει αφήσει ανεκμετάλλευτη, με την ελπίδα μιας μελλοντικής κυβερνητικής διαχείρισης, που δήθεν θα του έλυνε τα προβλήματα. Όλες όμως οι εναλλακτικές κυβερνητικές λύσεις, εντός των τειχών, αποδείχτηκαν εφιάλτης για το λαό. Αν σήμερα ο λαός συναινέσει, αν δεν αντισταθεί, τότε τα χειρότερα είναι μπροστά του και ταυτόχρονα κινδυνεύει να χάσει και άλλο πολύτιμο χρόνο.

Το ΚΚΕ λέει στο λαό ότι υπάρχει ελπίδα. Τα μνημόνια, η φτώχεια, η ανεργία, η εκμετάλλευση του λαού για να κερδίζουν οι λίγοι δεν είναι μονόδρομος, ούτε μπορεί να αποτελεί το μέλλον του ίδιου και των παιδιών του. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι η οργάνωση και το δυνάμωμα της πάλης ενάντια στο τρίτο μνημόνιο και τα μέτρα που φέρνει. Είναι η ενίσχυση των ταξικών και ριζοσπαστικών δυνάμεων στο εργατικό λαϊκό κίνημα, για την κατάργηση των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων, την ανάκτηση των απωλειών, την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών, σε ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους.

Αυτό που χρειάζεται είναι η συμπόρευση, η στήριξη και ισχυροποίηση του ΚΚΕ, που ποτέ δεν είπε ψέματα στο λαό, στάθηκε πάντα δίπλα του και σήμερα προτείνει τη μοναδική ρεαλιστική φιλολαϊκή διέξοδο: τη συνολική αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, του πλούτου της χώρας με τον ίδιο το λαό στην εξουσία».

12 Αυγούστου 2015 στις 12:39 π.μ.

Βρε Ανώνυμε, το μεταβατικό πρόγραμμα θα έχει στόχο την (σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση) έξοδο από την ΕΕ. Αυτός είναι ΕΝΑΣ από τούς στόχους του.

Ανώνυμος
12 Αυγούστου 2015 στις 12:42 π.μ.

Μόνο το ΚΚΕ μπορεί αλλά δυστυχώς έχει ξεπουληθεί 11,07.
Οπότε θα το προσπαθήσουμε μόνοι μας.

Ανώνυμος
12 Αυγούστου 2015 στις 2:00 π.μ.

12.42 Πολύ σωστά Να προσπαθήσετε μόνοι σας να Φτιάξετε το νέο Οπορτουνιστικό Ανάχωμα που έχει ανάγκη ο Καπιταλισμός. Το ΚΚΕ σε αυτό το έγκλημα δεν συμμετέχει.

Ανώνυμος
12 Αυγούστου 2015 στις 2:01 π.μ.

12:42
Οι διαχρονικοί κολαούζοι και οι ουρές του συριζα και των χρεωκοπημένων και ανιστόρηρων θεωριών περι μεταβατικών σταδίων και σκαλοπατίων προς το σοσιλισμό να μην μιλούν για ξεπουλημένους.Δεν τους πέρνει.Εχουμε πολλά ράμματα για την γούνα τους.

12 Αυγούστου 2015 στις 3:34 π.μ.

Αν έχεις κάποιος/α να καταγγείλει κάτι για την συλλογικότητα "Εργατικός Αγώνας" να το κάνει συγκεκριμένα και με στοιχεία. Και φυσικά αν έχει την στοιχειώδη ευθιξία να το κάνει επώνυμα. Προβοκατόρικα σχόλια δεν δημοσιεύονται.

Ανώνυμος
12 Αυγούστου 2015 στις 4:26 π.μ.

Καλο κ επαρκες το κειμενο των οργανωσεων! Ο τσιριζα ειναι πλεον αστικο μνημονιακο κομμα. Το κκε με την απαθεια που εχει συμβαλλει στην σταθεροποιηση της καπιταλιστικης βαρβαροτητας.

12 Αυγούστου 2015 στις 5:05 π.μ.

Λέγατε:
-Η πρώτη αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα
-Περήφανη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην Ε.Ε.
-Περήφανο όχι στο δημοψήφισμα
Κι όταν άρχισε το δημοψόφισμα σας ήρθε ο ουρανός σφοντύλι!
Από πού να πιαστείτε;
Φυσικά απ’ τις θέσεις του ΚΚΕ..
Αφού τις φτύσατε, τώρα τις κάνετε γαργάρα σαν ανθόνερο!
Αλλά πάλι το ΚΚΕ φταίει!
Έλεος ρε σεις..
Αντί να κάνετε κανα έντιμο χαρακίρι, πουτανιάζετε από πάνω;
Δεν διαβάζετε τις αναρτήσεις του Μήτσου που ‘ναι όλο νόημα;
Κάντε και καμμιά αυτοκριτική γαμw την παναϊαμ!

12 Αυγούστου 2015 στις 8:08 π.μ.

Άραγε τα έξι αυτά βασικά σημεία του προγράμματος ρήξης που υπογράφουν οι παραπάνω δυνάμεις ... αποτελούν πολιτικό πακέτο ?? Εννοούν δηλαδή ότι όλα αυτά ... θα είχε νόημα να τα παλέψει ο λαός σαν μιά ενιαία ολότητα ... ή μήπως θα μπορούσε να υλοποιηθούν κάποια από αυτά σε πρώτη φάση και μετά βλέπουμε ?? π.χ. να ρίξουμε την κυβέρνηση Τσίπρα και μιά άλλη κυβέρνηση να μας βγάλει από το ευρώ ... μένοντας στην ΕΕ διεκδικώντας κούρεμα του χρέους ... και αργότερα σε δεύτερη φάση τα υπόλοιπα !!

Οι δυνάμεις που υπογράφουν ... αυτό μας λένε ... αλλά μας το λένε έμμεσα και πλαγίως. Διαφορετικά δεν θα υπήρχε κανένας λόγος εξαρχής ... να διαχωρίσουν την θέση τους από το ΚΚΕ !!! Τι άλλο μπορεί να εννοούν όταν εξακολουθούν να κακοποιούν την θέση του ΚΚΕ ... γράφοντας στην παραπάνω ανακοίνωση ... πως το ΚΚΕ ενισχύει την προπαγάνδα της κυβέρνησης κλπ κλπ ... επειδή λέει ξεκάθαρα πως μιά λύση χωρίς ευρώ, μέσα στην ΕΕ, με τους μηχανισμούς της αστικής εξουσίας να αλωνίζουν ... θα είναι καταστροφική.

Να λοιπόν ο βασικός λόγος ... άλλα να λές και άλλα να εννοείς. Εκτός εάν διαχωρίζουν την θέση τους από το ΚΚΕ ...
... επειδή το ΚΚΕ επιμένει αταλάντευτο και για την έξοδο από το ΝΑΤΟ ... ή/και
... θεωρούν πως το ΚΚΕ είναι συστημικό και προδοτικό ... ή/και
... αυτοί που υπογράφουν είναι τρελλοί ... αντικομμουνιστές.
antivaro

Ανώνυμος
12 Αυγούστου 2015 στις 8:38 π.μ.

Όλο οπορτουνιστικά αναχώματα σας φτιάχνουν ρε ΚΚΕδες. Ε να βγει βρε αδερφέ ένας νόμος ότι απαγορεύεται οποιαδήποτε άλλη κίνηση στην αριστερά πλην του ΚΚΕ, προκειμένου να μας πηγαίνει απροβλημάτιστα Ομόνοια-Σύνταγμα στο διηνεκές. Κάθε άλλη κίνηση να μπαίνει στο άρθρο περί "Αναχώματος" και να τιμωρείται με 10 χρόνια φυλακή. Αλλιώς δεν βλέπω να σταματά αυτή η ιστορία: Συνέχεια θα υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις από το ΚΚΕ που μάλιστα θα είναι και τόσο ισχυρές που θα φτιάχνουν ανάχωμα στην "επαναστατική" του δυναμική, αφού το κόμμα αδυνατεί απ' όσο φαίνεται να κερδίσει σε πολιτική αντιπαράθεση μέσα στο λαό.

Ξεπουλημένοι 2:01 δεν είναι αυτοί που στηρίζουν φανταστικά μεταβατικά στάδια, είναι αυτοί που απέχουν από το δημοψήφισμα για να αβαντάρουν το "ναι", που όπως αποδείχθηκε τόσο πολύ χρειαζόταν ακόμη και ο ίδιος ο Τσίπρας. Λάδι θα είχε βγει σήμερα αν όλοι ακολουθούσαν την γραμμή σας: Ο λαός θα είχε αποδεχθεί το νέο μνημόνιο ως δική του επιλογή! Αυτό θέλατε; Πείτε το!
Και επειδή δεν σας θεωρούμε κάτι τυπάκια στην κοσμάρα τους όπως τα μ-λ, κάτι άλλο υπάρχει από πίσω.

Ανώνυμος
12 Αυγούστου 2015 στις 8:39 π.μ.

Είναι τόσο το άγχος όλων όσων μετείχαν στις συγκεντρώσεις στήριξης της κυβέρνησης και έριξαν νερό στο μύλο του δημοψηφίσματος- παρωδία που θα ουρλιάζουν τώρα πιο δυνατά για να ξεχαστούν οι ευθύνες τους. Και φυσικά αντιΚΚΕ! Όσο για το μόρφωμα του εα (δεν ξέρω τι γράφτηκε) αλλά δεν θέλει και πολλή προσπάθεια. "Συλλογικότητα" χωρίς μελη, όργανα, διαδικασίες, παρουσία (οχι απο συνωμοτικότητα αλλά μάλλον από ντροπή ή κάτι χειρότερο). Στην επόμενη στροφή περιμένει το ανέκδοτο -Λαφαζάνης. Καλό δρόμο

Ανώνυμος
12 Αυγούστου 2015 στις 10:38 π.μ.

"Αν έχεις κάποιος/α να καταγγείλει κάτι για την συλλογικότητα "Εργατικός Αγώνας" να το κάνει συγκεκριμένα και με στοιχεία. Και φυσικά αν έχει την στοιχειώδη ευθιξία να το κάνει επώνυμα. Προβοκατόρικα σχόλια δεν δημοσιεύονται."

Οπως με "στοιχεια" και "επωνυμα" ειναι τα αρθρα του Εργατικου Αγωνα που δημοσιευει το ΒΚ...... :P

Ανώνυμος
12 Αυγούστου 2015 στις 10:46 π.μ.

3.34 Ενοείς βέβαια την στοιχειώδη ευθιξία που είχανε αυτοί όλοι όταν πετάγανε λάσπη στο ΚΚΕ μέσα απο τον Βόθρο. Ασε καταλάβαμε.

Ανώνυμος
12 Αυγούστου 2015 στις 10:59 π.μ.

Γιατι ο εργατικος αγωνας γραφει βριζοντας και χυδαιολογωντας επωνυμα? Ποιος ειναινο Στωικος? Ο πραξιαδης? Και οι αλλοι με τα ψευφονυμα? Τι επαναστατικη συλλοφικοτητα ειναι αυτοι με την κουκουλα του Μανιαδακη? Και ποσες φορες εχεις φιλοξενησει ΒΑΘΥ κειμενα τους? Εκει δεν ειχες ευαισθησιες για στοιχεια, αποδειξεις και επωνυμια. Εκει βριζαν το ΚΚΕ οποτε και η ασφαλεια να ειναι και η ΧΑ να ειναι καλως κανουν.
Δεν πειραζει. Το μεγαλο κερδος της κρισης ειναι το ξεκαθαρισμα στις γραμμες του εργατικου κινηματος. Η κριση δεν αφηνειντιποτα μεσοβεζικο. Τοσα χρονια ο ΣΥΡΙΖΑ ηταν ενα μεσοβεζικο κομμα για ολους απο το εξωκοινοβουλιο μεχρι την αναρχια πλην ΚΚΕ. Να πως τα φερε η κριση και τωρα φερνει μνημονια ξεφτιλιζοντας οχι τον εαυτο του αλλα ολους οσους τον στηριξαν ακριτα ή κριτικα και ειναι ολοι οσοι υποκριτικα υπογραφουν την παραπανω καρικατουρα "εναντια στο μνημονιο".
Το πτωμα της σοσιαλδημοκρατιας που συντηρειτε κυριοι αποθανε και βρωμαει. Τοσο που δεν φευγει η μποχα με "αριστερα" μετωπα για μια νεα αριστερη κυβερνηση.

Υγ. Η καρικατουρα λεει οτι αστικη ταξη συσωμη πηγε στο ΝΑΙ.
Αντε λοιπον να στρατολογησετε τον ιδιοκτητη της ΒΙΑΝΕΞ στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στον εργατικο αγωνα δε γινεται γιατι αυτος εχει ονοματεπωνυμο σε αντιθεση με την Πανελλαδικη Γραμματεια της "συλλογικοτητας" που ειναι αγνωστων στοιχειων αλλα δηλωνει πρωην ΚΚΕ οποτε εχει διαβατηριο για παντου. Απο τα στεκια της "αριστερας" μεχρι τη ΓΑΔΑ.
Πρωην ΚΚΕ. Η καλυτερη επαγγελματικη αποκατασταση....

ΙΑ
12 Αυγούστου 2015 στις 12:05 μ.μ.

@βαθυ
το σφαλμα ειναι δικο σου
Ποιοι αποτελουν τον Εργατικο Αγωνα γιατι επιμελως κρυβουν τα ονοματα τους και τι εξυπηρετει αυτη η μυστικοτητα

Ανώνυμος
12 Αυγούστου 2015 στις 5:31 μ.μ.

Εσείς θάβετε κάθε σχόλιο που αφορά τον Εργατικό Αγώνα και δεν αφήνετε να εκφραστεί καμία άποψη για το τι εστί αυτή η συλλογικότητα των φαντομάδων του Εργατικού Αγώνα.Πείτε οτι θα πρέπει μόνο να τους γλύφουμε για να ξέρουμε και εμείς.Απο πότε η άποψη για το ρόλο των ανώνυμων του Εργατικού Αγώνα είναι προβοκάτσια δεν το κατάλαβα;Εσείς στο βαθύ γνώριζετε ποιοί είναι πίσω απο αυτήν την κίνηση διοτί οι ίδιοι κρύβονται.Οταν αυτοί παίζουν το παιχνίδι των συκοφαντιών και τις προκοκάτσιας περί δήθεν ανταρσίας σφοδρών διαφωνίων και συγκρούσεων μέσα στο ΚΚΕ καλυπτόμενοι πίσω απο κουκούλες ως δήθεν τάχα εσωκομματικά στελέχοι και μέλη του ΚΚΕ που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις και προχωρούν σε αποκαλύψεις για τα εσωτερικά προβλήματα που κρύβει έντεχνα η ηγεσία και άλλα τέτοια κουλά, ολο αυτό θα πρέπει να το καταπιούμε αμάσητο και να το αφήσουμε ασχολίαστο ;Ποιά είναι ή δράση τους;Πότε συμμετείχαν στο κίνημα και στους αγώνες του;Πόυ εμφανίστηκαν με την φυσική τους παρουσία όλο αυτό το διάστημα;Αφου σας κόφτει τόσο πολύ η υστεροφημία του Εργατικού Αγώνα και έχετε αναλάβει εργολαβικά την υπεράσπιση του, απαντήστε μας..

12 Αυγούστου 2015 στις 6:57 μ.μ.

Μερίδα των πρώην «αντιμνημονιακών», τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε και το τελευταίο φύλλο συκής, λένε πως η δραχμή είναι η σωτηρία για ανάκαμψη και ταυτίζουν αυτή την επιλογή μερίδας της αστικής τάξης με το πραγματικό συμφέρον του λαού. Με τον ίδιο τρόπο, επιτίθενται στο ΚΚΕ που λέει ότι και με ευρώ και με δραχμή, αν οι σχέσεις παραγωγής παραμείνουν καπιταλιστικές, αν δεν πάρει ο λαός στα χέρια του την οικονομία και την εξουσία, το νόμισμα από μόνο του δεν είναι παράγοντας που μπορεί να διασφαλίσει τη λαϊκή ευημερία. Το θέμα είναι να μη χάσει χρόνο ο λαός από την οργάνωση της πάλης, κυνηγώντας ξανά μια νέα χίμαιρα που με ευχαρίστηση του προσφέρει το σύστημα...

Ανώνυμος
12 Αυγούστου 2015 στις 7:14 μ.μ.

χεσμεντέν το ΚΚΕ με τον Εργατικό Αγώνα...
Εμ βέβαια, τι αντιπαράθεση να κάνουν με τις βλακείες που πιστεύουν. Έχουν κάνει το ΚΚΕ παράρτημα του ΣΕΚ...

Ανώνυμος
12 Αυγούστου 2015 στις 9:45 μ.μ.

"...χεσμεντέν το ΚΚΕ με τον Εργατικό Αγώνα...
Εμ βέβαια, τι αντιπαράθεση να κάνουν με τις βλακείες που πιστεύουν. Έχουν κάνει το ΚΚΕ παράρτημα του ΣΕΚ..."

Ολο αυτο μονος σου το σκεφτηκες η πηρες και βοηθεια ?????

Ανώνυμος
12 Αυγούστου 2015 στις 10:58 μ.μ.

7.14 Για να δούμε λοιπόν τη μας προτείνεις εσύ. Να φτιάξουμε λέει Πολιτικό Μέτωπο στην πορεία για τον Σοσιαλισμό τάχα μου. Ο Λένιν το 1917 τον Απρίλη είπε τελειώσαμε με την Φεουδαρχία δεν μπήκε ποτέ στην Αριστερή Κυβέρνηση Κερένσκι και την ανέτρεψε............. Το 1935 μπροστά στον 2ο Ιμπεριαλιστικό πόλεμο που ερχότανε η Κ.Δ έκανε 2 Τακτικούς Ελιγμούς Το Μολότοφ Ρίμπεντροπ και τα Λαικά Μέτωπα Το Πρώτο πέτυχε 100% το δεύτερο καταστροφή παντού. Πουθενά στην Δ.Ευρώπη τα ΚΚ δεν μετατρέψανε το Πόλεμο σε Ταξικό να πάρουνε την Εξουσία εγκλοβισμένοι στα Λαικά Μέτωπα μόνο στην ΑΝ.Ευρώπη η παρουσία του Κόκκινου Στρατού έδωσε την Δυνατότητα στους λαούς να οικοδομήσουνε Σοσιαλισμό αποτρέποντας την Αντεπανάσταση απο το να πνίξει τα πάντα στο αίμα όπως το 1918. Στην χώρα μας το ΕΑΜ δεν φτιάχτηκε σαν Κοινωνική Συμμαχία σύμφωνα με το 2ο και 3ο Γράμμα του Ζαχαριάδη με Αποτέλεσμα Υπαγωγή του ΕΛΑΣ στο ΣΜΑ το 1943 καταδίκη της ΑΣΟ ως Τυχοδιώκτες Λίβανος Καζέρτα 1944 με αποτέλεσμα τον Οκτώβρη του 1944 να μην Μετατραπεί ο Πόλεμος σε Ταξικό. Δόθηκε χρόνος στην Ενωμένη Αστική Τάξη και τους Συμμάχους της να φέρουνε Στρατό απο την Ιταλία και το ΕΑΜ να δώσει την Μάχη με το Εφεδρικό ΕΛΑΣ Τον ΑΡΗ στην Ηπειρο και τον ΕΛΑΣ Πελοποννήσου που ήτανε στα Μέγαρα να πέρνει εντολή να γυρίσει πίσω και κατόπιν το Εγκλημα της Βάρκιζας. Τα ίδια και με την Επικράτηση του Οπορτουνισμού στο 20ο Συνέδριο το 1956. Πουθενά η Εργατική Τάξη δεν πήρε την εξουσία γιατί το Πολιτικό Μέτωπο έχει τον Ταξικό Εχθρό στις Γραμμές του ΟΠΟΡΤΟΥΝΑ.

13 Αυγούστου 2015 στις 1:41 π.μ.

Παπαρολογούντες μια ζωή, από κοινού με την άλλη συνιστώσα, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τα υπόλοιπα ναυάγια της ταξικής πάλης, παραληρούσαν κάτω από την εξέδρα όπου ο Τσίπρας έβγαζε selfie με τον Καμμένο.
Οι μωρές παρθένες, οι αποπλανημένες.
Μήπως, όμως δεν τα ήξεραν; Μήπως αλλιώς τα περίμεναν;
Όχι. Και τα ήξεραν και τα περίμεναν.
Όλα τα ξέρει ο οππορτουνισμός. Απλώς έχει διαλέξει ταξικό μετερίζι. Και δεν είναι τυχαίο που πχ το newsbomb του μεγαλοκαπιταλιστή Τάκη-Βιανέξ-Γιαννακόπουλου στο εβδομαδιαίο βαρόμετρο δίνει +9 στον Λαφαζάνη, μακράν του δεύτερου...
Ο ρόλος τους μέσα στο αστικό σύστημα είναι ο ρόλος του αμορτισέρ. Να απορροφήσουν τους κραδασμούς. Να μην επιτρέψουν να φύγει ο κόσμος από το μαντρί του καπιταλισμού.
Τι σου λένε: "Είσαι οργισμένος; είσαι ριζοσπάστης; Πήγαινε με τον Στρατούλη που είναι με την δραχμή. Αυτή είναι η σύγκρουση: δραχμή ή ευρώ".
Δηλαδή καπιταλιστική Ελλάδα με δραχμή ή καπιταλιστική Ελλάδα με ευρώ. Πάντα όμως καπιταλιστική.
Αυτό είναι το νέο "αφήγημα". Ψήφισε εσύ και μη σε νοιάζει. Κι ούτε που να σκεφτείς ότι μπορείς να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου. Και κυρίως μακριά από το ΚΚΕ.
Τα ποντίκια, είτε μείνουν-είτε φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, φροντίζουν για σένα.

Ανώνυμος
13 Αυγούστου 2015 στις 10:09 π.μ.

Φυσικά και το έγραψα μόνος μου 9:45. Τι νομίζεις, ότι μου έδωσε γραμμή ο...Εργατικός αγώνας; Φιλαράκο φαίνεται ότι είστε χεσμένοι με αυτή την ιστορία από πολλά πράγματα, γιατί το επίπεδό σας είναι πολύ χαμηλό για να ανταποκριθείτε σε ουσιαστική αντιπαράθεση. Προσπαθείτε λοιπόν με διοικητικές μεθόδους και φυσικά όλοι το γνωρίζουν αυτό. Ακόμη και γνωστά σας στελέχη τα παγώνετε περιμένοντας την ευκαιρία να τα σουτάρετε σε περίπτωση όξυνσης της διαφωνίας. Οπότε μην αναρωτιέστε γιατί η μυστικοπάθεια. Προσωπικά από τον εργατικό αγώνα γνωρίζω (όχι προσωπικά) μόνο τον Πετρόπουλο, τον οποίο και θεωρώ πολύ αξιόλογο, ειδικά όταν τον άκουσα εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=oV8eMtXhgvg
Χίλιες φορές πιο μπροστά από ξόανα τύπου Μαΐλη ο άνθρωπος.

Πάμε παρακάτω όμως:
Μου αραδιάζει ο 10:58 (προφανώς για να καλύψει την βλακεία του που φαίνεται στο τέλος) διάφορα "στοιχεία" και αποτιμήσεις στο γόνατο, για να πει τι; Ότι ΣΗΜΕΡΑ δεν πρέπει ή πρέπει να κάνουμε το ένα ή το άλλο. Ο τρόπος που σκέφτεσαι 10:58 δεν είναι τρόπος ενός πνευματικά ώριμου ανθρώπου.
Δύο πράγματα:
1. Η λογική ότι "τότε πέτυχε άρα σήμερα το επαναλαμβάνω" ή "τότε απέτυχε άρα δεν το ξανακάνω" είναι ο τρόπος που σκέφτεται ένα παιδί πιθανά, ακόμη και διάφορα ζωάκια έχω δει να αντιδρούν έτσι, αλλά όχι πνευματικά και εγκεφαλικά πλήρως ανεπτυγμένοι άνθρωποι. Είναι εντελώς χαζό να συγκρίνεις δύο εντελώς ανόμοιες εποχές και να βγάζεις μάλιστα "γενική γραμμή" για το σήμερα, όπου τα πράγματα είναι όχι μόνο διαφορετικά, αλλά ακόμη πιο ετερογενή και ασταθή, όχι μόνο από χώρα σε χώρα, αλλά και μέσα στην ίδια χώρα. Δεν είναι αυτός ο τρόπος που σε βοηθά η ιστορική πείρα. Την ιστορική εμπειρία την χρησιμοποιείς για να εμβαθύνεις την ανάλυσή σου σήμερα κι όχι για να καλλιεργήσεις στα μέλη σου αντανακλαστικά του Παβλόφ: Λαϊκό μέτωπο=κακό, Σοσιαλισμός=καλός.
2. Όπως θα ξέρεις (μιας και αναφέρεσαι ΜΟΝΟ στην δυτική Ευρώπη, γιατί λαϊκά μέτωπα έγιναν κι αλλού) τα κινήματα αυτά έφτασαν στο σημείο να ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ να διεκδικήσουν την εξουσία, όμως για διάφορους λόγους ουσιαστικά δεν την διεκδίκησαν. Αντίθετα σήμερα ΔΕΝ είσαι σε θέση να διεκδικήσεις την εξουσία, μιλάς γι αυτήν σαν ένας μελλοντολόγος, ένα "μαρξιστικό" μέντιουμ. Βρες μου εσύ ένα τρόπο, μία πολιτική που να σε φέρνει σε θέση ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ της εξουσίας σήμερα κι εγώ τα πετάω στα σκουπίδια τα λαϊκά μέτωπα. Όταν όμως στο μόνο που ελπίζεις είναι να μας δώσουν την εξουσία επειδή θα βαρεθούν να μας βλέπουν συνέχεια πάνω κάτω Ομόνοια-Σύνταγμα, όταν βλέπω ότι ο κόσμος θέλει, ποθεί μία πολιτική διέξοδο ακόμη και με θυσίες, όταν βλέπω ότι αυτός ο κόσμος ψάχνει ουσιαστικά μία συγκολλητική ουσία και είναι έτοιμος να αναθεωρήσει λογικές και συνήθειες του παρελθόντος, τότε κάτι πρέπει να σκεφτείς, ΚΑΠΩΣ πρέπει να του είσαι χρήσιμος πολιτικά. Αλλιώς απλά είσαι άχρηστος για το λαό, και προσωπικά δεν ξέρω να στέριωσε κανένα κομμουνιστικό κόμμα που ήταν άχρηστο για το λαό.
3. Κανείς δεν το έπαιξε μωρή παρθένα και αποπλανημένη. Όσοι από τον χώρο της κομμουνιστικής αριστεράς στήριξαν εκλογικά το ΣΥΡΙΖΑ, το έκαναν από αδιέξοδο. Έβλεπαν τις ανάγκες και τρόμαζαν με την ανεπάρκεια των απαντήσεων ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥΣ. Κανένας δεν είχε καμία όρεξη να στηρίξει κάτι ξένο προς την αντίληψή του, ούτε φυσικά άλλαξε αντίληψη από τις...εκλογές. Όμως όταν βλέπεις ότι κάτι πρέπει να αλλάξει, ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει μία αντίδραση κεντρικά πολιτικά και ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ βλέπεις την τέλεια ανεπάρκεια του χώρου σου να ανταποκριθεί στοιχειωδώς σε ένα τέτοιο αίτημα, μπορεί να στηρίξεις. Ξέρω πολλούς που ΔΕΝ στήριξαν, όμως έτρωγαν τα νύχια τους από αγωνία να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ. ΤΟ ΙΔΙΟ πράγμα είναι φιλαράκο: Ουσιαστικά καταλάβαιναν ότι αυτοί δεν απαντούν, απλά ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο.

Όμως, ένας στοιχειωδώς σοβαρός κομμουνιστής, αντί για κατάρες και αναθέματα σα κυράτσα, θα καθόταν να σκεφτεί γιατί φάνηκε τόσο τραγικά ανεπαρκής σε μία τέτοια περίοδο. Αλλά είπαμε: Ένας στοιχειωδώς σοβαρός κομμουνιστής, όχι ένα ιδεολογικό ρετάλι.

Ανώνυμος
13 Αυγούστου 2015 στις 10:24 π.μ.

"Όλα τα ξέρει ο οππορτουνισμός"
Τι βλάκας!

Ανώνυμος
13 Αυγούστου 2015 στις 10:57 μ.μ.

10.09 Εχεις απόλυτα δίκιο και συμφωνώ μαζί σου ότι είσαι Ιδεολογικό Ρετάλι. Τα Λαικά Μέτωπα είναι ο Καλύτερος τρόπος για να αυτοκτονήση ένα ΚΚ. Πουθενά στην Ιστορία ΚΚ ΔΕΝ πήρε την Εξουσία με αυτόν τον τρόπο. Παντού Καταστροφή. Ετσι λοιπόν όταν δεν υπάρχει παράδειγμα και επιμένεις υπηρετείς τον Καπιταλισμό. Ο Τρόπος να Κοινωνικοποιήσης τα μέσα παραγωγής είναι ένας Ταξική Ενότητα και Λαικη Συμμαχία. Με πρώτη Προτεραιότητα την Συντριβεί του Οπορτουνισμού όλων των αποχρώσεων σαν 5η Φάλαγγα του Καπιταλισμού. Το Κουβαδάκι σου και σε άλλη Παραλία Ιδεολογικό Ρετάλι.

Ανώνυμος
14 Αυγούστου 2015 στις 11:43 μ.μ.

Ρε μαγκες του "ΕΡγατικού Αγώνα" και της Ανταρσύας πού ήσασταν εχτές; Στο Σύνταγμα πάντως δεν ήσασταν. Συζητούσατε φαίνεται για την συμφωνία σας.

Ανώνυμος
15 Αυγούστου 2015 στις 10:07 π.μ.

@ Βαθύ 12 Αυγούστου 2015 - 3:34 π.μ
Κι όταν κάποιος ανώνυμος έχει να καταγγείλει κάτι για το ΚΚΕ χωρίς στοιχεία; Μπορεί να το κάνει; ΄Η εδω δεν υπάρχει περιορισμός;

Ανώνυμος
15 Αυγούστου 2015 στις 10:19 π.μ.

@13 Αυγούστου 2015 - 10:09 π.μ
΄Ηθελα να ήξερα αφού ΕΣΕΙΣ βλέπετε ότι ο λαός είναι έτοιμος να βγει στους δρόμους και να διεκδικήσει , έστω με θυσίες, και διψάει για αλλαγή, τι περιμένετε; Γιατί δε βγαίνετε στο δρόμο να τον οδηγήσετε; ΄Η τουλάχιστον να κάνετε την αρχή; Παρά μονο τον οδηγείτε στην προτίμηση του "μικρότερου κακού"; ΄Οπως κάνατε με την υποστήριξη του Σύριζα; Και τώρα με το Λαφαζάνη;
Κάντε λοιπόν το μέτωπό σας, βγείτε μπροστά κι αφήστε το ΚΚΕ στην άκρη. Ο λαός θα σας ακολουθήσει. Τι το θέλετε το ΚΚΕ; Και του κάνετε κριτική ότι δεν κάνει το βημα; Κάντε το εσείς που είστε και έτοιμοι. Δε σας βλέπω όμως να το κάνετε.

Εδώ έχει αποδειχτεί οτι ούτε μια κινητοποίηση δεν μπορείτε να κάνετε. Ούτε καν απ' το Σύνταγμα στο Σύνταγμα. ΄Η κάνω λάθος ;

Ανώνυμος
16 Αυγούστου 2015 στις 12:25 μ.μ.

Ο λαός ακολούθησε 10.19.
Του ζητήθηκε να στηρίξει το ΣΥΡΙΖΑ και τον στήριξε, του ζητήθηκε να αρνηθεί το μνημόνιο κι έδωσε 62% χωρίς την επίσημη συμβολή του "επαναστατικού" ΚΚΕ μάλιστα.
Όμως, επειδή παριστάνεις και τον πονηρό, το ΠΩΣ ζητιέται κάτι και από ΠΟΙΟΝ έχει σημασία. Αν βγω εγώ στο Σύνταγμα και πω "Γειά σας, είναι ο...10.09 του Βαθύ Κόκκινο και σας καλώ να ρίξετε την κυβέρνηση" θα με πάρει μέσα το 166 (στο ψυχιατρικό τμήμα).
Χρειάζεται μία διαδικασία, χρειάζεται να προσεγγίσεις τον λαό, τις οργανωμένες του δυνάμεις κλπ.

Έλα μου όμως που οι οργανωμένες του δυνάμεις είναι όλες ξεπουλημένες και παραδομένες στην αστική τάξη και τον ιμπεριαλισμό!
Ποιόν θες; Την ΓΣΕΕ; Το "πολύ"...ΠΑΜΕ; Τις πολιτικές τους εκφράσεις; Όλες, ΟΛΕΣ οι μέχρι χθες οργανωμένες του εκφράσεις έχουν αποστασιοποιηθεί από τον κόσμο, έχουν δημιουργήσει ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ συμφέροντα, εντελώς ανεξάρτητα από αυτόν και παλεύουν ΓΙ ΑΥΤΑ. Η επιθυμία λοιπόν δεν μπορεί σήμερα να μετασχηματιστεί εύκολα σε πράξη, σε πολιτική γραμμή. Εκτός κι αν πιστεύεις στα καλέσματα από το...facebook. Εννοείται ότι θα επιχειρηθεί, αλλά αυτό το χαώδες οργανωτικό και πολιτικό κενό δεν καλύπτεται από 10-30-500-1000 άτομα, όσο καλή θέληση και ταύτιση με τις επιθυμίες του κόσμου να υπάρχει.

Άσε λοιπόν τα ψόφια και κοίτα τα χάλια σου, που είσαι το μισό (μη πω τα 2/3) της αιτίας που σήμερα έχουν κοπεί τα πόδια στην αριστερά και δεν μπορεί να συσπειρώσει ούτε το 1/4 αυτού που θα έπρεπε να συσπειρώνει.

Ανώνυμος
16 Αυγούστου 2015 στις 4:04 μ.μ.

@16 Αυγούστου 2015 - 12:25 μ.μ
Εσείς που δεν είστε ξεπουλημένοι, απλώς καλείτε τον κόσμο απ' το φέισμπουκ να πάει στο σύνταγμα να χειροκροτήσει την κυβέρνηση που διαπραγματεύεται για τους πλουσιους και τις τράπεζες , βγείτε να τον καθοδηγήσετε αυτόν τον κόσμο. Εσείς που δεν είστε ξεπουλημένοι ,απλώς λέτε στον κόσμο να ψηφίσει ενάντια σ' ένα μνημόνιο κι όχι ενάντια σε όλα τα μνημόνια και βοηθησατε τον Τσίπρα να κάνει το "ΟΧΙ" την αμέσως επόμενη μέρα "ΝΑΙ" βγείτε να τον καθοδηγήσετε τον κόσμο. Τι περιμένετε; Το 62% των ψηφισάντων σας ακολούθησε. Τώρα; Ραντεβού το Σεπτέμβρη, κι αν;;;; Πού ήταν αυτός ο κόσμος στις διαδηλώσεις ενάντια στο μνημόνιο; Δεν τον είδα στα μπλοκ σας. Κυρίως στην τελευταία; μόνο για να πανηγυρίζει τον καλούσατε.
Κι αφήστε το ξεπουλημένο ΠΑΜΕ και ΚΚΕ να καλεί τον κόσμο να ψηφίσει ενάντια σε όλα τα μνημόνια. Είναι προφανές ότι για σας ανταρσυανοί δεν είναι κακά όλα τα μνημόνια. Αφήστε το ξεπουλημένο ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ να λένε στον κόσμο ότι μονο αν πάρει την εξουσία και τα μέσα παραγωγής στα χέρια του θα δει άσπρη μέρα γιατί ο καπιταλισμός δεν γίνεται ανθρώπινος. Ενώ για σας ανταρσυανοί ο καπιταλισμός μπορεί να γίνει ανθρώπινος με δραχμή και τους Λαφαζάνη και σία στην κυβέρνηση και τους καλούς καπιταλιστές στην εξουσία. Μόνο που Λαφαζάνης και σία σας τα γυρνάνε τώρα και θα μείνετε ορφανά.
Αφήστε το ξεπουλημένο ΠΑΜΕ και ΚΚΕ να καλεί τον κόσμο να αντισταθεί και να απεργήσει κι εσείς να του λέτε "ας περιμένουμε λίγο ακόμη... Αριστερή κυβέρνηση έχουμε"....

Και πού 'σαι μεγάλε; Αν βγεις εσύ και πεις "ειμαι ο .. ταδε και σας καλώ να ρίξετε την κυβέρνηση" δε θα σε πάρει ούτε το 166 ούτε το 100. Για τον απλούστατο λόγο ότι η Ανταρσύα σου χαϊδευόταν μέχρι τώρα με την κυβέρνηση για καμιά θεσούλα. (Βλ. Τσακνής). Και τώρα χαϊδεύεται με τους δήθεν αντάρτες του σύριζα. Οπότε δε θα σου δώσουν καν σημασία. Θα ξέρουν ότι εισαι δικος τους.

Ανώνυμος
16 Αυγούστου 2015 στις 4:27 μ.μ.

14 Αυγούστου 2015 - 11:43 μ.μ
Είχαν παει σε αντικαπιταλιστικό κάμπινγκ. Στην Παναγια την Μνημονιώτισσα. Κι ανάβανε λαμπάδες για να ξορκίσουν το κακό που τους βρήκε να μην θέλει ο Λαφαζάνης να κάνει κόμμα για να τρουπώσουν κι αυτοί.

Ανώνυμος
16 Αυγούστου 2015 στις 4:37 μ.μ.

΄Ωστε το ΚΚΕ φταίει για το ότι δεν μπορεί να πάρει τα πόδια της η αριστερά.... Και μάλιστα στα δυο τρίτα. Κι έλεγα κι εγώ. Αυτό ήταν που έκανα λάθος. Το ΚΚΕ σήμερα κυβερνάει κι έφερε ένα μνημόνιο νααααααααα μετα συγχωρήσεως και πήρε στο λαιμό του την αριστερά. . ΄Οχι ο Σύριζα. Το ΚΚΕ έγινε ουρίτσα του σύριζα και του έστελνε κόσμο για να τον ψηφίζει. Οχι η Ανταρσύα. Το ΚΚΕ έλεγε στον κόσμο να "περιμένει να δει τι θα γίνει μετά τον Ιούνη γιατί έχουμε μια αριστερή κυβέρνηση" όχι ο Σύριζα κι η Ανταρσύα. Κακό ΚΚΕ. Δεν έβλεπες όλους τους άλλους που ήταν έτοιμοι για την επανάσταση μετά κυρίως απ'το ηρωικό τους "Οχι". ΄Η σχεδόν έτοιμοι. Ε, άντε στα δύο τρίτα έτοιμοι. Τι; μόνο στο ένα τρίτο; Ε, το ΚΚΕ φταίει και γι' αυτό το ένα τρίτο.
-Σκάσε εσύ και μη μιλάς. Αν δεν πούμε ότι φταίει το ΚΚΕ ποιος θα πούμε ότι φταίει; Εμείς; Τι λες ρε βλογιοκομμένο; Την αλήθεια θα πουμε; ΤΟ ΚΚΕ ΦΤΑΙΕΙ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger