Home » , » Μέλος της "Λαϊκής Ενότητας" απαντάει στον Κ. Βαξεβάνη

Μέλος της "Λαϊκής Ενότητας" απαντάει στον Κ. Βαξεβάνη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015 | 3:21 π.μ.

Του Δημήτρη Π.

Ο Κώστας Βαξεβάνης δεν είναι αφελής ούτε ανίδεος από την πολιτική. Πετυχημένος δημοσιογράφος είναι, κάτι που διαπιστώνεται και από την κυκλοφορία του περιοδικού του καθώς και από την αναγνωσιμότητα της ιστοσελίδας του.
Με αυτά τα δεδομένα υπ’ όψιν συμπεραίνουμε ότι η ανοίκεια επίθεση που κάνει στην «Λαϊκή Ενότητα» και προσωπικά στον Παναγιώτη Λαφαζάνη δεν οφείλεται σε μια λάθος πολιτική εκτίμηση, αλλά σε κάποιες σκοπιμότητες που δεν μπορεί ναι μεν να τεκμηριώσουμε αλλά μπορούμε να υποθέσουμε.

Μας γράφει ότι η ίδρυση της «ΛΑ.Ε» δεν έχει πολιτικό υπόβαθρο, δεν αποσκοπεί να εκφράσει τις μαχόμενες δυνάμεις, τα ριζοσπαστικά στοιχεία που ζητούν πεδίο συμπόρευσης μετά την ταξική προδοσία που πραγματοποίησε ο Α. Τσίπρας και τα άτομα που τον περιβάλλουν, αλλά οφείλετε στην .. ιδιοτέλεια του Π. Λαφαζάνη.

Ο έγκριτος, λοιπόν, δημοσιογράφος κ. Βαξεβάνης, αφού τόσο καιρό δεν βρήκε λέξη να γράψει για την πορεία που έχει πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαταλείποντας θεμελιακές αρχές και αντιλήψεις, πάνω στις οποίες στηρίχτηκε και αναπτύχθηκε, φτάνοντας στο σημείο να μετατρέψει  το μεγαλειώδεις «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος σε ένα ταπεινωτικό «ΝΑΙ», συντασσόμενος με τα κόμματα των μνημονίων που έχουν προκαλέσει κοινωνική καταστροφή στον ελληνικό λαό, «ανακαλύπτει» ότι η «ΛΑ.Ε» δημιουργήθηκε για να αποκτήσει ο Π. Λαφαζάνης ...  βουλευτική έδρα.

«Πότε έφυγε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης; Όταν ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε εκλογές. Αυτές οι εκλογές θα γίνονταν με λίστα και όπως ήταν επακόλουθο, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα έμενε εκτός λίστας και εκλογής» μας γράφει στην ιστοσελίδα του και για να δώσει έμφαση στους ισχυρισμούς του προσθέτει:.
«Αυτό ήταν το χρονικό σημείο, που ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αποχώρησε. Δηλαδή σταμάτησε να “στηρίζει” , να ανέχεται, να δίνει την εσωτερική ιδεολογική και πολιτική μάχη και είπε να κάνει το δικό του κόμμα. Ούτε όταν ο Τσίπρας ακύρωσε το δημοψήφισμα, ούτε όταν ψήφισε το μνημόνιο. Όταν κατάλαβε πως οι πολιτικές επιλογές του Τσίπρα τον αφήνουν εκτός νυμφώνος. Και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μπορεί να κάνει απ ό,τι φαίνεται υπομονή και να δείχνει ανοχή ακόμη και μπροστά σε ένα μνημόνιο, αλλά όχι να μείνει εκτός».

Τέτοιες αθλιότητες μόνο ο Παππάς και ο Φίλης θα μπορούσαν να επικαλεστούν. Για να το κάνει ο κ. Βαξεβάνης, κάποιους λόγους θα έχει και κανέναν δεν πείθει ότι οι εκτιμήσεις οφείλονται στο  είναι ανημέρωτος. Δεν μπορεί δηλαδή να μην γνωρίζει ότι όλοι/ες που συναποτελούσαμε την «Αριστερή Πλατφόρμα» κάναμε τα πάντα για να μην παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια μιας ηγετικής ομάδας που συνειδητά έσπειρε την απογοήτευση στον αριστερό κόσμο, πρόδωσε προσδοκίες, πέρασε στο «μνημονιακό μπλοκ». 

Δεν μπορεί ο κ. Βαξεβάνης να αγνοεί ότι προσπαθήσαμε με όλες τις δυνατότητες μας να πραγματοποιηθεί  έκτακτο συνέδριο για να αποφασίσει η κομματική μας βάση την πορεία του κόμματος μας και όχι οι αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ να επαφίενται στα «θέλω» μιας μικρής κλειστής ομάδας γύρω από τον Α. Τσίπρα.

Είναι σε γνώση του επίσης ότι στα μέσα Ιούλη η πλειοψηφία των μελών της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ (109 απ’ τα 201 μέλη της) καλούσε την κυβέρνηση «να μην υποκύψει στα εκβιαστικά τελεσίγραφα των δανειστών» γιατί «η συμφωνία με τους “θεσμούς” ήταν αποτέλεσμα απειλών άμεσου οικονομικού στραγγαλισμού. Συνιστά ένα νέο μνημόνιο με επαχθέστατους και ταπεινωτικούς όρους επιτήρησης, καταστροφικό για τον τόπο και το λαό μας» ενώ «δεν είναι συμβατή με τις ιδέες και τις αρχές της αριστεράς»,
Μόνο με παρασκηνιακές μεθοδεύσεις της  ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – κατάφερε κάποιους απ’ την κίνηση «53» που συμμετείχαν στην ΚΕ να αλλάξουν άποψη- έγινε δυνατό να ελέγξουν την Κ.Ε και να την οδηγήσουν στον ταπεινωτικό δρόμο του "προεδρικού περιβάλλοντος".

Όλα τα παραπάνω, που αποτέλεσαν μονόδρομο να διαχωρίσουμε την θέση μας από τον ΣΥΡΙΖΑ και μαζί με συλλογικότητες και άτομα από την ριζοσπαστική αριστερά να ιδρύσουμε την «ΛΑ.Ε»  τα γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Βαξεβάνης.
Θα έχει όμως τους λόγους του να ψεύδεται κατάφωρα για να δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις για την «Λαϊκή Ενότητα» τον μόνο πολιτικό φορέα που επιδιώκει να δώσει ελπίδα, να δημιουργήσει όνειρα στον κόσμο της Αριστεράς και να πει ότι αν και χάθηκε μια μάχη, αν και ο ΣΥΡΙΖΑ κατάντησε μια καρικατούρα του παλιού του εαυτού, υπάρχει η δυνατότητα διδαγμένοι από τα λάθη μας να δημιουργήσουμε ένα λαϊκό μέτωπο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του καιρού μας.

Μέλος της «ΛΑ.Ε»

Ενυπόγραφο κείμενο που μας στάλθηκε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger