Home » , » Σαν να μην πέρασε μια μέρα για το ΚΚΕ

Σαν να μην πέρασε μια μέρα για το ΚΚΕ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015 | 9:55 μ.μ.

Πηγή: Κώστας Τριχιάς«Πριν»

Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν

Η πρόσφατη ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ κινείται σε ένα συγκρατημένο κλίμα αποτίμησης του -κατά γενική ομολογία- μέτριου αποτελέσματος που κατέγραψε σης πρόσφατες εκλογές. Η γενική αίσθηση που αποπνέει είναι ότι: εντάξει, δεν έγινε και τίποτα, μια από τα ίδια έχουμε και πάλι...
«Το αποτέλεσμα, σε μεγάλο βαθμό, αναπαράγει το συσχετισμό ανάμεσα στα κόμματα του αστικού πολίτικου συστήματος που υπήρχε και στις προηγούμενες εκλογές, πριν 8 μήνες,». Σαν να μην πέρασε μια μέρα επομένως από την προηγούμενη εκλογική μάχη, παρακολουθούμε ένα ακόμα επεισόδιο στη «συνεχιζόμενη πορεία αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος».

Η συγκλονιστική μάχη του δημοψηφίσματος, για το ΚΚΕ είναι σαν τον ελέφαντα στο δωμάτιο που μπορείς να κάνεις πως δεν τον βλέπεις (απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά στην ανακοίνωση), αλλά ο όγκος του υπενθυμίζει ενοχλητικά πως δεν μπορείς να κρυφτείς από την πραγματικότητα. Και η ουσία είναι ότι σε αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα το ΚΚΕ πληρώνει κυρίως την αποχή του από το μεγαλειώδες «Όχι», χάνοντας το 10,81% των ψηφοφόρων του Ιανουαρίου (36.556 ψήφους από ένα αποτέλεσμα που τότε πανηγύριζε η ΚΕ στην αντίστοιχη ανακοίνωση).

Αυτή η εκτίμηση έρχεται να δέσει με την χαρακτηριστική μακαριότητα του γραφειοκράτη του ΚΚΕ: Άλλη μια κυκλική κρίση, άλλη μια απλή εναλλαγή κομμάτων και προσώπων σε διάφορους ρόλους, άλλο ένα αστικό ανάχωμα, με συνέπεια το ΚΚΕ να θυμίζει μελαγχολικά εκείνο το τρένο που έβλεπε «τα άλλα τρένα να περνούν».

Από το ιστορικό υψηλό -για την μετά‘91 εποχή- του 8,48%, τον Μάιο του 2012, φτάνουμε λοιπόν στον Σεπτέμβρη του 2015, όπου σε απόλυτους αριθμούς (301.632 ψήφοι) είναι για τα τελευταία 22 χρόνια η δεύτερη χειρότερη επίδοση μετά τον Ιούνιο του 2012 (277.227 ψήφοι)! Ιδιαίτερα εμφανής είναι και η πτώση και στις εργατικές γειτονιές, σε μια περίοδο ορυμαγδού εξελίξεων τόσο σε κοινωνικό επίπεδο όσο και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα επέτρεπαν μια απορρόφηση δυνάμεων.

Στην εξήγηση του αποτελέσματος η ΚΕ καταλήγει πως μάλλον είναι στραβός ο γιαλός...: «Το γενικό εκλογικό αποτέλεσμα εκφράζει σταθεροποίηση της αναδίπλωσης, της παθητικής αναμονής και συντηρητικοποίησης ενός μεγάλου τμήματος του λαού». Για άλλη μια φορά οι ευθύνες της αριστεράς μεταφέρονται στον λαό, ο οποίος φταίει και πάλι, καθώς... εξακολουθεί να μην καταλαβαίνει την γραμμή!

Ενδεικτική της απουσίας οποιοσδήποτε αυτοκριτικής είναι η κριτική που γίνεται για την ανησυχητική σταθεροποίηση της Χ.Α.: «Μεγάλες ευθύνες φέρουν όλα τα άλλα κόμματα...» Φταίνε όλοι οι άλλοι επομένως εκτός από την ηγεσία του ΚΚΕ, ακόμα και αν η X Α. ανέβηκε το προηγούμενο διάστημα και σταθεροποιήθηκε σε αυτές της εκλογές σε περιοχές που ήταν προπύργια της αριστεράς και του Κ.Κ.Ε. (πχ. Β Πειραιά).

Καθώς όλα βαίνουν καλώς λοιπόν, το μόνο που απομένει είναι η περαιτέρω εκλαΐκευση της «ορθής γραμμής» στις μάζες. Μιας γραμμής που αρνούμενη τους πολιτικούς στόχους ανατροπής στο σήμερα, εκφράζει την πλήρη αποσύνδεση της τακτικής με την στρατηγική.

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό σε συστράτευση: «για την αγωνιστική παρεμπόδιση αντιλαϊκών μέτρων και την απόσπαση επιμέρους καταχτήσεων, μέχρι την οριστική ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος». Από τις επιμέρους οικονομικές διεκδικήσεις μέχρι την ...επανάσταση, ο δρόμος φαίνεται αρκετά μακρύς, όσο δεν επιταχύνεται με εκείνους τους πολιτικούς στόχους-κρίκους που επικοινωνούν σήμερα με το επίπεδο συνείδησης του κόσμου, το μετασχηματίζουν και οδηγούν στο «σπάσιμο» όλης της αλυσίδας.

Η αντικαπιταλιστική αριστερά και το ΝΑΡ επιλέγουν ένα διαφορετικό σχέδιο, αυτό της δοκιμασίας ενός δρόμου προσέγγισης της επανάστασης στην σημερινή Ελλάδα, στη σημερινή ζωή και όχι στη φαντασία των κομμουνιστών. Η πραγματική διαχωριστική γραμμή σήμερα ανάμεσα στην αστική και την εργατική πολιτική είναι η καπιταλιστική επίθεση και οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις από τη μία και η αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης από την άλλη. Αυτός είναι ο κρίκος (όχι απλά η «αντιμνημονιακή πάλη», ούτε η πάλη «ενάντια στον «καπιταλισμό γενικά») που μπορεί να ανεβάσει την ταξική πάλη σε ανώτερα επίπεδα, ως τον «κλονισμό της αστικής κυριαρχίας» και στην προσέγγιση επαναστατικών αλλαγών.

Η αντικαπιταλιστική και κομμουνιστική αριστερά, οφείλει να αναλάβει ας ευθύνες της σε μια κατεύθυνση ανάταξης των αγώνων, ως βάση για ένα ευρύ αγωνιστικό μέτωπο αντεπίθεσης και ανατροπής της αντεργατικής καταιγίδας. Αυτό προϋποθέτει την ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος, τη δέσμευση κοινής δράσης όλων των μαχόμενων δυνάμεων της αριστερός συμπεριλαμβανομένων και των δυνάμεων του ΚΚΕ, αλλά και των δυνάμεων της ΛΑ.Ε ή άλλων δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, που θα επιλέξουν τη ρήξη με την μνημονιακή πολιτική και την έμπρακτη συμβολή στο κίνημα, και ταυτόχρονα την συμβολή στην αντικαπιταλιστική αριστερά και το σύγχρονο κομμουνιστικό κόμμα που έχει ανάγκη η εποχή μας.

Διαβάστε από την ίδια εφημερίδα το άρθρο του Θανάση Σκαμνάκη «Οι εναπομείνασες αφίσες»  
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 17 σχόλια

Ανώνυμος
28 Σεπτεμβρίου 2015 στις 5:05 π.μ.

Πάλι με το κουκουέ ασχολείστε δεν βλέπετε τα χάλια σας σε 6 μήνες μνημόνιο αριστερό κατεπείγοντος
και μέσα στη νύχτα, ούτε οι Γερμανοί δεν το κάναν αυτό στο ελληνικό λαό. Με τετοια αριστερά τυφλά να χει η δεξιά. Μήπως το ανέκδοτο με τα αριστερά κόμματα και αριστερά αναχώματα να το ξαναδούμε.
Να ενωθειτε όλοι μαζί.

Ανώνυμος
28 Σεπτεμβρίου 2015 στις 12:17 μ.μ.

ελεος ειστε ο,8 με το ζορι, δεν υπαρχεται παρα μονο στους δασκαλους κ στους φοιτητες, απο που προκυπτει αυτο το θρασος να κουνατε το δαχτυλο κ να κανετε υποδειξεις, δεν υπαρχεται για μας παρα μονο για να κανετε κακο , εστω κ μικρο γιατι δεν ειστε ικανοι για κατι μεγαλυτερο, αυτο το κανει η ΛΑΕ κ πριν ο ΣΥΡΙΖΑ που με παθος στηριξατε
α

Ανώνυμος
28 Σεπτεμβρίου 2015 στις 12:19 μ.μ.

Ονομάζεται ΟΜΦΑΛΟΣΚΟΠΗΣΗ και γίνεται στα πλαίσια της αυτοκριτικής και του ελέγχου πεπραγμένων. Οι καλόγεροι το έκαναν και στα πλαίσια της αυτοϊκανοποίησης αλλά εδώ δεν μαλακιζόμαστε για να έχει σχέση μαζί τους.

ΡΕ ΦΙΛΕ ΑΛΛΟΥΝΟΥ ΑΦΑΛΟ ΚΟΙΤΑΣ!

28 Σεπτεμβρίου 2015 στις 5:59 μ.μ.

Γι αυτο υπαρχετε, αριστερα, κατασκευασματα της πλουτοκρατιας.

28 Σεπτεμβρίου 2015 στις 6:12 μ.μ.

Όσο διατηρείται μια σταθερή εκλογική "πελατεία", που ψηφίζει κυρίως για λόγους ιστορικούς / παραδοσιακούς, άντε και καμιά ψήφος διαμαρτυρίας όταν τα κάνει θάλασσα ο ΣΥΡΙΖΑ, όλα πάνε καλά.

Ανώνυμος
28 Σεπτεμβρίου 2015 στις 7:18 μ.μ.

Για αλλη μια φορά τα ισοδυναμα τα βρηκαν ευκολα οι πολικαντηδες.
Είναι οι ανεργοι οι ξεγραμμενοι απο τους γραφειοκρατες.
Για ακομη μια φορά αυτοί σχεδον μονοι τους θα σηκωσουν τα βαρη των μνημονιων.
( Βεβαια το παμε τους "δινει" στα χαρτια 600 ευρω επιδομα. Ευχαριστουμε πολυ)
Και μη μας πουνε πάλι ο εχθρος ειναι η πλουτοκρατια, ο κοινωνικός αυτοματισμός κλπ
Γτ μας ειναι γνωστό οτι οι μισθοι και οι συνταξεις δεν πληρωνονται εξαιτίας της φορολογικής συμμορφωσης του μπομπολα και των αλλων καπιταλιστων.

Ανώνυμος
1 Οκτωβρίου 2015 στις 2:52 μ.μ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα καπιταλιστικό κόμμα: ΔΕΝ τον χαλάνε οι 10.000 αυτοκτονίες λόγω μνημονίων και ολοκληρωτικού καπιταλισμού, τον χαλά που είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε κόκκινο συνεφάκι και καλά (γελοίο άρθρο της ΑΥΓΗΣ εναντίον της ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Επίσης δεν χαλά τον ΤΣΙΡΙΖΑ η πείνα λόγω μνημονίων (ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥ ΤΣΙΡΙΖΕΪΚΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ), τον χαλά, η μαχητικότητα ενός κόσμου (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αναρχία κλπ).

Το ΚΚΕ από την άλλη, αγρόν αγοράζει: Σα να μην πέρασε μια μέρα απο τότε που έπεσαν οι υπογραφές γοα το 1ο μνημόνιο. Στην εποχή του ολοκληρωτικού καπιταλισμού, το να συμπεριφέρεσαι σαν να μην πέρασε μια μέρα, είναι αποτυχία απλά.

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Ανώνυμος
1 Οκτωβρίου 2015 στις 8:39 μ.μ.

2.52 Κάνεις τραγικό λάθος. Ο Καπιταλισμός είναι στο Ιμπεριαλιστικό του Στάδιο και όλα τα μέτρα είναι Στρατηγικές επιλογές τις Αστικής Τάξης που Συμμετέχει συνειδητά στις Διεθνείς συμμαχίες της. Η Μοναδική λύση είναι η Ενίσχυση της Λαικής Συμμαχίας για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των Μέσων Παραγωγής. Δεν διαλεγουμε Ιμπεριαλιστή να μας Σκοτώσει μεταξύ Ε.Ε και Ρωσίας Κίνας. Ταξική Ενότητα πάνω απο όλα.

Ανώνυμος
1 Οκτωβρίου 2015 στις 9:39 μ.μ.

8.39
Δεν θα σε ρωτήσουν ρε κνιτάμπουρα οι ιμπεριαλιστές αν θα σε σκοτώσουν.Για την ακρίβεια δεν έχεις ούτε επιλογή ποιός ιμπεριαλιστής θα σε σφάξει σαν αρνί.Θα σε κάνουν κιμά και εσένα και την ''Λαική Συμμαχία''και τα ''κοινωνικοποιημένα μέσα παραγωγής''και την ''ταξική ενότητα''και το κώμα σου που λίγα χρόνια πρίν δεν είχε πρόβλημα να διαλέξει σαν σύμμαχο το στρατόπεδο της σταλινικής ιμπεριαλιστικής Σοβιετικής Ενωσης.

Ανώνυμος
1 Οκτωβρίου 2015 στις 11:25 μ.μ.

8.39 Γιατί χάνεις την Ψτχραιμία σου. Το θέμα είναι μέσα απο την Λαική Συμμαχία να Παλέψουμε για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των Μέσων Παραγωγής. Δεν διαλέγουμε δήμιο.

Ανώνυμος
2 Οκτωβρίου 2015 στις 10:22 π.μ.

9.39 Και πως αλλιώς θα λυθούνε τα προβλήματα του λαού χωρίς Κοινωνικοποίηση των Μέσων παραγωγής. Κάνεις Τραγικό λάθος. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Ανώνυμος
2 Οκτωβρίου 2015 στις 8:30 μ.μ.

10.22
Για να πάρεις τα Μέσα Παραγωγής πρέπει πρώτα να έχεις παραγωγή.Οταν δεν έχεις καμμιά παραγωγή λογικό είναι να μην έχεις και τα Μέσα.
Φτιάξε πρώτα παραγωγή και μετά φροντίζεις να πάρεις τα Μέσα και να τα....δώσεις στο κώμα.
Πάντα με το παραμύθι πως τάχα θα λυθούν τα προβλήματα του λαού

Ανώνυμος
2 Οκτωβρίου 2015 στις 9:27 μ.μ.

8.30 Κάνεις τραγικό λάθος. Μέσα Παραγωγής υπάρχουνε και πρέπει να γίνει Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Απο εκει και πέρα θα αναπτυξης τους κλάδους της οικονομίας με Κριτήριο τις Κοινωνικές ανάγκες και όχι το Καπιταλιστικό κέρδος. Αλλή λύση για τον λαό δεν υπάρχει

Ανώνυμος
4 Οκτωβρίου 2015 στις 12:25 π.μ.

Γιατί; τι άλλαξαν αυτές οι εκλογές; Κυβέρνηση έχουμε την ίδια. ΄Η μήπως όχι; ΄Ολα τα κόμματα πάνω κάτω στην ίδια ποσόστωση ήρθαν. ΄Η μήπως όχι; Η Ανταρσύα δεν έπιασε ούτε 1%. ΄Οπως πάντα. ΄Η μήπως όχι; το μόνο που άλλαξε ήταν ότι η ΛΑΕ παρ' όλο που την υποστήριξε η μισή ανταρσύα δεν είναι στη βουλή. Αλλά μπήκε ο Λεβέντης. Αυτόν δεν τον υποστήριξε η Ανταρσύα. Τελικά ρε Αντάρσυοι μήπως είστε γρουσούζηδες;
Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου.

Ανώνυμος
4 Οκτωβρίου 2015 στις 12:33 μ.μ.

α. Μέσα παραγωγής υπάρχουν στην ελλάδα σήμερα. Μη γράφετε -όσοι γράφετε- τέτιες μπουρδοσαχλαμάρες. Και βέβαια, θέλουμε να τα πάρει η εργατική τάξη και ο λαός στα χέρια του! Και βέβαια ο ΤΣΙΡΙΖΑ εκφυλίστηκε σε ένα ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ κόμμα που το κύριο που τον ενδιαφέρει είναι οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις (βλέπε μνημόνιο, διότι αυτό είναι το μνημόνιο) που βολεύουν το ελληνικό κεφάλαιο και την ΕΕ.

β. Το ΚΚΕ από την άλλη κοιμάται τον ύπνο του δικαίου! Πιστεύει εντελώς λαθεμένα και καταστροφικά, ότι ΕΝΤΟΣ της ΕΕ μπορεί να υπάρξει ΛΑΪΚΗ εξουσία στην Ελλάδα (έχοντας ΗΔΗ ...."κοινωνικοποιήσει τα μέσα παραγωγής κλπ), η οποία ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ να βγάλει την χώρα εκτός ΕΕ και ευρώ! ΑΦΟΥ, έχει πραγματοποιήσει μια σειρά σοσιαλιστικά μέτρα!!! Το κάρο μπροστά απο το άλογο ΕΝΤΕΛΩΣ και σουρεαλιστικώς!

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Ανώνυμος
4 Οκτωβρίου 2015 στις 12:50 μ.μ.

Να πούμε εδώ, ότι ο ΤΣΙΡΙΖΑ και όσα μέλη του έχουν απομείνει και φέρονται ως μουτζαχεντίν, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ να ποαρουσιάσει την ΥΠΑΡΚΤΟΤΑΤΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ της Αριστεράς, σαν.....αιτία ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ!

Μας λένε δλδ οι ΤΣΙΡΙΖΕΟΙ ότι "εσείς δεν θέλετε να κυβερνήσετε, θέλετε μόνο να κάνετε κριτική και για αυτό είστε ενεύθυνοι, ενώ εμείς που είμαστε υπευθυνοι και δεν φεύγουμε απο την μάχη, κυβερνάμε". ΟΙ ΤΣΙΡΙΖΕΟΙ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ και την κάνουν παπάτζα θεολογία! Δλδ λένε στην Αριστερά ότι "υπεύθυνη δύναμη είναι αυτή που θέλει να κυβερνήσει, ΑΠΟΔΕΧΟΜΕΝΗ το καπιταλιστικό πλαίσιο, τους καπιταλιστικούς νόμους"! ΚΑι αυτοί που ΔΕΝ θέλουν να κυβερνήσουν αποδεχόμενοι τους καπιταλιστικούς όρους, είναι .... ανευθυνοι και ....ριψάσπιδες!

Συμπερασμα; Ο ΤΣΙΡΙΖΑ ξεφτίλισε την λογική, την διαλεκτική και την σοβαρότητα/υπευθυνότητα: Φιλοι ΤΣΙΡΙΖΕΟΙ μην ξεφτιλίζετε άλλο τις εννοιες! Αυτός που ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ να κυβερνήσει υποτασσόμενος στους καπιταλιστικούς όρους και πλαίσιο (δλδ ΕΣΕΙΣ ο ΤΣΙΡΙΖΑ) ΔΕΝ είναι υπεύθυνος, ούτε μαχητής: Είναι απλά, μια ακόμα πολιτική δύναμη η οποία έγινε καπιταλιστική προκειμένου να κυβερνήσει ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΟΡΟ, δηλαδή με καπιταλιστικούς όρους τελικά.

Φίλοι ΤΣΙΡΙΖΕΟΙ, έχετε εκφυλιστεί σε μια καπιταλιστική πολιτική δύναμη: Ούτε μαχητές είστε, ούτε υπεύθυνοι: Είστε απλά στην καλύτερη περίπτωση αφελείς που σας χρησιμοποιεί η αστική τάξη της χώρας και η ΕΕ για να περάσουν την πολιτική τους σε βάρος του λαού. Στην χειρότερη δε περίπτωση, είστε τσανακογλύφτες της καπιταλιστικής εξουσίας.

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Ανώνυμος
4 Οκτωβρίου 2015 στις 7:06 μ.μ.

12.50
Πρέπει να έχεις μεγάλο κόμπλεξ.Νομίζεις πως αλλάζοντας το όνομα κάποιου κόμματος και το όνομα όσων το υποστηρίζουν γίνεσαι αυτόματα....αντικαπιταλιστής.
Το να αλλάζεις στους άλλους τα ονόματα είναι εύκολο,το δύσκολο είναι να αλλάξεις την ζωή του λαού προς το καλύτερο.
Γιατί τελικά ριψάσπιδες και ανεύθυνοι και ευθυνόφοβοι και κότες λυράτες,είναι όσοι κάθονται στην ακρούλα τους και κάνουν κριτική εκ του ασφαλούς,κρατώντας....καθαρά τα χέρια τους.
Αν δεν το πιστεύεις ρώτα και το ΚΚΕ που έχει περισσότερα χρόνια στο κουρμπέτι της....καθαρότητας απο εσάς.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger