Home » , » Βαγγέλας ο παράκλητος …

Βαγγέλας ο παράκλητος …

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 | 2:34 μ.μ.

Πηγή: «ΚΟΝΤΡΑ»

Τον Πανίκα τον αγαπάμε, τον εκτιμάμε, αλλά δεν κάνει για πρόεδρος, ο Βαγγέλας είναι έμπειρος πολιτικός, αλλά εμείς εδώ πάνω... Τζιτζικώστα δαγκωτό, δήλωσε σε ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης ο Ανθιμος, παίρνοντας θέση μέλους της κριτικής επιτροπής στα γαλάζια καλλιστεία. Κάτι τέτοια φοβάται ο Βαγγέλας, γι’ αυτό και εφάρμοσε την τακτική του παράκλητου: δεν είμαι εγώ που Θέλω να γίνω μόνιμος και όχι μεταβατικός αρχηγός της ΝΔ, είναι το κόμμα που με χρειάζεται και τα στελέχη του που με παρακαλούν να θέσω υποψηφιότητα. Οπως ακριβώς το λέει και το κατά Ιωάννην: «Εγώ ερωτήσω τον πατέρα και άλλον παράκλητον δώσει υμίν, [να μένη μεθ’ υμών εις τον αιώνα»...

Δεν είναι καθόλου δύσκολο να διακρίνει κανείς την τακτική του. Αφησε όλους τους άλλους να εκδηλωθούν, να ξεκατινιαστούν, να δείξουν όλα τα χαρτιά τους, να λαχανιάσουν, κάποιοι και να ξεφτιλιστούν, ενώ ο ίδιος παρίστανε το δύσκολο, ώστε να πυκνώνουν οι δημόσιες εκκλήσεις βουλευτών και στελεχών για να βάλει υποψηφιότητα. Επικοινωνιακά ο ίδιος εμφανιζόταν ως το σημαντικότερο και αναντικατάστατο στέλεχος, ως ο μοναδικός που αξίζει για αρχηγός, ενώ οι υπόλοιποι διεκδικητές εμφανίζονταν ως αλαζόνες νεαροί που δε νοιάζονται για το κόμμα, αλλά μόνο για τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.

Φυσικά, όλο αυτό το διάστημα ο Βαγγέλας δούλευε παρασκηνιακά, ζητώντας να τοποθετηθούν υπέρ του όλοι οι βαρόνοι του κόμματος, όλα τα μεγάλα τζάκια, και ζητώντας προφανώς και εγγυήσεις από την πλευρά τους, ότι θα τον στηρίξουν στην προεκλογική του καμπάνια, χωρίς να του βάλουν εμπόδια, αλλά και κινητοποιώντας τους προσωπικούς τους μηχανισμούς υπέρ του. Κι όταν τα εξασφάλισε, άρχισε να προετοιμάζει τη θριαμβευτική εμφάνισή του στην πασαρέλα, με τρόπο που να προκαλεί δέος στους άλλους υποψήφιους. Ούτε ο Μοχάμεντ Αλι να ήταν.

Τη Δευτέρα δήλωσε ότι «αν πάρω απόφαση, θα την πάρω με πολιτικά κριτήρια για ν’ αλλάξω τη ΝΔ, να είμαι καιρό και όχι για να κάνω τον τοποτηρητή». Ταυτόχρονα, έριξε και βολές κατά του Παπαμιμίκου, ο οποίος «παίζει» Τζιτζικώστα. Κάποιος που θέλει ν' αλλάξει τη ΝΔ, πρέπει να επιδιώξει να γίνει αρχηγός της. Αλλιώς, πρέπει να επιλέξει το δρόμο της πολιτικής συνταξιοδότησης. Η Τρίτη ήταν αφιερωμένη σ’ αυτή του τη δήλωση. Την Τετάρτη έγινε πρώτα γνωστό ότι οι συνεργάτες του ζήτησαν τον κατάλογο με τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και τον κατάλογο με όσους έχουν δικαίωμα να υπογράψουν υπέρ ενός υποψήφιου, ενώ στη συνέχεια ανακοινώθηκε ανεπίσημα ότι την Πέμπτη θα δώσει μίνι συνέντευξη Τύπου για ν’ ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του. Ετσι, ετοίμασε τη θριαμβευτική εμφάνισή του στη σκηνή ως «παράκλητος».

Επόμενο στοίχημα του Βαγγέλα είναι να περάσει απόφαση για fast track προεκλογική περίοδο, ώστε να μη δώσει χρόνο στους αντιπάλους του (ιδιαίτερα στον Τζιτζικώστα, που από τη Θεσσαλονίκη και κάτω δεν τον «ξέρει» κανένας) να κάνουν προεκλογική καμπάνια και να έρθουν σε επαφή με κόσμο. Οι πιθανότητες να το πετύχει και αυτό είναι μεγάλες. Αναμένεται να βγουν όλοι οι βαρόνοι, κόμητες και υποκόμητες και να λένε ότι υπάρχουν κρίσιμα νομοθετήματα μπροστά και δεν μπορεί η ΝΔ να ασχολείται με τα εσωτερικά της. Εδώ η χώρα έκανε δημοψήφισμα σε δέκα μέρες και εκλογές σ’ ένα μήνα και δεν μπορεί η ΝΔ σε τρεις βδομάδες να εκλέξει αρχηγό;

Εξίσου διακριτές ήταν οι κινήσεις και των υπόλοιπων. Ο Κούλης ξεκίνησε πρώτος, γιατί του έχει καρφωθεί ότι είναι ικανός να πετύχει εκεί που απέτυχε η αδερφή του. Οπως είπε, έχει τη στήριξη του μπαμπά Δρακουμέλ, που θα είναι ο πεντηκοστός που θα υπογράψει την υποψηφιότητά του; όχι όμως και της αδελφής Ντόρας, η οποία πήγε από την αρχή με τον Βαγγέλα, διότι θέλει αυτός να «ζεστάνει» την καρέκλα για να καθίσει σ’ αυτή μετά από μερικά χρόνια ο γιος της. Για τον Κούλη έτσι κι αλλιώς ουδέποτε είχε καλή γνώμη, δε θεωρούσε ότι έχει αρχηγική περπατησιά.

Ο Τζιτζικώστας νομίζει πως μπορεί να μοστράρει ως αντι-Τσίπρας! «Τρελάθηκε» από τη νίκη του στις περιφερειακές και δε λογάριασε ότι αυτή τη φορά το γήπεδο είναι διαφορετικό. Είναι κανονικό ποδοσφαιρικό γήπεδο και όχι 5X5.Το σημαντικότερο λάθος του είναι ότι προσπάθησε να εκβιάσει στήριξη των Καραμανλικών. Εισέπραξε έτσι ένα ξεγυρισμένο «φτύσιμο» από τον Κ. Καραμανλή τον Γ’, ο οποίος επίσης θέλει να του «ζεστάνει» την αρχηγική καρέκλα ο Βαγγέλας. Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις μίλησε ο Καραμανλής ο μικρός, πετάχτηκε και ο γιος της Ντόρας να κάνει δήλωση με μπηχτές κατά του Τζιτζικώστα. Ποιος ξέρει, ίσως οι εκπρόσωποι των δυο μεγαλύτερων φέουδων της γαλάζιας παράταξης να είναι αντίπαλοι μετά από μερικά χρόνια. Προς το παρόν, στηρίζουν... Βαγγέλα δαγκωτό.

Ο Μπουμπούκος το έφερε από εδώ, το έφερε από εκεί, στο τέλος πίστεψε ότι μπορεί να γίνει αρχηγός, εκπροσωπώντας τη δεξιά μέσα στην κεντροδεξιά, όπως λέει. Ο «κολλητός» του ο τσεκουροφόρος τον πούλησε και μάλλον «παίζει» Κούλη (αν και στον όμορφο αυτό κόσμο δεν αποκλείεται κωλοτούμπα της τελευταίας στιγμής, με τα ανάλογα ανταλλάγματα φυσικά). Το δυστύχημα για τον Μπουμπούκο είναι πως δυσκολεύεται να μαζέψει ακόμα και τις 50 υπογραφές κι έτσι δεν αποκλείεται να πάθει «κλακάζ» και να μην εμφανιστεί στην αφετηρία. Στις κωλοτούμπες έχει αποδείξει ότι ξεπερνά ακόμα και τον Τσίπρα, οπότε φιλοδοξεί να αναδειχτεί σε ηγετική προσωπικότητα που θα διεκδικήσει «κάτι καλό» από τον Βαγγέλα (ο οποίος, όμως, δεν είναι και το... καλύτερο παιδί).

Οι υπόλοιποι δε δοκίμασαν καν. Πιο «σοφός» ο Δένδιας, δεν επέτρεψε καν να παίξει τ’ όνομά του. Προτιμά μια θέση τιμαριούχου παρά τω Βαγγέλα παρά μια εξευτελιστική ήττα. Γεννημένος το 1957 είναι (μην κοιτάτε που μεγαλοδείχνει), έχει χρόνο να περιμένει καλύτερη ευκαιρία. Το τρίο μπελκάντο δεν έγινε καν τρίο.
Ο Μίλτος δεν «έπαιξε» καθόλου. Ο Βασιλάκης κάτι άφησε να διαρρεύσει, πιο πολύ για ν’ ακουστεί τ' όνομά του. Η δε Ολγα, άφησε να διαρρεύσει ότι δέχτηκε πιέσεις από πολύ κόσμο να κατέβει, αλλά... δεν ενέδωσε!

Κινδυνεύει η ΝΔ απ' όλα αυτά τα φαιδρά; Κατηγορηματικά όχι. Κρατώντας το ποσοστό της (αν και με απώλειες σχεδόν 200.000 ψήφων) στις πρόσφατες εκλογές, αποτελεί τη μόνη αξιόπιστη εναλλακτική λύση αυτή τη στιγμή, γι’ αυτό και το σύστημα θα τη στηρίξει.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger