Home » , » ΚΚΕ: Χωρίς σχέδιο ανατροπής και κλιμάκωσης

ΚΚΕ: Χωρίς σχέδιο ανατροπής και κλιμάκωσης

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015 | 3:52 μ.μ.

Πηγή: Γιώργος Κρεασίδης – «Πριν»

Προτεραιότητα για την ηγεσία του Περισσού η οργανωτική ανάπτυξη

Τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ καταγράφει η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής που δημοσιεύτηκε στον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη, επιβεβαιώνοντας τις τοποθετήσεις για τον αρνητικό συσχετισμό που κράτησε στάσιμα τα εκλογικά ποσοστά του. Το ΚΚΕ αποδίδει αυτή την εξέλιξη στην ιδεολογική χειραγώγηση των εργαζομένων, προσπερνώντας ης αγωνιστικές εμπειρίες, τη στάση της Αριστερός και τη δική του, στην εξέλιξη της κρίσης.

Η απάντηση που δίνεται στη μνημονιακή στροφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι το κάλεσμα για οργάνωση του λαού και η ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Αυτό θα υλοποιηθεί μέσα από την ανάπτυξη «εστιών αντίστασης παντού», αλλά και την πολιτική διαφώτιση και αποκάλυψη του χαρακτήρα της κυβερνητικής πολιτικής.

Είναι εντυπωσιακό ότι σε ένα πρόγραμμα δράσης που αφορά εργαζόμενους, αγρότες, γυναίκες και κρίσιμα ειδικά μέτωπα όπως των πλειστηριασμών ή της αλληλεγγύης, ο στόχος δεν ξεπερνά την καταγραφή της δυσαρέσκειας και την οργανωτική ανάπτυξη. Απουσιάζουν τα αιτήματα και οι στόχοι ανατροπής της κυβερνητικής πολιτικής, της ρήξης και αποδέσμευσης από ΕΕ και ευρώ. Δεν υπάρχει καμιά αναφορά στο χρέος και τον ειδικό ρόλο του στην αφαίμαξη της κοινωνίας και την επιβολή των μνημονίων.

Η ανάγκη για ανατροπή των μνημονίων και το ξήλωμα τους υποτιμάται μέσα από μια κριτική στο σχήμα «μνημόνιο-αντιμνημόνιο», όχι από μια σκοπιά βαθέματος περιεχομένου με αντιΕΕ και αντικαπιταλιστικά χαρακτηριστικά, αλλά από την υπεκφυγή ότι και χωρίς μνημόνιο, η κρίση πλήττει τους εργαζόμενους. Παράλληλα οι προϋποθέσεις για έξοδο από ΕΕ και ευρώ (λαϊκή εξουσία κλπ) τη μετατρέπουν σε ιδεολογική τοποθέτηση για ένα ιδανικό μέλλον.

Εμφανίζεται έτσι μια πρόταση για το λαϊκό κίνημα χωρίς στόχους ανατροπής, αντικυβερνητικό περιεχόμενο, αντιΕΕ στόχευση, άρνηση της πληρωμής του χρέους και του μνημονιακοό μονόδρομου. Ακυρώνονται έτσι τα σωστά πολλές φορές επιμέρους αιτήματα, μένει αναπάντητη η κυρίαρχη προπαγάνδα πως «δεν υπάρχει άλλος δρόμος», αλλά και η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ για φιλολαϊκές ρυθμίσεις εντός ΕΕ, που φυσικά υποδεικνύεται μια δηλητηριώδης αυταπάτη.

Σε ό,τι αφορά τις πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς πέρα από το μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ, τις αντιμετωπίζει εχθρικά, ενταγμένες σε αστικό σχέδιο χειραγώγησης, ισοπεδώνοντας τις μεταξύ τους διαφορές, λχ στα θέματα της ΕΕ, αλλά και τις διαφορές όλων τους με τη φασιστική Χρυσή Αυγή, τσουβαλιάζοντας ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ και φασίστες σαν οπαδούς του εγκλωβισμού στο σχήμα μνημόνιο-ανημνημόνιο. Ιδιαίτερα αρνητικές αναφορές υπάρχουν σε όσους αποχώρησαν ή διαγράφηκαν από το ΚΚΕ στα χρόνια της κρίσης (Εργατικός Αγώνας, Σύλλογος Κορδάτος, Νέα Σπορά, ανένταχτοι).

Στην απόφαση γίνονται αναφορές για την ανάγκη συνάντησης με εργαζόμενων που δε συμφωνούν με το ΚΚΕ. Ιδιαίτερα τονίζεται το καθήκον της απόσπασης δυνάμεων από τον παλιό κυβερνητικό συνδικαλισμό των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ενώ για ης άλλες δυνάμεις της Αριστερός η μόνη περίπτωση αγωνιστικής συνάντησης είναι στα πλαίσια των σωματείων.

Τι σημαίνουν όλα αυτά όμως στην πράξη, δεδομένου ότι αναπτύσσονται πια αγώνες και ξεπερνιέται σταδιακά το μετεκλογικό μούδιασμα. Τα ερωτήματα τώρα αφορούν την κλιμάκωση και το συντονισμό των αγώνων, το βάθεμα του πλαισίου διεκδίκησης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην απόφαση της ΚΕ όλα περιστρέφονται γύρω από την απεργία στις 12/11, χωρίς λογική κλιμάκωσης και σχέδιο για το επόμενο αγωνιστικό βήμα έστω και σε αδρές γραμμές. Θυμίζουμε ότι η απεργία αυτή προέκυψε με τη μετάθεση της ψηφισμένης για τον Οκτώβρη, πριν τα προαπαιτούμενα, απεργίας της ΑΔΕΔΥ, με πρόταση του ΠΑΜΕ και στήριξη του παλιού (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΜΕΤΑ).

Στην κριτική των Παρεμβάσεων ότι μια 24ωρη χωρίς σχέδιο κλιμάκωσης κινδυνεύει να μείνει μετέωρη και να υπονομεύσει το επόμενο βήμα, το ΠΑΜΕ απάντησε ξεχνώντας την παλιότερη κριτική του για «24ωρες απεργίες που είναι τουφεκιές στον αέρα», λες και έγιναν ...κανονιές στο ψαχνό και βάφτισε απεργοσπάστη συλλήβδην όποιον ψήφισε ενισχυμένο αγωνιστικό πρόγραμμα.

Άνοιξε όμως μέτωπο και στη λογική της κλιμάκωσης στην πορεία για την απεργία, πριν την Πέμπτη. Θεωρώντας ανταγωνιστική κινητοποίηση την απεργία για την κυριακάτικη αργία σης 1/11 την καταψήφισε στην ΟΙΥΕ, ενώ στους ναυτεργάτες παρά τη μεγάλη επιτυχία των πρώτων 4 ημερών και χωρίς αλλαγή στη στάση της κυβέρνησης, ψήφισε αναστολή μαζί τον εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Όσο για την κοινή δράση, παρά τα γραφόμενα που αφήνουν μια αμυδρή δυνατότητα, για την ώρα υπάρχει μια στοχοποίηση της αντικαπιταλιστικής Αριστερός σε μια σειρά χώρους, όπως στο Σύλλογο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Αριστοτέλης» στην Αθήνα. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 8 σχόλια

Ανώνυμος
8 Νοεμβρίου 2015 στις 10:03 μ.μ.

...
"Αυτό έχει μεγάλη σημασία να κατανοηθεί από όλους μας γιατί δεν είναι λίγοι φίλοι σε εισαγωγικά η εχθροί που προσπαθούν να δημιουργούν μπερδέματα και συγχύσεις. Πολλές φορές κατηγορούν το ΠΑΜΕ και τα Συνδικάτα που συσπειρώνονται σε αυτό, ότι αυτά φταίνε που δεν κινητοποιούνται οι εργαζόμενοι.

Άλλες φορές ότι φταίει για τη μικρή συμμετοχή η γραμμή μας που δεν πείθει, δεν συσπειρώνει, γιατί είναι σεχταριστική. Άλλες φορές μας κατηγορούν επειδή γίνονται κινητοποιήσεις και γι’ αυτό φεύγουν οι δουλειές, κλείνουν τα εργοστάσια.

Εδώ μπορούμε να θυμηθούμε την μεγάλη προσπάθεια που έγινε από τις ταξικές δυνάμεις να μπουν στον αγώνα και οι εργαζόμενοι του Χαλυβουργείου του Βόλου, όπως και οι εργαζόμενοι από άλλες Χαλυβουργίες. Αυτοί όμως δεν μπήκαν. Πώς γίνεται στη Χαλυβουργία η γραμμή μας να πείθει και δίπλα στη Χαλυβουργική να μην πείθει; Πώς γίνεται στο Χαλυβουργείο του Ασπροπύργου να συσπειρώνει και να μην συσπειρώνει στο Χαλυβουργείο του Βόλου;

Επομένως, όσο και να το επιθυμούμε εμείς, όσο καλά και αν οργανωθεί η απαραίτητη δουλειά απ’ έξω, αν από μέσα δεν υπάρχει διάθεση, αγωνιστικό κλίμα, θέληση και απόφαση από τους ίδιους τους εργάτες για αγώνα, τέτοιοι αγώνες δεν μπορούν να γίνουν, δεν επιβάλλονται. Δεν πυροδοτούνται από τα πάνω με μεγάλες κορώνες και θεατρικές παραστάσεις. "
...
Σωτήρης Πουλικόγιαννης 8/11/2015

Μία διαφορά στην ποιότητα του λόγου ενός Κομμουνιστή συνδικαλιστή με οτιδήποτε γράφεται παραπάνω νομίζω πως είναι κατανοητή σε όλους.
Ο αγαπητός Γιώργος Κρεασίδης αρχιστράτηγος της ταξικής πάλης και γκουρού της Εργατικής επανάστασης μπορεί άνετα και μέσα από περιοδικά να αναλύει και να κριτικάρει τις θέσεις του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ. Μπορεί να χρησιμοποιεί και τις μεθόδους του ψέματος και της διαστροφής της πραγματικότητας. "Το ΠΑΜΕ μαζί με τον εργοδοτικό συνδικαλισμό", αύριο γιατί όχι, ας το πει καθαρά "το ΠΑΜΕ είναι ο εργοδοτικός συνδικαλισμός..." Πόση κατηφόρα ακόμα; Πόση κατρακύλα μέσα στο βούρκο μπας και λερώσουμε αυτό που δεν φτάνουμε;

4 χρόνια Χαλυβουργία!

8 Νοεμβρίου 2015 στις 10:31 μ.μ.

Σοσιαλδημοκρατικα τσιρακια του καπιταλισμου, ξοφλησατε μαζι με το Συριζα, ουρα του οποιου ειστε.
Η κριτικη σας στο ΚΚΕ, ειναι για κλαματα.

Ανώνυμος
9 Νοεμβρίου 2015 στις 9:16 π.μ.

Μιλάτε για τον Αριστοτέλη ρε ναυάγια της ταξικής πάλης που η πρόεδρος του έδιωχνε με τις "κλωτσιές" μέλος του Δ.Σ. επειδή ήταν αναπληρώτρια... Της χάλαγε βέβαια το μαγαζάκι!!!
Ουστ απ' δω ξεφτίλες...

10 Νοεμβρίου 2015 στις 7:44 μ.μ.

Λυσασμενα σοσιαλδημοκρατικα τσιρακια του καπιταλισμου
ο μονος λογος υπαρξης που εχετε, ειναι το χτυπημα του Κομματος της εργατικης ταξης.

https://youtu.be/vorDvxwpI3s

Ανώνυμος
10 Νοεμβρίου 2015 στις 10:45 μ.μ.

Ακόμα με το ΚΚΕ ασχολείσται ρε παιδιά?Αυτοί είναι ψόφιοι και δεν το κάτάλαβαν ακόμα.

Ανώνυμος
11 Νοεμβρίου 2015 στις 9:53 π.μ.

@7.44
Πως το κατάλαβες ρε θερίο?
Πάντως μέσα σε δύο χρόνια καταφέραμε και χάσατε την μισή σας δύναμη.Σε δύο χρονάκια ακόμα θα σας εξαφανίσουμε τελείως.
Και κλάμα τα κνιτόπουλα.

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2015 στις 7:39 μ.μ.

10.45 Αρα θα πρέπει να είσαι χαρούμενος αν είναι έτσι όπως τα λες και να μη σκούζεις. Σκούζεις όμως γιατί απλά πρέπει να πείσεις τον ευατό σου. Η Αστικές κάλπες ποτέ δεν είναι κριτήριο για τα Κ.Κ που συμμετέχουνε για την προβολή των θέσεων και τα χρήματα για την Προπαγάνδα σύμφωνα πάντα με τον ΛΕΝΙΝ και οχι με τους κάουτσκι τρότσκι. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ.

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2015 στις 11:55 μ.μ.

"...καταφέραμε και χάσατε...θα σας εξαφανίσουμε.."
Δεν ήξερα πως σχολιάζει στο βαθύ"κόκκινο" ο αντίπαλος του ΚΚΕ αυτοπροσώπως.
Μπράβο του και του βγάζω το καπέλο για τα όσα κατάφερε - όπως λέει.
Μα ποιος είναι;
Ένας τόσο σπουδαίος αντίπαλος που - κατά δήλωσή του - μπορεί και να εξαφανίσει εργατικά κόμματα δεν έχει όνομα;
Γιατί δεν αποκαλύπτει το όνομα του ώστε να πάρει και όλη την δόξα όταν θα εξαφανίσει το ΚΚΕ;
Φυσικά θα έχει και μεγάλες αντοχές για να αντέξει το βάρος αυτής της δόξας γιατί μιλάμε για καντάρια δόξας σε όποιον εξαφανίσει το ΚΚΕ έτσι;
Δόξα και τιμή λοιπόν ...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger