Home » , » Η Δημοκρατία στο απόσπασμα: Χθες ο Πρέκας, σήμερα ο Πανούσης, αύριο ποιος;

Η Δημοκρατία στο απόσπασμα: Χθες ο Πρέκας, σήμερα ο Πανούσης, αύριο ποιος;

Από askordoulakos , Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015 | 9:12 μ.μ.

 «Η μισή Ελλάδα θέλει να με πυροβολήσει».

Κωνσταντίνος Μπογδάνος
_______________________

Εμβρόντητος κι ανήσυχος ο δημοκρατικός κόσμος της χώρας είδε στις 30 Μαρτίου 2015 τον Κ. Πρέκα να καταγγέλλει ότι αποτελεί στόχο δολοφόνων, βάσει σχεδίου εκπορευομένου από ηγετικούς κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ. Η καταγγελία, που συγκλόνισε το πανελλήνιο, έγινε στο δημοσιογράφο της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα», Γιώργο Μιχαλόπουλο.

Γιώργος Μιχαλόπουλος: «Κύριε Πρέκα, θα σας ρωτήσω ευθέως: Κινδυνεύει η ζωή σας και από ποιον;»

Πρέκας: «Και βέβαια! Εγώ δεν αρνούμαι ότι μερικοί, επιφανείς άνθρωποι, «έφυγαν» από τη 17Ν, από το μακρύ χέρι του δολοφόνου. Ο Παπανδρέου πώς ανέβηκε; Πώς αυτό το ποσοστό, έφθασε να είναι 50τόσο από το 1981; Εγώ καθοδηγούσα την 17 Ν; Όχι ασφαλώς! Φυσικά, δεν θα πω ότι είναι του ΠΑΣΟΚ άνθρωποι, αλλά όλοι εμήνυσαν ότι στις τάξεις της 17Ν ήταν και άτομα μέσα στο ΠΑΣΟΚ, μέσα στην Αριστερά. Οι συνιστώσες δεν είναι καλά παιδιά. Δεν θέλουν την Ελλάδα ποτέ να φτάσει στην ευημερία, να φτάσει στο χαμόγελο, που λέω εγώ, του ελληνικού λαού. 

Είναι άνθρωποι που θα κάνουν πάρα πολύ κακό. Ακόμη, βεβαίως είναι ένα δίλημμα τώρα που είναι εξουσία, περιμένω ασύλληπτες καταστάσεις από ’δω και πέρα. Και κάτι ακόμη: Δεν γνωρίζετε ότι έχει αρχίσει ο Εμφύλιος; Εγώ το πιστεύω ακράδαντα. Ήδη μπαίνουν μέσα στον κρατικό μηχανισμό όλες οι οικογένειες των υπουργών και των ανθρώπων που είναι δίπλα στον ΣΥΡΙΖΑ. Θα έρθει η στιγμή και θα με θυμηθείτε – και θα με θυμηθείτε κλαίγοντας. Θα έχουμε μία κομμουνιστική δικτατορία, σε στυλ Τσαουσέσκου και δεν θα κινείται φύλλο στην Ελλάδα, αν ο παραγωγικός χώρος, δεν αποφασίσει να βάλει ένα τέρμα σ’ αυτό.»

Δεν πέρασαν ούτε 6 μήνες από την καταγγελία-σοκ του σχεδίου δολοφονίας του Κ. Πρέκα κι η κοινή γνώμη υπέστη δεύτερο σοκ, μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις του πρώην υπουργού ΔΟΛ και Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» για σχέδιο πολιτικής και φυσικής του εξόντωσης και για σχέσεις πολιτικών με την τρομοκρατία!

Όπως μας πληροφορεί ο τέως υπουργός ΔΟΛ και Προστασίας του Πολίτη, «Πολιτικοί που έχουν σχέση με τρομοκράτες απειλούν τη ζωή μου. Το πόσο ψηλά κι ως πού μπορούν να φθάσουν εναντίον μου, τα έχω κατατεθειμένα σε συμβολαιογράφο, μήπως μου συμβεί κάτι»!

Να το πούμε ξεκάθαρα: Όταν κινδυνεύουν άνθρωποι...σημαντικοί και με προσφορά στον τόπο και την ιστορία του, όπως...οι δύο παραπάνω, τότε απειλείται άμεσα η Δημοκρατία!

Το γεγονός, ότι κανείς δε μιλάει για το αν οι μαγνητοφωνημένες υποκλαπείσες συνομιλίες, στις οποίες ο Πανούσης βασίζει τις καταγγελίες του, είναι...νόμιμες (ήτοι, κατόπιν εισαγγελικής εντολής), ή μη, αποτελεί...ασήμαντη λεπτομέρεια μπροστά στον κίνδυνο, που αντιμετωπίζει η Δημοκρατία.

Σε μεγαλύτερο κίνδυνο, βέβαια, βρίσκεται η νοημοσύνη του μέσου ανθρώπου, η οποία είναι εκτεθειμένη (ή εκθετειμένη, αν ψηφίζεις Τσίπρα) στη μαύρη και ηλίθια προπαγάνδα του κατοχικού καθεστώτος, το οποίο αφενός αισιοδοξεί ότι με τοιούτου επιπέδου σχεδιασμούς θα διαμορφώσει-κατά το δοκούν- την πολιτική ατζέντα, αφετέρου στοχεύει να μετακινήσει την κοινωνία επί το ακροδεξιότερο.
Δεν είναι τυχαίο, ότι οι «καταγγελίες» του τέως υπουργού ΔΟΛ και Προστασίας του Πολίτη, ήρθαν λίγες μέρες μετά το κακοστημένο κόλπο Χατζηνικολάου-ΣΥΡΙΖΑ-ΧΑ, με το οποίο αποπειράθηκαν να καταστήσουν τους φασίστες, ως τη μόνη αντίθετη φωνή κατά της καθεστωτικής πολιτικής στα μάτια  των ψηφοφόρων της λαικής δεξιάς και ως φόβητρο στα μάτια  των ψηφοφόρων της αριστεράς, του κέντρου κλπ.

Είναι γνωστό, βέβαια, ότι άπαντα τα κατοχικά καθεστώτα και τα... κοινωφελή ιδρύματα (πχ ΔΟΛ), βασίζονταν σε γλοιώδεις σαλτιμπάγκους σαν τον Πανούση.

ΥΓ 1. Για όποιον αντιλέξει, ότι ο Πανούσης δεν είναι γλοιώδης σαλτιμπάγκος, καθόσον πανεπιστημιακός και συγκεκριμένα πρύτανης του Πανεπιστημίου Θράκης, με επιστημονικό έργο μάλιστα  (ο γράφων φοίτησε στη Νομική Σχολή επί πρυτανείας του) να του θυμίσουμε, ότι ο Κων/νος  Λογοθετόπουλος, 2ος δοσίλογος πρωθυπουργός των κατοχικών κυβερνήσεων 1941-1944, το  1922 ανέλαβε την έδρα της Γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από τη θέση αυτή ανέπτυξε αξιόλογη επιστημονική δραστηριότητα και συνέβαλε στην ίδρυση νέων νοσοκομειακών ιδρυμάτων, μεταξύ των οποίων και το πρώτο Αντικαρκινικό Ινστιτούτο το 1924 στο Αρεταίειο με δωρεά του Ζαχάρωφ. Διετέλεσε κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής (1928–1929), και αργότερα πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών (1932–1933). Επί πρυτανείας του εγκαινιάστηκαν τα Εργαστήρια της Ιατρικής Σχολής στο Γουδί. Την ίδια εποχή εγκαινιάστηκαν πανεπιστημιακές κλινικές στα νοσοκομεία Λαϊκό και Ιπποκράτειο, και θεμελιώθηκε το Δημόσιο Μαιευτήριο Αθηνών, το μετέπειτα «Αλεξάνδρα».

ΥΓ 2. Όλα δείχνουν ότι οσονούπω ο Αλέξης φεύγει κι  ότι έρχεται ο Γιάνης με το ένα "ν" και το 4ο μνημόνιο.

Και μην ξεχνάμε: Να κρατήσουμε καλά μέσα στην ψυχή μας, το πνεύμα του μετώπου!

askordoulakos
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger