Home » , , » Παραισθήσεις μεγαλομανίας και τάση αυτοθυματοποίησης του Γ. Πανούση (Βίντεο)

Παραισθήσεις μεγαλομανίας και τάση αυτοθυματοποίησης του Γ. Πανούση (Βίντεο)

Από giorgis , Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015 | 10:43 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Αντε και να προσπεράσουμε ότι τα όσα λέει σήμερα ο Γ. Πανούσης είχαν συμβεί πριν πολλούς μήνες, στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και με τον ίδιο υπουργό, χωρίς τότε να κάνει την παραμικρή αναφορά για όσα επικαλείται σήμερα.

Να υποθέσουμε επίσης ότι ένα στέλεχος με τόση μεγάλη διαδρομή στο αριστερό κίνημα όπως ο Πάνος Λάμπρου είχε την μεγάλη αφέλεια να μιλάει στο τηλέφωνο για τέτοια θέματα και οι συνομιλίες του να καταγράφονται από τον «κοριό» της ΕΥΠ.
Αυτόν φωτογράφησαν δημοσιεύματα φυλλάδων. («Eνα από τα πρόσωπα στα οποία έχει εστιάσει το ενδιαφέρον του ο κ. Πανούσης είναι ένας 65χρονος ιδιώτης που συμμετείχε σε κίνημα υποστήριξης των κρατουμένων ενώ είχε αποκτήσει κομματική ιδιότητα στο κυβερνών κόμμα» αναφέρει φυλλάδα του ΔΟΛ), ενώ τον κατονόμασε επίσης σήμερα το τηλεοπτικό ρεπορτάζ του Mega, (ο Π. Λάμπρου στοχοποίησε τον Πανούση ανέφερε).

Με δήλωση του ο Π. Λάμπρου, μέλος του Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ βάζει τα πράγματα στην θέση τους (Εδώ το σχετικό βίντεο του Mega):

Απαράδεκτη επιχείρηση συκοφάντησης εξαπέλυσε εναντίον μου το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, προβάλλοντας  "συνομιλίες" και "ντοκουμέντα" που είναι άγνωστο πώς "περιήλθαν" στη διάθεση του καναλιού, ενώ βάλλει ευθέως εναντίον μου για τη στάση μου ως μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στα αυτονόητα δικαιώματα χιλιάδων κρατουμένων, γυναικών και αντρών. 

Εδώ και πολλά χρόνια ασχολούμαι με τα κοινωνικά και πολιτικά κινήματα, και ειδικά με τα δικαιώματα των φυλακισμένων, στην προσπάθεια οι φυλακισμένοι να μην είναι πολίτες β΄ κατηγορίας, να ζουν με ανθρώπινες συνθήκες. Έτσι, όταν μου ζητήθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να συνδράμω, ως ειδικός συνεργάτης του υπουργείου στο πλαίσιο των καθηκόντων μου, στην επαφή που πρέπει να έχει το υπουργείο με όλους τους κρατούμενους, το θεώρησα υποχρέωσή μου. Στο πλαίσιο αυτής μου της ιδιότητας επισκέφτηκα σχεδόν το σύνολο των ελληνικών φυλακών, όπου συνομιλούσα με μεγάλο αριθμό κρατουμένων, και το ίδιο έκανα κάθε φορά που απεργίες πείνας απειλούσαν τη ζωή των κρατούμενων.

Μόνο ερωτηματικά γεννά η απόφαση του κ. Γ. Πανούση να προσπαθήσει να δημιουργήσει ζήτημα γύρω από το πρόσωπό μου τώρα, μετά την απομάκρυνσή του, και όχι όσο ήταν υπουργός ο ίδιος – εμπλέκοντάς με σε σενάρια «φυσικής και πολιτικής του εξόντωσης». Θα ήταν απλώς φαιδρό και ανάξιο σχολιασμού, αν όλα αυτά τα ευφάνταστα σενάρια δεν συνδέονταν με την προσπάθεια συκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ και του αγώνα για τα δικαιώματα. Η προσπάθεια σπίλωσής μου, αλλά και απαξίωσης των ιδεολογικών και κινηματικών χαρακτηριστικών του ΣΥΡΙΖΑ και των αγώνων μας για τα δικαιώματα των κρατουμένων, θα με βρει απέναντι. Άλλωστε, ο δρόμος προς τη δικαιοσύνη είναι ανοιχτός για όλους.

Να μην σχολιάσουμε επίσης τους νεφελώδεις ισχυρισμούς του Γ. Πανούση, σήμερα στα «ΝΕΑ» ότι γνωρίζει δύο βουλευτές κι ένα μέλος της Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ που «έχουν ευθέως σχέσεις» με μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων και μάλιστα αναφέροντας ότι «έχω στοιχεία και γι’ αυτούς».
Κι αυτό γιατί είναι εντελώς σαλτιμπαγκισμός να πετάς υπονοούμενα που μπορεί να έχουν διαφορετική μετάφραση. Δηλαδή το ότι «έχουν ευθέως σχέσεις» μπορεί κάποιος να το εκλάβει ότι είτε αποδίδει σ’ αυτούς ότι καθοδηγούσαν ή συμμετείχαν σε ενέργειες ένοπλης μειοψηφικής βίας είτε απλώς υπερασπιζόταν τα δικαιώματα των κρατουμένων.

Και εντάξει, να καταλάβουμε την στάση Πρετεντέρη και Τσίμα που σήμερα υιοθέτησαν απόλυτα τους ισχυρισμούς Πανούση, κάνοντας ταυτόχρονα «ύμνους» στην «σοβαρότητά» του και στα … επιτεύγματά του στην υπουργική του θητεία.
Επίσης να αντιληφθούμε τις παραισθήσεις μεγαλομανίας και την τάση αυτοθυματοποίησης του πρώην υπουργού.

Αυτό όμως που μας είναι ακατανόητο είναι ότι ιστότοποι αριστερού προσανατολισμού αναπαράγουν ασχολίαστα τους φερόμενους διαλόγους που έγιναν ανάμεσα σε ένα φυλακισμένο μέλος των Πυρήνων και σε «στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ γνωρίζουν ότι η προέλευση του είναι η ΕΥΠ.  Που ξέρετε ρε παιδιά αν όντως είναι υπαρκτός ο διάλογος ή αν τα αποσπάσματα που μεταδόθηκαν δεν έχουν υποστεί «κοπτοραπτική»;
Ή μήπως δεν θεωρείτε ικανό τον Γ. Ρουμπάτη που προΐσταται σ’ αυτή, την ποιο βρόμικη κρατική υπηρεσία να έχει συνεργήσει σε κάτι τέτοιο; Για θυμηθείτε αυτή μας την ανάρτηση.

Επιμένουμε. Μόνο με φραμπαλά μπορείς να αντιμετωπίσεις την Πανουσιάδα που μας προέκυψε.



Υ.Γ: "Ξύπνησε" επιτέλους το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και σε ανακοίνωσή του αναφέρει:   

Είχε προλάβει να δώσει συνέντευξη σε ουκ ολίγα ΜΜΕ, προσπαθώντας να εμπλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ιστορίες αστυνομικής μυθοπλασίας. 

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τους λόγους για τους οποίους ένας πρώην υπουργός δημοσιοποιεί εκ των υστέρων τόσο σοβαρές καταγγελίες.

Ανεξάρτητα, όμως, από τους λόγους αυτής της «καθυστέρησης», θέλουμε να τονίσουμε, προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι οι κατηγορίες περί δήθεν διασύνδεσης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία δεν είναι απλώς αστείες, αλλά χυδαίες και προσβλητικές και θα αντιμετωπιστούν ως τέτοιες.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
10 Νοεμβρίου 2015 στις 3:01 μ.μ.

Ελα κυριος προχωρει και βιαζομαστε!! Ρε τι ειναι ετουτοι;; Δηλαδη μιλουμε για κανονικα αρρωστακια!!! Η σε διατεταγμενη υπηρεσια ειναι ,οποταν να ετοιμαζομαστε για ''κατι ''αλλο παλιν, η ,.......δεν παμε καλα...τα χαπια του...και ενα ταξι να φυγει !! Δηλαδη ετσι θα παμε; Ποτε ο Φιλης με τα αποφθεγματα του.....αντε ολοι τρεχουν πισω του......και τωρα ο Πανουσης με τους φοβους και τις φοβιες του,για την ζωη του;; '' Ποιοι παιδι μου σε απειλουν'';;;; '' Γιατι ,βασικα......νομιζω ...κανεναν δεν ενδιαφερεις''!!!! Ελα προχωρει λεμε !!!!

Ανώνυμος
10 Νοεμβρίου 2015 στις 11:28 μ.μ.

«Κράτα το σόου …Πανούση…»

https://athens.indymedia.org/post/1551167/

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger