Home » , » Τι συμβαίνει στην Κούρδικη πόλη Σίλβαν

Τι συμβαίνει στην Κούρδικη πόλη Σίλβαν

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015 | 5:47 μ.μ.

Του Σεϊτ Αλντογκάν

Αρκετό καιρό πριν τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές και μέχρι σήμερα η Κουρδική πόλη Σίλβαν είναι στρατοκρατούμενη και αστυνομοκρατούμενη.
Οι δυνάμεις καταστολής με πρόσχημα ότι η πόλη αυτή αποτελεί ορμητήριο ανταρτών μη αναγνωρίζοντας, επίσης, την κρατική εξουσία έχουν εξαπολύσει ένα πογκρόμ τρομοκρατίας που συνδυάζεται με τις εν ψυχρώ δολοφονίες πολιτών.
Μόνο την τελευταία βδομάδα θρηνήσαμε 7 δολοφονημένους ανάμεσα τους και 2 μικρά παιδιά, ενώ ολόκληρη η πόλη θυμίζει στρατόπεδο συγκέντρωσης με τους «φυλακισμένους» της να μην μπορούν να προμηθευτούν ούτε τα άκρως απαραίτητα για την διαβίωσή τους.

Οι διαμαρτυρίες μαζικών συλλογικοτήτων και Κούρδων βουλευτών δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα με την αστυνομία να εξακολουθεί να απαγορεύει στους πάντες την πρόσβαση σ αυτή την πόλη.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Τουρκικές αρχές επικαλούμενες τον θάνατο ενός στρατιώτη έχουν εξαπολύσει μπαράζ αεροπορικών και επίγειων βομβαρδισμών σκορπώντας αδιακρίτως τον θάνατο στους κατοίκους της περιοχής.

Μπροστά σ αυτά τα δεδομένα είναι σπαρακτικές οι εκκλήσεις που απευθύνουν οι κάτοικοι στην διεθνή και Τουρκική κοινή γνώμη να ευαισθητοποιηθεί και να απαιτήσει ώστε  να σταματήσει  η εγκληματική δραστηριότητα του τουρκικού καθεστώτος εναντίον τους.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger