Home » , » Με αφορμή την προκήρυξη της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών»

Με αφορμή την προκήρυξη της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών»

Από giorgis , Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016 | 3:10 π.μ.

Του Γ. Γ.

Η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» είχε πρωτοκάνει την εμφάνιση της όταν ανάρτησε μια πολυσέλιδη προκήρυξη στο indymedia στις 26 Ιούνη το 2013 με την οποία αναλάμβανε την ευθύνη για την ένοπλη επίθεση που είχε πραγματοποίηση έξι μήνες νωρίτερα (!) –στις 14 Γενάρη 2013- στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού.

Η δεύτερη παρουσία της οργάνωσης αυτής ήταν όταν με ένα τεράστιο κείμενο –πάνω από 12.000 λέξεις- που έστειλε στο «Ποντίκι» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, με δεκάδες σφαίρες από καλάσνικοφ, εναντίον του σπιτιού όπου κατοικούσε ο Γερμανός πρεσβευτής Βόλφγκανγκ Ντολτ, στο Χαλάνδρι, τα ξημερώματα της 30ής Δεκέμβρη 2013. Μάλιστα η οργάνωση θεωρούσε αποτελεσματική την ενέργεια της αφού σύμφωνα με την ίδια ήταν «σημαντική νίκη η αποχώρηση του Γερμανού πρέσβη απ’ την Ελλάδα μετά την επίθεσή μας».
Από την ίδια μάλιστα προκήρυξη μαθαίναμε και για μια άγνωστη μέχρι τότε ενέργεια της Ο.Λ.Α: την Κυριακή 12 Γενάρη 2014, ώρα περίπου 11.00 μ.μ., «επιλέξαμε να βάλουμε με εκτοξευτήρα ρουκετών κατά των κτηριακών εγκαταστάσεων της Mercedes – Benz, που βρίσκονται στην περιοχή της Βαρυμπόμπης», μας γνωστοποιούσε.

Και αν από το λεξιλόγιο που χρησιμοποιούσε η ΟΛΑ στις περασμένες προκηρύξεις της –έκανε αναφορές σε «παλλαϊκό μέτωπο», «κοινωνική πλειοψηφία», «εργατική τάξη», «προλεταριάτο», «δημιουργία ενός επαναστατικού προγράμματος ανατροπής και οικοδόμησης»  κ.α- έκανε καθαρό ότι δεν έχει ιδεολογική συγγένεια με οργανώσεις μειοψηφικής βίας με αναρχικό προσανατολισμό όπως η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς και ο Επαναστατικός Αγώνας, αλλά προσεγγίζει τις απόψεις της 17 Νοέμβρη, τώρα με την καινούργια προκήρυξη της η Ο.Λ.Α μπορεί να «κατηγορηθεί» και για «λογοκλοπή» (Οχι από κείμενα της 17Ν).

Διαβάζοντας, λοιπόν τις 32 σελίδες της προκήρυξης με την οποία η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» αναλαμβάνει την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ που έγινε στις 24 Νοέμβρη, βλέπουμε ότι  υπάρχει μια λεπτομερέστατη ανάλυση -σύμφωνα πάντα με το σκεπτικό των συντακτών της- οικονομική πολιτική και κοινωνική.
Κι αν αυτό κάποιος μπορεί να το θεωρήσει αναμενόμενο –είχε συμβεί και στις προηγούμενες προκηρύξεις της οργάνωσης- σίγουρα θα εντυπωσιαστεί αν αντιληφθεί ότι η τοποθέτηση της Ο.Λ.Α για την αναγκαιότητα πολιτικής παρουσίας συλλογικότητας που ταυτόχρονα θα έχει νόμιμη και παράνομη δραστηριότητα είναι αντιγραφή «μέχρι κεραίας» του «πνεύματος» Κομμουνιστικού Κόμματος κάποιας χώρας. Ακόμα και οι λεκτικές διατυπώσεις ταυτίζονται σε πολύ μεγάλο βαθμό. (Για ευνόητους λόγους δεν μπορεί να επεκταθούμε σ’ αυτό το θέμα).  

Ας δούμε τηλεγραφικά κάποιες απόψεις της Ο.Λ.Α., όπως αυτές διατυπώνονται στην τελευταία προκήρυξη της.

Η οργάνωση εκτιμάει ότι τα ανδρείκελα των κοινοβουλευτικών κομμάτων που παριστάνουν τους πολιτικούς, δεν μπορούν και δεν θέλουν να αντιπαρατεθούν με τους Ευρωπαίους και Αμερικάνους δυνάστες που κατασπαράζουν τη χώρα.  Οι ξένοι δυνάστες σε συνεργασία με εγχώριους χρηματοδότες-νταβατζήδες των αστικών κομμάτων επιβάλουν στον «κοινοβουλευτικός θίασος που παριστάνει πως κυβερνά τον τόπο», να εφαρμόζει στο ακέραιο τον αντιλαϊκό ορυμαγδό που του υπαγορεύουν, και ο οποίος αποτελεί τελικά το καθαρό πρόσωπο της ταξικής κυριαρχίας πάνω στη χώρα.

Σύμφωνα πάντα με τους συντάκτες της προκήρυξης  η Ελλάδα ουσιαστικά δεν κυβερνάται στο κοινοβούλιο, αλλά στις κλειστές συνεδριάσεις των τεχνοκρατών που αυτή τη στιγμή επιβάλουν την απρόσκοπτη εφαρμογή των μνημονίων. Τα κόμματα ουσιαστικά λειτουργούν ως πολιτικοί εκπρόσωποι των τεχνοκρατών με αποστολή τη θεσμική επικύρωση των εντολών τους. Είναι τα ''φιλόδοξα ιδιοτελή καθάρματα'' όπως χαρακτήριζε ο Χίτλερ τους προδότες των κατεχόμενων κρατών που τον υπηρετούσαν.

Και εδώ είναι που ο καθένας, χωρίς πολλά λόγια, μπαίνει στη θέση του. Ή με τον λαό ή με τους δυνάστες του, αναφέρει η ΟΛΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υπό τις διαταγές του εγχώριου και ευρωπαϊκού κεφαλαίου, εξανεμίζει και τα τελευταία υπολείμματα κοινωνικής πρόνοιας, μετατρέποντας τις λαϊκές συνοικίες σε γκέτο κοινωνικά αποκλεισμένων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, εφαρμόζει μέτρα που δεν νοήθηκαν να περάσουν ακόμα και οι προηγούμενες υπερ-αντιδραστικές κυβερνήσεις, καθιστώντας τον Τσίπρα υπεύθυνο για την ολοκλήρωση της μνημονιακής εισβολής στη χώρα, εκτιμούν οι συντάκτες της προκήρυξης, αναφέροντας χαρακτηριστικά το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (ΟΛΠ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, 14 περιφερειακά αεροδρόμια, ΑΔΜΗΕ, Ελληνικό, Αστέρας Βουλιαγμένης κ.α. ), τις μειώσεις στο επίδομα θέρμανσης, τις μειώσεις δαπανών για την υγεία και την παιδεία, καθώς και τις  νέες φοροεπιβαρύνσεις και τους πλειστηριασμούς κατοικιών.

Η προκήρυξη κάνει προσωπική επίθεση στον έλληνα πρωθυπουργό χαρακτηρίζοντας τον  Τσίπρα πολιτικό απατεώνα και προδότη, αφού είναι καταδικασμένος από την ιστορία να στιγματιστεί ως εκείνος που συνέβαλε στην οριστική χρεοκοπία της χώρας, όχι γιατί δεν εφάρμοσε το περίφημο ''πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης'' και αντί αυτού υπέγραψε μνημόνιο, αλλά γιατί το πολιτικό ρεύμα που εκπροσωπεί ήταν δεδομένο και δρομολογημένο να χλευάσει τον λαό και να συστρατευτεί επίσημα με τις ανάγκες της πλουτοκρατίας.

Η ΟΛΑ δεν αφήνει στο απυρόβλητο και την Αριστερά «που επιμένει να δρα μέσα στα πλαίσια της αστικής νομιμότητας, την ίδια στιγμή που η τάξη μας μετράει νεκρούς από εργοδοτικές δολοφονίες και αυτοκτονίες. Αυτή δεν μπορεί να είναι η Αριστερά του λαού, δεν μπορεί να είναι επαναστατική τονίζει η ΟΛΑ και συμπληρώνει: η Αριστερά κάποτε έχυνε ανυστερόβουλα το αίμα της για να υπερασπιστεί την ακεραιότητα του λαού και της χώρας, σήμερα γαβγίζει χωρίς να δαγκώνει κανέναν μέσω επαναστατικών διακηρύξεων του πληκτρολογίου και της κομματικής (αυτο)κατανάλωσης.

Αφού η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» κάνει μια μακροσκελέστατη της πολιτικής κατάστασης στην χώρα μας διατυπώνει την θέση της στο «δια ταύτα»:

Η ένοπλη πάλη δεν είναι πανάκεια, δεν είναι η μοναδική απάντηση στη κοινωνική υποδούλωση. Είναι όμως αναπόσπαστο τμήμα του συνολικού σχεδιασμού για την αντίσταση στη κατασταλτική επέλαση, την ανταπόδοση της βίας απέναντι στην αστική τάξη που μας ποδοπατά και την προετοιμασία για την μετωπική αναμέτρηση μαζί της. 

Η ομάδα μας σε σχέση με τη συγκυρία, επιμένει στη θέση της για την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός πολιτικοστρατιωτικού μετώπου. Βάση ενός τέτοιου μετώπου δεν μπορεί να είναι η ιδεολογική ταύτιση, ούτε οι απόλυτες συγκλίσεις σε επιμέρους ζητήματα τακτικής. «Οι λέξεις μας χωρίζουν, οι πράξεις μας ενώνουν» έλεγαν οι Τουπαμάρος προσδίδοντας ένα μετωπικό και πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα στο λαϊκό επαναστατικό κίνημα. 

Η ένοπλη πάλη, χωρίς την κινηματική και λαϊκή υποστήριξη δεν μπορεί να ευδοκιμήσει, παρά μόνο να ευτελιστεί ως μια ''προσωπική'' αντιπαράθεση με το καθεστώς. Με αυτό το δεδομένο, η δράση της ομάδας μας διεκδικεί, πέρα από το να αποδείξει ότι το σύστημα είναι τρωτό και ετοιμόρροπο, την ανάδειξη της ένοπλης αντιπαράθεσης ως άμεσο και επίκαιρο εργαλείο στα χέρια του κινήματος. ... Ώστε να δημιουργηθεί ένα μαζικό-κοινωνικό αντάρτικο, ένα ενιαίο πολιτικοστρατιωτικό μέτωπο ως δύναμη ικανή να αναχαιτίσει τη μνημονιακή λαίλαπα.

Η οργανωμένη πολιτική και στρατιωτική πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό, την αστική τάξη και το κράτος της, αποτελεί τη μοναδική λύση για να σταθούμε όρθιοι στην εποχή μας, να ξεφύγουμε από τη μιζέρια της κινηματικής εσωστρέφειας και της πολιτικής περιθωριοποίησης, έχοντας σαν αρχή το διαχρονικό σύνθημα που κινητοποίησε τους πιο ένδοξους αγώνες του επαναστατικού κινήματος: ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΟ. Τίποτα παραπάνω.

 Ολόκληρη η προκήρυξη

***
Για να μην υπάρξουν παρανοήσεις.

«Βλέπετε, οι άνθρωποι που έχουν δύναμη, μόνο ένα πράγμα ξέρουν και καταλαβαίνουν: τη βία». 

Νόαμ Τσόμσκι, από το βιβλίο του Understanding Power, του 2002.

Το ζήτημα είναι ποιος ασκεί την βία, απέναντι σ’ αυτούς «που έχουν δύναμη» και με ποιο τρόπο.
Για τους κομμουνιστές είναι ξεκάθαρη η απάντηση. «Μόνο το μαζικό κίνημα μπορεί να θεωρηθεί σαν πραγματική πολιτική πάλη. Και οι μεμονωμένες τρομοκρατικές ενέργειες μπορούν και πρέπει να φέρουν όφελος μόνο όταν βρίσκονται σε στενή και άμεση σύνδεση με το μαζικό κίνημα». Β.Ι.Λένιν - (Απαντα, τ.40, σελ. 312).

Λαϊκή αντι-βία, απέναντι στο κράτος και στους μηχανισμούς του μπορεί να πρέπει να υπάρχει ακόμα και αν δεν βρισκόμαστε σε επαναστατικές καταστάσεις αρκεί αυτές να «βρίσκονται σε στενή και άμεση σύνδεση με το μαζικό κίνημα» όπως λέει ο Λένιν. Δεν πρέπει δηλαδή οι επαναστάτες, οι κομμουνιστές, να έχουν σαν ευαγγέλιο την παραλυτική αστική νομιμότητα.

Από κει και πέρα να επαναλάβουμε ότι θεωρούμε τις οργανώσεις ένοπλης μειοψηφικής βίας μέρος του επαναστατικού κινήματος, τα άτομα που συμμετέχουν σ’ αυτές συντρόφους, άσχετα αν δεν συμφωνούμε στον τρόπο δράσης τους.

Εμείς, απ' την αρχή έχουμε προσπεράσει αντιλήψεις συνωμοσιολογικού χαρακτήρα που πάντα πίσω από τέτοιες οργανώσεις «ανακαλύπτουν», «προβοκάτορες», «μυστικές υπηρεσίες» κ.λ.π.

Αυτή την στιγμή έχουμε δεκάδες πολιτικούς κρατούμενους. Μπορεί κανένας να ισχυριστεί ότι η 17Ν, ο ΕΛΑ ή ο Επαναστατικός Αγώνας και η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς ήταν δημιουργήματα ή είχαν διαβρωθεί από μυστικές υπηρεσίες;
Επειδή  όλοι αυτοί οι δημοσιολόγοι, δεν θέλουν να δώσουν απάντηση στο ερώτημα  ποιο είναι το κίνητρο που κάνει νέους ανθρώπους να ρισκάρουν την ίδια τους την ζωή ή στην καλύτερη περίπτωση γ’ αυτούς να σαπίσουν τα υπόλοιπα χρόνια τους στα κάτεργα μιας φυλακής, εντασσόμενοι σε μια οργάνωση μειοψηφικής βίας,  αναμασούν τις παπαριές κάποιων καθεστωτικών κομμάτων, περί "προβοκατορολογίας". 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 8 σχόλια

Ανώνυμος
7 Ιανουαρίου 2016 στις 3:27 π.μ.

Το θέμα είναι οτι την ΟΛΑ δεν την γέννησε το εργατικό κίνημα και δεν συνδέεται πουθενά μαζί του.Δεν φτιάχνεις πρώτα ένοπλή ομάδα και μετά κίνημα.Δεν βάζεις εν ολίγης το άλογο μπροστά απο το κάρο.Πάλι ξεφύτρωσε απο το πουθενά αλλη μια ένοπλή "επαναστατική" ομάδα.Οσο για την 17Ν τα ίδια τα μέλη της αλληλοκατηγορούνται για πράκτορες και ρουφιάνους.Ειδικά τον Σαββα Ξηρό το έχουν βγάλει στην σέντρα τα υπόλοιπα μέλη

Ανώνυμος
7 Ιανουαρίου 2016 στις 5:09 π.μ.

Οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ των μελών της 17 Ν έγιναν μετά την σύλληψη τους και αφορούν την στάση που κράτησαν κατά την ανάκριση τους και το ποιοι συνεργάστηκαν με την ασφάλεια. Αυτό δεν έχει σχέση με το όσα αναφέρει το κείμενο.

Ανώνυμος
7 Ιανουαρίου 2016 στις 1:59 μ.μ.

"...είναι αντιγραφή «μέχρι κεραίας» του «πνεύματος» Κομμουνιστικού Κόμματος κάποιας χώρας"

Αυτό είναι αντιγραφή του Λενινισμού, όχι του ΚΚ κάποιας χώρας.
Ο Λένιν μίλαγε για "συνδυασμό νόμιμης και παράνομης δουλειάς"

Ανώνυμος
7 Ιανουαρίου 2016 στις 10:50 μ.μ.

Μαλιστα!! Ενταξει,λοιπον!! Ας δουμε τα στοιχεια τα βασικα,και αν υπαρχουν ρουφιανοι και πρακτορες.....εε,ειναι μερος του ''παιγνιδιου '' και αυτο !!Τωρα ,για να κατσω να διαβασω 32 σελιδες την προκηρυξη τους,η ,ξανα-μανα τα λεγομενα του Λενιν,η τα σεντονια τοποθετησεις Μαζιωτη-Ρουπα (αν και τελευταια ,ειναι πιο συντομα τα γραφομενα τους...) η μ α ρ τ ο ν !! Δηλαδη,θα ξαναδωσουμε ''Πανελλαδικες''....στα αυτονοητα;;; Ρε παιδια ,μην και χασαμε και εμεις την μπαλα ελαφρως;; Τι εχει μεινει το ιδιο , η , απο την εποχη του Λενιν....( ρε για ονομα του θεου)...τι εμεινε το ιδιο στην χωρα ,απο την εποχη προ μνημονιων μεχρι τωρα, ποια ειναι η αριστερα του σημερα,που θα συγκριθει με μια '' τοτε'' και δεν θα γελασει και το παρδαλο κατσικι !! Ουτε καν,αυτος ο τρομερος τυπος ,''το σταθερο χαρτι'' ο ελληναρας ,δεν ειναι ο ιδιος !! Καποτε ξαπλωνε στον καναπε,ειχε τις ''ακρες του'' και δεν βαριεσε.... ΤΩΡΑ εχει παρει ο κ..ος του φωτια ,και ανεβαζει και το αλλο ποδι να ξαπλωσει,διοτι ''ασε και θα δουμε ,που θα παει το πραμα''!! Αν τωρα μεσα σε αυτο το χαμο ,καποιοι εξακολουθουν και πιστευουν πως μονο η ενοπλη παλη θα φερει αποτελεσμα......εε μπραβο τους!! Ειναι πιο καλα ''πατημενοι ''στα ποδια τους,ξερουν τι τους γινεται,και αν πρεπει να πλαισιωθουν και απο ενα μαζικο κινημα ,αυτο ειναι εννοια και ευθυνη, του μαζικου κινηματος !!Ξεκινωντας απο το ''εμπρος λαε, μην σκυβεις το κεφαλι '' μεχρι το ''αρχισε ο αερας ,βενζινη να μυριζει''......!!Με τις μεχρι τωρα παντως συνταγες......χαιρι και προκοπη δεν ειδαμε!! Αντιθετως ,αποθρασυνθηκαν τα κτηνη της εξουσιας,και μεταλλαχθηκαν και σε Ορκ ! Ποιος να μας το'λεγε συντροφια ,πως θα την παθαιναμε απο ενα Γιωργακη,εναν Αντωνακη ,και εναν Αλεξη!! Ναι ετσι ειναι. Αν δεν κανεις στην σωστη ωρα τα σωστα βηματα.....μετα τρεχεις και δεν σωνεις!!
Μην τα αναγαγουμε ολα ,σε μεταφυσικα ερωτηματα παιδια.Και φυσικα δεν μας αρεσει η βια,και ολοι θελουμε να ζουμε καλα,μα και παντα καποιοι θα θελουν να ζουν καλυτερα!! Νομος της ζωης ,λοιπον!! Η , βαζεις φρενο στα τυπακια αυτα ,η,σε τρωει το μαυρο σκοτος!Και επειδη η μαζα,''χρονια πολλα ειναι στο ''ασε και θα δουμε''.....ουου!!Και πικρα θα κλαψει ,αλλα και χιλιομετρα πολλα θα πρεπει να καλυψει!! Μην τα θελουμε ολα δικα μας!! Ναι και η Ευρωπη ,ναι και ο Σοιμπλε ,ναι και η Μερκελ,μας εχθρευονται μεχρι θανατου,μα και εμεις...δεν ειμαστε με την ζωη!Προς το παρον εχουμε την πολυτελεια να συζητουμε!! Σε λιγο ,ολα αυτα θα ειναι ψιλοκοκο!! Οπως στο Κομπανι οι Κουρδοι ας πουμε!! Δηλαδη,αυτοι γεννηθηκαν με το οπλο παραμασχαλα,και τους αρεσει η ενοπλη παλη;; Τους ρωτησε κανεις; Οχιιιιιι!! Ξεχωρισαν πιο γρηγορα απο μας,τα ...αυτονοητα!!'' Θελει αρετην και τολμην η ελευθερια!!'' Και επειδη πραγματι,οι φυλακες μας,ειναι γεματες απο ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ κρατουμενους ,......σουτ και τσιμουδια....και σκασμο μεγαλο,εχω να πω στους νεοελληνες!! Και οι πιο πολλοι απο αυτους ,δεν εχουν και προσωπικες περιουσιες.....για μια ελευθερια σηκωσαν τα οπλα!! Αντε,και λιγη ντροπη δεν βλαφτει ,λιγη τσιπα συνελληνα!!Αραγε ,ο Κολοκοτρωνης.......ειχε διαβασει αναλυσεις πολλες ,και ''εκατσε και σκεφθηκε'' και ειδε πως τον συμφερει να αγωνιστει;; Για τις ενοπλες δε ομαδες ,ευθυνη εχουμε ΟΛΟΙ!! Και με αυτα που κανουμε....αλλα κυριως ,με αυτα που ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ!! Κατα τα αλλα...και εγω συμφωνω.....ειναι κακο πραγμα η βια....βεβαιως!!Υπαρχουν ομως και αλλα...πιο κακα απο αυτην!! Ρε παναγια μου,παλιν τα ιδια θα λεμε;;; '' Οπου δεν πιπτει λογος......πιπτει ραβδος!!!!!

8 Ιανουαρίου 2016 στις 12:58 π.μ.

Οποιος νομίζει πως η Αντίδραση θα αφήσει κάτι στην "τύχη" η στην πρωτοβουλία του εχθρού της, είναι γελασμένος.
Αλλη μια "επαναστατική" οργάνωση για να καθησυχάσει τον τρομαγμένο μικροαστό, ότι "έχουν γνώσιν οι φύλακες"....

Ανώνυμος
8 Ιανουαρίου 2016 στις 10:33 π.μ.

Σέχταρ να κοιτάς τα χάλια του κόμματός σου κι άσε τους άλλους.

Ο μικροαστισμός είναι και νοοτροπία εκτός από μικροϊδιοκτησία. Και η νοοτροπίες απλώνονται πολύ πιο γρήγορα από τις ιδιοκτησίες. Ρίξε μια ματιά λοιπόν στο πολιτικό γραφείο και θα βρεις αρκετούς τρομαγμένους μικροαστούς.

8 Ιανουαρίου 2016 στις 9:49 μ.μ.

"seven": τα επτα θανασιμα αμαρτηματα . επαρση, φιλαυτια...
η η τρεχουσα ισοτιμια επαναστατικου λογου - πραξεων
αν θελεις 32 σελιδες για μια βομβιστικη ενεργεια
τι θα δημοσιευσεις αν καταλαβεις τα χειμερινα ανακτορα;

8 Ιανουαρίου 2016 στις 11:33 μ.μ.

Ο.Λ.Α!Βρομαει χαφιεδισμο ασφαλητικο απο χιλιομετρα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger