Home » , , » Μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας από Κουρή - Βαξεβάνη

Μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας από Κουρή - Βαξεβάνη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016 | 9:37 μ.μ.

Το να «ανακαλύπτει» το «αδελφάκι» της «Αυριανής» η «Kontranews» ότι δημιουργείται «Νέο 1989» αφού «Μητσοτάκης – ΚΚΕ αδελφωμένοι στήνουν τα μπλόκα με τα τρακτέρ», δεν εντυπωσιάζει κανέναν. Ο Κουρής κάποτε από τις φυλλάδες του μιλούσε για «κότερα» του Φλωράκη.
Και αν η δημοσιοκαφρίλα του συγκροτήματος του Ταύρου είναι γνωστή, αιφνιδιάζει αρνητικά κάποια φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ που ξεπέρασαν κάθε όριο δημοσιογραφικής  δεοντολογίας.

Προσέξτε. Ερχεται η ιστοσελίδα του «Βήματος» και παραθέτει ρεπορτάζ για τις αγροτικές κινητοποιήσεις που το τιτλοφορεί:
«Σκληραίνουν την στάση τους οι αγρότες στα 30 και πλέον μπλόκα, αμετακίνητοι τουλάχιστον ως την Τρίτη». Ανάμεσα στα άλλα αναφέρει: «Στην υιοθέτηση ενός κοινού διεκδικητικού πλαισίου που θα αφορά στο ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των αγροτών των 30 -όπως τελικά καταμετρήθηκαν- μπλόκων απ' όλη τη χώρα, που μετείχαν σήμερα στη σύσκεψη των Τεμπών, ανακοίνωσε μετά την ολοκλήρωσή της ο εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Τεμπών Βαγγέλης Παπαγιαννούλης.

Προς την κατεύθυνση αυτή και επειδή ακόμη και σήμερα συνεχίζεται η δημιουργία μπλόκων σε διάφορες περιοχές, ορίστηκε και νέα συνάντηση των εκπροσώπων όλων των μπλόκων την ερχόμενη Τρίτη στις 12 το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη και μέχρι τότε, όπως ανέφερε, δεν τίθεται θέμα συνάντησης με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος εξέφρασε την πρόθεση να τους συναντήσει».

Το αυτονόητο συμπέρασμα που προκύπτει στον αναγνώστη, διαβάζοντας το, είναι ότι αφού είναι σε διαδικασία η υιοθέτηση ενός κοινού διεκδικητικού πλαισίου που θα αφορά στο ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής, όλων  των αγροτών που έχουν ξεσηκωθεί δεν υπάρχει κανένας λόγος μέχρι να υπάρξει ένα κοινό πλαίσιο αιτημάτων να υπάρξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Το ίδιο ακούμε να μας λένε και στο βίντεο που παραθέτουμε οι ίδιοι οι αγρότες. Θα υπάρξει την Τρίτη συνάντηση όλων των εκπροσώπων των μπλόκων, θα καθοριστεί κοινό πλαίσιο διεκδίκησης και μετά θα υπάρξει συνάντηση με τον Τσίπρα.

Το «Κουτί της Πανδώρας» όμως κάνει άλλη «ανάγνωση» στο δημοσίευμα του «Βήματος». Το παραθέτει αυτούσιο, αλλά αλλάζει τον τίτλο με το συμπέρασμα:  «Εκθετοι οι αγρότες: ο Τσίπρας τους καλεί σε διάλογο κι εκείνοι του απαντούν «από Τρίτη και βλέπουμε»

Πρόταση: Ο Κ. Βαξεβάνης να ανοίξει δημοσιογραφική σχολή για να υπάρξουν απόφοιτοι που θα στελεχώσουν τον κυβερνητικό επικοινωνιακό – προπαγανδιστικό μηχανισμό. Είναι ένας τομέας που υπάρχει κυβερνητικό πρόβλημα.


Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger