Home » , » Μαζικά και δυναμικά συλλαλητήρια. Συγκρούσεις ΜΑΤ - αντιεξουσιαστών (2 Βίντεο)

Μαζικά και δυναμικά συλλαλητήρια. Συγκρούσεις ΜΑΤ - αντιεξουσιαστών (2 Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 | 3:46 μ.μ.

Βούλιαξαν στην κυριολεξία σήμερα όλες οι πλατείες των μεγάλων πόλεων της Ελλάδας από τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στο πλαίσιο της 24ωρης πανεργατικής σημερινής απεργίας.

Τεράστια σε όγκο ήταν τα συλλαλητήρια που έγιναν σε όλη την χώρα, εντυπωσιακός ο παλμός και η δυναμικότητα των διαδηλωτών που με την συμμετοχή τους απαίτησαν την απόσυρση του νέου αντιασφαλιστικού εκτρώματος που προωθεί η κυβέρνηση.

Στο βίντεο που παραθέτουμε παρακολουθούμε τον τρόπο με τον οποίο η τηλεόραση του Σκάι παρουσίασε τα σημερινά συλλαλητήρια στα οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, άνεργοι,  συνταξιούχοι, αγρότες.

Οι διαδηλωτές σε ψήφισμα τους τονίζουν ότι ο αγώνας είναι μονόδρομος και οι διεκδικήσεις μας  αδιαπραγμάτευτες και συμπληρώνουν: Οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες που  συγκεντρωθήκαμε σήμερα Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώσαμε για ακόμη μία φορά  τη φωνή διαμαρτυρίας μας ,ενάντια στον οδοστρωτήρα του ασφαλιστικού που προωθεί η κυβέρνηση, στις δραματικές περικοπές στα εισοδήματα, στη φοροεπιδρομή, στις ιδιωτικοποιήσεις και γενικότερα ενάντια στα αδιέξοδα και καταστροφικά μέτρα του τρίτου και επαχθέστερου μνημονίου και αφού ακούσαμε τους ομιλητές εγκρίναμε το παρακάτω ψήφισμα:
Οι εργαζόμενοι, από όποιον κλάδο και αν προέρχονται, είτε είναι μισθωτοί ,είτε αυτοαπασχολούμενοι, είτε είναι εργάτες, είτε επιστήμονες, είτε αγρότες, δεν αντέχουν άλλο να σηκώνουν στις πλάτες τους τα βάρη της δογματικής εμμονής της κυβέρνησης σε μέτρα και πολιτικές που το μόνο που πετυχαίνουν είναι να  κάνουν δυσβάστακτο το παρόν και αβέβαιο το μέλλον.



Για Χιλιάδες λαού που συμμετείχαν στην τεράστια απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα κάνει λόγο η ιστοσελίδα 902 στην οποία μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικό ρεπορτάζ και να παρακολουθήσετε βίντεο.

Επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και δυνάμεων των ΜΑΤ σημάδεψαν κι αυτές τις κινητοποιήσεις.
Στην πλατεία Συντάγματος,  στην Σταδίου καθώς επίσης και κατά μήκος της Πανεπιστημίου, έως το Rex, υπήρξαν σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις καταστολής και ομάδες αντιεξουσιαστών με τις βόμβες μολότοφ απ’ την μια και την χρήση χημικών από την άλλη να δημιουργούν το γνωστό σκηνικό που έχουμε ζήσει αρκετές φορές.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες κάνουν λόγο για προσαγωγές αναρχικών ενώ γίνεται αναφορά για σοβαρό τραυματισμό του  αστυνομικού συντάκτη του 9,84 Δημήτρη Πέρρου, ο οποίος δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι από καδρόνι που κρατούσε αντιεξουσιαστής.

Τα επεισόδια έχουν λήξει και αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία. Στο παρακάτω βίντεο παρακολουθούμε τα σχετικά τηλεοπτικά ρεπορτάζ από Σκάι και Μέγκα.


Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ανώνυμος
4 Φεβρουαρίου 2016 στις 7:28 μ.μ.

Τελικά αυτοί οι "αντιεξουσιαστές" άργησαν λίγο αλλά τελικά ενεργοποιήθηκαν. Απ' ότι φαίνεται ήταν "σκληρή διαπραγμάτευση"
με τους ποντικούς της "πρώτης φοράς αριστεράς" (Παπαγγελόπουλος, Ρουμπάτης, Φίλης).

Ανώνυμος
5 Φεβρουαρίου 2016 στις 11:04 μ.μ.

κκεδακι με μυαλο μαιλη ελα ριχτο! σε λιγο θα κατηγορησεις το συριζα οτι εχει φτιαξει αστυνομικο κρατος! ουστ ρε απο δω

Ανώνυμος
7 Φεβρουαρίου 2016 στις 12:02 μ.μ.

11.04 Ελα μαζέψου μπες στην τρύπα σου.Θα μας πεις κάτι για το παρακράτος ολων των αποχρώσεων και για την σφαγή του λαού απο την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.................

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger