Home » , » "Αριστερός" κυβερνητικός ρεαλισμός

"Αριστερός" κυβερνητικός ρεαλισμός

Από giorgis , Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016 | 5:33 μ.μ.

Του Γ. Γ.

«Στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική, πολιτική ανατροπή και την αριστερή διακυβέρνηση θα διαφυλάξουμε τη φερεγγυότητα και αξιοπιστία μας. Πρόσωπα και δυνάμεις του χρεοκοπημένου και υπόλογου πολιτικού κόσμου, ιδίως όσοι αποδέχθηκαν την πολιτική του μνημονιακού μονόδρομου και έπαιξαν ενεργό ρόλο σε μνημονιακές κυβερνήσεις από θέσεις ευθύνης, δεν μπορεί να έχουν ρόλο στην κυβέρνηση της αριστεράς».

Από τις θέσεις του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ιούλης 2013

Εντονες συζητήσεις στο Διαδίκτυο, έχει προκαλέσει το υβριστικό σύνθημα κατά του κ. Φ. Κουβέλη που φώναξαν κατ’ επανάληψη οι «Νέοι και Νέες του ΣΥΡΙΖΑ» κατά την διαδήλωση της γενικής απεργίας της Τετάρτης. Η υπό συγκρότηση οργάνωση νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ φώναζε: «Τα δικαιώματά μας τα έκανες κουρέλι/ άντε και γ… σύντροφε Κουβέλη». 

Βήμα  27/09/2012

Για την κατάληξη που είχε η «κυβερνητική αριστερά της ευθύνης», η ΔΗΜΑΡ, δεν έχει νόημα να αναφερθούμε. Επισημαίνουμε μόνο ότι ο ιδρυτής του πολιτικού αυτού μορφώματος Φ. Κουβέλης, έχει χαρακτηριστεί «φωνή της ΤΡΟΙΚΑ, των τοκογλύφων, των εκπροσώπων των χρηματιστηρίων και λοιπών», από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτά κάποτε. Την εποχή που στις συγκεντρώσεις της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ακουγόταν το σύνθημα: «Τα δικαιώματά μας τα έκανες κουρέλι, άντε και γαμήσου σύντροφε Κουβέλη».
Σήμερα έχουμε τον «αριστερό κυβερνητικό ρεαλισμό» του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτός ο πολιτικάντης που ηγούμενος του κομματικού του σχηματισμού μαζί με το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ πριν από μερικούς μήνες, οδήγησαν με την πολιτική τους σε αυτοκτονία, σε εξαθλίωση, σε ανεργία και σε απόλυτη φτώχεια χιλιάδες πολίτες, είναι προνομιακός συνομιλητής του Τσίπρα.

Πιθανόν, σύντομα να δούμε τον «μαλάκα με γραβάτα» -όπως είχε αποκαλέσει τον Φ. Κουβέλη ακροάτρια της «Ελληνοφρένειας»- σε καίρια κυβερνητική θέση.

Σημεία των καιρών, που θα ‘λεγε και ο Λιακόπουλος.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger