Home » , » Το "ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ" το "Δίκτυο Σπάρτακος" και η ΚΝΕ

Το "ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ" το "Δίκτυο Σπάρτακος" και η ΚΝΕ

Από giorgis , Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016 | 7:56 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Χωρίς να έχω καμιά διάθεση να τοποθετηθώ, επί της ουσίας, στην αντιπαράθεση που υπήρξε μεταξύ του δικτύου «Σπάρτακος» και στελέχους της ΚΝΕ –όποιος/α διαβάσει το σχετικό δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη» και την απάντηση που υπήρξε βγάζει τα συμπεράσματά του- δεν μπορώ να προσπεράσω κάποιες τοποθετήσεις του μέλους του γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ Άρη Ευαγγελίδη.
Κι’ αυτό γιατί εμείς, σαν μπλοκ εννοώ, έχουμε μακροχρόνια συντροφική σχέση με τα παιδιά του «Σπάρτακου» και δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους τα όσα αποδίδονται στα μέλη αυτής της συλλογικότητας.

Αρχικά, το στέλεχος της ΚΝΕ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι  «"Ο Σπάρτακος" πρόσκειται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ». Από ποια στοιχεία όμως τεκμηριώνεται αυτό; Μήπως επειδή κείμενα αυτής της συλλογικότητας αναπαράγονται και από την εφημερίδα «Πριν»; Ε, και; Τοποθετήσεις του «Σπάρτακου» δημοσιεύονται και στον «Δρόμο της Αριστεράς» και στην «Εφημερίδα των Συντακτών» καθώς και σε δεκάδες ιστοσελίδες διαφορετικής πολιτικής τοποθέτησης. Προσωπικά γνωρίζω αρκετά άτομα απ’ αυτή την συλλογικότητα και ούτε ένα δεν έχει οργανωτική σχέση με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Καταλήγω, λοιπόν στην άποψη ότι αυτή η αναφορά του Ευαγγελίδη αποσκοπεί να περιχαρακώσει την εμβέλεια αυτής της συλλογικότητας.

Το ποιο σημαντικό για μένα όμως είναι άλλο. Το σημείο στο οποίο το στέλεχος της ΚΝΕ κάνει αναφορά σε φαντάρους του «Σπάρτακου» στους οποίους αποδίδει ότι  «μέσα στα στρατόπεδα "λουφάρουν", ενώ δεν είναι και λίγοι από αυτούς που είναι "βύσματα", για να μη μιλήσουμε με ονόματα...». Ε, όχι κ. Ευαγγελίδη. Εχεις χρέος να μιλήσεις με ονόματα και να αποδείξεις τους ισχυρισμούς σου. Αν έχουν βάση τα όσα επικαλείσαι εμείς σαν «ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ» όχι απλώς θα διακόψουμε κάθε σχέση με τον «Σπάρτακο» αλλά θα τον καταγγείλουμε και δημόσια. Αν δεν το κάνεις όμως θα είσαι ένας ψεύτης και καραμπινάτος προβοκάτορας.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 19 σχόλια

Ανώνυμος
21 Φεβρουαρίου 2016 στις 11:04 μ.μ.

Δηλαδή κύριοι διαχειριστές του blog, αρνείστε τι? Οτι σαφώς και μπορείς να γνωρίζεις δεκάδες τέτοιες περιπτώσεις , που τελικά αποτελούν και στοιχείο πολιτικού συμπεράσματος, αλλά και επίσης σαφώς δεν μπορείς να δημοσιοποιείς ονοματα. Άρα δεν έχεις δικαίωμα να μιλας; Εγώ εάν έβλεπα ονόματα, θα θιγόμενα και θα το θεωρούσα σκαιά ενέργεια. Εσείς θα αντιδρούσατε θετικά; Το οτι όμως συμβαίνει και μάλιστα " μαζικά".....σου αναιρεί το δικαίωμα να βγάζεις συμπεράσματα και απο αυτό το γεγονός; Φοβερή λογική ανάποδος άλματος.
Jim

Ανώνυμος
21 Φεβρουαρίου 2016 στις 11:18 μ.μ.

Απορώ με τους προβληματισμούς σου βρε σ. Γιώργη. Δεν ξέρεις τι σημαίνει σταλινισμός στην πράξη; Ο ήρωάς τους ο Πατερούλης εξόντωσε τόσο κόσμο στην ΕΣΣΔ, και εσύ απορείς που ένα μέλος του ΚΣ της "Κ"ΝΕ (επι της ουσίας, ένα παιδαρέλι) χυδαιολογεί, ψευδολογεί και υβρίζει; Ή μήπως είναι η πρώτη φορά; Σίγουρα δεν έχεις έρθει από τον πλανήτη Άρη!!

21 Φεβρουαρίου 2016 στις 11:52 μ.μ.

11.18 Ασε τον μπάρμπα Ιωσήφ απέξω. Το ΚΚΕ έχει τόση σχέση με τον Στάλιν όσο εγώ με την αστρονομία.

Πας καλά ρε jim; Πετάμε λάσπη στον ανεμιστήρα και όπου κάτσει; Εμείς με τον Σπάρτακο έχουμε συντροφικές σχέσεις χρόνια. Κάνει τακτικές εκπομπές στον ρ/σ μας, οργανώνουμε μαζί κινηματικές δραστηριότητες. Προσωπικά είμαι φίλος με πολλά παιδιά απ' αυτή την συλλογικότητα. Ποιος έδωσε τα περιθώρια σ' αυτόν τον μπαγλαμά της ΚΝΕ να επικαλείται τέτοιες αισχρότητες και μάλιστα να ισχυρίζεται ότι γνωρίζει ονόματα που είναι "βύσματα"; Εμμεσα δεν μας αποδίδει ότι συνεργαζόμαστε με "προβληματικά" άτομα; Ας το αποδείξει! Διαφορετικά είναι ένας τρισάθλιος προβοκάτορας.

22 Φεβρουαρίου 2016 στις 12:42 π.μ.

τι ακριβως ζητατε; να φερει αποδειξεις ο (Πάπας) Πίος ο 9ος;
(δες δόγμα του αλάθητου)

Ανώνυμος
22 Φεβρουαρίου 2016 στις 1:16 π.μ.

Σπάει καρύδια η "λογική"του jim. Είναι σαν να γράψω εγώ: «μέσα στο ΚΚΕ υπάρχουν "χαφιέδες" της Ασφάλειας, ενώ δεν είναι και λίγοι από αυτούς που είναι "μισθοδοτούμενοι", για να μη μιλήσουμε με ονόματα...» αφού "γνωρίζω δεκάδες τέτοιες περιπτώσεις" και συνεπώς τα γραφόμενα μου αποτελούν "στοιχείο πολιτικού συμπεράσματος"! Ρε τι αφιόνι σας ποτίζουν στον Περισσό;

Ανώνυμος
22 Φεβρουαρίου 2016 στις 1:33 π.μ.

Μάλλον εσυ Γιώργη έχεις τόση σχέση με τον Στάλιν και τον Κομμουνισμό οση ο Ναζί με τον ανθρωπο.Οταν το ΔΕΣΦ ζητήσει να δώσει η ΚΝΕ ο ονόματα τότε θα τα πάρει.Αλλά το ΔΕΣΦ βλέπεις Γιώργη κάνει σαν να μην βιάβασε αυτό το σημείο του άρθρου.
Η δράση και η ύπαρξη του ΔΕΣΦ υπάρχει και περιορίζεται στα τύχη ενως σαιτ και μπερδέυει το ύψος με.την σκιά του.Οπως το παραμύθι οτι στελέχη της ΚΝΕ συνεργάζονται με την ΔΕΣΦ στο στράτευμα κόντρα στην οργάνωσης τους.Με τέτοιες ιστορίες για αγρίους και παραμύθια νομίζουν οτι θα ψηλόσουν το ανύπαρκτο μπόι ρους.Ηταν θέμα χρόνου να αξιοποιηθούν δύκτια που καλλιεργούν χρόνια το προφιλ του αγνού επεναστατικού χώρου και να βγαίνουν τώρα σιγουροί θέωρόντας οτι απέκτησαν τις κατάλληλες αγωνιστικές περγαμηνές και αππηχηση για να χτυπήσουν την στρατηγική του ΚΚΕ σε κεντρικά ζητήματα όπως η ιμπεριαλιστική θέση της Ελληνιλής αστικής Τάξης.


Ηλίας Τζ.
22 Φεβρουαρίου 2016 στις 2:12 π.μ.

1. Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015
http://diktiospartakos.blogspot.gr/2015/12/blog-post_871.html
"ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΥ;" ....αναφέρεται τσουβαληδόν "στα κόμματα της αντιπολίτευσης", προφανώς συμπεριλαμβάνοντας και το ΚΚΕ, χωρίς όμως να κάνει μνεία γιατί! Εκτός αν το θεωρεί "κόμμα της ...συμπολίτευσης"! Δεν αναφέρεται καν στο ΚΚΕ το άρθρο, αλλά προσπαθεί να το θίξει ύπουλα, μέσω του παραπάνω τσουβαλιάσματος...., η στην καλύτερη, προσπαθεί να το αγνοήσει!
Τέλος πάντων, αυτά είναι κατανοητά στον αγώνα για την πολιτική επιβίωση...
Τουλάχιστον δεν είναι ανοιχτή κήρυξη πολέμου!

2. Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2016
http://diktiospartakos.blogspot.gr/2016/01/blog-post_645.html
"ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ Η ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΜΟ ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ" ....εδώ, ανεξάρτητα από το κωμικό του πράγματος "...το ΚΚΕ και η Κανέλλη υιοθετούν...", επίσης κατανοητό και θάλεγα και αποδεκτό σαν συντροφικό ....καπελλωματάκι! Κανένα (για μένα) ειδικό πρόβλημα - τάχουν αυτά οι συμπαρατάξεις, ιδίως οι άτυπες.
Αυτό το πρωϊ: Αναρτήθηκε από Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων στις 9:08 π.μ.

3. Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2016
http://diktiospartakos.blogspot.gr/2016/01/blog-post_654.html
"ΚΚΕ-ΚΝΕ: Τραγελαφική η στάση απέναντι στο Στρατολογικό Νομοσχέδιο και εχθρική απέναντι σε κάθε φωνή αμφισβήτησης " ....όλο το άρθρο (κατά τη γνώμη μου λίβελλος) αφιερωμένο στην ΚΝΕ/ΚΚΕ.
Αυτό, μιαν ώρα μετά: Αναρτήθηκε από Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων στις 10:04 π.μ.
Την ίδια μέρα στροφή 180ο στην στάση απέναντι στο ΚΚΕ!!!!
Τι συνέβη;

4. Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016
http://diktiospartakos.blogspot.gr/2016/01/blog-post_129.html
"Η ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΚΚΕ-ΚΝΕ"....ο πυρήνας, πάνω από 50% του άρθρου, λίβελλος κατά του ΚΚΕ/ΚΝΕ.

5. Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016
http://diktiospartakos.blogspot.gr/2016/02/blog-post_612.html
"Μια απάντηση στην ΚΝΕ: οι βρισιές, λάσπη και το εμφυλιοπολεμικό κλίμα δεν είναι απάντηση στην αναγκαιότητα ανάπτυξης Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό" ...το παραπάνω.
-------------------------------------------------------------------------------------
Πάμε τώρα στον "Ρίζο":
Η αναζήτηση του λήμματος "Δίκτυο Σπάρτακος" για όλο τον τελευταίο χρόνο, εκτός από την
1. "οφειλόμενη απάντηση" της 9/2/16,
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8770376

δίνει μόνο αυτό:
2. Τρίτη 19 Γενάρη 2016
Στήλη "ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ", "To νομοσχέδιο της κυβέρνησης και οι ανάγκες των στρατιωτικών" ....άρθρο κατεβατό, μετωπικού προσανατολισμού, με μόνο την εξής φράση:
"Οσο για την κριτική που ασκείται στο χώρο των στρατευμένων από διάφορους, όπως το «Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος », ταιριάζει η φράση, «καλά τα λόγια, αλλά με την πράξη τι γίνεται;»" ....που, αν μη τι άλλο, δεν την λες και .....εξοντωτική κριτική!
Σημειωτέον ότι δημοσιεύεται δύο μέρες μετά την κωλοτούμπα και τον λίβελλο της 17/2.
Θα μπορούσε νάναι και πιο εκτεταμένη.
Επακολουθεί την 23/2 ο επόμενος λίβελλος του "Σπάρτακου", που επιβεβαιώνει την ....Κήρυξη Πολέμου(!), και ο καθένας καταλαβαίνει ότι πια επιβαλλόταν μια απάντηση από την ΚΝΕ/ΚΚΕ.
(1/2)

Ηλίας Τζ.
22 Φεβρουαρίου 2016 στις 2:16 π.μ.

(2/2)
Κε Γιαννέλη, τα θεωρείς σοβαρά πράγματα αυτά;
Για σένα, όλα μέχρι σήμερα το πρωϊ ήταν ωραία από πλευράς "Σπάρτακου" και μόνο όταν είδες την απάντηση του ΚΚΕ/ΚΝΕ (και όχι του Ευαγγελίδη - το ΚΚΕ δεν είναι μπουλούκ-ασκέρι....) θυμήθηκες ότι " Αν έχουν βάση τα όσα επικαλείσαι εμείς σαν «ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ» όχι απλώς θα διακόψουμε κάθε σχέση με τον «Σπάρτακο» αλλά θα τον καταγγείλουμε και δημόσια. Αν δεν το κάνεις όμως θα είσαι ένας ψεύτης και καραμπινάτος προβοκάτορας." !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Δεν υπάρχει περίπτωση να τον "καταγγείλεις και δημόσια(!)" με τέτοια προκατάληψη και μονομερή ταύτιση.
Μάλλον σας έχει στριμώξει άσκημα το ΚΚΕ/ΚΝΕ και χτυπιόσαστε και ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΣΑΣΤΕ χειρότερα.
Κι όσο περισσότερο με το γάντι, αλλά αξιοπρεπώς, όπως ταιριάζει σε αγωνιστές, σας φέρεται το ΚΚΕ/ΚΝΕ, τόσο περισσότερο αποδείχνετε πόσο ανάξιοι είστε γι αυτό.
Κακή αρρώστεια ο (δικαιούμαι να το πω) αντι-κουκουεδισμός.
Κρίμα.
------------------
Υ.Γ. Και δεν ξεπλένεται κανείς επικαλούμενος τον ...Στάλιν! Ιδού η Ρόδος....

Ανώνυμος
22 Φεβρουαρίου 2016 στις 2:43 π.μ.

Χαχαχα Πυρετός έχει πιάσει τους ΚΚΕδες τώρα που ο Σπάρτακος ξεσκέπασε τον βρόμικο προβοκατόρικο ρόλο τους. Αντι να βγουν να απολογηθούν γιατί χωρίς κανένα στοιχείο ρίχνουν λάσπη σε μια αγωνιστική συλλογικότητα είναι άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε. Σαν δεκανίκι του συστήματος όμως που είναι κάνουν αυτό που γνωρίζουν εδώ και δεκαετίες. Να συκοφαντούν και να λασπώνουν κάθε φωνή που τους ξεσκεπάζει. Θλιβεροί βαστάζοι ενός σάπιου συστήματος.

Ανώνυμος
22 Φεβρουαρίου 2016 στις 8:06 π.μ.

Ηλία, τι μας λες τώρα; Στα άρθρα που παραθέτεις, ο Σπάρτακος ασκεί ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ στο "Κ"ΚΕ! Δεν έχει δικαίωμα να το κάνει αυτό; Μήπως το "Κ"ΚΕ είναι υπεράνω κριτικής; Όποιος ασκεί κριτική στο "Κ"ΚΕ, είναι συκοφάντης και λασπολόγος; Και εδώ έρχεται ο καραμπινάτος ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ (να με συγχωρέσεις σ. Γιώργη, αλλά εδώ διαφωνώ μαζί σου): το σταλινικό Κόμμα ΔΕΝ ΑΝΕΧΕΤΑΙ να του ασκούν κριτική, όπως και δεν ανέχεται κάθε τι που δεν ελέγχει! Το λέει καθαρά ο "σύντροφος" Ηλίας: το άρθρο του Σπάρτακου είναι λίβελλος! Τι λες ρε Ηλία; Δηλαδή αν εγώ πω "τραγέλαφος η συνεργασία του ΚΚΕ με τη Δεξιά το 1989" ή "τραγέλαφος η δήλωση της Παπαρήγα πως στην επανάσταση δεν θα σπάσει ούτε ένα τζάμι" ή "τραγέλαφος η δήλωση της Παπαρήγα ότι θα καταστραφεί η Ελλάδα αν βγει από το ευρώ" θα είμαι συκοφάντης του Κόμματος; Δεν έχω δικαίωμα να εκφράζω ελέυθερα την άποψή μου; Το ίδιο ακριβώς έκανε και ο Σπάρτακος! Και προφανώς, το σταλινικό Κόμμα τρελάθηκε που του ασκούν κριτική (ε, δεν τα σηκώνει κάτι τέτοια, έχει το αλάθητο του Πάπα βλέπετε...) και έβαλε το πιτσιρίκι της "Κ"ΝΕ να συκοφαντήσει τον Σπάρτακο.
Ηλία, συκοφάντης και λιβελλογράφος είναι ο πιτσιρικάς της "Κ"ΝΕ! Δεν ντρέπεσαι που αντιστρέφεις τόσο τις έννοιες και λες συκοφάντες τους συκοφαντούμενους;
Ωραίοι είναι τούτοι εδώ του "Κ"ΚΕ! Μας απαγορεύουν να τους ασκήσουμε την παραμικρή κριτική, και αν τολμήσουμε να κάνουμε κάτι τέτοιο, μας βρίζουν, μας συκοφαντούν (και αυτό ο Ηλίας το λέει "απάντηση από την ΚΝΕ/ΚΚΕ"!!), και μετά μας λένε και συκοφάντες!!!
Πάντως να είμαστε δίκαιοι: το "Κ"ΝΙτόπαιδο έχει καλούς δάσκαλους. Θυμάμαι πριν από λίγα χρόνια τον πολύ Γόντικα που από τις στήλες του Ριζοσπάστη συκοφαντούσε και καθύβριζε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Φαντάζομαι πως το "Κ"ΝΙτόπαιδο θα έμαθε πολλά από αυτά τα βοθρολύματα του Γόντικα!
Για να ανακεφαλαιώνω: η απάντηση του παιδιού της "Κ"ΝΕ είναι κλασικό σύμπτωμα σταλινισμού λόγω της αλλεργίας/δυσανεξίας του Κόμματος για ό,τι δεν ελέγχει και για την κριτική που του ασκούν αυτοί που δεν ελέγχει, στα πλαίσια της πιο γενικής σταλινικής αντίληψης του για την ολοκληρωτική επιβολή/δικτατορία του Κόμματος πάνω στην κοινωνία (όταν η δικτατορία του προλεταριάτου εκφυλίζεται σε δικτατορία ΕΠΙ του προλεταριάτου από το παντοδύναμο Κόμμα...).
ΥΓ:σ. Γιώργη, να μου τρυπήσεις τη μύτη αν πάρεις ποτέ απάντηση από το "Κ"ΝΙτόπαιδο... (που ακούστηκε, να τολμάς να ζητάς και το λόγο από το Πάντα Πάνσοφο και Αλάνθαστο Κόμμα!!)

Ανώνυμος
22 Φεβρουαρίου 2016 στις 8:12 π.μ.

Εντάξει βρε Γιώργη, ας ξεπεράσουμε το γεγονός ότι είναι σταλινικοί.
Αλλά δε μπορείς να καταλάβεις ότι το ΚΚΕ δεν αμφισβητεί την αστική δημοκρατία συνολικά ;
Πως γίνεται να αμφισβητεί τα επιμέρους συστατικά της ;
Από την αστική δικαιοσύνη, μέχρι τους εισπρακτικούς μηχανισμούς και τα αστυνομικά τμήματα και τα στρατόπεδα.
Είναι ενα κόμμα που όχι απλά νομιμοποιεί την αστική δημοκρατία δια της συμμετοχής του σε αυτή, αλλά πληρώνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό για αυτή του συμμετοχή.
Ας ξαναορίσουμε την επαναστατικότητα αν είναι.
Αυτό που δε μπορούμε να κάνουμε όμως, είναι να βάζουμε στο ίδιο καζάνι(μέσω αντιπαραθέσεων) πραγματικούς αγωνιστές όπως τα παιδιά απ' το δίκτυο Σπάρτακος, με τους λακέδες των καπιταλιστών από τον Περισσό.
Με δυο λόγια : Αγνοήστε τους.

Ηλίας Τζ.
22 Φεβρουαρίου 2016 στις 1:36 μ.μ.

Μια μικρή διόρθωση στο (22 Φεβρουαρίου 2016 - 2:16 π.μ.), τελευταία φράση κάτω-κάτω:
"Επακολουθεί την 23/1 ο επόμενος ...", και όχι "την 23/2", που δεν έχει έρθει ακόμη.

Και μια μικρή συμπλήρωση:
Ο "Διμέτωπος Αγώνας" είναι μια πολύ παληά ταχτική των ΑΣΤΩΝ.
Την εγκαινίασε ο Παπατζής Α', η Γ. Παπανδρέου, γνωστός στους αστούς και σαν "Γέρος της Δημοκρατίας", και σε μας σαν ο χασάπης του Κόκκινου Δεκέμβρη.
Ηταν η ταχτική, που προοδευτικά αντικατέστησε τις εξορίες κλπ., σαν πιο έξυπνη από πλευράς τους, και σίγουρα ήταν.
Την αναβάθμισε το Πασοκ στο πιο πονηρό "εμείς τιμούμε τους αγωνιστές της αριστεράς κλπ.", αλλά η μουσούδα του λύκου δεν κρυβόταν.
Αειντε να δούμε τώρα ποιό γκεσέμι της αστικής τάξης θα την πάρει επάνω του.
Οι προηγούμενοι βρίσκονται ήδη στο καλάθι αχρήστων της Ιστορίας.

Ανώνυμος
22 Φεβρουαρίου 2016 στις 3:29 μ.μ.

κνιτες! λασπολογοι και πολιτικα χαζοι σαν γνησια εγγονια του μαιλη!

Ανώνυμος
22 Φεβρουαρίου 2016 στις 3:35 μ.μ.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΚΑΙ ΚΚΕ-ΚΝΕ
Σύντροφοι και συναγωνιστές, αντί ο νέος νόμος για τη θητεία να πυροδοτήσει την κοινή αγωνιστική απάντηση του κινήματος, κατάφερε να διχάσει την Αριστερά. Μια κατάσταση που λασπολόγοι εκμεταλλεύονται για να ορθώσουν τείχη και να υπερασπιστούν το κομματικό αλάθητο (και τη δική τους καθοδηγητική ανεπάρκεια, αφού αποδεικνύονται κατώτεροι των απαιτήσεων της ταξικής πάλης).
Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο νόμος για τη θητεία, τον οποίο έχει συγγράψει το στέλεχος της ΛΑΕ Κ.Ήσυχος ως ΑΝΥΕΘΑ και ο οποίος παρουσιάστηκε ως έργο της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της κυβέρνησης της 25ης Ιανουαρίου 2015 –πριν δηλαδή τη μνημονιακή κωλοτούμπα- ουσιαστικά εντάσσει οργανικά την στρατευμένη νεολαία ως δωρεάν εργατικό δυναμικό και πολιορκητικό κριό της διάλυσης κάθε εργασιακού δικαιώματος –μέσω της αξιολόγησης, μοριοδότησης, πιστοποίησης των στρατευμένων που εργαζόμενοι θα καλύπτουν τρύπες του κρατικού και στρατιωτικού μηχανισμού.
Και την εντάσσει σε ένα νέο μοντέλο αστικής παραγωγικής-οικονομικής ανάπτυξης. Το ομολογεί ο ΑΥΕΘΑ Δ.Βίτσας όταν δηλώνει στη Βουλή ότι το νόμο για τη θητεία ακολουθεί νομοσχέδιο για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που καπηλεύεται ο Στρατός και νομοσχέδιο για την πολεμική βιομηχανία (ο προσεκτικός αναγνώστης θα έχει εντοπίσει τις προκλητικές αγορές μεταχειρισμένων οπλικών συστημάτων, βασικά από τις αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες, ενώ παράλληλα συμβόλαια εκσυγχρονισμού αυτών καταλήγουν και σε ελληνικές πολεμικές βιομηχανίες).
Όλα αυτά επιχειρήθηκε να καμουφλαριστούν πίσω από την προπαγάνδα του δήθεν αδιάβλητου συστήματος μεταθέσεων.
Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ όμως ποτέ δεν έβαλαν στο στόχαστρο τους και δεν έκαναν αντικείμενο κριτικής και πολεμικής αυτές τις σοβαρότατες ταξικές πολιτικές επιλογές.
Το ζήτημα αυτό έθιξαν οι ανακοινώσεις του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ.
Αλληλεπίδραση μεταξύ των διαφόρων τμημάτων του κινήματος σαφώς και υπάρχει. Και υπήρξε. Αυτό μπορεί εύκολα να το διαπιστώσει κανείς βλέποντας την αλλαγή της στάσης του ΚΚΕ απέναντι στο νομοσχέδιο (τελικά το καταψήφισε, αλλάζοντας την αρχική του στάση). Αλλά και μελετώντας τις σωστές τροπολογίες που κατέθεσε.
Τώρα αν κανείς θέλει να σκεπάσει ακόμη και αυτή την απόδειξη της πραγματικής λειτουργίας του ΚΚΕ (ως ενός αριστερού κόμματος που δέχεται επιρροές και δεν έχει κλειστά τα αυτιά του), αν θέλει να αποκρύψει τους ουσιαστικούς αγωνιστικούς δεσμούς μεταξύ του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και των μελών ΚΝΕ και ΚΚΕ, πρέπει να απαντήσει τι εξυπηρετεί αυτή η μεθόδευση (η παρεμπόδιση ανάπτυξης κοινών διεκδικήσεων και κοινής προσπάθειας υπεράσπισης των δικαιωμάτων των στρατευμένων, θα ξενίσει αν δεν ανησυχήσει συναγωνιστές).
Μάλιστα η ΚΝΕ στα πανεπιστήμια εκτέθηκε (όπως και φοιτητικές δυνάμεις της ΛΑΕ) όταν αρνήθηκε ακόμη και να στηρίξει τα ψηφίσματα της συνολικής καταδίκης του νόμου για τη θητεία.
Τέλος, η λάσπη, οι ύβρεις, τα υπονοούμενα (που η αθλιότητα τους καταλήγει να υπερισχύει η λύπη και όχι η αηδία όταν τα διαβάζεις), ούτε αντιστοιχούν στο ήθος καμιάς συλλογικότητας, ούτε στην πραγματική αγωνιστική σχέση που οικοδομεί η καθημερινότητα της κοινής αμφισβήτησης της κυβερνητικής πολιτικής, των ΝΑΤΟ-ΕΕ, του εθνικισμού-ρατσισμού-φασισμού.
Αυτοί είναι οι κοινοί μας αντίπαλοι.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 1ο: να θυμίσουμε την κοινή στάση των συναγωνιστών στο ζήτημα της συμμετοχής του Ελληνικού Στρατηγείου της Λάρισας στην επέμβαση των Γάλλων ιμπεριαλιστών στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία;
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 2ο: να θυμίσουμε τα συγχαρητήρια που δημόσια έδωσε το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στην ΚΝΕ όταν δημιούργησε το βήμα έκφρασης παραπόνων και δημοσίευσης των αγωνιστικών πρωτοβουλιών «να τους βγάλουμε στον Τάκο»;
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 3ο: είναι άξιο αναγνώρισης ότι δυνάμεις της ΛΑΕ, προερχόμενες από τον ΣΥΡΙΖΑ, καταδίκασαν τον νόμο για τη θητεία, ενώ δυνάμεις προερχόμενες από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έβγαλαν τσιμουδιά και το αποδέχτηκαν!
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 4ο: σταματώ εδώ, γιατί όπως καταλαβαίνουν οι συναγωνιστές δεν είναι όλα δημοσιοποιήσιμα!
Καλή συνέχεια και καλούς αγώνες.

Πεσταόλα Ρουφ
22 Φεβρουαρίου 2016 στις 4:08 μ.μ.

"ενώ δυνάμεις προερχόμενες από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έβγαλαν τσιμουδιά και το αποδέχτηκαν!
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 4ο: σταματώ εδώ, γιατί όπως καταλαβαίνουν οι συναγωνιστές δεν είναι όλα δημοσιοποιήσιμα!
Καλή συνέχεια και καλούς αγώνες. "

Αν έχουν βάση τα όσα επικαλείσαι εμείς σαν ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΣΤΟ «ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ» όχι απλώς θα διακόψουμε κάθε σχέση με τHν «ΑΝΤΑΡΣΥΑ» αλλά θα τΗν καταγγείλουμε και δημόσια. Αν δεν το κάνεις όμως θα είσαι ένας ψεύτης και καραμπινάτος προβοκάτορας.

22 Φεβρουαρίου 2016 στις 4:17 μ.μ.

1:33. Εγω τρισάθλιες τύπε, γράφω επώνυμα και έχω μια παρουσία δεκαετιών στο επαναστατικό κίνημα. Εσύ φόρεσες την κουκούλα της ανωνυμίας και ήρθες εδώ να πετάξεις λάσπη ελεεινό υποκείμενο. Αντε στην τρύπα σου αρουραίε αφού εδώ προβοκάτσιες δεν περνάνε.

Ρε συ Ηλίας Τζ. Εκτός του ότι γράφεις λάθος το όνομα μου (όπως ο αρθρογράφος του "Ρ" το όνομα του Σπάρτακου) είναι και ακατάληπτα τα όσα λες. Να στα κάνω φραγκοδίφραγκα. Δεν μπήκα στην ουσία της πολιτικής πολεμικής μεταξύ "Ρ" και "Σ". Εγραψα ότι είναι αυθαίρετο και αβάσιμο το συμπέρασμα του στελέχους της ΚΝΕ ότι ο Σπάρτακος πρόσκειται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η αλήθεια είναι ότι ο "Σ" είναι μια αυτόνομη αντικαπιταλιστική συλλογικότητα. Ισχυρίστηκα επίσης ότι δεν έχει καμιά σχέση με την κομμουνιστική ηθική να επικαλείσαι "προσωπική γνώση", να αφήνεις τους αναγνώστες σου στην αμάθεια και να αποδίδεις βαρύτατους χαρακτηρισμούς που υποτίθεται αντιπροσωπεύουν μέλη του "Σ". Τι δεν καταλαβαίνεις;

Υ.Γ. Ο Στάλιν δεν έχει καμιά θέση σ' αυτή την συζήτηση. Προσωπικά ασχολούμαι πάρα πολύ με ιστορικά και θεωρητικά θέματα. Είχα φτιάξει και ένα σχετικό προσωπικό μπλοκ ( http://istorika-ntokoumenta.blogspot.gr/ ) που όμως το παράτησα λόγω έλλειψης χρόνου όταν ανέλαβα τον ρ/σ μας -που σημειωτέον "σκίζει" σε ακροαματικότητα, σε σχέση πάντα με τους διαδικτυακούς ρ/σ. Το θεωρητικό και πρακτικό έργο του Στάλιν δεν είναι κάτι διαφορετικό από τον μ/λ. Αν θέλεις να προσεγγίσεις τις απόψεις του με την γραμμή του ΚΚΕ πρέπει να δεις πόσο επηρέασαν το κομμουνιστικό κίνημα στην Ελλάδα οι εξελίξεις που υπήρξαν μετά το 20 Συνέδριο του ΚΚΣΕ. Αυτό όμως είναι μια μεγάλη συζήτηση.

Ανώνυμος
22 Φεβρουαρίου 2016 στις 7:19 μ.μ.

εϊ φίλε ανωνυμε 22 φεβρουαρίου, 3:35

Κάνε μια διορθοσούλα, διότι έχεις εντελώς λάθος: Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανέλυσε, και καταδίκασε και σωστά, το νέο στρατολογικό νόμο. Δεν τα λές σωστά φίλε μου για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δες -και διαβάστε- εδώ:

http://antarsya.gr/node/3678

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Ανώνυμος
22 Φεβρουαρίου 2016 στις 9:39 μ.μ.

Καλησπέρα. Εν μέρει έχεις δίκιο να το παρεξηγείς. Η παρέμβαση μου θέλει να εντοπίσει ότι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που πήγαν ΛΑΕ ενσωμάτωσαν πλήρως το νόμο για τη θητεία και κράτησαν σιγή ασυρμάτου.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ φυσικά και έβγαλε ανακοίνωση.

Ανώνυμος
23 Φεβρουαρίου 2016 στις 1:42 μ.μ.

οκ φίλε ανώνυμε 22 φεβρ 9:39 μμ!!

ναι δυστυχώς ΑΡΑΝ και ΑΡΑΣ οι οποίες εφυγαν απο την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να ενταχθουν στην ΛΑΕ, ενσωμάτωσαν πλήρως τον νόμο και δεν έβγαλαν ΚΙΧ.....

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger