Home » , » Οι πρόθυμοι.

Οι πρόθυμοι.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016 | 2:27 π.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Τα πράγματα είναι απλά. Σε κάθε αγώνα υπάρχουν αυτοί που μάχονται, κάποιοι που κάθονται, αλλά είναι κι αυτοί που καπελώνουν, που προσπαθούν να ωφεληθούν αδιαφορώντας για τους άλλους. Όταν σε μια μάχη πολεμούν περισσότεροι και κάθονται λιγότεροι, τότε συνήθως έχει νικηφόρα έκβαση. Άμα ξαπλώνουν οι πολλοί και περιμένουν από λίγους να τα βγάλουν πέρα, τους παίρνει τελικά ο ύπνος και ξυπνάνε δίχως βρακί.

Ενώ λοιπόν οι δυο κατηγορίες αγωνιστές - κοιμώμενοι είναι αντιστρόφως ανάλογες κι αφορούν την συντριπτική πλειοψηφία, πάντα, ανεξάρτητα αγώνα, θα υπάρχουν μερικοί που θα φορέσουν στους άλλους καπέλο, για να μην πω φέσι.

Ας δούμε τώρα ειδικά στους αγρότες. Οι αγρότες σχεδόν όλοι είναι στα μπλόκα ή στις κινητοποιήσεις. Αυτό είναι πολύ καλό. Υπάρχουν μερικοί που ενώ εμφανίζονται, ότι δήθεν είναι μαζί, είναι με τον εαυτό τους. "Αναμενόμενο" όπως είπε κι ο Μπούτας. Διότι πολύ απλά αυτοί είναι οι βολεμένοι, οι ελάχιστοι, που κοιτάνε μόνο την πάρτι τους. Το να πούμε ότι σε ένα αγώνα δεν υπάρχουν κι αυτοί, είναι σαν να λέμε ότι είμαστε σ' ένα κόσμο χωρίς αρρώστιες.

Και λοιπόν; Η δύναμη και η επικινδυνότητα τους εξαρτάται στο πόσους από τους πραγματικούς αγωνιστές μπορούν να επηρεάσουν. Αν δουν, ότι τους πήραμε χαμπάρι, θα λουφάξουν, καθώς θα απομονωθούν. Ας δούμε τώρα στη συγκεκριμένη μάχη ποιοί και πόσοι είναι: Είναι όσοι έχουν άλλο σκοπό. Πιο συγκεκριμένα:

Οι νεοδημοκράτες αγροτοπατέρες. Από κοντά κάτι φασιστάκια της Χρυσής Αυγής. Και φυσικά κάτι συνδικαλιστές ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ του τύπου "διαφωνώ αλλά ψηφίζω". Αυτοί δεν έχουν το σκοπό που έχουν οι αγρότες. Τους ξεχωρίζω από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που μάχονται πραγματικά, άσχετα αν χτυπάνε το κεφάλι τους γι αυτό που ψήφισαν.

Πρώτα η Χρυσή Αυγή. "Δεν είμαστε αγρότες, είμαστε Έλληνες". Το έχετε ακούσει, όσοι είστε στα μπλόκα. Ξέρω, ότι σου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι, όταν λέγονται τέτοιες αρλούμπες. Έλληνας είναι κι ο Μπόμπολας δεν είναι αγρότης όμως, Έλληνας είναι κι ο Στουρνάρας, που λέει κόψτε συντάξεις. Έλληνες οι εργαζόμενοι, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τον επίσης Έλληνα επιχειρηματία να τους διώξει ακόμα και χωρίς λόγο. Οι ναζί κάνουν μεγάλη ζημιά, γιατί δεν παλεύουν για τον αγρότη. Παλεύουν για δημοσιότητα, για να διαφήμιση, να ξεχαστούν τα εγκλήματά τους. Πόσοι είναι όμως; Ελάχιστοι! Τι να κάνουμε με δαύτους ξέρουμε...

Οι του ΣΥΡΙΖΑ. Προσοχή πάλι! Όχι ο απλός κόσμος, κάτι γνωστά τεφαρίκια. Οι λίγοι βολεμένοι του ΣΥΡΙΖΑ φυσικά θα πάνε να συζητήσουν με τον αρχηγό τους. Τους διορισμούς των συγγενών. Προφανώς δεν υπάρχει σχέση μ' αυτούς και τους υπόλοιπους. Αρχίστε τους στο δούλεμα. Αφού τρολλάρουν πρώτοι, ανταποδώστε. Δεν τους ακούει κανείς, περισσότερο γελάνε πριν τους κάνουν με τζατζίκι και σάλτα ντομάτας - πιπεριάς.

Οι χειρότεροι όλων όμως είναι οι γαλάζιοι. Αυτοί θέλουν, εκτός από γαλακτοκομικά, ζαρζαβατικά, να τους κρεμάσουμε κάτι κουδούνες, να τους ακούμε από χιλιόμετρα που βρίσκονται. Από που να αρχίσω; Από την πολιτική.

Τι ψήφισε η ΝΔ; Μνημόνιο. Τί άλλο; ΝΑΙ στο Μνημόνιο; Ακόμα ψήφισε και το Μνημόνιο του Τσίπρα. Κι ο σημερινός αρχηγός της επίσης, άσχετα αν τα ρίχνει όλα στο Σαμαρά. Τι λένε αυτά που ψήφισαν; Αυτά που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ! Να πω άλλα; Δεν χρειάζεται. Και μόνο αυτό φτάνει. "Βάλτε τη ΝΔ πάλι να κάνουμε, ότι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, που το κάναμε πριν εμείς"!

Μ' έπιασε ναυτία με δαύτους αηδίασα, μη πάτε κοντά... ζέχνουν. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger