Home » , , » Γαλαντόμο το ΚΚΕ στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Γαλαντόμο το ΚΚΕ στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 3 Ιουνίου 2017 | 8:04 μ.μ.

Πηγή: «Δρόμος της Αριστεράς»

«Εξελέγη βουλευτής Χανίων για πρώτη φορά με το Κόμμα Βενιζελικών Φιλελευθέρων στις εκλογές του 1946 και συνέχισε να εκλέγεται ανελλιπώς μέχρι το πραξικόπημα του 1967. Διετέλεσε υφυπουργός Οικονομικών το 1951 και στη συνέχεια σε διάφορες κεντρώες κυβερνήσεις αναλαμβάνει τα υπουργεία Συγκοινωνιών και Δημοσίων Έργων, Οικονομικών και Συντονισμού.

Το 1977 επανεκλέγεται βουλευτής ως αρχηγός και ιδρυτής του κόμματος των Νεοφιλελευθέρων. Το Μάη του 1978 προσχωρεί στη Νέα Δημοκρατία και αναλαμβάνει το υπουργείο Συντονισμού. Στη συνέχεια το 1980 αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών μέχρι τη νίκη του ΠΑΣΟΚ το 1981. Το 1984 εκλέγεται πρόεδρος της  Ν.Δ. και τον Απρίλη του 1990 σχηματίζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση της Ν.Δ., όπου ορκίζεται πρωθυπουργός».

Ριζοσπάστης 30/5/2017, σελ. 10

Ετσι εξαφανίζονται από την εφημερίδα του Περισσού, εξπέρ στις αποσιωπήσει ενοχλητικών γεγονότων, δύο χρονιές-ορόσημα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας προκειμένου να συγκαλυφθεί ο ρόλος που έπαιξε η ηγεσία του και η κατά καιρούς στενή συνεργασία με τον εκλιπόντα. Τα μεν κυβερνητικά σχήματα που γέννησε η Αποστασία του 1965 βαφτίζονται... «διάφορες κεντρώες κυβερνήσεις,, οι δε συγκυβέρνηση 1989-90 απλά δεν υπήρξαν ποτέ...

Εξίσου εντυπωσιακή με τις ένοχες σιωπές του ΚΚΕ είναι μια σειρά άρθρων και δηλώσεων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το αφιέρωμα της Εφημερίδας των Συντακτών στις 30 Μαΐου, που εγκαλεί όσους δεν είχαν την κοσμιότητα να αποσιωπήσουν ενοχλητικά γεγονότα: «Μπορεί αυτά τα γεγονότα να είναι αληθινά, ωστόσο το ερώτημα του τι αποφασίζουμε να πούμε και με ποιον τρόπο, κυρίως μετά το θάνατο ενός προσώπου, παραμένει».
Και ιδού ο τρόπος τον οποίο βρήκε η καλή εφημερίδα «που εξαρτάται μόνο από τους αναγνώστες της» για να αποχρωματίσει τα γεγονότα (από το δισέλιδο «90 χρόνια γεμάτα Ιστορία»): «1965: Μετέχει σε αυτό που ιστορικοί αποκαλούν Ιουλιανά ή Αποστασία και αφορά τις αιτίες παραίτησης  του Γ. Παπανδρέου(15/7) λόγω της διαμάχης του με το Παλάτι».
Δεν την αποκαλεί λοιπόν Αποστασία όλος ο κόσμος - απλώς, κάποιοι ιστορικοί, που ίσως να είναι και προκατειλημμένοι, τη βάφτισαν έτσι...


Άλλο ένα ενδιαφέρον στοιχείο στις σχέσεις της Αριστεράς, εντός ή εκτός εισαγωγικών, με τον Μητσοτάκη είναι η διαχρονική ενόχλησή της για την πηγαία έχθρα που εξέφραζαν εκατομμύρια απλοί άνθρωποι απέναντι του. Ήδη το 1965 οι επικεφαλής της ΕΔΑ επιχειρούσαν να καταπνίξουν όχι μόνο τα αντιιμπεριαλιστικά και αντιμοναρχικά συνθήματα των μαζών στις διαδηλώσεις των Ιουλιανών (αφού έθεταν αιτήματα που «δεν ήταν της ώρας»...), αλλά και τα κοσμητικά επίθετα με τα οποία στόλιζαν οι «πληβείοι» ιδίως τους  Μητσοτάκη και Τσιριμώκο - δηλαδή τους αποστάτες που μέχρι τότε εκπροσωπούσαν στα μάτια του δημοκρατικού κόσμου την αριστερή πτέρυγα της Ενωσης Κέντρου.

Η ίδια δυσανεξία των πάσης φύσεως ταξικιστών σε αντίστοιχα συνθήματα, πάλι κατά του Μητσοτάκη, επιδείχθηκε και το 1992 στη διάρκεια της σκληρής και τελικά νικηφόρας απεργίας της ΕΑΣ.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 34 σχόλια

3 Ιουνίου 2017 στις 8:22 μ.μ.

Δεν πιάνει ο Αντικομμουνισμός παιδιά όσο λάσπη και να ρίξετε. Ητανε Αστος πολιτικός υποστήριξε με σθένος την Τάξη του και με ευθύτητα. Οσο για τις δυο Κυβερνήσεις στο έδαφος του Καπιταλισμού το 1989 του Συνασσπισμού της αριστεράς και της προόδου.....ήτανε μέσα στα πλαίσια του Προγράμματος του ΚΚΕ για τα Πολιτικά μέτωπα και τα Στάδια..... Πεθάνανε αυτά το 1991.... Ορντινάτζες του Σύριζα.

3 Ιουνίου 2017 στις 9:05 μ.μ.

Η λαύρη ....αντιδεξιά "αριστερά" του ...ΠΑΣΟΚ!
Πολύ φτηνή στα πίτουρα του Μητσοτάκη, και....
...πολύ ακριβή στο αλεύρι του ...Καμμένου, των .....παπατζήδων Α', Β', Γ' και των Γλέζων!

3 Ιουνίου 2017 στις 9:15 μ.μ.

Κατακαημένοι!

3 Ιουνίου 2017 στις 11:36 μ.μ.

Μα όλοι αυτοί η αριστεροί που καταγγέλανε αποστασίες κλπ ήταν "οπορτουνιστές" και συνοδοιπόροι του καπιταλισμού! Τι δεν καταλαβαίνετε;

4 Ιουνίου 2017 στις 7:48 π.μ.

@ΓιάννηςΚαταγγέλανε και μετά ενσωματώνονταν,κάνοντας τη βρώμικη δουλειά!ΕΣΥ τι δεν έχεις καταλάβει;"Αριστεροί"!!!!

4 Ιουνίου 2017 στις 8:09 π.μ.

Τον πόνο του κάθε κακομοίρη σπεύδετε να τον προβάλλετε με συνισταμένη τα αντιΚΚΕ συμπλέγματά σας,αγαπητοί κοψοχέρηδες, πανηγυριτζήδες,"απατημένοι"!Βεβαίως αυτά δεν θα τα δείτε ποτέ,τρομάρα σας: http://www.902.gr/eidisi/politiki/131094/i-natoiki-falagga-ypohorise-mprosta-stin-apofasistikotita-ton-kommoyniston

4 Ιουνίου 2017 στις 10:26 π.μ.

Πολυ ορθα ελεγε χρονια πριν ενας πολιτικος προσφυγας απο τις Ανατολικες
χωρες ``τις σοσιαλιστικες``κατα το Ριζοσπαστη οταν του προτεινανε να αγο
ρασει το Ριζοοσπαστη αυτος με μια αφοπλιστικη απλοτητα αλλα και ευθυτητα
τους απαντουσε με το`` Τι να τον κανω το Ριζοσπαστη αφου η μονη αληθεια
που περιεχει ειναι η ημερομηνια``Αυτη η φυλλαδα εξακολουθει και σημερα ο Ριζοσπαστης αποκρυπτει η μειωνει σημαντικα γεγονοτα που σημαδεψαν τους αγωνες του λαου μας διαστρεβλωνει αληθειες αναμφισβητες αγιοποιει εγκληματικες φυσιογνωμιες σαν του Μητσοτακη κ.α Με τα χρονια απεκτησε ειδικοτητα πλεον στις διαφορες πολιτικες αλχημιες οποτε ο αναγνωστης εαν δεν ειναι εμπειρος ευκολα μπορει να παραπλανηθει Οποτε ο καλυτερος τροπος αποφυγης παραπλανησης ειναι η μη αναγνωση αυτης της φυλλαδας

4 Ιουνίου 2017 στις 10:51 π.μ.

Ηταν η ..."Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη",
....οι "δημοκρατικές δυνάμεις",
....το "ΠΑΣΟΚ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις",

συνοπτικά;
ΤΟ ΟΛΟΝ ΠΑΣΟΚ που έχτισε, με τις ευλογίες του Κεφαλαίου, την Μεταπολεμική Ελλάδα,
που όλοι κρυφοκαμαρώνατε π.χ. απέναντι στο "Σιδηρούν Παραπέτασμα",
και τώρα θέλετε να βγάλετε την ουρίτσα σας απέξω,
αλλά κάθε τόσο πεθαίνει κι ένας δράκουλας, για να σας επαναφέρει στην ΤΑΞΗ (σας).
Θέλει η πουτάνα να χαρεί....

4 Ιουνίου 2017 στις 12:39 μ.μ.

Ο Δρόμος της Αριστεράς δεν επικρίνει το ΚΚΕ για εκλεκτικές σχέσεις με το Μητσοτάκη, αντιθέτως το επικρίνει επειδή δεν τις διατήρησε μετά το 1989-1991. Το ίδιο υποστηρίζει και το παρόν blog, η ΚΟΝΤΡΑ, η ΕΦΣΥΝ και οι λοιποί συγγενείς αντικομμουνιστές διότι είναι πασοκικοί επίγονοι που έγιναν σύριζα και σήμερα επιχειρούν να κάνουν τον ίδιο αντικομμουνισμό στην προσπάθειά τους να στήσουν το επόμενο αριστερό ανάχωμα-δόκανο στο λαό.Τί να θυμίσεις στους νεοπασόκους τώρα: Τα "Κώστα μου" "Ανδρέα μου", τις γλύκες με τους Κύρκους, τους Γιάνναρους, τους Πιτσιόρλες, τους Κουναλάκηδες κλπ που είναι οι πολιτικοί τους μέντορες, το γεγονός ότι για τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΝ το 1989 από τους 28 βουλευτές του ΣΥΝ κατά της συγκυβέρνησης είχαν ψηφίσει μόνον οι 13 βουλευτές του ΚΚΕ ενώ οι της ΕΑΡ και οι πασοκογενείς (δηλαδή οι Συριζαίοι) ψήφισαν και επέμεναν να συγκυβερνήσουν, τί να τους πρωτοθυμίσεις... Πέθαναν αυτά, σήμερα είμαστε αλλού, θα σηκώσετε όλο το ανάθεμα για την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και των μνημονίων που αβαντάρατε μόνοι σας. Δεν σας ξεπλένει τίποτα.

4 Ιουνίου 2017 στις 4:04 μ.μ.

...αποστασία... κλπ απο το Κόμμα του ...παπατζή... η αγάπη δεν κρύβεται. Μη καρφώνεσαι.....

4 Ιουνίου 2017 στις 10:52 μ.μ.

@ΣΠΥΡΟΣ ΤΑΜΠΟΥΡΛΟΣ Είδαμε πόσο "δεν ενσωματώθηκε" το ΚΚΕ μετά την νομιμοποίηση και τη μεταπολίτευση. Η τήρηση "ίσων αποστάσεων" μεταξύ ακροδεξιών βασιλοχουντικών και δημοκρατών είναι η μέγιστη ξεφτίλα...

5 Ιουνίου 2017 στις 7:25 μ.μ.

@ΓιάννηςΤι να δεις,μωρέ Γιάννη!Δύο είναι οι πολιτικές!Ή με το κεφάλαιο ή εναντίον του!Τα υπόλοιπα για συλλόγους κυριών!

5 Ιουνίου 2017 στις 10:55 μ.μ.

@ΣΠΥΡΟΣ ΤΑΜΠΟΥΡΛΟΣ Δίκιο έχεις, ας μην καταγγείλουμε τη χούντα και την ακροδεξιά αφού και οι αντίπαλοί τους "με το κεφάλαιο" ήταν γενικώς.

6 Ιουνίου 2017 στις 1:42 μ.μ.

Οχι γενικώς και αορίστος. Καραμπινάτα με το κεφάλαιο. Διάλεξε Η με το Κεφάλαιο θα είσαι η με τους Εργάτες. Κάτι άλλο δεν υπάρχει ούτε υπήρχε ποτέ. Παπαντρέου Παπατζή... ΧΙΤΗΣ ήσουνα και εσύ.....

6 Ιουνίου 2017 στις 7:43 μ.μ.

@ΓιάννηςΒΡε γιαννάκη,κάπου το εεις χάσει!Πού είδες την μη καταγγελία της χούντας ή της ακροδεξιάς;Στην πρώτη γραμμή εναντίον τους είμαστε ,καθώς και στις πολιτικές που γεννούν χούντες και ξαναζωντανεύουν την ακροδεξιά,καημένο μου!Επί της ουσίας τον ίδια αφέντη υπηρετούν ...ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ!

6 Ιουνίου 2017 στις 9:18 μ.μ.

Σπύρος. Μη του βάζεις δύσκολα. Του αρέσει το παραμυθάκι με τους καλούς και κακούς καπιταλιστές για να πουλάνε στον λαό φούμαρα για ανθρώπινο καπιταλισμό στην 2α παρουσία. Πασκατζής είναι ο άνθρωπος.

6 Ιουνίου 2017 στις 10:34 μ.μ.

@ΣΠΥΡΟΣ ΤΑΜΠΟΥΡΛΟΣ Εσύ τα έχεις χάσει κάπου. Όταν στην νεκρολογία του Μητσοτάκη δεν αναφέρεις καν την αποστασία που προετοίμασε το έδαφος για τη Χούντα, αυτό λέει πολλά. Όταν στρέφεσαι εναντίον όλων αδιακρίτως με τη δικαιολογία ότι είναι "με το κεφάλαιο" το μόνο που καταφέρνεις είναι να γίνεσαι αντιδραστική δύναμη και να υπηρετείς στην πραγματικότητα το κεφάλαιο καλύτερα από όλους. Κατάλαβες μικρούλη; Τις μαγκιές εκεί που σε παίρνει...

7 Ιουνίου 2017 στις 2:30 π.μ.

ΜΑΛΙΣΤΑ. Το μάθαμε και αυτό. Οταν αναφέρεις τους υπηρέτες του καπιταλισμού είσαι ...αντιδρατικός.... σύμφωνα με το Σοσιαλφασιστικό παπαγαλάκι. Και προφανώς είσαι καλός όταν γίνεις σαν τα Μούτρα του. Επίσης μάθαμε οτι πριν το 1967 είχε ....δημοκρατία..... με το ΚΚΕ παράνομο απο το 1936. ΑΞΙΟΣ......

7 Ιουνίου 2017 στις 6:53 π.μ.

@ΓιάννηςΓιανάκη ,με σένα με πάιρνει για πολλά!Νόνο η αποστασία προετοίμασε το έδαφος για τη χούντα ή και η στάση των αστικών κομμάτων της εποχής και του παλιόγερου;Δεν αθωώνω τον μητσοτάκουλα,αλλά όχι να βγάλουμε λάδι όλο το αστικό πολιτικό σύστημα!

7 Ιουνίου 2017 στις 11:45 μ.μ.

@ΣΠΥΡΟΣ ΤΑΜΠΟΥΡΛΟΣΔε σε παίρνει, απλώς αργείς να το καταλάβεις. Δεν υπάρχει στάση "αστικών κομμάτων γενικώς", κάποιοι έχουν πιο στενές σχέσεις με το Βασιλιά, τους Αμερικανούς και τα ακροδεξιά στοιχεία. Δε σημαίνει ότι οι υπόλοιποι είναι αθώοι, αλλά το τσουβάλιασμα λειτουργεί υπέρ των ακροδεξιών και λοιπών φασιστών.
Τζαμαρία, όταν μιλάνε οι μεγάλοι εσύ να παίζεις με τα κουβαδάκια σου, φασιστάκι. Αν ψάχνεις υπηρέτες του καπιταλισμού κοίτα στον καθρέφτη.

8 Ιουνίου 2017 στις 12:49 π.μ.

Σπύρος. Μη του βάζεις δύσκολα. Δεν είναι αθώοι οι άλλοι αλλα ντάξει μωρε αριστεροί....είναι οι ...άνθρωποι.... Μικροαστική ΜΠΟΧΑ απο μακριά ΣΑΠΙΛΑ.

8 Ιουνίου 2017 στις 10:54 μ.μ.

@ΓιάννηςΜωρέ τι μας λες!ΟΛΟΙ είναι συνυπεύθυνοι για τα δεινά που υπέστη και υφίσταται ο λαός μας!Και αυτοί που τον αποκοιμίζουν με αυταπάτες ή λειτουργούν ως αναχώματα!Η δική σου ΤΑΞΙΚΑ ανιστόρητη θέση βγάζει λάδι όλο το αστικό σκυλολόι!

9 Ιουνίου 2017 στις 10:09 μ.μ.

@ΣΠΥΡΟΣ ΤΑΜΠΟΥΡΛΟΣ Ταμπούρλε, ακριβώς όπως βγάζουν λάδι το φασισμό όσοι τον ταυτίζουν με τον κομμουνισμό "αντικειμενικά". Λες ακριβώς τα ίδια αντεστραμμένα με την τήρηση "ίσων αποστάσεων". Τι κι αν έλεγε ο Λένιν ότι οι κομμουνιστές αγωνίζονται και για αστικοδημοκρατικά δικαιώματα! Ο Περισσός ότι πει, να κρατήσουμε το μαγαζί...

10 Ιουνίου 2017 στις 7:57 π.μ.

@Γιάννης;Ναι,Γιαννάκη!Ό,τι πεις ,Γιαννάκη!Έτσι ερμηνεύεις εσύ αυτά που γράφω μέσα από το παραμορφωτικό σου μικροαστικό πρίσμα!

10 Ιουνίου 2017 στις 12:07 μ.μ.

Σπύρος. Ασυναρτησίες και λόγια χωρίς κανένα νόημα μόνο με ένα Στόχο. Να μην υπάρχει ΚΚΕ ωστε ο Καπιταλισμός να συνεχίζει απερίσπαστος το έργο του. Μιλιά για την ΑΡΙΣΤΕΡΑ που σφάζει τον λαό. ΟΙ ...ανθρωποι... είναι χειρότεροι απο τους Φασίστες. Είναι Αδίστακτοι.

10 Ιουνίου 2017 στις 11:09 μ.μ.

@ΣΠΥΡΟΣ ΤΑΜΠΟΥΡΛΟΣ Τι να κάνουμε Ταμπούρλε που αυτό κάνεις με αυτά που γράφεις: ξέπλυμα φασιστών και λοιπόν ακροδεξιών δια του τσουβαλιάσματος. Αυτό είναι το "πρίσμα" όποιου έχει ανεξάρτητη σκέψη (και τσέπη) από το Κόμμα! Δύσκολο να το καταλάβεις...

11 Ιουνίου 2017 στις 7:46 π.μ.

@ΓιάννηςΤους φασίστες και τους ακροδεξιούς τους ξέπλυναν στις πλατείες της "αγανάκτησης" και τους ξεπλένουν καθημερινά οι ΔΦΑ,που τους στήριξες με λύσσα,σκεπτόμενος ανεξάρτητα(!).
Η διαφορά μας τεράστια,επειδή εσύ σκέπτεσαι μικροαστικά και κινείσαι από αντιΚΚΕ σύνδρομα!
Το κατάπτυστο χρυσαβγίτικο υπονοούμενο για "τσέπη",επιβεβαιώνει το ρόλο σου.Εύκολο να σε καταλάβουμε,κατακαημένε!

11 Ιουνίου 2017 στις 1:05 μ.μ.

Σπύρο. Εχει δίκιο. Αυτό είναι το πρίσμα όποιου έχει ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ σχέση Σίτισης απο τον Καπιταλισμό. Και είναι απόλυτα λογικό. Καρακόλια του είναι.

11 Ιουνίου 2017 στις 7:09 μ.μ.

Οπως το λες είναι Σπύρο. Αγκαλιά ήταν με τους Φασίστες στις Πλατείες. Οπως και στο Καστελόριζο. Στον Εκλογικό νόμο τα ζητάγανε τα Ψηφαλάκια απο τους Φασίστες σε Αντίθεση με τον Δήμα της ΝΔ που είχε πει οτι δεν θέλω να βγω πρόεδρος με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής. Τα ίδια και στο Δημοψήφισμα ΤΣΙΡΚΟ που ψηφίσανε ΝΑΙ σε Μνημόνιο μαζί με Εθνικιστές και Φασίστες και σήμερα Σφάζουνε τον λαό. Τέτοια Τομάρια είναι. Τους φτύνουνε και Νομίζουνε οτι βρέχει.....

11 Ιουνίου 2017 στις 10:59 μ.μ.

@ΣΠΥΡΟΣ ΤΑΜΠΟΥΡΛΟΣ Τα έχεις μπερδέψει Ταμπούρλε, στη Χαλυβουργία ήταν το ΠΑΜΕ που χειροκροτούσε τους φασίστες, στις πλατείες πήγαινε όλος ο κόσμος αλλά τέτοιο σκηνικό αλά Χαλυβουργία δεν υπάρχει. Ποιο υπονοούμενο ρε κακομοίρη; Δεν ξέρουμε όλοι ότι το ΚΚΕ έχει επαγγελματικά μισθωδοτούμενα στελέχη που δεν κάνουν καμία πραγματική δουλειά; Τη σκέψη του μεροκάματου έχουν αυτοί και τίποτα άλλο...

12 Ιουνίου 2017 στις 12:26 π.μ.

Το Γνωρίζουμε οτι είσαι μισθωδοτούμενος απο τον Καπιταλισμό δεν χρειάζεται να γίνεις ξεφτίλα. Και τις αγκαλιές στις Πλατείες με τους Φασίστες. Δεν είναι τίποτα βρέχει.....

12 Ιουνίου 2017 στις 11:34 μ.μ.

Πήγαινε να εισπράξεις μεροκάματο και μην μπλέκεσαι σε συζητήσεις μεγάλων, μικρούλη.

13 Ιουνίου 2017 στις 12:44 μ.μ.

Πες μας κάτι για τα Εγκλήματα της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ σε βάρος του λαού με το 4ο Μνημόνιο. Τι έπαθες γιατί τέτοια Μούγκα.

13 Ιουνίου 2017 στις 11:00 μ.μ.

Αν το μεροκάματο βγαίνει με την κασέτα χαλάλι σου!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger