Home » , » Συγκλονιστική πορεία προσφύγων (2 Βίντεο)

Συγκλονιστική πορεία προσφύγων (2 Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016 | 8:31 μ.μ.

Δυσκολεύεσαι να βρεις λέξεις για να περιγράφεις τις συγκλονιστικές εικόνες που παρακολουθούμε στα 2 βίντεο που παραθέτουμε.
Εκατοντάδες πρόσφυγες -2.000 σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του πρακτορείου Reuters- οπλισμένοι από την απελπισία τους και την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να επιβιώσουν ρισκάρισαν την ίδια τους την ζωή σε μια πορεία προς το άγνωστο.

Εγκατέλειψαν τον καταυλισμό της Ειδομένης μην αντέχοντας πια τις άθλιες συνθήκες διαμονής και συνέχισαν την πορεία προς τον Γολγοθά τους. Σου κόβεται η ανάσα βλέποντας παιδάκια, ηλικιωμένους, ανθρώπους κάθε ηλικίας να μην διστάζουν να παίζουν κορώνα γράμματα την ζωή τους κυνηγημένοι από βόμβες και φτώχεια, προσπαθώντας να κατορθώσουν το αυτονόητο: Να επιβιώσουν.

Οσοι πρόσφυγες έχουν κατορθώσει να βρεθούν στο ακριτικό χωριό Μόνι, της ΠΓΔΜ συνάντησαν απέναντι τους στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις που τους εμποδίζουν να συνεχίσουν την διαδρομή τους, έχοντας συλλάβει επίσης 30 Ελληνες και ξένους φωτορεπόρτερ που κάλυπταν την πορεία των απελπισμένων, θυμάτων του καπιταλισμού και ιμπεριαλισμού.

Oπως ακούμε στα βίντεο μέχρι τώρα τρεις  νεαροί Σύριοι έχουν χάσει την ζωή τους στα παγωμένα νερά του ποταμού Σούβα.


Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger