Home » , » Παριστάνουν τους κομπογιαννίτες

Παριστάνουν τους κομπογιαννίτες

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 | 2:31 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

"Σε πλήρη καταγραφή των στοιχείων και των συναλλαγών όσων ανταλλάσσουν χαρτονομίσματα των 500 ευρώ υποχρεούνται να προχωρούν οι τράπεζες, διασταυρώνοντας μάλιστα τα στοιχεία για τη μετατροπή χαρτονομισμάτων με άλλες συναλλαγές του πελάτη. Στόχος η προληπτική εποπτεία για ξέπλυμα χρήματος, που φαίνεται ότι κρύβεται πίσω από κάποιες κινήσεις ανταλλαγής χαρτονομισμάτων μεγάλης αξίας. Αυτό προβλέπει εγκύκλιος της Τράπεζας της Ελλάδος βάσει της οποίας οι τράπεζες θα πρέπει να καταγράφουν και να καταχωρίζουν μηχανογραφικά κάθε ανάλογη κίνηση..."

Επιμένουν οι φυλλάδες: έχουμε πεντακοσάρικα στο στρώμα. Πόσοι από μας; Που όταν το διάβασα, έψαξα για φωτογραφία χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ, να θυμηθώ πώς είναι. Δεν έχω δει ποτέ live, μια φορά παλιά στην αρχή, τα είχα δει, που τα έδειχνε η τηλεόραση. Από τότε εξαφανίστηκαν.
Εδώ σπανίζουν πλέον των πενήντα ευρώ. Έτσι όπως πάμε σε λίγο θα βγαίνει κάποιος με χαρτονόμισμα 50 ευρώ και θα του ζητάν selfie με τα χρήματα. Και δανεικά.

Εκείνο που μου τη σπάει περισσότερο είναι πως ο μισθός μας, όσα παίρνουμε στο χέρι "καθαρά" κατάντησε λιγότερος κι από ένα χαρτονόμισμα. Αν μας έδιναν το πεντακοσάρικο, θα ζητούσαν ρέστα! Εκεί φτάσαμε.

Αλλά οι φυλλάδες επιμένουν: Θα παταχθεί η διαφθορά! Να υποθέσω δηλαδή ότι στο εξωτερικό που έχουν τους λογαριασμούς τα στέλνουν σε πεντακοσάρικα κι όχι ηλεκτρονικά. Όπου δείτε να πετά χαρτονόμισμα των 500€ καταρρίψτε το, έκανε παραβίαση του εναερίου χώρου! Τι εννοείτε τα Κεφάλαια είναι ελευθέρα; Οι άνθρωποι; Όχι! Καλύτερα να είσαι από χαρτί δηλαδή, παρά αληθινός.

Αμ δεν θα πατάξετε καμία φοροδιαφυγή ή παράνομη δραστηριότητα. Κάνετε ότι τις πολεμάτε. Σαν τον κομπογιαννίτη που δίνει λάδι για τον καρκίνο. Δεν κάνει κακό το λάδι, αλλά δεν είναι και φάρμακο. Άσε που, αν αφήσει ο άλλος τη θεραπεία, τον παίρνει στο λαιμό του ο "γιατρός".

Έτσι ακριβώς κι εσείς οι πλούσιοι, οι τραπεζίτες, οι κοπτήρες οι πολιτικοί. Επειδή είστε οι διεφθαρμένοι, είστε το πρόβλημα, κάνετε πως έχετε τη λύση. Αλλά η λύση είναι να σας βουτήξουμε, να περάσουμε εσάς από έλεγχο, να σας τιμωρήσουμε για τα όσα (μας) κάνατε και τέλος να εμποδίσουμε άλλους σας εσάς να κάνουν κακό.

Τέλος πάντων. Στον Άκη θα του δώσετε καμία άδεια; Να πεταχτεί να αλλάξει κάποιο χαρτονόμισμα. Κρίμα να του τα φάνε τα ποντίκια. Τόση δουλειά έκανε. Κι αυτός κι άλλοι αρουραίοι που μάσησαν Δημόσιο χρήμα.
Δήμαρχε, πόσα πεντακοσάρικα είναι 17,9 εκατομμύρια; 35.800; Για να το λέει κάτι ξέρει, τα μέτρησε όλα...

Θα σταματήσει το ξέπλυμα, λένε. Καλά, ότι πείτε. Αλλά η μπουγάδα του φασισμού πότε θα τελειώσει;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger