Home » , , » Tο Γερμανικό κράτος έγινε "χανουμάκι" στο "χαρέμι" του "σουλτάνου" Ερντογκάν

Tο Γερμανικό κράτος έγινε "χανουμάκι" στο "χαρέμι" του "σουλτάνου" Ερντογκάν

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 | 10:36 π.μ.

 Διαβάζεις την είδηση και δυσκολεύεσαι να την πιστέψεις. Κι αυτό γιατί στην ουσία και με κάποια υπερβολή μας λέει ότι το Γερμανικό κράτος έγινε χανουμάκι στο χαρέμι του σουλτάνου Ερντογάν. Και να πώς έχει το χρονικό της ιστορίας.

Πριν κάποιες μέρες  κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Γερμανίας αυτής προέβαλε ένα δίλεπτο σατιρικό βίντεο για τον Ερντογάν. Καυτηρίαζε τον αυταρχισμό του «σουλτάνου» κάνοντας αναφορά ότι φυλακίζει δημοσιογράφους, κλείνει τηλεοπτικά κανάλια και εφημερίδες που του ασκούν κριτική,  ασκεί ποινικές διώξεις σε πολίτες της χώρας του που εκφράζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απόψεις που δεν τον βρίσκουν σύμφωνο. Επίσης κατάγγειλε το καθεστώς  για την βαναυσότητα που δείχνει απέναντι στους διαδηλωτές, καθώς και για τις «θερμές» σχέσεις που έχει με τους ισλαμοφασίστες του ISIS

Μετά την προβολή του βίντεο, οργίστηκε ο Ερντογάν και προχώρησε σε μια πρωτοφανή για τα διπλωματικά χρονικά ενέργεια. Το Τουρκικό υπουργείο εξωτερικών κάλεσε τον Γερμανό πρεσβευτή στην Αγκυρα και δημιουργήθηκε ολόκληρο διπλωματικό επεισόδιο που προκάλεσε ακόμα και την παρέμβαση της Μέρκελ η οποία με δηλώσεις της υπερασπίστηκε την ελευθεροτυπία στην χώρα της.

Και ενώ είχαμε την αίσθηση ότι όλη αυτή η ιστορία είχε λήξει έρχεται σήμερα μια είδηση –την βρίσκουμε στην ιστοσελίδα του Μ. Ιγνατίου- και μας αφήνει άφωνους.
Την παραθέτουμε αυτούσια και τα συμπεράσματα βγαίνουν μόνα τους.

 Έχουν όλοι τρελαθεί; Τουρκική επέμβαση στα εσωτερικά της Γερμανίας και δεν ανοίγει μύτη;

Κάποιοι έχουν χάσει εντελώς τα λογικά τους εις τας Ευρώπας επιτρέποντας στο ανοιχτά φασιστικό τουρκικό καθεστώς να επεμβαίνει στα εσωτερικά της, ομολογουμένως, ισχυρότερης, οικονομικά, ευρωπαϊκής χώρας της Γερμανίας. 

Γιατί πως αλλιώς μπορεί να ερμηνευθεί η κίνηση Ερντογάν να υποβάλει μήνυση στον Γερμανό κωμικό ηθοποιό που απήγγειλε σατιρικό εναντίον του ποίημα στη…Γερμανία. 

Και πως μπορεί ένας πολίτης ξένης χώρας να μηνύσει τον πολίτη μια άλλης χώρας για οτιδήποτε, ακόμα και αδίκημα, τελείται στο έδαφος της χώρας αυτής; 
Εκτός αν η κ. Μέρκελ, στο πλαίσιο της πλήρους παραδόσεως της Ευρώπης στον «σουλτάνο», προσχωρήσει στην έκδοση του Γερμανού πολίτη στην…οθωμανική δικαιοδοσία του Ερντογάν. 

Η γερμανική κυβέρνηση, πάντως, μέσω του εκπροσώπου της, ανέφερε ότι εξετάζει τις κατηγορίες κατά του Τούρκου προέδρου από έναν πολίτη της για συμβάν τελούμενο στο γερμανικό έδαφος! 
Δηλαδή, για να καταλάβουμε, μήπως το γερμανικό δίκαιο περιλαμβάνει διάταξη που απαγορεύει την σάτιρα του Ερντογάν, ή επιβάλει τον «σεβασμό» στο πρόσωπό του; 

Και τι είπε ο ηθοποιός που προσέβαλε τον «σουλτάνο»; Είπε ότι η Τουρκία καταπιέζει Κούρδους και Χριστιανούς! Είπε δηλαδή την απόλυτη αλήθεια και μάλιστα λειψή, αφού έπρεπε να πει ότι ο Ερντογάν δολοφονεί, Κούρδους και Χριστιανούς, όπως έπραττε, επί αιώνες η Οθωμανική αυτοκρατορία, την οποία φιλοδοξεί να αναστήσει άλλωστε. 

Άφησε, λέει η τουρκική πλευρά, και σεξουαλικά υπονοούμενα κατά του Ερντογάν. Καλά έκανε! Στην Ευρώπη γεννήθηκε η ελευθερία του λόγου και εξακολουθεί, νομίζουμε, ακόμα να ισχύει. Αν δεν αρέσει στον Ερντογάν μπορεί να επιστρέψει στα Αλτάϊα όρη και να κυνηγά αρκούδες. 

Φυσικά ο ισλαμοφασίστας Ερντογάν, όπως και νωρίτερα, εκμεταλλεύεται το προσφυγικό πρόβλημα που όμως ο ίδιος δημιούργησε, ενδεχομένως με την ακούσια, έστω, συνεργασία ορισμένων χρησίμων ηλιθίων, της δυτικής πλευράς του Αιγαίου, ακριβώς για να εκβιάσει την ανίκανη να δει πέραν της μύτης της ευρωπαϊκής ηγεσίας. 

Εκεί «πατά» ο μεγάλος Ερντογάν και απειλεί. Η ιστορία παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και θα τύχει της ανάλογης παρακολούθησης. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση η Ευρώπη θα όφειλε να νιώθει εξευτελισμένη. Μετά η Μέρκελ απορεί γιατί ανεβαίνει το PEGIDA στις δημοσκοπήσεις. 

ΠΚ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

15 Απριλίου 2016 στις 8:16 μ.μ.

Μου αρέσει, που ο Μ. Ιγνατίου "πέφτει από τα σύννεφα"!
Από κανένα "σύννεφο" δεν πέφτει!
Τον ρόλο του προσπαθεί να διασώσει, ένα παπαγαλάκι της ΕΕ και του Καπιταλισμού.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger