Home » » Καλέσματα για απεργιακό τριήμερο

Καλέσματα για απεργιακό τριήμερο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 6 Μαΐου 2016 | 12:44 π.μ.

Καλέσματα για τις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο απευθύνουν μια σειρά συλλογικότητες.

«Ξεσηκωμός. Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το σχέδιο-έκτρωμα για την Κοινωνική Ασφάλιση. Όλοι στη 48ωρη απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις», είναι το κάλεσμα που απευθύνει η ΠΑΣΕΒΕ, ενώ το ΠΑΜΕ ανακοίνωσε τους χώρους όπου θα πραγματοποιηθούν προσυγκεντρώσεις για τις συγκεντρώσεις Παρασκευής, Σαββάτου και Κυριακής.
Ταυτόχρονα ανακοίνωσε από πού θα ξεκινήσουν λεωφορεία για την απεργιακή συγκέντρωση της Παρασκευής 6 Μάη, στις 11 π.μ. στην Ομόνοια.

" Όλοι στους δρόμους! Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις! Έφτασε η ώρα της μάχης! Κανείς να μη λιποτακτήσει! Δίνουμε όλοι το "παρών"!  Δίνουμε αγώνα για να μην περάσει ο νόμος - λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό, το νέο Φορολογικό! Δε συμβιβαζόμαστε με την εξαθλίωση, την ανέχεια, τη νέα σφαγή στη ζωή μας! Ενωμένοι, δυνατοί, με πίστη στο δίκιο μας, μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε!", τονίζει η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, ενώ το σχετικό σποτ μπορείτε  να δείτε εδώ.
_____________

Συλλογικότητες εργαζομένων στα ΜΜΕ, σε κοινή τους ανακοίνωση αναφέρουν

Ο ΝΟΜΟΣ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ ΒΑΖΕΙ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ & ΣΑΒΒΑΤΟ

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, μετά την αιφνιδιαστική εισαγωγή προς ψήφιση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου που φτωχοποιεί και εξαθλιώνει το σύνολο του ελληνικού λαού, ενοποιεί βίαια το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, καταργεί το αγγελιόσημο και θέτει τον κόσμο του Τύπου υπό ομηρία, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε τη συμμετοχή στην 48ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕΣΥ από τις 6 π.μ. της Παρασκευής, 6 Μαΐου 2016 έως τις 6 π.μ. της Κυριακής, 8 Μαΐου 2016 σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην ΕΡΤ, στη ΓΓΕΕ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στα Γραφεία Τύπου.

Δίνουμε αγώνα για να μην περάσει ο νόμος-λαιμητόμος για το ασφαλιστικό και το νέο φορολογικό, που εξαθλιώνει όχι μόνο τους εργαζόμενους στην ενημέρωση αλλά και το σύνολο του ελληνικού λαού.

Το υπό ψήφιση νομοσχέδιο-καρμανιόλα εξανεμίζει τα ασφαλιστικά και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, ενώ αφήνει στο έλεος των μνημονίων τους ανέργους.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ καλεί όλους τους συναδέλφους να περιφρουρήσουν την απεργία, να διασφαλίσουν την επιτυχία της και να πάρουν μέρος στις αγωνιστικές και απεργιακές συγκεντρώσεις, που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα.

Δηλώνουμε ότι όποια κι αν είναι η κατάληξη της ψηφοφορίας στη Βουλή, οι εργαζόμενοι στο χώρο του Τύπου δεν θα πάψουν να αγωνίζονται για τη δικαίωση των αιτημάτων τους, την αξιοπρέπειά τους και την ελευθεροτυπία. 

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΜΕ

______________

Από την πλευρά της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ανακοίνωση της αναφέρει:

Όλοι στη 48ωρη Γενική Απεργία Παρασκευή-Σάββατο και στις συγκεντρώσεις της Κυριακής
ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ – ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ – ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ.

ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.

Σαν το κλέφτη και με μοναδικό κριτήριο να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup στις 9/5, ελπίζοντας ταυτόχρονα να μετριάσει τις λαϊκές αντιδράσεις, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φέρνει για ψήφιση το ασφαλιστικό τερατούργημα και τον νόμο φορομπηξίας των λαϊκών εισοδημάτων μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Με τα νομοσχέδια αυτά κλιμακώνεται ο πόλεμος ενάντια στους εργαζόμενους ενώ συνεχίζεται και βαθαίνει η αδιέξοδη και καταστροφική μνημονιακή πολιτική που ακολούθησαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Τα πρωτοφανούς αγριότητας βαθιά ταξικά νομοσχέδια δείχνουν ότι η «διαπραγμάτευση με τους θεσμούς» είναι παραμύθι, οδηγεί πάντα σε νέες επιθέσεις στο λαϊκό εισόδημα και στα εργατικά δικαιώματα. Το πιο επείγον ζήτημα για τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τη νεολαία είναι ο αγώνας για να μην περάσουν και να μην εφαρμοστούν οι βάρβαροι αντιλαϊκοί νόμοι, η ρήξη με τους δανειστές  με την ΕΕ και το ΔΝΤ, η πάλη για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής της κυβέρνησης.  Καμιά αυταπάτη ότι μπορεί να υπάρξει "ευαίσθητο μνημόνιο". Το χρέος δεν θα το διαγράψουν μόνοι τους οι δανειστές όσα μέτρα και αν περάσει η κυβέρνηση.  Θα το χρησιμοποιούν μόνιμα σαν ένα μηχανισμό συνεχούς επιβολής νέων μέτρων για να ξεζουμίζουν τον λαό και να ελέγχουν τα πάντα. Σ’ αυτή την πολιτική συμφωνεί όλο το μνημονιακό μπλοκ, με την παλιά του σύνθεση (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη) και τις νέες συμμετοχές του (Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων). Την ίδια πολιτική στηρίζει και η φασιστική – ρατσιστική Χρυσή Αυγή. Μόνος αντίπαλος είναι ο λαός. Μόνο εμείς μπορούμε να διαγράψουμε το χρέος.  Αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχουν φιλολαϊκές λύσεις και απαντήσεις για άλλη πολιτική μέσα στην ΕΕ, όπως έλεγε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο με την ρήξη / αποδέσμευση μπορεί να καταργηθούν τα μνημόνια!

Αυτή την μάχη πρέπει να δώσουν όλες οι δυνάμεις. Οι δυνάμεις της αριστεράς και το μαχόμενο εργατικό κίνημα πρέπει να μπουν αποφασιστικά μπροστά από τώρα και διαρκώς και μετά την ψήφιση των νομοσχεδίων στην μάχη για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Εγκαταλείποντας επιτέλους αποτυχημένες λογικές της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας του στυλ "απεργούμε όταν ψηφίζεται ένας νόμος", που οδήγησαν στο "φρενάρισμα" των αγώνων μετά την απεργία στις 4 Φλεβάρη και άφησαν τα περιθώρια στην κυβέρνηση για αιφνιδιασμούς και ελιγμούς – χειρισμούς της λαϊκής οργής.

ΌΛΟΙ στην 48ωρη Γενική Απεργία την Παρασκευή-Σάββατο 6-7 Μαΐου και τις «πρωτομαγιάτικες» απεργιακές συγκεντρώσεις της Κυριακής 8 Μαΐου και συμμετοχή στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη τη χώρα.  Αυτό το τριήμερο να σημάνει πανεργατικός ξεσηκωμός σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά και πόλη, για να απεργήσουμε μαζικά, να διαδηλώσουμε για να μην τολμήσουν να ψηφίσουν τους νόμους λαιμητόμο για την ασφάλιση και τη φορολογία. Για αποφασιστικό αγώνα για να ξηλώσουμε όλα τα μνημόνια και αυτή τη βάρβαρη αντιλαϊκή πάλη! Γιατί πάνω απ’ όλα είναι τα δικαιώματά μας.

Η μάχη κατά του νέου μνημονίου τώρα αρχίζει! Γελιέται η κυβέρνηση αν πιστεύει ότι με κόλπα και αιφνιδιασμούς θα κερδίσει την μάχη. Με την ψήφιση των νομοσχεδίων  δεν ολοκληρώνεται η «αξιολόγηση». Θα έρθουν και άλλα μέτρα και ο μόνιμος κόφτης -το αυτόματο μνημόνιο διαρκείας- για να εξασφαλιστούν τα αιματηρά πλεονάσματα του 3.5% που συμφώνησαν το καλοκαίρι!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
______________


 Όλοι στην 48ωρη απεργία και στις συγκεντρώσεις

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
(ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)
Ερμού και Φωκίωνος 11, 4ος όροφος, ΑΘΗΝΑ,

Όλοι στην 48ωρη απεργία Παρασκευή και Σάββατο 6-7 Μαΐου και στις συγκεντρώσεις με στόχο να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο. Όλοι στις συγκεντρώσεις στις 8 Μάη
Παρασκευή 6 Μάη, απεργιακή συγκέντρωση 11.30 πμ στα Χαυτεία!
Σάββατο 7 Μάη, 6μμ στο Σύνταγμα!
Κυριακή 8 Μάη, 

10.00 πμ στην αρχή της Ερμού-Σύνταγμα. Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων και συλλογικοτήτων του εμπορίου που έχουν κηρύξει απεργία, ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές
6 μμ παλλαϊκό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Με διαδικασία εξπρές - για άλλη μια φορά, όπως όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις- η αντιλαϊκή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλει να ψηφίσει το ασφαλιστικό και φορολογικό έκτρωμα μέσα στο Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μάη.

Η άθλια μεθόδευση της κυβέρνησης να ψηφίσει όλα τα μέτρα και τη συμφωνία της με την τρόικα μέσα στο Σαββατοκύριακο, πάνω στις εκδηλώσεις της εργατικής πρωτομαγιάς μάλιστα, δείχνει το βάθος της αντιλαϊκής της πολιτικής: όλα για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, όλα στους δανειστές ΕΕ και ΔΝΤ!

Πρόκειται για μια αντιδραστική «μεταρρύθμιση» του συστήματος με σκληρό ταξικό πρόσημο υπέρ των εργοδοτών, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Το νομοσχέδιο καταργεί την ασφάλιση σαν κοινωνικό δικαίωμα και γίνεται ατομική υποχρέωση για τον κάθε εργαζόμενο. Προβλέπει μηχανισμό μόνιμων περικοπών και ορίζει δυσβάσταχτες αυξήσεις εισφορών στους εργαζόμενους με μπλοκάκι και τους αυτοαπασχολούμενους. Παραδίδει την κοινωνική ασφάλιση στις ασφαλιστικές εταιρείες και τους εμπόρους της ιδιωτικής Υγείας. Με τα φορολογικά μέτρα αυξάνονται οι φόροι στα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα, προχωράει η εξοντωτική φορολογία των αγροτών και των αυτοαπασχολούμενων, εκτινάσσονται οι αντιλαϊκοί έμμεσοι φόροι ακόμα και στα είδη πρώτης ανάγκης...

Παράλληλα πριν στεγνώσει το μελάνι από την υπογραφή του, το τρίτο μνημόνιο αποδεικνύεται και αυτό «ανεπαρκές» και πρέπει να κάνουμε ξανά θυσίες στη μαύρη τρύπα του χρέους και στην κερδοφορία του κεφαλαίου και των τραπεζών. Ένα 4ο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛ. με την μορφή προληπτικών μέτρων είναι συμφωνημένο. Πρόκειται για ένα συνολικό πακέτο νέας λεηλασίας μισθών, συντάξεων, ξεπουλήματος δημόσιων οργανισμών και περιουσίας, απελευθέρωση απολύσεων και μια σειρά μέτρα που σταματημό δε θα έχουν.

Στους χώρους δουλείας βιώνουμε την εργοδοτική επιθετικότητα, την αθλιότητα του δελτίου παροχής υπηρεσιών και των ατομικών συμβάσεων εργασίας με απαράδεκτους όρους, των voucher και κάθε μορφής ελαστικής εργασίας, τη συνεχή απειλή της ανεργίας και της απόλυσης, τη μετανάστευση όλο και περισσότερων συναδέλφων.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΜΠΛΟΚΟ στα αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα, στο ασφαλιστικό έκτρωμα και την φορολεηλασία. Με όλες μας τις δυνάμεις να οργανώσουμε την μάχη απόκρουσης της νέας αντεργατικής – αντιλαϊκής καταιγίδας.

Όχι στον συνδικαλισμό της υποταγής των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ


Ρήξη και σύγκρουση για να ανατραπεί συνολικά η επίθεση κεφαλαίου κυβέρνησης, ΕΕ – ΔΝΤ.
____________


 Πρωτοβουλία σωματείων για συντονισμό

Όλοι  στην 48ωρη Γενική Απεργία και στα συλλαλητήρια

για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, για να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική!

Η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για συντονισμό καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική πάλη για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του κεφαλαίου και των δανειστών, ΕΕ και ΔΝΤ. Να μην περάσει το ασφαλιστικό και φορολογικό έκτρωμα, αλλά και όλα τα μέτρα της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας, ενός νέου ευρωμνημονίου δηλαδή, που συμφώνησαν και προωθούν κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ.

Καλεί σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις. Συγκεκριμένα:

Την Παρασκευή 6 Μάη καλεί σε εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς για την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων. Απεργιακή συγκέντρωση στα Χαυτεία (Σταδίου) στις 11.30 π.μ. και πορεία στη Βουλή.

Το Σάββατο 7 Μάη το πρωί διοργανώνει μαζικές εξορμήσεις και δράσεις σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, με μαζικό κάλεσμα στους εργαζόμενους να μπουν στη μάχη. Το Σάββατο στις 6.00 μ.μ. καλεί σε Συγκέντρωση στο Σύνταγμα τα συνδικάτα και σωματεία, όλες τις συλλογικότητες του Αγώνα.

Την Κυριακή 8 Μάη καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στο εμπόριο και τα απεργιακά μπλόκα, στις 10.00 π.μ. στην αρχή της Ερμού-Σύνταγμα και ολοήμερες απεργιακές δράσεις με κατάληξη στο Σύνταγμα το απόγευμα (στις 6μμ) και μαζικό Συλλαλητήριο ενάντια στην ψήφιση του ασφαλιστικού-φορολογικού εκτρώματος (ψηφίζεται την Κυριακή το βράδυ στη Βουλή).


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  για το συντονισμό
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger