Home » , » Bugs Bunny και Έλμερ Φίλης.

Bugs Bunny και Έλμερ Φίλης.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 6 Μαΐου 2016 | 12:01 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

"Σουτ ησυχία! Κυνηγάω ένα λαγό". Ποιός αμόλησε όμως το λαγουδάκι; Ποιό κακό "καρτούν" ψαρεύει αντιδράσεις; Πήρε το όπλο του ο υπουργός παραπαιδείας και βγήκε να κυνηγήσει. Ένα κυνήγι τόσο σικέ κι αστείο που θυμίζει τα κινούμενα σχέδια. Φέρνει λίγο και στον Έλμερ ο Φίλης. Ταιριάζουν στη νοημοσύνη. "Θα σκοτώσω το λαγό χε, χε, χε..." Φυσικά το μόνο που καταφέρνει είναι να τα κάνει θάλασσα χαρίζοντας γέλιο. "Εεε τι τρέχει υπουργέ;" Ρωτά το "αθώο" λαγουδάκι. Λες και δεν ξέρει.

Το ρεπορτάζ με τα ολοήμερα ήταν το δόλωμα που έριξαν οι δυο "συνέταιροι στο έγκλημα" για να μετρήσουν αντιδράσεις. Κι αφού είδαν ότι τους σιχτίριζαν ως και τα σχολικά κτήρια, που το υπουργείο άφησε χωρίς συντήρηση, ήρθε η διάψευση. Το ότι έχουν πρόθεση όχι μόνο τα ολοήμερα να καταργήσουν, αλλά σιγά και την δωρεάν εκπαίδευση, (ότι απέμεινε τέλος πάντων) είναι εντελώς σίγουρο. Εδώ καταργούν θέσεις, επιδόματα, δικαιώματα, νοσοκομεία, στα σχολειά θα κολλήσουν; Είναι άλλωστε από τα "προαπαιτούμενα" τα οποία συνοψίζονται στο εξής απλό: Τα πάντα ανήκουν στους τοκογλύφους, και αυτοί θα τα πάρουν όλα. Ακόμα και τα νεφρά μας. Δεν τίθεται λοιπόν θέμα το "αν" έχουν την πρόθεση, αλλά το πότε και το πως θα το επιχειρήσουν.

Γέλιο επίσης βγάζουν τα λόγια του υπουργού που θυμήθηκε την ισότητα και το δημοκρατικό σχολείο! Το πόσο "δημοκρατικό" είναι το σχολείο και πόσες "ίσες ευκαιρίες" παρέχονται στην εκπαίδευση, το αφήνω ασχολίαστο. Μην μπω στο πειρασμό τώρα να εξηγώ ανέκδοτα. Μίλησε επίσης εναντίον του άλλου "λαγού" του χουντικού παπά. Αχ βρε Αμβρόσιε τι μου κάνεις. Δίνεις άλλοθι στο Φίλη και προσπαθείς να τον κάνεις συμπαθή. Ευτυχώς δε τα καταφέρνει ο "τράγος".

Η Καθημερινή έριξε λοιπόν "άδεια δίκτυα για να πιάσει γεμάτα". Η όλη ιστορία ήταν όπως είπαμε να δουν τι θα πουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι ψηφοφόροι, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί. Για τους δεύτερους (στους οποίους ανήκω και εγώ) δεν ανησυχούν καθόλου. Έχουν φροντίσει να διασπάσουν τον κλάδο κάνοντας ομάδες με αντικρουόμενα συμφέροντα. Έτσι, αντί να διεκδικούμε όλοι, αδιόριστοι, επιτυχόντες διαγωνισμών, μόνιμοι, αναπληρωτές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κλπ, περισσότερους διορισμούς κι αυξημένα κονδύλια για την Παιδεία, κοιτάει ο κάθε ένας την υπο-ομάδα του. Πικρή και σκληρή η αλήθεια. Φυσικά υπάρχουν οι εξαιρέσεις: Δάσκαλοι καθηγητές, παρατάξεις που αντιστέκονται, που βλέπουν το δάσος κι όχι το δέντρο αλλά...

Όμως οι γονείς νευρίασαν. Οι αντιδράσεις ήταν εντονότατες. Τα σχόλια εξόχως αρνητικά. Βλέπετε χωρίς τα ολοήμερα πολλοί θα αναγκαστούν να φεύγουν από τη δουλειά τους για να παίρνουν τα παιδιά. Γιατί μιλάμε για παιδάκια 6, 7 χρονών, που οι γονείς τους σχολάνε πολύ αργότερα από τις 13:30 το μεσημέρι. Το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί σε πολλούς από αυτούς είναι προφανές. Οι γονείς στέλνουν τα παιδιά στο ολοήμερο για πολλούς λόγους. Ένας σημαντικός είναι ότι μένουν σε ένα σχετικά ασφαλές μέρος για κάμποσες ώρες, μέχρι να τελειώσει τη δουλειά τουλάχιστον ο ένας από αυτούς.

Αλλά αυτά λίγο ενδιαφέρουν τον υπουργό. Τον ενδιαφέρει η προσωπική του προβολή, που τα "κουνελάκια" του μνημονίου (Αμβρόσιος και Καθημερινή στη συγκεκριμένη περίπτωση) φρόντισαν να του εξασφαλίσουν. Στο μεταξύ, αφού έκανε το κομμάτι του, έκανε κι έναν αποπροσανατολισμό, στέφοντας το βλέμμα μας αλλού, από αυτά που θα κοπούν αμέσως. Τα "προαπαιτούμενα" είναι μια άλλη ονομασία του Μνημονίου, που με τη σειρά του είναι ένας διαφορετικός τρόπος να πεις "λεηλασία, οικονομική καταστροφή, υποδούλωση".

Μόνη λύση είναι ο ξεσηκωμός. Η Παιδεία ήταν πάντα ο "φτωχός συγγενής" του προϋπολογισμού. Τώρα βάλθηκαν να την κάνουν νεκρό συγγενή. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger