Home » , » Ψεκασμένοι «Ολύμπιων» διαστάσεων

Ψεκασμένοι «Ολύμπιων» διαστάσεων

Από giorgis , Κυριακή 8 Μαΐου 2016 | 12:08 μ.μ.

Του  Γ. Γ.

Δεν είναι άγνωστο φυσικά ότι στο διαδίκτυο κυκλοφορούν «ψεκασμένοι». Είναι εντυπωσιακό όμως να συναντάς «ψεκασμένους», «Ολύμπιων» διαστάσεων. Και το ομολογώ. Μαζί με τον Κυριακάτικο πρωινό καφέ μου το κείμενο που συνάντησα στο olympia.gr μου έφτιαξε την διάθεση.

Είναι από τις περιπτώσεις που η αρλουμπολογία χτυπάει ταβάνι  «είς πυρίκαυστον κι αυτάρεσκον αυνανισμόν!!», Είναι μια κατάσταση που συνηθίζεται στους «ψεκασμένους», σε συνδυασμό όμως τώρα με «αποκαλύψεις» που πρέπει να είσαι ντίρλα στην «απογείωση» για να τις κάνεις.
Πώς ήταν δηλαδή ο Ιωάννης στην Πάτμο όταν έγραφε στην Αποκάλυψη: «… και στάθηκα στην άμμο της θάλασσας και είδα ένα θηρίο να βγαίνει από την θάλασσα με 10 κέρατα και 7 κεφάλια και στα κέρατα είχε 10 διαδήματα και στα κεφάλια του είχε ονόματα βλασφημίας. Ήταν όμοιο με λεοπάρδαλη με πόδια από αρκούδα και με στόμα από λιοντάρι…. »; Κάπως έτσι. Για τέτοιο «ψέκασμα» μιλάμε.

Και να τα κάνω φραγκοδίφραγκα. Με αφορμή ένα ενυπόγραφο δημοσίευμα του περιοδικού Unfollow  που έγραφε ότι ο Ανδρέας Παπακυριακόπουλος, διαχειριστής του olympia.gr βρίσκεται «Kατηγορούμενος από συνεργάτες του ως εκβιαστής πολιτικών και δημοσιογράφων για λογαριασμό της Χρυσής Αυγής», κάναμε μια σχετική ανάρτηση.
Αναφέραμε την πηγή της πληροφορίας μας, προσθέτοντας σχετικές αναφορές που βρήκαμε στο Ιντερνέτ.

Επακολούθησε ένας διάλογος «κουφών» κάτω από την ανάρτηση. Παρεμβαίνει ο Παπακυριακόπουλος, μας αποδίδει ότι «εκτελούμε διατεταγμένη υπηρεσία», ζητάει να αποσύρουμε την ανάρτησή μας εκτιμώντας ότι  «παραπέμπει στα συμβόλαια θανάτου», γράφοντας ταυτόχρονα ένα σωρό παπαριές, χωρίς επί της ουσίας να δίνει μια απάντηση στα όσα του αποδίδει το περιοδικό Unfollow, το κείμενο του οποίου υπήρξε το ερέθισμα μας για την συγκεκριμένη ανάρτηση.

Μπροστά σ’ αυτά τα δεδομένα του απαντήσαμε το εξής:

 Δεν γνωρίζουμε κ Παπακυριακόπουλε από ποια δημοσιογραφική σχολή αποφοιτήσατε που διδάσκει την τοποθέτηση μέσω δίκης προθέσεων. 

Τα πράγματα για μας είναι πολύ απλά. 

Ούτε λίγο, ούτε πολύ μας αποδίδετε ότι είμαστε ιμάντας μεταβίβασης απόψεων που πηγάζουν από «υπόδικους σήμερα εκβιαστές και αντισημίτες», Ποιοι είναι αυτοί; Δεν έχουν όνομα; Και για ποιο λόγο να το κάνουμε; 

Θεωρείτε ότι στοχοποιηθήκατε γιατί συμμετείχατε «στην αποκάλυψη μεγάλου οικονομικού σκανδάλου», Ποιοι σας έβαλαν στο στόχαστρο τους; Ποια είναι αυτή η «αποκάλυψή» σας; Να πάμε σε καφετζού για να πληροφορηθούμε τι εννοείτε;

Μια αναζήτηση που κάναμε στο Ιντερνέτ συναντήσαμε δημοσιεύματα που φέρονται να προέρχονται από πρώην φίλο και συνεργάτη σας με καθόλου κολακευτικούς για σας χαρακτηρισμούς. Μας αποδίδεταε ότι γνωρίζουμε ότι «ο διαχειριστής που εφηύρε το δημοσίευμα είναι υπόδικος για σειρά κακουργημάτων». Πώς το ξέρετε αυτό; Μήπως έχετε κληρονομικό μαντικό χάρισμα;

Και για να τελειώνουμε. Βρισκόμαστε αρκετά χρόνια στο διαδίκτυο. Εχουμε δεχθεί επανειλημμένως κριτική και πολεμική για τις απόψεις και εκτιμήσεις που εκφράζουμε. Ποτέ όμως δεν μας απέδωσαν ότι «εκτελούμε συμβόλαια» ή ότι συμμετέχουμε σε «υπόγειες διεργασίες».

Εχετε την αίσθηση ότι η ανάρτησή μας σας θίγει; Κάντε το αυτονόητο. Γράψτε την τοποθέτησή σας με ονόματα και αναφορά σε συγκεκριμένα γεγονότα και εμείς θα την κάνουμε κεντρική ανάρτησή. Ετσι καταλαβαίνουμε εμείς την σωστή αντίδραση. Είναι εντελώς ανούσιο να επιδίδεστε σε υπονοούμενα, εγκεφαλικές διαπιστώσεις χωρίς κανένα πραγματικό υπόβαθρο και γενικότητες.

Κι ενώ εμείς αντιμετωπίζαμε σοβαρά μέχρι τώρα το θέμα που είχε ανακύψει, διαβάζουμε το δημοσίευμα του «Ολύμπια» για να διαπιστώσουμε πόσο γελοίοι είναι οι τύποι αυτής της ιστοσελίδας και να κάνουμε την αυτοκριτική μας  που μπήκαμε σε διάλογο μαζί τους στα σχόλια της ανάρτησή μας.

Και πάμε στα γραφόμενα τους.

Αρχικά προσπερνάμε αυτό που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο. Το ότι δεν υπάρχει ένα λινκ να σε παραπέμπει σε ποιο δημοσίευμα απαντάει το κείμενο τους. («Πολυτέλεια» θα πείτε για την «δημοσιογραφία» που επιτελούν … σωστό κι αυτό).

Ξεκινούν με την απρέπεια να συγκρίνουν την δημοσιογραφική παρουσία του φίλου και πρώην συντρόφου μου Κώστα Βαξεβάνη με αυτή του Παπακυριακόπουλου («κι’ η Μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες» που λέει η λαϊκή ρήση). Να αναφέρουν δηλαδή ότι όπως ο μαχητής δημοσιογράφος Κ.Β βρέθηκε στο στόχαστρο παρακρατικών μηχανισμών, έτσι και τώρα υπάρχει «Πανομοιότυπο σενάριο που αφορά το Ολυμπία» και σ’ αυτό συμμετέχει το μπλογκ μας.

Εδώ δεν χρειάζεται κάτι να αναφέρουμε. Οση σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο άλλη τόση σχέση έχει η δημοσιογραφία που επιτελεί ο Κ. Β μ' αυτή του καθεστωτικού κρατικοδίαιτου Α.Π.
Οσο για την εμπλοκή του μπλογκ μας στα εγκεφαλικά σενάρια του συντάκτη του «Ολυμπία», θα υποτιμούσαμε την νοημοσύνη των αναγνωστών μας να γράψουμε οτιδήποτε.

Κι’ αφού στο ίδιο δημοσίευμα διαβάζουμε μια σειρά ασυναρτησίες – ανοησίες φτάνουμε στο «Φωσκολικό»:

«Εδώ ακριβώς είναι η διαφορά μίας απλής συκοφαντικής ανάρτησης για να αποδομήσει την προσωπικότητα κάποιου ενοχλητικού, από μία προκήρυξη δολοφονίας. Από τον τρόπο που είναι δομημένη η ανάρτηση, φαίνεται ότι σκοπός της δεν είναι κάποιες δεκάδες αναγνώστες της ιστοσελίδας, αλλά η αναζήτηση που θα γίνει στο όνομα μετά την δολοφονία. Γεγονός φυσικά που δείχνει απόλυτο επαγγελματισμό, αφού ένας "ερασιτέχνης" blogger δεν θα μπορούσε να γνωρίζει αυτά τα μυστικά. Πρώτο το όνομα στον τίτλο, η ιστοσελίδα και οι λέξεις κλειδιά "εκβιαστής" "Χρυσή Αυγή"».

Εδώ για να σας απαντήσουμε θα μας πείτε πρώτα με τι σας ψεκάζουν. Ε, τζάμπα θα χαλάμε φαιά ουσία;

Και φυσικά δεν έχει νόημα να επεκταθούμε περισσότερο σε ένα κείμενο – τουρλουμπούκι που έχει την ίδια βαρύτητα όσο οι «Αποκαλύψεις» του Ιωάννη που γράψαμε αρχικά.   
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger