Home » , » Η Γαλλική κυβέρνηση παραδίδει ... "μαθήματα δημοκρατίας" (Βίντεο)

Η Γαλλική κυβέρνηση παραδίδει ... "μαθήματα δημοκρατίας" (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 16 Μαΐου 2016 | 3:34 μ.μ.

Οι νόμοι και τα διατάγματα είναι βασικό εργαλείο στο οπλοστάσιο όλων των αστικών κρατών. «Οπου δεν  φτάνει το γκλοπ του μπάτσου, αναλαμβάνει η τήβεννος του δικαστή» που έλεγε και ένα παλιό αναρχικό σύνθημα.

Αυτή την στιγμή στην Γαλλία, στην «κοιτίδα της δημοκρατίας», όπως αρέσκεται σε πολλούς να την αποκαλούν, συμβαίνουν και τα δυο. Πλαστικές σφαίρες τακιμιάζουν με νόμους, συνταγματικές διατάξεις κάνουν κολεγιά με μπατσάδικες αντλίες νερού και όλα αυτά για να καταπνίξουν την αντίδραση του Γαλλικού λαού που αντιδράει δυναμικά στην καπιταλιστική επέλαση.

Όπως ακούμε στο βίντεο που παραθέτουμε αυτή την στιγμή η Γαλλική κυβέρνηση μας παραδίδει … μαθήματα δημοκρατίας.
«Είναι κάτι το πρωτοφανές. Δεν έχει ξαναγίνει. Για πρώτη φορά γίνεται η εφαρμογή ενός άρθρου που υπάρχει στο Σύνταγμα, για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν λάβει επιστολές διαδηλωτές στο σπίτι τους για να μην παραστούν στις διαδηλώσεις. Ουσιαστικά πρόκειται για προσωπικές επιστολές σε σπίτια ακτιβιστών και μελών αντιφασιστικών οργανώσεων», πληροφορούμαστε από το τηλεοπτικό ρεπορτάζ.

Κι όλα αυτά για να αποτραπεί η μαζικοποίηση των διαδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για αύριο εναντίον του αντεργατικού νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση.

Τρεις τηλεγραφικές παρατηρήσεις.

Η καπιταλιστική βαρβαρότητα ενάντια στον κόσμο της εργασίας υπάρχει και σε χώρες που δεν έχουν μνημόνια και η έννοια της δημοκρατίας είναι άγνωστη σε αστικές τάξεις προκειμένου να επιβάλλουν τους σχεδιασμούς τους.

Το «φακέλωμα» των πολιτών είναι πάγια τακτική όλων των αστικών κυβερνήσεων. (Πώς διαφορετικά θα γνώριζε η Γαλλική κυβέρνηση ποιοι πολίτες είναι ενταγμένοι σε ακτιβίστικες  και αντιφασιστικές οργανώσεις;)

Και το τρίτο και βασικότερο. Ενώ σε δεκάδες βίντεο παρακολουθούμε Γάλλους κουκουλοφόρους διαδηλωτές να καίνε τράπεζες και να πυρπολούν δημόσια κτίρια καθώς και αστυνομικά αυτοκίνητα δεν υπήρξε κανένα Γαλλικό ΜΜΕ –ούτε η κυβέρνηση- να τους χαρακτηρίσει προβοκάτορες, ότι καθοδηγούνται από ξένες πρεσβείες (σας θυμίζει κάτι αυτό;) ή ότι είναι ενεργούμενα μυστικών υπηρεσιών. 

Φαντάζεστε  την τοποθέτηση «δικών» μας τηλε-αστέρων τύπου Πρετεντέρη ή Μπάμπη Σουγιά αν συνέβαινε κάτι αντίστοιχο στην χώρα μας όπως τα γεγονότα που παρακολουθούμε εδώ και δυο σχεδόν μήνες στο Παρίσι;

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

16 Μαΐου 2016 στις 9:31 μ.μ.

Η λύση για τους Γάλλους υπαρχει εδω στην Ελλαδα.
Ειναι η επαναστατική προταση του Λαφαζανη Χαγιου ΠΠ Καζακη και λοιπών επαναστατών.

Να δημιουργηθεί ενα εθνικοαπελευθερωτικό μετωπο ΕΑΜ, γιατι η Γαλλία ειναι μια υποδουλωμένη χώρα, έξοδος απο την ευρωζώνη και εισαγωγή του γαλλικού φράγκου.

Ετσι θα έρθουν καλές μέρες για τα λαϊκά στρωματα της χώρας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger