Home » , » Η συγκυβέρνηση έβγαλε όλη την κρατική περιουσία στο σφυρί για να πάρει την υποδόση των 7,3 δις. Μια χούφτα ντόπιοι καπιταλιστές λήστεψαν 23 δις ευρώ από τον ιδρώτα και το αίμα του ελληνικού λαού.

Η συγκυβέρνηση έβγαλε όλη την κρατική περιουσία στο σφυρί για να πάρει την υποδόση των 7,3 δις. Μια χούφτα ντόπιοι καπιταλιστές λήστεψαν 23 δις ευρώ από τον ιδρώτα και το αίμα του ελληνικού λαού.

Από giorgis , Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 | 9:20 μ.μ.

Του Γ.Γ.

Δεν είναι κάτι καινούργιο επιχειρηματίες να παρουσιάζουν πτωχευμένες τις υπερδανισμένες επιχειρήσεις τους, να τους βάζουν λουκέτο, να ρίχνουν «κανόνι» στα δάνεια τους, και οι ίδιοι να είναι ζάπλουτοι. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Θωμάς Λαναράς. Πέταξε στον δρόμο τους εκατοντάδες εργαζόμενους στις επιχειρήσεις του, δήλωσε χρεοκοπημένος, αλλά ο ίδιος ζει … σαν κροίσος.

Σήμερα η εφημερίδα «Αγορά» κάνει μια αποκάλυψη. Σύμφωνα λοιπόν με το σχετικό δημοσίευμα που τιτλοφορείτε «Από κόσκινο οι επιχειρηματίες που έκαναν τα δάνεια τους καταθέσεις», μας πληροφορεί ότι μετά από εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη «οι εισαγγελικές αρχές προχωρούν στην ανέρευση όσων συνέδραμαν στην αδυναμία είσπραξης, υπεξαιρώντας εκατομμύρια ευρώ και βάζοντας λουκέτο στην συνέχεια σε επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να παραμείνουν υγιείς». 

Και εδώ μιλάμε για τρελά ποσά που χαρακτηρίζονται «ανεπίδεκτα είσπραξης» και φτάνουν το ύψος των 23 δις ευρώ! Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα γίνεται δικαστική και διοικητική έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε «επιχειρηματίες δανειολήπτες των δανείων που κρίνονται ανείσπρακτα και τα ονόματα τους βρίσκονται στις λίστες εμβασμάτων εξωτερικού Λαγκάρντ, Μπόργιαν και άλλες».

Από εμπειρία γνωρίζουμε που καταλήγουν παρόμοιες δικαστικές έρευνες.  Το πιο πιθανόν είναι ότι δεν θα υπάρξει καμιά κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα και σ’ αυτή την δικαστική έρευνα. Κρατήστε όμως μόνο αυτό. Η συγκυβέρνηση έβγαλε όλη την κρατική περιουσία στο σφυρί, σφαγιάζει συντάξεις, εξοντώνει τα λαϊκά στρώματα (Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της diaNEOsis 1.647.703 συμπολίτες μας, ποσοστό 15% του συνολικού πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της ακραίας φτώχεια με εισοδήματα κάτω από 182 ευρώ τον μήνα), για να πάρει την υποδόση των 7,3 δις. Μια χούφτα ντόπιοι καπιταλιστές λήστεψαν 23 δις ευρώ από τον ιδρώτα και το αίμα του ελληνικού λαού. 

Ετσι δουλεύει ο καπιταλισμός συντρόφια ….
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger