Home » , » Στην Αγιά Σοφιά αγνάντια βλέπω τα... κανάλια

Στην Αγιά Σοφιά αγνάντια βλέπω τα... κανάλια

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016 | 3:40 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Στην Αγιά Σοφιά αγνάντια βλέπω τα... κανάλια. Και μπόλικο αποπροσανατολισμό. Ένα μνημείο χρησιμοποιείται από δυο κράτη για να στρέψει αλλού την προσοχή από τα σοβαρότατα εσωτερικά προβλήματα των χωρών αυτών.

Εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι. Συμφωνώ με την άποψη του συντρόφου Κουτσούμπα ότι "η Αγιά-Σοφιά είναι μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, το οποίο προκαλεί δέος στον επισκέπτη λόγω του κάλλους και της ιστορικής φόρτισής του. Δεν σέβεται η τουρκική αστική τάξη αυτή την κληρονομιά, ούτε τους ανθρώπους που σκέπτονται διαφορετικά ή πιστεύουν σε κάτι άλλο" κι ότι πράγματι η συγκεκριμένη ενέργεια είναι "κρίκος σε μια αλυσίδα προκλήσεων".

Προφανώς και η μετατροπή του μνημείου ξανά σε τζαμί εξυπηρετεί το ρατσισμό, το φασισμό του Τούρκου σουλτάνου. Τι διαφορετικό άραγε θα έκανε ο ISIS, που το τουρκικό κατεστημένο υποστηρίζει κρυφά; Ίσως πούλαγε 'κάνα κομμάτι, όπως έκανε στην Παλμύρα, κατά τα άλλα τα ίδια ακριβώς.

Ο Ερτογκαν διαπράττει αυτή τη στιγμή γενοκτονία κατά των Κούρδων και των λιγοστών Χριστιανών που απόμειναν στη Ν.Α. Τουρκία. Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ κάνουν τα στραβά μάτια σ' αυτό. Μόνο όταν ο σουλτάνος ζητά περισσότερα, από όσα θέλουν να του δώσουν, του λένε ένα "σκάσε" και μαζεύεται. Δεν βλέπω όμως κανέναν "πατριώτη" να μιλάει γι αυτό.
Επίσης, ο καβαλάρης του καλαμιού, που ονειρεύεται ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας - τρομάρα του, καταπιέζει κάθε αντίθετη φωνή. Το μόνο που θα καταφέρει είναι, να διαλύσει τη χώρα του. Και μετά, πιθανότατα, θα τον κρεμάσουν οι ίδιοι οι Τούρκοι, που σήμερα τον ακολουθούν στον γκρεμό.

Αλλά και από 'δω βρίσκουν ευκαιρίες κάποιοι από αυτές τις προκλήσεις. Η κυβέρνηση για να αποπροσανατολίσει. Η Δεξιά για να προωθήσει το ρατσισμό, πράγμα που θα την κάνει να διαφέρει λίγο, ελάχιστα, από την κυβέρνηση. Πουλά εθνικοφροσύνη, τσάμπα μαγιά, φασισμό. Αλλά αυτά δεν είναι μόνο άχρηστα, στοιχίζουν πανάκριβα.

Η Ελλάδα έχει σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα. Οι κουταμάρες των Τούρκων εθνικιστών θα γυρίσουν εις βάρος τους. Όπως γυρίζουν εις βάρος της χώρας οι ενέργειες των εδώ δεξιών. Οι λαοί κάποτε θα δουν, ότι δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Ότι το μίσος, που προωθείται μέσω ενός κίβδηλου πατριωτισμού ή μέσω του θρησκευτικού φανατισμού, είναι στην πραγματικότητα ένα προπέτασμα καπνού, να μη δούμε την παγίδα.
Τόσο η μεγαλοαστική τάξη της Ελλάδας, όσο και της Τουρκίας, αλλά κι οπουδήποτε στον κόσμο, θα κάνει τα πάντα για τα δικά της συμφέροντα. Έστω κι αν αυτό σημαίνει κατάργηση δικαιωμάτων, εξαθλίωση των αδυνάτων, απώλεια ανθρωπίνων ζωών ακόμα και γενοκτονία. Η απληστία του πλούσιου δεν έχει σύνορα.

Κάτι ακόμα. Η Τουρκία θέλει να επέμβει στη Συρία. Αφού όμως οι δυνατότεροι είπαν "όχι", έγινε το εξής μέσα σε μια μόλις μέρα: Ο ISIS υποχώρησε στην περιοχή Βορείως του Χαλεπιού, παραδίδοντας χωρίς μάχη μεγάλες περιοχές του στην "αντιπολίτευση" που μέχρι χθες ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτη.Τώρα οι δυνάμεις αυτές προσπαθούν - μάταια να κόψουν την προέλαση των Κούρδων.

Καθόλου τυχαίο. Ο σουλτάνος βλέπει τι έρχεται κι αρχίζει να κάνει την προσευχή του. Ταγίπ, κι οι μισθοφόροι "πιστοί" το έπαιζαν, αλλά τώρα είναι πρόθυμοι να την κοπανίσουν, να γυρίσουν πίσω σε Ευρώπη, Τουρκία, Σ. Αραβία... Οι παρθένες μπορεί να περιμένουν, άλλωστε "του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ". Δεν προλαβαίνουν όμως... .
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger