Home » , , » Περί Brexit και Grexit.

Περί Brexit και Grexit.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 12 Ιουνίου 2016 | 5:05 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στη Μ. Βρετανία και την Ελλάδα. Η Βρετανία δεν είναι αποικία. Ο συντηρητικός Κάμερον έκανε το δημοψήφισμα, όπως υπόσχονταν προεκλογικά, για να πάρει ανταλλάγματα, μερίδιο στην πίτα. Τα κατάφερε. Είτε μείνουν, είτε φύγουν οι Βρετανοί από την ΕΕ, ελάχιστα πράγματα θα αλλάξουν γι αυτούς. Γιατί είναι μια ισχυρή οικονομία, αντίστοιχη της Γερμανίας, όποτε δύσκολα θα περάσουν εκβιασμοί. Οι Άγγλοι θέλουν μαζί με Γερμανούς και μερικά ισχυρά κράτη να κάνουν αφαίμαξη, λεηλασία στα μικρότερα κράτη της ΕΕ μιας και δεν έχουν πια τόσες αποικίες εκτός Ευρώπης να εκμεταλλεύονται.

Η Ελλάδα αντίθετα, όπως άλλες χώρες κυρίως της Ν. Ευρώπης, είναι υπό κατοχή. Πιο σωστά υπό "οικονομική εκκαθάριση". Το να παραμείνουμε ή όχι στην ΕΕ δεν είναι απλά ζήτημα μοιρασιάς. Είναι ζήτημα επιβίωσης. Θα μείνουμε σκλάβοι, θα υποχωρούμε συνέχεια στα καπρίτσια των ισχυρών ή θα ξεκινήσουμε μια νέα πορεία; Η έξοδος από την παγίδα του Ευρώ είναι για μας επιβεβλημένη. Ούτε δεκαετία δεν πέρασε από τότε που υιοθετήσαμε το ισχυρό νόμισμα με τυμπανοκρουσίες και χρεοκοπήσαμε. Χώρα που δεν ελέγχει το νόμισμα της, έχει παραδώσει την Οικονομία της, επομένως δεν ελέγχει τίποτα.

Φτάνει να βγούμε από την ΕΕ; Ασφαλώς χρειάζονται πολύ περισσότερα, ένα εντελώς νέο οικονομικοκοινωνικό σύστημα. Αλλά πρέπει να βγούμε οπωσδήποτε, όσο το δυνατό πιο γρήγορα. Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ είναι μηχανισμοί ιμπεριαλιστικοί, αντιδραστικοί, κατασταλτικοί. Έγιναν για να κρατούν τους λαούς σκλαβωμένους, είτε με την χρήση των όπλων, είτε με εξαγορά. Τόσο το ΝΑΤΟ, όσο και η ΕΕ, είναι ο εκβιασμός των μεγάλων δυνάμεων προς τις μικρότερες χώρες. Το ΝΑΤΟ έχει καθαρά επεκτατική πολιτική. Βομβαρδίζει και καταστρέφει λαούς προς όφελος των ιδιωτικών εταιριών, που ελέγχουν τους πολιτικούς. Η ΕΕ ακολουθεί την ίδια ακριβώς πολιτική μ' άλλα μέσα. Δεν είναι τυχαίο, ότι τα περισσότερα κράτη της ΕΕ είναι μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας κι όσα μπαίνουν στην ΕΕ, προσχωρούν τελικά στο ΝΑΤΟ.

Το να μη θέλουμε λοιπόν να φύγουμε αμέσως, τόσο από την παγίδα της Ευρώπης των τοκογλύφων, όσο κι από το δόκανο των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών, με τη δικαιολογία πως δήθεν πρέπει να περιμένουμε να αλλάξει το σύστημα, είναι κατ' αναλογία αντίστοιχο με την ιδέα των θρησκειών, να μην κάνουμε τίποτα αλλά να περιμένουμε την άλλη ζωή. Οι Κομμουνιστές φυσικά δεν λέμε αυτό. Αντίθετα παλεύουμε κάθε στιγμή, με κάθε τρόπο, να αλλάξουμε τα πράγματα προς όφελος των εργαζομένων. Λέμε, ότι δεν φτάνει η έξοδος από την ΕΕ, και εννοούμε να μην επαναπαυτούμε, αν γίνει κάτι τέτοιο, το οποίο ασφαλώς επιδιώκουμε, να προσχωρήσουμε ακόμα περισσότερο σε ριζικές αλλαγές. Υπενθυμίζουμε όμως ότι και εκτός ΕΕ, μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα υπάρχει εκμετάλλευση. Τα πράγματα ήταν άσχημα και πριν μπούμε στην ΕΕ, αλλά μετά βέβαια χειροτέρεψαν.

Κάθε μέρα που μένουμε στην ΕΕ - NATO δεν καταστέλλεται απλά κάθε προσπάθεια Ελευθερίας, αλλά δημιουργούνται οι προϋποθέσεις εξαθλίωσης του Προλεταριάτου. Σκοπός της ΕΕ και του ΝΑΤΟ είναι η εδραίωση του καπιταλισμού με την πλήρη υποταγή των εργαζομένων. ΕΟΚ και ΝΑΤΟ είναι η ίδια ομάδα αρπακτικών. Δεν τίθεται λοιπόν θέμα, αν θα πρέπει να παραμείνουμε. Η έξοδος όμως δεν είναι αυτοσκοπός είναι το μέσον για να προχωρήσουμε, να δώσουμε αγώνα πλήρους ανατροπής του άδικου συστήματος. Αυτό δεν το ξεχνάμε. Αγώνας μέχρι την τελική νίκη.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

13 Ιουνίου 2016 στις 12:01 π.μ.

Από που προκύπτει πως όποιος παλεύει για ν' αλλάξει το σύστημα, "δε θέλει να φύγουμε αμέσως";
Εκτός αν εννοείς "πρώτα να φύγουμε χωρίς ν' αλλάξει το σύστημα" και, μετά, (με την αστική τάξη στην εξουσία να βυσσοδομεί κατά αυτής της επιλογής του Λαού, και να φορτώνει σε αυτή την επιλογή όλες τις δικές της μπομπές,) να παλεύουμε ΔΥΟ θεριά, αντί για ένα:
Το ένα, αυτό, πούχουμε και σήμερα, την διστακτικότητα του Λαού για την Επανάσταση,
και το άλλο,
την απογοήτευση του Λαού γιατί η έξοδος από την ΕΕ, χειροτέρεψε αντί να καλυτερέψει τη ζωή του, διαψεύδοντας τις ελπίδες του. Γιατί βέβαια, αν π.χ. βγεί το **exit, η α.τ. θα επωφεληθεί να πάρει ακόμη σκληρότερα μέτρα, που θά εμφανίζονται από την εξουσία της σαν συνέπειες του **exit και όσων το υποστήριξαν.
Ολο αυτό έχει μόνο ένα όνομα: Σαμποτάζ στην υπόθεση της Επανάστασης για χειρότερες αλυσσίδες στον Λαό και την ε.τ.
Αν ο Λαός είχε τη δύναμη ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ στην α.τ. το κάθε **exit, τότε θάχε και τη δύναμη να "αλλάξει το σύστημα", και αυτό θάπρεπε να κάνει.
Οσο οι Λαοί και η ε.τ. "τσιμπάνε" στα διλήμματα, που θέτουν οι αστοί, απλά επιβεβαιώνουν την κυριαρχία των τελευταίων, πηγαίνοντας ακόμη πιο πίσω και κάτω.
Οι αστοί δεν στήνουν δημοψηφίσματα κι εκλογές, με την προοπτική, έστω και αμυδρή, να ...χάσουν.
Ετσι έγινε και πέρσι το καλοκαίρι, έτσι γίνεται και σήμερα στην Αγγλία.
Οι "Τρίτοι Δρόμοι" ηχούν πια μόνο σαν ανέκδοτο.....

13 Ιουνίου 2016 στις 2:49 π.μ.

Σεχτάρ πολύ ενδιαφέροντα τα όσα λες και σ' ευχαριστώ. Εκείνο που λέω, είναι πως πρέπει να αλλάξει το Σύστημα. Να γίνει Επανάσταση. Αυτός είναι ο κύριος σκοπός. Αλλά δεν θα πω όχι και σε μια έξοδο τώρα. Οι αστοί και οι μπάτσοι δεν ψάχνουν αφορμές. Θα κάνουν αυτό που θέλουν και μετά βρίσκουν να πουν δικαιολογίες. Μέτρα θα βάλουν ούτως ή άλλως, είτε μέσα είτε έξω. Μέσα στην ΕΕ όμως γινόμαστε "λούμπεν" πολύ πιο γρήγορα.
Σωστή παρατήρηση για το δημοψήφισμα, αλλά μερικές φορές δεν πάνε όπως τα υπολογίζουν τα πράγματα. Το ΟΧΙ πχ δεν το περίμενε ο Τσίπρας, γι αυτό ακύρωσε το δημοψήφισμα με εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ έψαχνε για άλλοθι. Θα ψήφιζε Μνημόνιο έτσι κι αλλιώς. Αν όμως ψήφιζαν ΝΑΙ ή απείχαν, θα μας έλεγε "το θελήσατε εσείς"! Το ΟΧΙ ξεβράκωσε το ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κάμερον όμως, που είδε κι έμαθε, ακολουθεί άλλη τακτική. mitsos175.

13 Ιουνίου 2016 στις 8:04 μ.μ.

Οι ενδοαστικές κόντρες στη Βρετανία και τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα
Αποσπάσματα από την ομιλία του Γιώργου Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο Λονδίνο στις 4/6, σχετικά με το επερχόμενο δημοψήφισμα στη Βρετανία
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8929084

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger