Home » , » ΚΚΕ: Ούτε με το Brexit,ούτε με την παραμονή …

ΚΚΕ: Ούτε με το Brexit,ούτε με την παραμονή …

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 12 Ιουνίου 2016 | 12:00 π.μ.

Πηγή: "Πριν"

Ο λαός της Βρετανίας δεν πρέπει να μπει στο παιχνίδι του ψευδοδιλήμματος «καπιταλιστικό κράτος» ή «διεθνής συμμαχία», υποστηρίζει ο Δ. Κουτσουμπας. Η θέση μοιάζει με αυτούσια μεταφορά της αντίστοιχης στάσης που είχε πάρει το ΚΚΕ στο δημοψήφισμα στην Ελλάδα υπέρ ή κατά των προτάσεων των δανειστών.

Όπως εξήγησε ο γ.γ. του ΚΚΕ σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ, καμιά από τις δύο προτάσεις δεν εκφράζει μια πραγματική εναλλακτική πολιτική πρόταση υπέρ των συμφερόντων των Βρετανών εργαζομένων, σαν αυτή που θα είχε το ΚΚΕ «έτσι όπως το βλέπουμε εμείς». Υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ τάσσονται υπέρ του Brexit όταν την επόμενη μέρα ίδιος ο γ.γ. του ΝΑΤΟ προχώρησε σε μια πρωτοφανή παρέμβαση κατά της εξόδου, απειλώντας ότι ενδεχόμενο Brexit θα συνιστούσε απειλή για την ασφάλεια της Ευρώπης.

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι ανάλογη συζήτηση στην Ελλάδα γίνεται στο πλαίσιο της συμμετοχής στην ΕΕ και την ευρωζώνη. Πρόσθεσε ότι έκφραση υπέρ της εξόδου υπήρχε στις προηγούμενες εκλογές π.χ με τη ΛΑΕ που «εκφράζει συμφέροντα συγκεκριμένων τμημάτων του ελληνικού και του ευρωπαϊκού κεφαλαίου».

Η στάση αυτή συνδέεται με την πάγια θέση του κόμματος ότι «δεν υπάρχει φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση στο πλαίσιο του συστήματος» αλλά και με την εντελώς απορριπτική στάση απέναντι σε κάθε μεταβατικό αίτημα. Ας θυμηθούμε ότι στην αρχή της μνημονιακής περιπέτειας της χώρας, το ΚΚΕ αρνιόταν κάθε συζήτηση περί χρέους ως αποπροσανατολιστική και καλούσε το λαό να «μην ασχολείται με το θέμα», γιατί «δεν αφορά τα συμφέροντα του ελληνικού λαού» παρά μόνο των κυβερνήσεων, «αν θα ωφεληθούν οι δανειστές ή οι δανειζόμενοι»! Ευτυχώς, στη συνέχεια το ΚΚΕ ανέκρουσε πρύμναν και σήμερα στηρίζει το λαϊκό αίτημα για διαγραφή τον χρέους. Ελπίζουμε και στο ζήτημα της άμεσης εξόδου από την ΕΕ, όχι μόνο της Βρετανίας αλλά και της Ελλάδας, το ΚΚΕ να εγκαταλείψει τη φαινομενικά ουδέτερη λογική των ίσων αποστάσεων «κατά της εξόδου, κατά και της παραμονής».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 49 σχόλια

12 Ιουνίου 2016 στις 1:06 π.μ.

Παλάβωσαν τελείως τα τσιρακια του καπιταλισμου.
Το ΚΚΕ λένε οι υπουργοί του Τσίπρα, πρωτα δεν έλεγαν λέξη για το χρεος ....

Όσο και να σκούζετε βρωμοπασοκια το ΚΚΕ σας πήρε τα σωβρακα.

12 Ιουνίου 2016 στις 1:42 π.μ.

To KKE δεν είναι αόριστα "κατά της διαγραφής του χρέους", τίνων; Των αστών;
Από την πρώτη στιγμή, ξεκαθάρισε "Δεν αναγνωρίζουμε κανένα χρέος". Δικό μας!
Οι αστοί ας βγάλουν τα μάτια τους. Μαζί και οι νεροκουβαλητές τους, που, όπως πάντα, έχουν άποψη όταν πρόκειται για τις κόντρες των αφεντικών τους, αλλά όταν πρόκειται για τα δίκηα του Λαού τότε είναι ..."Δευτέρα Παρουσία"!
Οσο για το "Brexit", όπως και το "Grexit", εφόσον δεν τα επιβάλουν οι λαοί, ενάντια στην θέληση ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΤΑΞΗΣ, αντιδραστικές ενδοαστικές κόντρες είναι.
Η εργατική τάξη του ΚΚΕ είναι ΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ.
Η "εργατική τάξη" του ΠΡΙΝ είναι τάξη για ...το "Brexit"(!), το ..."Grexit"(!), το "ΟΧΙ" (που γλυκοκοιμήθηκε στην αγκαλιά του "ΝΑΙ"!), της ..."ΕΛΕ"(!), των ..."Αραβικών Ανοίξεων"(!), της "Λιβυκής Επανάστασης"(!), της ...."Συριακής Αντιπολίτευσης"(!), της ...."Πλατείας Μαϊντάν"(!) κλπ., κλπ., κλπ., .....
Γιατί να τσακωνόμαστε, αφού τάχουμε χωρισμένα!

12 Ιουνίου 2016 στις 9:30 π.μ.

Πάλι καλά που το 1941 το ΚΚΕ δεν έθεσε θέμα περί ψευδοδιλήμματος μεταξύ καπιταλισμού με ή χωρίς γερμανική κατοχή, και συμμετείχε στη δημιουργία του ΕΑΜ και της Εθνικής Αντίστασης. Έτσι υπάρχει ακόμα σήμερα και μπορεί να προβάλλει τη σεχταριστική υπερεπαναστατικότητα.

12 Ιουνίου 2016 στις 11:07 π.μ.

"Ας θυμηθούμε ότι στην αρχή της μνημονιακής περιπέτειας της χώρας, το ΚΚΕ αρνιόταν κάθε συζήτηση περί χρέους ως αποπροσανατολιστική και καλούσε το λαό να «μην ασχολείται με το θέμα», γιατί «δεν αφορά τα συμφέροντα του ελληνικού λαού» παρά μόνο των κυβερνήσεων, «αν θα ωφεληθούν οι δανειστές ή οι δανειζόμενοι»! Ευτυχώς, στη συνέχεια το ΚΚΕ ανέκρουσε πρύμναν και σήμερα στηρίζει το λαϊκό αίτημα για διαγραφή τον χρέους[χωρίς την αποδέσμευση από την ΕΕ με Λαϊκή Εξουσία ως βασικές προϋποθέσεις για ποια διαγραφή χρέους μιλάμε ως "λαϊκό αίτημα";) ,η οποία είναι άμεσο ζητούμενο και όχι κάποιου μακρινού μέλλοντος,δεν αναφέρατε τίποτε ,βεβαίως βεβαίως! ]. "Το ΚΚΕ έχει σταθερή θέση για το χρέος,ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΧΡΕΟΣ για το λαό!Για να ζητάς διαγραφή ,πρέπει να αποδέχεσαι ότι χρωστάς!Εσείς το αποδέχεστε;Για νέους διαχειριστές και αναχώματα ψάχνει εναγωνίως το κεφάλαιο!Εσείς στοιχίζεστε μαζί του;

12 Ιουνίου 2016 στις 4:17 μ.μ.

Ο αρθρογράφος προφανώς ζει σε άλλο πλανήτη. Τα δημοψηφισματα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τα λαϊκά συμφέροντα. Θυμίζουν αρκετά τα δημοψηφισματα της χούντας που ψήφιζες δημοκρατία και σου έβγαινε χούντα.

Αν οι Βρετανοί ψηφίσουν Brexit, θα τους βγει TTIP. Αν κινδύνευε το αστικό σύστημα από τέτοια δημοψηφισματα θα τα είχε καταργήσει.

Το πραγματικό Brexit δεν έρχεται με κάλπες αλλά με λαϊκούς αγώνες.

12 Ιουνίου 2016 στις 9:25 μ.μ.

Έχει δίκιο ο Γιάννης.
Όσο για τους ΚΚΕδες όπως πάντα για λύπηση.
Με τέτοιο ΚΚΕ όχι επανάσταση, ούτε να γαργαλήσουμε την πατούσα του καπιταλισμού.

13 Ιουνίου 2016 στις 12:06 π.μ.

Καλύτερα να λυπάσαι τον εαυτό σου (UNKOWN), αλλά πού τέτοια αυτογνωσία... οπορτούνες του κερατά,που είσαστε έτοιμοι να ξεβρωκωθείτε πότε με τις "σούπες" των πλατειών, πότε με τις "αραβικές Άνοιξες" και με ό,τι σαπίλα γεννούν οι ενδοαστικές αντιπαραθέσεις και ο τρέχων συσχετισμός δυνάμεων. Αλλά ξέχασα, εσείς με τις "πλατείες" και την "εξέγερση" του Δεκέμβρη του 2008 έχετε καταφέρει "ρήγματα" στο αστικό κράτος και τον καπιταλισμό, ο οποίος εξαιτίας αυτής της "επαναστατικότητάς" σας έχει ήδη αρχίσει να "καταρρέει"... Ενα BREXIT και ένα GREXIT απομένουν για να τον "ανατρέψετε"...
Βρε ούστ από δώ, που δεν ξέρετε σε ΤΙ να αντιπαρατεθείτε στο τιμημένο ΚΚΕ και επινοείτε ανοησίες μέχρι γελοιότητας...
ΣΠΥΡΟΣ

13 Ιουνίου 2016 στις 12:08 π.μ.

Γιαννη

Το ΚΚΕ δεν συμμετέιχε στην δημιουργία του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.Το ΚΚΕ είναι ο δημιουργός του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.Σήμερα δεν έχουμε κατοχή αλλά οικειοθελή συμμετοχή του Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικούς υπερεθνικούς οργανισμούς όπως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ διότι αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ντόπιας άρχουσας τάξης.Αλλο εισβολή πόλεμος και κατοχή και άλλο συμμετοχή σε καπιταλιστικές Ενώσης με οτι αυτό συνεπάγετε απο παραχωρίσεις στην ανεξαρτησία και κυριαρχία ενος κράτους που αποτελεί μέλος αυτών των Ενώσεων και που δεν βρίσκεται στις κορυφές της πυριμίδας του παγκόσμιου Καπιταλισμού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που διάφοροι αριστεροί χρησιμοποιούν την λαθροχειρία και την ωμή διαστρέυλωση στις ξεκάθαρες και κρυστάλινες θέσεις και τοποθετήσεις του ΚΚΕ ως πρακτική.Απλά πλέον λόγο τις πλήρους απαξίωσης που βιώνουν τα πρώην αριστερά δεκανίκια του ΣΥΡΙΖΑ στο κίνημα και στον λαό επιχειρούν να επεκταθούν και στον πυρίνα της πολιτικής του ΚΚΕ θεωρόντας οτι οσο πιο χοντρό και προστυχό είναι το ψέμα που θα πουν θυμίζοντας την ρήση του Γκέμπελς π.χ οτι η αρχική θέση του ΚΚΕ δεν ήταν η μη αναγνώριση και διαγραφή όλου του χρέους αλλά οτι αυτή υιοθετήθηκε αργότερα στην πορεία, τόσο πιο πιστευτοι θα γίνουν.Επειδή ακριβώς δεν μπορούν να αντιπαρατευούν με τις πραγματικές θέσεις του ΚΚΕ, επιχειρούν να το κάνουν με κατασκευασμένες.Και ολο δεν γίνεται τυχαία στο επίπεδο τις πολιτικής σύγκρουσης.Το σερβίρισμα τις χρεωκοπημένης και αποτυχημένης πολιτικής των σταδίων και των σκαλοπατιών προς τον Σοσιαλισμό ή της μετάβασης προς τον Σοσιαλισμό εντός του Καπιταλιστικού πλαισίου μέσο τάχα και δήθεν προοδευτικών μεταρυθμίσεων μιας αριστερής κυβέρνησης, επανέρχεται ιστορικά κάθε τόσο απο συγκεκριμένες αριστερές δυνάμεις οπως τους έχει ανατεθεί απο το σύστημα να κάνουν διοτί το ίδιο το σύστημα γνωρίζει πολύ καλά το οτι αυτές οι θέσεις αποτελούν εμπόδιο παγίδα και φραγμός στην πάλη της εργατικής τάξης για την ανατροπή της εξουσίας του Κεφαλαίου και τις εγκαθίδρυσης της εργατικής λαικής εξουσίας.

13 Ιουνίου 2016 στις 2:15 π.μ.

Τίποτα για την δημιουργία και την έναρξη των δυο νέων σπουδαίων ιστιοσελίδων του ΚΚΕ που κοσμούν απο σήμερα το διαδύκτιο θα αναφέρεται κάτι και που αφορούν η μία τον εμπλουτισμό και την παρουσίαση των προσφορών προς το υπερπολύτιμο ιστορικό αρχείο του ΚΚΕ - http://arxeio.kke.gr - που αποτελει την ιστορική μνήμη της ύπαρξης του ταξικού και Κομμουνιστικού κινήματος στην Ελλάδα όπως και η δέυτερη - http://dse.kke.gr - που με αφορμή την επέτειο απο τα 70 χρόνια απο την ίδρυση του ΔΣΕ τιμά την 3 χρονη εποποία του και τους αγώνες των ηρωικών μαχητών και των μαχητριών της που πήραν μέρος στις τάξης ΔΣΕ ενάντια στην ξένη υποδούλωση και στην απελευθέρωση του Ελληνικού λαού απο τους ντόπιους και ξένους δυνάστες και εκμεταλλευτές όπου μέσα απο τα ντοκουμέντα και τα αρχεία που συναντά κανείς στην σελλίδα φέρνει σε επαφή τον επισκπεπτη με τα γεγονότα μιας μάυρης ταραγμένης περιόδου της πατρίδας και της κορυφαίας στιγμής της ταξικής πάλης και σύγκρουσης του τόπου μας ή θα συνεχίζετε να μας φλομώνεται με άρθρα-σκουπίδια των ταξικών ναυγείων της φυλλάδας του Πριν και των συν αυτών απανταχού λυσσασμένων αντιΚΚΕ αριστερών.

13 Ιουνίου 2016 στις 1:14 μ.μ.

Το ΒΚ ειναι το συντονιστικο του αντικομμουνισμου και της σοσιαλδημοκρατικης απατης.

13 Ιουνίου 2016 στις 2:00 μ.μ.

Οι βρωμοπασοκικες ουρες του Συριζα, επι το εργον.

...Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών στις εκλογές που έγιναν στις 9 Ιούνη, για την ανάδειξη νέου ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης.
Στις εκλογές ψήφισαν 441, άκυρα 16, λευκά 13, έγκυρα 412. Συγκεκριμένα, έλαβαν:
ΔΗΠΑΚ: 156 (4 έδρες) (από 101 και 3 έδρες το 2014)

«ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ - ΝΥΣΤΕΡΙ-ΚΑΡΦΙ» 241 (7 έδρες) (από 285 και 8 έδρες το 2014)

«ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» (μεμονωμένος υποψήφιος) 15 (0 έδρες)

Στο ψηφοδέλτιο «ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ - ΝΥΣΤΕΡΙ-ΚΑΡΦΙ» συσπειρώνονται δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συνοδοιπόρων τους, όπως και στο ψηφοδέλτιό τους το 2014 που είχε άλλο όνομα («ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ»).
Είναι χαρακτηριστικό ότι όλες οι δυνάμεις συσπειρώθηκαν για άλλη μια φορά στο ίδιο ψηφοδέλτιο για να μην περάσει το σωματείο στα χέρια των ταξικών δυνάμεων και αλλάξει ο προσανατολισμός του".
Άντε και καλό καλοκαίρι...
kk-1

13 Ιουνίου 2016 στις 6:29 μ.μ.

Εγώ αναρωτιέμαι :όλοι αυτοί οι ''υπερεπαναστάτες''του πληκτρολογίου που θυμούνται να γράψουν σχόλια μόνο για να σιγοντάρουν την κάθε βλακεία που γράφεται εναντίον του κκε,θα πάνε στο Σύνταγμα μεθαύριο στους αγανακτισμένους Νο 2; Και πάλι (όπως και το 2011) εξορίζονται τα κόμματα, τα συνδικάτα κ.α. Ορίστε, πεδίο δόξης λαμπρό ,ώστε να κάνουν ''ζήμωση''. Αν δεν πάνε, τότε είναι ''σεκταριστές'' όπως το κκε....γελοία ανθρωπάκια που μόνο για αντικομμουνισμό είστε.

13 Ιουνίου 2016 στις 8:03 μ.μ.



Οι ενδοαστικές κόντρες στη Βρετανία και τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα
Αποσπάσματα από την ομιλία του Γιώργου Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο Λονδίνο στις 4/6, σχετικά με το επερχόμενο δημοψήφισμα στη Βρετανία
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8929084

13 Ιουνίου 2016 στις 10:02 μ.μ.

Πάντως το ΚΚΕ είχε ταχθεί καθαρά ενάντια στην ένταξη στην τότε ΕΟΚ και σωστά. Δεν έλεγε είτε μπούμε είτε όχι πάλι καπιταλισμό θα έχουμε άρα θα είναι το ίδιο για το λαό. Και αποδείχτηκε τελικά ότι η ένταξη στην ΕΟΚ χειροτέρευσε τη θέση της εργατικής τάξης και του λαού.

Ας πούμε ότι ο βρετανικός λαός επιθυμεί να φύγει από την ΕΕ και εκφράζεται αυτό στο δημοψήφισμα με πλειοψηφία. Έξοδος τώρα με αυτούς τους συσχετισμούς. Ποια πρέπει να είναι η στάση των βρετανών κομμουνιστών; Δεν πρέπει να φύγουμε τώρα γιατί δεν έχουμε συνθήκες λαϊκής εξουσίας; Αν γινόταν στην Ελλάδα κάτι παρόμοιο; Το ΚΚΕ δεν θα έπρεπε να βροντοφωνάζει ΕΞΩ ΤΩΡΑ σεβόμενο την επιθυμία του λαού να αποχωρήσει από μια ιμπεριαλιστική ένωση ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ; Τι θα έλεγε το ΚΚΕ; Δεν θα έπαιρνε θέση υπέρ της ΑΜΕΣΗΣ ΕΞΟΔΟΥ; Δεν θα καλούσε το λαό σε αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις; Δεν θα πάλευε μέσα στα συνδικάτα; Ειδικά σε αυτές τις συνθήκες το ΚΚΕ πρώτο πρώτο θα έπρεπε να θέτει αυτό το αίτημα. Έτσι διαμορφώνεις αντιιμπεριαλιστική συνείδηση. Όταν λες ότι μια έξοδος από την ΕΕ τώρα με όλα αυτά που περνάμε είναι καταστροφή τότε δεν διαφέρεις σε τίποτα από το ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ.

Φυσικά και το συμφέρον του βρετανικού λαού όπως και του ελληνικού όπως και κάθε λαού είναι έξω από την ΕΕ. Ακόμα και τώρα σε αυτές τις συνθήκες. Τι χειρότερο να γίνει δηλαδή αντιθέτως χειρότερα γίνεται μέσα στην ΕΕ.

Θα πει ο άλλος ναι αλλά πάλι καπιταλισμό θα έχουμε. Ωραία. Κάλεσε το λαό σε έξοδο από την ΕΕ και ταυτόχρονα πάλεψε για να διαμορφώσεις και τις προϋποθέσεις για τον άλλο δρόμο. Συσπειρώνοντας το λαό μαχητικά ενάντια στον ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό και την άρχουσα τάξη.

13 Ιουνίου 2016 στις 11:30 μ.μ.

@Παναγιωτης Θεωφανους
Ακόμα καλύτερα: το ΚΚΕ πρωτοστάτησε στη δημιουργία του ΕΑΜ σε συνεργασία με άλλες δυνάμεις για τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα. Βέβαια και τότε οι τροτσκιστές έλεγαν ότι το ΕΑΜ είναι εθνικιστικό, ότι η υπεράσπιση της πατρίδας δεν έχει νόημα και άλλα τέτοια που, τηρουμένων των αναλογιών, λέει το ΚΚΕ σήμερα. Και τότε η αστική τάξη που έμεινε εδώ συνεργάστηκε με τους κατακτητές... Και λοιπόν; Δεν έχουμε τώρα πόλεμο και κατοχή αλλά σταδιακή απώλεια ανεξαρτησίας και κυριαρχίας με εξαπάτηση του λαού, ο οποίος τώρα απειλείται με απόλυτη εξαθλίωση και καταστροφή. Η εθνική καταπίεση και εκμετάλλευση υπάρχει, άρα τίθεται και ζήτημα εθνικής ανεξαρτησίας.
Το ΚΚΕ σήμερα με τη δικαιολογία της υπερεπαναστατικότητας κάθεται στην απέξω και κατακρίνει οποιαδήποτε διεκδικητική πολιτική δράση δεν τίθεται υπό τις διαταγές και τον έλεγχο του Περισσού. Μπορεί να απέτυχε η πολιτική των σταδίων, αλλά εκεί τουλάχιστον έγινε μια προσπάθεια. Αντίθετα η "απευθείας" εφαρμογή του σοσιαλισμού είναι κάτι που στον πολύ κόσμο φαντάζει ουτοπικό και αδιανόητο. Η ηγεσία του ΚΚΕ είναι οι "κομμουνιστές" που βολεύουν το σύστημα: ένα μάτσο γραφικοί τύποι που υπόσχονται μέσα από ασυναρτησίες τη γη της επαγγελίας σε ένα απώτερο μέλλον, και επί του παρόντος αρκούνται σε ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής, επετειακές μουσειακές εκδηλώσεις και είσπραξη κομματικής επιχορήγησης. Ένα δεκανίκι του καπιταλισμού που κατηγορεί τις υπόλοιπες αριστερές δημοκρατικές δυνάμεις με περίσσιο θράσος.

14 Ιουνίου 2016 στις 5:26 μ.μ.

Γιάννης 13 Ιουνίου 2016 - 11:30 μ.μ.

Δεν υπαρχουν "υπόλοιπες αριστερές δημοκρατικές δυνάμεις".
Υπαρχει ΚΚε και λοιπες σοσιαλδημοκρατικες αντικομμουνιστικες ουρες του Συριζα.

14 Ιουνίου 2016 στις 11:54 μ.μ.

@Antonxxx
Όσο "κομμουνιστικό" είναι το ΚΚΕ, τόσο "αντικομμουνιστικές" είναι οι αριστερές δημοκρατικές δυνάμεις. Βέβαια η ηγεσία του ΚΚΕ δε βλέπει αντικομμουνιστές σε ακροδεξιούς, φασίστες και λοιπούς νεοφιλελεύθερους με τους οποίους έχει πολλά κοινά όπως φαίνεται. Τα αριστερά κόμματα τους πείραξαν που απειλούν τα ψηφαλάκια τους και έχουν μπερδέψει τον αντικουτσουμπισμό με τον αντικομμουνισμό. Απύθμενο θράσος...

15 Ιουνίου 2016 στις 7:18 π.μ.

@Γιάννης
Να υποθέσουμε λοιπόν ,φίλτατε, ότι οι "αριστερές δυνάμεις" -ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ- έχουν άμεσο στρατηγικό στόχο την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος[χωρίς στάδια-αναμόρφωση-εξανθρωπισμό και άλλα τέτοια φαιδρά] και την εγκαθίδρυση λαϊκής εξουσίας με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής,δηλαδή τον ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ;
ΥΓ.Για το απύθμενο θράσος που αναφέρεις ,μια ματιά στον καθρέφτη σου θα στο δείξει!

15 Ιουνίου 2016 στις 10:35 μ.μ.

Ζούμε στιγμές τρέλας. Λέει ο ποιητής Γιαννάκης οτι εντάξει ρε παιδιά απέτυχε η θεωρία των Σταδίων αλλα δεν υπάρχει αλλος δρόμος.Μας λέει δηλαδή οτι είναι υποχρεωτικό να υπάρχει η ιδεολογία του Καπιταλισμού με την μορφή του Οπορτουνισμού και οτι οι Κομμουνιστές πρέπει να συνεργάζονται με τους Προδότες. Και μετά μιλάει για θράσος. Προφανώς κοιταξε στον Καθρέφτη του για αυτό. Μπράβο Γιάννη.

16 Ιουνίου 2016 στις 12:29 π.μ.

ΣΠΥΡΟΣ ΤΑΜΠΟΥΡΛΟΣ 15 Ιουνίου 2016 - 7:18 π.μ.
Φίλτατε ο "στρατηγικός στόχος" χωρίς επιμέρους ρεαλιστικό σχεδιασμό και χωρίς "τακτικούς ελιγμούς" (που θα έλεγε και ο Λένιν) είναι δώρον άδωρον και για το θεαθήναι. Μια πραγματική αριστερή δύναμη δίνει προτεραιότητα στην επίλυση των άμεσων προβλημάτων του λαού, και μέσα από συνεργασίες, χωρίς βέβαια να ξεφεύγει από το στρατηγικό στόχο.
ΥΓ Απύθμενο θράσος είναι να βρίσκεις "αντικομμουνιστές" στην αριστερά όταν χειροκροτείς κασιδιάρηδες στην Χαλυβουργία, οπότε εσύ πρέπει να κοιτάξεις στον καθρέφτη...

Στεφανος Κρουστάλης 15 Ιουνίου 2016 - 10:35 μ.μ.
Φυσικά τρέλα, όταν κρίνεις ενώ δεν ξέρεις τι διαβάζεις. Τον "άλλο δρόμο" από τη θεωρία των σταδίων ούτε το δείχνει κανένας στον κόσμο, ούτε προσπαθεί κανείς να τον κάνει κατανοητό στο λαό ως ρεαλιστική εναλλακτική επιλογή με άμεσα αποτελέσματα. Εκτός αν περιμένεις με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος να κατανοήσει ο λαός την άμεση ανάγκη του σοσιαλισμού να τρέξει να στρατευτεί υπό τις διαταγές του Κουτσούμπα. Α, και αυτό με τον καθρέφτη το είπε άλλος προηγουμένως, καλύτερα να βρεις δικιά σου εξυπνάδα...

16 Ιουνίου 2016 στις 6:24 π.μ.

@Γιάννης
Ευχαριστώ,φίλαττε,αλλά δεν θα πάρω!Ο λενινισμός του σαλονιού και του τεϊου μετά συμπαθείας δεν επιλύει τα άμεσα και καυτά προβλήματα της εργατικής τάξης!Πάντως από συνεργασίες και κολλητηλήκια με την αστική τάξη καλά τα πάτε!
ΥΓ.Μην ξαναπιάσεις στο βρωμόστομά σου τους Χαλυβουργούς!

16 Ιουνίου 2016 στις 10:59 π.μ.

Τον άλλο δρόμο απο την θεωρία των Σταδίων που απέτυχε λόγω της Φύσης των Πολιτικών μετώπων που έχουνε μέσα τον Οπορτουνισμό δηλαδή τον Καπιταλισμό τον έδειξε πρώτος ο ΛΕΝΙΝ όταν το 1903 έφτιαξε το Κόμμα των Μπολσεβίκων. Με τις θέσεις του ΑΠΡΙΛΗ είπε τελειώσαμε με την ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΑ έχουμε ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ δεν μπήκε ποτέ στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ έφυγε απο τα Σοβιέτ και την Ανέτρεψε. Αντίθετα οι Σπαρτακιστές το 1919 Εγκλωβισμένοι με τον Οπορτουνισμό σφαγιάστηκαν απο την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΜΠΕΤ ΣΑΙΝΤΕΜΑΝ. Ετσι λοιπόν με την Ελλάδα στο Ιμπεριαλιστικό Στάδιο απο το 1919 και με την εμπειρία απο τα Πολιτικά Μέτωπα που ήτανε καταστροφή το ΚΚΕ έχει βγάλει πολύτιμα συμπεράσματα. Παλεύουμε μέσα απο το ΠΑΜΕ ΤΑΞΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ με όποιν θέλει χωρίς να χρειάζεται να είναι Κομμουνιστής σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ μέσα στον καθημερινό αγώνα για προσωρινά μέτρα ανακούφισης γίνεται η διαπάλη των απόψεων και οι Κομμουνιστές προβάλουμε την δικιά μας. Εμείς λοιπόν έχουμε τα κότσια για Αντιπαράθεση. ΕΣΥ.......ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ. Τώρα το τι σημαίνει ο Οπορτουνισμός στην Κυβέρνηση το ζούμε καθημερινά οπως και ο λαός της Βενεζουέλας. Για τους Φασίστες οτι είσαστε αγκαλιά στις πλατείες το γνωρίζω.

16 Ιουνίου 2016 στις 12:50 μ.μ.

Πάλι ανέκδοτα μας λέει ο Γιαννάκης. Πως θα λυθούνε τα άμεσα προβλήματα του λαού Γιαννάκη οταν τα μέσα παραγωγής είναι στους Καπιταλιστές. Αφού είπαμε και συμφώνησες Στάδια δεν υπάρχουνε και ο Καπιταλισμός δεν γίνεται ποτέ ανθρώπινος. Η Δικτακτορία του Προλεταριάτου θα έχεις η Δικτακτορία της αστικής τάξης Γιαννάκη παιδί μου.

16 Ιουνίου 2016 στις 5:20 μ.μ.

Σπύρο. Κάτι τέτοιοι σαν τον συγκεκριμένο Αντικομμουνιστή δείχνουνε άθελα τους οτι το ΚΚΕ είναι σε απόλυτα σωστό δρόμο για αυτό και βρίσκονται σε απόγνωση. Είχανε υποσχεθεί στην Αστική τάξη το 2012 οτι θα καταφέρουνε να ρίξουνε το ΚΚΕ στον βόθρο με τα Οπορτουνιστικά Σκατά. Σπάσανε τα μούτρα τους και τώρα ΣΚΟΥΖΟΥΝΕ. Εγω τους έχω για Πυξίδα

16 Ιουνίου 2016 στις 11:11 μ.μ.

@ΣΠΥΡΟΣ ΤΑΜΠΟΥΡΛΟΣ
Βλέπω πως λύνουν τα προβλήματα της εργατικής τάξης οι ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής με απεργίες μια στο τόσο και οι επαγγελίες για την έλευση του "σοσιαλισμού" στη δευτέρα παρουσία, και προπάντων, η χυδαία επίθεση εναντίον οποιασδήποτε δράσης και πρωτοβουλίας δεν ελέγχεται από το ιερατείο. Ξέρετε στο κόμμα από αστική τάξη ως καπιταλιστές με μεγάλες επιχειρήσεις (902, Τυποεκδοτική κλπ) που απολύετε εργαζομένους κλπ.
ΥΓ Τσούζει η αλήθεια ρε βρομιάρη; Τα παράπονά σου στο σύντροφο Σιφωνιό και βούλωσέ το! Τα τσαμπουκαλίκια εκεί που σε παίρνει...

16 Ιουνίου 2016 στις 11:38 μ.μ.

@Στεφανος Κρουστάλης
Ωραίο το ποιηματάκι, το έχω δει πολλές φορές, αλλά δε στα έχουν πει όλα σωστά. Ο Λένιν όχι μόνο δεν έφυγε από τα Σοβιέτ αλλά είπε "όλη η εξουσία στα Σοβιέτ" στα οποία - όπως ο ίδιος λέει - οι Μπολσεβίκοι δεν ήταν πλειοψηφία, άρα έκανε και τότε συνεργασίες με τους αγρότες και συμβιβασμούς. ("Τακτικούς ελιγμούς" τα λέτε εσείς αλλά όταν τα κάνουν ή τα προτείνουν οι άλλοι είναι οπορτουνιστές). Και αφού τελειώσαμε με τον καπιταλισμό γιατί έκανε τη ΝΕΠ ο Λένιν, για παράδειγμα; Εγώ είμαι πρόθυμος να ακούσω ποια είναι τα συμπεράσματα της "πολύτιμης πείρας" και πως θα βρουν πρακτική εφαρμογή σήμερα στην Ταξική Πάλη του Μετώπου. Μήπως ο σύντροφος Κουτσούμπας έχει τίποτα ένοπλα Σοβιέτ έτοιμα ή τα ετοιμάζει να πάω να καταταγώ; Ή μήπως ο καπιταλισμός θα ανατραπεί με απεργίες μια φορά το μήνα και φεστιβάλ νεολαίας; Στις πλατείες πήγαινε όλος ο κόσμος χωρίς face control, αλλά για αγκαλιές με φασίστες καλύτερα να ρωτήσεις το σύντροφο Σιφωνιό... Κάτι ξέρει.
Α και μόνο το γεγονός ότι έχεις πάθει αμόκ και γράφεις τρία σχόλια μόνο και μόνο για να μου επιτεθείς δείχνει ποιοι έχετε βουτήξει στα σκατά και σκούζετε... Κατάλαβες φασιστάκι που τολμάς και λες αντικομμουνιστή όποιον ασκεί κριτική στο ιερατείο; Ξιδάκι..

17 Ιουνίου 2016 στις 6:08 π.μ.

@Γιάννης
@Γιάννης
Ανώνυμε ανθρωπάκο, σου επιστρέφω τις ύβρεις,έμμισθο χρυσαβγίτικο τρολ!Βρήκατε το διαδίκτυο και περιφέρετε την ανυπαρξία σας βρίζοντας και λασπολόγώντας αυτούς που φθονείτε,παλιοσαλούφα!Οι παρακάτω στίχοι του Θ. Ανδριανού περιγράφουν τη θλιβερή σας ομοταξία:
"Όμως εσύ επρόλαβες και κρύφτηκες και πάλι,αφήνοντας μονάχοι τους να χτυπηθούν οι άλλοι.Κι απ' την κρυψώνα σου έλεγες κουνώντας και το χέρι:-Του Έλήνος ο τράχηλος ζυγόν δεν υποφέρει!"
ΥΓ.Τους Σιφωνιούς των εργατικων αγώνων,όσο κια να λυσσάς, δεν τους αγγίζεις,παλιομπετούγια!

17 Ιουνίου 2016 στις 11:08 π.μ.

Γιαννακης. Το οπορτουνιστικό ποιηματάκι σου το γνωρίζουμε. Δεν υπάρχει τίποτα παράξενο. Ειναι η φυσιολογική αντίδραση του Καπιταλισμού απο την ύπαρξει ΚΚΕ που έχει αποκαταστήση τα Επαναστατικά του χαραχτηριστικά. Ο ΛΕΝΙΝ το 1903 έφτιαξε το κόμμα των Μπολσεβίκων διαχωριζόμενος απο το Καρκίνωμα του Οπορτουνισμού. Σε όλη την διάρκεια της παρανομίας διατήρησε την αυτοτέλεια του Κόμματος σε ανοιχτή σύγκρουση με τον Οπορτουνισμό με τις Θέσεις του ΑΠΡΙΛΗ είπε τελειώσαμε με την ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΑ έχουμε ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ δεν μπήκε ποτέ στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ έφυγε απο τα Σοβιέτ όταν η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ έβγαλε διαταγή να εκτελεστεί και τους ανέτρεψε. Αν θέλεις μπορούμε να του πούμε τώρα να μπεί. ΕΛΙΓΜΟΥΣ ασφαλώς και έκανε αφού είχε πάρει τα μέσα παραγωγής στα χέρια του. Αλλο αυτό και άλο να μπείς κάτω απο την Σημαία της Αστικής Τάξης μέσα απο τον Οπορτουνισμό. Ολη η δράση της Σοσιαλδημοκρατίας και του οπορτουνισμού ολόκληρο τον 20ο αιώνα και σήμερα είναι ρόλος 5ης Φάλαγγας πάντα στην υπηρεσία του Καπιταλισμού. Τα συμπεράσματα απο όλη αυτή την εμπειρία είναι καταστροφική. Αν θέλεις ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ πολύ ευχαρίστως. Στο ΠΑΜΕ και στην ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ συμμετέχει όποιος θέλει σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ χωρίς να χρειάζεται να είναι Κομμουνιστής. Μέσα στον καθημερινό αγώνα για προσωρινά μέτρα ανακούφισης γίνεται και η διαπάλη των διαφορετικών απόψεων και οι Κομμουνιστές προβάλουμε την δική μας και η ζωή δείχνει τον δρόμο. Εμείς έχουμε τα Κότσια ΕΣΥ......ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ. ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΑΙ Παιχνιδάκια για να πέσει το ΚΚΕ στον ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΒΟΘΡΟ ΠΟΤΕ. ΧΑΙΡΕΤΩ.

17 Ιουνίου 2016 στις 9:19 μ.μ.

Η Κριτική για τους Κομμουνιστές είναι πάντα ευπρόσδεκτη απο τον λαό σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ ανεξάρτητα σε ποιό κόμμα είναι ωστε να γινόμαστε οσο γίνεται καλύτεροι με βάση την ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΑΣ ώστε να μπορέσει ο λαός μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ να κοινωνικοποιήση τα μέσα παραγωγής με Δικτακτορία του Προλεταριάτου. Αλλο είναι αυτό και άλλο η συστηματική δουλειά του Καπιταλισμού με την προβιά του Οπορτουνισμού που προσπαθεί να αλλάξει το ΚΚΕ Στρατηγική πέφτοντας μέσα στον Βόθρο με τα Οπορτουνιστικά Σκατά. Το πρώτο είναι πάντα αποδεκτό το δεύτερο με τον Αντικομμουνισμό Οχι.

17 Ιουνίου 2016 στις 11:34 μ.μ.

@ΣΠΥΡΟΣ ΤΑΜΠΟΥΡΛΟΣ
Αξιοθρήνητο ανθρωπάκι βάζεις όνομα - αν είναι πραγματικό - γιατί έχεις την αλαζονεία της ατιμωρησίας του φασίστα. Δεν έχουμε όλοι Κνατ και Τάγματα εφόδου σαν κι εσένα να μας προστατεύουν από τραμπούκους του είδους σου. Τις ύβρεις εσύ τις ξεκίνησες που άρχισες να ασχολείσαι με την "ανυπαρξία" μας γιατί η αλήθεια σε τσούζει άσχημα, όπως φαίνεται. Πες ποιήματα, τραγούδια, ρίξε και κανένα χορό γιατί σε αυτά που λέω δεν τολμάς να απαντήσεις.
ΥΓ Το βίντεο που ο Σιφωνιός χειροκροτάει τον Κασιδιάρη τι είναι; Μοντάζ; Μάθε να το βουλώνεις εκεί που δε σε παίρνει, γιατί στο τέλος θα το βουλώσεις έτσι κι αλλιώς, βούρλο...

18 Ιουνίου 2016 στις 12:00 π.μ.

@Στεφανος Κρουστάλης
Είναι προφανές ότι δεν ξέρεις τι να πεις και κάνεις copy paste τα προηγούμενα. Μας τα είπες, τα καταλάβαμε αλλά τίποτα καινούργιο δε μας λες. Και αυτά που λες είναι στο περίπου όπως στα έχουνε μάθει. Ο Λένιν δεν έφυγε ποτέ από τα Σοβιέτ, με τα Σοβιέτ πήρε την εξουσία (Λεγόταν ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ Ένωση, αν θυμάσαι). Κρατάω μόνο πως δεν τολμάς να απαντήσεις στο καίριο ερώτημα: έχεις τίποτα έτοιμα ένοπλα σοβιέτ να πάρουν την εξουσία; (Αφού παίρνεις παράδειγμα το Λένιν). Όσο για τη "διαπάλη διαφορετικών απόψεων" μέσα στο ΠΑΜΕ/ΚΚΕ είναι από τα πιο αστεία ανέκδοτα που έχω ακούσει. Βλέπω πως σέβεστε τη διαφορετική άποψη και την κριτική εδώ μέσα. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΑΣ είναι αδιέξοδη, τα ερωτήματα που σας έκανα δεν τα απαντάτε γιατί δεν έχετε απαντήσεις. Δε έχετε κανένα ρεαλιστικό σχέδιο και δε δίνετε καμία προοπτική στο λαό, οπότε είστε το πραγματικό δεκανίκι του καπιταλισμού στον οποίο έχετε ξεπουλήσει την ένδοξη ιστορία του κόμματος και παριστάνετε το φύλακα του Μουσείου με αμοιβή την κομματική επιχορήγηση. Και όταν δε σας βολεύει η κριτική πετάτε έναν "αντικομμουνισμό" και νομίζετε ότι καθαρίσατε. Το ιερατείο των χορτάτων ανεπάγγελτων μισθοδοτούμενων στελεχών δεν έχει το ηθικό ανάστημα να κρίνει τις υπόλοιπες δυνάμεις και το λαό.Δε θέλει και πολλά κότσια η επαναστατική γυμναστική με υποσχέσεις για το απώτερο μέλλον με γεμάτο στομάχι...

18 Ιουνίου 2016 στις 8:24 π.μ.

@Γιάννης
@Γιάννης
Χατζατζαρη ανώνυμε θρασύδειλε υβριστάκο, όταν τολμήσεις και βγεις επωνύμως-η αλήθεια του ονόματος ελέγχεται εύκολα,παλιομπετούγια- θα αποκτήσεις και το δικαίωμα να κρίνεις αυτούς που φθονείς,ρεζιλορεντίκολο!
ΥΓ.Τα επιχειρήματά σου από το ΣΤΟΧΟ και τη ΧΑ τα αντλείς,κακομοίρη!

18 Ιουνίου 2016 στις 10:50 π.μ.

Τι μας λέει ο Αντικομμουνιστής Γιαννάκης. Το ΚΚΕ πρέπει να σκίσει το προγραμμά του που μιλάει για ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΊΑ ωστε να μην διεκδικήση ποτέ ο λαός τα μέσα παραγωγής. Και ποια είναι η λύση σύμφωνα με τον Αντικομμουνιστή ποιητή. Μα να φτιάξει Πολιτικό μέτωπο με την Σοσιαλδημοκρατία και τον Οπορτουνισμό που αποτελούνε την μεταμφιεσμένη 5η Φάλαγγα του Καπιταλισμού. Η Συνταγή της Καταστροφής. Τους αφήνουμε στην μοίρα τους να ΣΚΟΥΖΟΥΝΕ. Είναι η πυξίδα οτι βαδίζουμε σωστά.

19 Ιουνίου 2016 στις 12:06 π.μ.

@ΣΠΥΡΟΣ ΤΑΜΠΟΥΡΛΟΣ
Έλα που δε θα πάρω την άδειά σου για να κρίνω το ιερατείο του Περισσού ανόητε τραμπούκε υβριστή. Αυτά εκεί που σε παίρνει... Άκρες στην Ασφάλεια για να ελέγξω την αλήθεια του ονόματος ούτε έχω ούτε με ενδιαφέρει να το μάθω. Δεν τολμάς να απαντήσεις αυτά που θέτω και πετάς τη μπάλα στην εξέδρα με τα περί ονόματος. Άστο, δεν πιάνει.
ΥΓ Τι; Το βίντεο και οι φωτογραφίες με την επίσκεψη της ΧΑ στους Χαλυβουργούς και με τον Κασιδιάρη δίπλα στο Σιφωνιό είναι .... μοντάζ του ΣΤΟΧΟΥ; Πέφτω απ' τα σύννεφα...

19 Ιουνίου 2016 στις 12:15 π.μ.

@Στεφανος Κρουστάλης
Πέρα από την επανάληψη της κασέτας και την ανικανότητά σου να απαντήσεις σε ερωτήματα ουσίας, ένα έχω να πω: αντικομμουνιστές ήταν αυτοί που έστελναν στις εξορίες και τα εκτελεστικά αποσπάσματα τους κομμουνιστές μια άλλη εποχή και σήμερα είναι οι νεοφιλελέ φασίστες που ονειρεύονται τα ίδια. Και μόνο που ονομάζεις "αντικομμουνιστές" όσους ασκούν κριτική και αναδεικνύουν τα αδιέξοδα της ηγεσίας του κόμματος σε τόσο κρίσιμες συνθήκες αποκαλύπτει το βρώμικο προβοκατόρικο ρόλο σου. Μια χαρά "βαδίζεις"...

19 Ιουνίου 2016 στις 11:54 π.μ.

Το γνωρίζω οτι βαδίζεις μια χαρά στον Αντικομμουνισμό. Για αυτό σε έχω για πυξίδα οτι σωστά βαδίζουμε. Αν δεν υπήρχατε θα ψάχναμε τι λάθος κάναμε.

19 Ιουνίου 2016 στις 12:14 μ.μ.

παλιο το κόλπο δεν μασάμε Σκέψου κάτι άλλο.

19 Ιουνίου 2016 στις 1:03 μ.μ.

Χωρίς εσας και τα Στάδια που τους δόθηκε χρόνος να ανασυγκροτήσουνε το Αστικό κράτος δεν θα είχανε καταφέρει τίποτα. Θα είχε πάρει ο λαός την εξουσία τον Οκτώβρη του 1944 και θα είχανε τελειώσει όλα. Για αυτό σας λένε ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ

20 Ιουνίου 2016 στις 12:24 π.μ.

@Στεφανος Κρουστάλης
Σιγά μην πάθεις τίποτα από το πολύ ψάξιμο. Όσο πέφτει ο κομματικός μισθός (αυτή είναι η πυξίδα σου) όλα καλά πάνε. Ο λαός πεινάει αλλά κανένα πρόβλημα.

20 Ιουνίου 2016 στις 12:25 π.μ.

@Στεφανος Κρουστάλης
Είδα πόσο τόλμησες να απαντήσεις στο "παλιό" κόλπο...

20 Ιουνίου 2016 στις 12:32 π.μ.

@Στεφανος Κρουστάλης
Δεν μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο γιατί αυτός ήταν ο συσχετισμός δυνάμεων και το ΚΚΕ ήταν μειοψηφία και είχε εκχωρηθεί η Ελλάδα από την ΕΣΣΔ στους δυτικούς. Τα Στάδια εφαρμόστηκαν παντού, και εκεί που πήραν την εξουσία. ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ βλέπεις πολλούς στον καθρέφτη και στο περιβάλλον σου...άσχετε.

20 Ιουνίου 2016 στις 10:15 π.μ.

Γιαννάκης. Αν είχανε φτιάξει το ΕΑΜ σαν Κοινωνική Συμμαχία σύμφωνα με το 2ο και 3ο Γράμμα Ζαχαριάδη για τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο εκμεταλευόμενοι τον θετικό Συσχτισμό θα είχανε πάρει την εξουσία τον Οκτώβρη του 1944. Στην Αν.Ευρώπη ήτανε η παρουσία του Κόκκινου Στράτου που έδωσε στους λαούς την δυνατότητα να οικοδομήσουνε Σοσιαλισμό αποτρέποντας την Οπορτουνιστική Αντεπανάσταση απο το να πνίξει τα πάντα στο αίμα. Η Κ.Δ είχε διαλυθεί το 1943 λόγω ΕΘΝΙΚΩΝ ΙΔΙΟΜΟΡΦΙΩΝ......Δηλαδή ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΑ.

20 Ιουνίου 2016 στις 9:42 μ.μ.

Γιαννάκης. Ο Λαός πεινάει απαπαπαπα. θα σε μάλωσω. είναι αδύνατο να συμβαίνει αυτό με ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

21 Ιουνίου 2016 στις 12:17 π.μ.

Στεφανάκο, βλέπω συνεχίζει το ποίημα ακάθεκτο, αν ήξερες και τι γράφεις. Το 2ο και 3ο Γράμμα του Ζαχαριάδη δεν έχει σχέση με τα μετέπειτα γεγονότα γιατί αφορά μέχρι την εκδίωξη των Ιταλών και πριν την Γερμανική επίθεση σε Ελλάδα και ΕΣΣΔ αργότερα. Είδαμε τι είδους "σοσιαλισμός" οικοδομήθηκε στην Α. Ευρώπη με την κατοχή του Κόκκινου Στρατού: εισαγόμενος σοσιαλισμός που κατέρρευσε εκκωφαντικά με τα σημερινά αποτελέσματα. Α, και μια και μιλάς για φασίστες ρώτα το σ. Σιφωνιό, κάτι παραπάνω θα ξέρει...

21 Ιουνίου 2016 στις 3:08 π.μ.

Γιαννάκη. Το 2ο και 3ο γράμμα του Ζαχαριάδη μιλάνε για Ιμπεριαλιστικό πόλεμο και απο την μεριά της Ελλάδος. Αν λοιπόν το ΕΑΜ είχε φτιαχτεί σαν Κοινωνική Συμμαχία θα είχε πάρει την εξουσία τον οκτώβρη του 1944. Ο Σοσιαλισμός ανατράπηκε απο την στιγμή που με την επικράτηση της Οπορτουνιστικής αντεπανάστασης το 1956 ξεκίνησε να εφαρμόζει νόμους του Σοσιαλισμού. Πιτσιρίκος πρέπει να είσαι θα μάθεις. ΧΑΙΡΕΤΩ.

21 Ιουνίου 2016 στις 3:51 π.μ.

Ο Σοσιαλισμός ανατράπηκε απο την στιγμή που το 1956 η ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ξεκίνησε να εφαρμόζει νόμους του Καπιταλισμού.

22 Ιουνίου 2016 στις 12:00 π.μ.

Στεφανάκο δε σου τα λένε καλά. Το 2ο και 3ο γράμμα μιλάνε για τη συνέχιση του ελληνοϊταλικού πολέμου και είναι πριν τη γερμανική επίθεση σε Ελλάδα και ΕΣΣΔ. Το ΕΑΜ φτιάχτηκε σε άλλες συνθήκες όπου προείχε ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας. Η εκ των υστέρων θεωρία των "χαμένων ευκαιριών" με σύγκριση ανόμοιων πραγμάτων δεν προσφέρει τίποτα εκτός από βολικούς μύθους. Η εύκολη επικράτηση της "οπορτουνιστικής αντεπανάστασης" (αφού το θέλεις έτσι) δείχνει πόσο σαθρά ήταν τα θεμέλια αυτού του "σοσιαλισμού". Μάλλον εσύ είσαι πιτσιρίκος και θέλει να στρωθείς στο διάβασμα και να έρθεις το Σεπτέμβρη με τον κηδεμόνα σου να σε εξετάσω. Αντιχαιρετώ...

22 Ιουνίου 2016 στις 2:31 π.μ.

Γιαννάκη θα μάθεις σίγουρα είσαι πιτσιρίκος και στα έχουνε δώσει λάθος. Το 2ο και 3ο Γράμμα Ζαχαριάδη μιλάνε για Ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Αλβανία. Το ΕΑΜ έπρεπε να φτιαχτεί ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και τον Οκτωβρη του 1944 θα έπαιρνε την Εξουσία. Το πόσο γερό ήτανε το οικοδόμημα στην ΕΣΣΔ Φάνηκε απο το ότι χρειάστηκε 35 χρόνια Οπορτουνιστικής Διάβρωσης. ΧΑΙΡΕΤΩ.

23 Ιουνίου 2016 στις 1:05 π.μ.

Βλέπω έχει κολλήσει η κασέτα και δεν βλέπει τι διαβάζεις. Αυτό λέω κι εγώ, το 2ο και 3ο γράμμα ήταν σε ΑΛΛΕΣ συνθήκες από αυτές δημιουργίας του ΕΑΜ. Τη στιγμή του φτιάχτηκε δεν μπορούσε αλλιώς, και ήταν και κοινωνική συμμαχία. Για να μπορεί να υπάρχει τόσα χρόνια οπορτουνιστική διάβρωση ήταν σαθρό από την αρχή. Αντιχαιρετώ...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger