Home » , , » Φίλης, nothing more than Φίλης...

Φίλης, nothing more than Φίλης...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016 | 9:38 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Φίλης, nothing more than Φίλης... Τραγουδούσε ο τσολιάς της Ελληνοφρένειας. Είναι γεγονός ότι πιο αστείο από αυτόν δύσκολα θα βρούμε. Ας γλεντήσουμε τώρα με τις μεταρρυθμίσεις του. Πριν όμως έχω μια απορία: Γιατί ο κάθε άσχετος, που γίνεται υπουργός, θέλει να συνδέσει το όνομα του με μια καταστροφή; Δεν φτάνει της κακομοίρας της Παιδείας, όσα τράβηξε από τους προηγούμενους; Τέλος πάντων.

Να δούμε λοιπόν το "διάλογο" που γίνεται από μακριά, καθώς δεν παίρνει το "λαοπρόβλητο" πολιτικό μας να εμφανίζεται live λόγω της εξαιρετικά "θερμής" υποδοχής του κόσμου.
"Σε κάθε περίπτωση δεν θα αιφνιδιάσουμε γονείς και μαθητές" υπόσχεται ο υπουργός. Δεν πρόκειται, από σένα τα περιμένουμε όλα, ακόμα και τα πιο απίθανα.

Για τις προσλήψεις: "Στις κατηγορίες ότι με τις ρυθμίσεις θα χρειαστούν του χρόνου 7.000 λιγότεροι εκπαιδευτικοί και άρα θα γίνουν λιγότερες προσλήψεις, ο κ. Φίλης εξαγγέλλει ότι του χρόνου θα υπάρξουν όσοι εκπαιδευτικοί υπήρχαν και τα προηγούμενα χρόνια". Απλά 7.000 από αυτούς θα είναι νέοι άνεργοι, ενώ οι υπόλοιποι θα παίρνουν ακόμα λιγότερα. Κατανοητό;

Στο ζήτημα του μαθήματος των θρησκευτικών ο υπουργός υπενθυμίζει την προσφορά του στο Χριστιανισμό: Όσοι βλέπουν σε τι χέρια είναι η Παιδεία, κάνουν το σταυρό τους λέγοντας ταυτόχρονα την προσευχή τους.

Για την απαγόρευση των φράσεων "πριγκίπισσα μου", "πριγκιπόπουλο" κλπ. ο κ. Φίλης δήλωσε: Με το ΣΥΡΙΖΑ και την ανάπτυξη που (δεν) έρχεται, θα σας κάνουμε βασίλισσες. Το ίδιο είπε κι ο Βέγγος, αλλά σε κωμωδία, όχι σε τραγωδία.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στο ζήτημα της ανθρωπιστικής κρίσης. Φέτος 12.000 μαθητές παίρνουν συσσίτιο. "Από τον επόμενο Σεπτέμβριο υπάρχει προγραμματισμός να πολλαπλασιαστεί αυτός ο αριθμός". Πράγματι, κάνοντας τους γονείς φτωχούς άνεργους, θα πιούν γάλα στο σχολειό πολύ περισσότερα παιδάκια, αφού δεν θα έχουν πια τίποτα στο σπίτι. Θα δώσει κι άδεια να μένουν στις τάξεις οι άστεγοι μαθητές, τώρα που αρχίζουν οι πλειστηριασμοί κατοικιών;

Έχει και τα θετικά του όμως. Άκουσα ότι θα επιτρέψει πρωτοβουλίες για κάποια θέματα, ώστε "να αποφασίζουν στα σχολεία". Καλό αυτό, καθώς ο ίδιος δεν ξέρει που παν τα τέσσερα. Να κόβει όμως ξέρει. Γιατί τον έκαναν υπουργό, όταν έχει ταλέντο για χασάπης;
"Βαθμοί κάθε τετράμηνο και περιγραφικοί". Να περιγράψω τους βαθμούς της κυβέρνησης από τον κόσμο; "Άχρηστοι", "Πολύ Άχρηστοι", "Εντελώς Άχρηστοι" και "Φίλης". Μάντεψε τι πήρες υπουργέ.

Θα μπορούν εκπαιδευτικοί να διδάσκουν και μαθήματα άλλων ειδικοτήτων. Γιατί μόνο εκπαιδευτικοί; Να καλέσουμε ταξιτζήδες. Αυτοί έχουν τόσες ιστορίες να πουν, τα ξέρουν όλα. Η παράδοση θα είναι κάπως έτσι: Τον καιρό εκείνο, ο Χριστός έκανε το θαύμα των πέντε άρτων και δυο ιχθύων... 1) Να κλείνετε το ουσιαστικό "ιχθύς". 2) Να υπολογίσετε το βάρος των άρτων, αν χόρτασαν 5.000. 3) μεταφράστε στα αγγλικά το κείμενο "καὶ ἔφαγον πάντες καὶ ἐχορτάσθησαν, καὶ ἦραν τὸ περισσεῦον τῶν κλασμάτων δώδεκα κοφίνους πλήρεις" 4) Γράψτε το χημικό τύπο της μαγιονέζας.

Φίλη, εγώ σ' αγαπάω. Αλήθεια, μη σώσω να ξαναδώ το ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, αν λέω ψέματα. Όσο μας δουλεύετε, τόσο θα τ' ακούτε. Όταν πετσοκόβεις από την Παιδεία για να πληρώσεις αρπακτικά, ότι κι αν πεις μετά, γυρνά εις βάρος σου. Μην προκαλείς την τύχη σου, μην βασανίζεις άλλο την Εκπαίδευση, θα πεθάνει που θα πεθάνει. Δεν περίμενα ποτέ να το πω αυτό, αλλά άστα όπως είναι, διαλυμένα όλα. Γιατί σίγουρα θα τα κάνεις χειρότερα. Λυπήσου τουλάχιστον τα παιδιά. Δεν σε νοιάζουν, ήμουν σίγουρος, λυπήσου τότε τον εαυτό σου, σκέψου τι φάπες έχεις να μαζέψεις... .
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger