Home » » Το ΚΚΕ τιμάει τους μαχητές/ιες του ΔΣΕ

Το ΚΚΕ τιμάει τους μαχητές/ιες του ΔΣΕ

Από giorgis , Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 | 1:39 π.μ.

Του Γ. Γ.

Ο αγώνας του Δημοκρατικού Στρατού χαρακτηρίστηκε εμφύλιος πόλεμος. Κατά τη γνώμη μας, είναι ο πιο επιεικής χαρακτηρισμός. Εμφύλιος πόλεμος σημαίνει ότι αντιπαρατάσσονται δύο γηγενείς δυνάμεις ισότιμα. Εδώ, όμως, δεν υπήρξε τέτοια περίπτωση. Η ξενοκρατία και μάλιστα με επικεφαλής επώνυμα στελέχη πρώτης γραμμής - όπως ο Τσώρτσιλ και ο Βαν Φλητ που συνδέονται περισσότερο με τον εμφύλιο πόλεμο - σε συνεργασία με ένα μέρος της αστικής τάξης, χτύπησε κατά τον πιο απροσχημάτιστο τρόπο και με όλα τα μέσα την άλλη παράταξη την οποία - υποχρεωτικά - την έθεσε σε θέση άμυνας.

Από το βιβλίο του κομμουνιστή δάσκαλου Παύλου Κούφη «Αλωνα Φλώρινας. Αγώνες και Θυσίες» (Διαβάστε περισσότερα εδώ).

Την Κυριακή ολοκληρώνεται το 25o Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, που έγινε στο Βίτσι, στη Φλώρινα και ήταν αφιερωμένο στον ηρωικό αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ).

Από την ιστοσελίδα 902 αντιγράφουμε

Συγκίνηση προκάλεσε βίντεο που δείχνει μαχητές του ΔΣΕ και μέλη της ΚΝΕ, 70 χρόνια μετά, να ανηφορίζουν τη Βίγλα

Τους μαχητές και τις μαχήτριες του ΔΣΕ να περπατούν στις ίδιες βουνοκορφές, στα ίδια μονοπάτια, να ανηφορίζουν στη Βίγλα πριν από 70 χρόνια, αντίκρισαν τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ σε βίντεο που προβλήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο χώρο του 25ου αντιιμπεριαλιστικού διήμερου της ΚΝΕ.

Η συγκίνηση ήταν διάχυτη καθώς η εικόνα με τους μαχητές και τις μαχήτριες πριν 70 χρόνια εναλλάσσονταν με την σημερινή και πεζοπορία - ανάβαση μελών της ΚΝΕ στη Βίγλα.

Στο τέλος του βίντεο καταγράφεται μια ξεχωριστή στιγμή, είναι η στιγμή που με τα σώματα τους μέλη της ΚΝΕ σχηματίζουν το σήμα του ΔΣΕ!

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger