Home » , » Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους;

Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 | 3:38 π.μ.


Γράφει ο  mitsos175

Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους; Αναρωτιόνταν ο ποιητής. Αμ εμείς χωρίς το Mega; Αν το έβλεπα; Μπα, όχι, δεν άντεχα. Με πιάνει ναυτία με την ιδιωτική προπαγάνδα. Έχω και την αλλεργία μου στην παραπληροφόρηση...
Γκάλοπ: Ποιός δέρνει περισσότερο; Ο Τούρκος ή ο Έλληνας μπάτσος; Ο Έλληνας! Διότι μπορεί ο Τούρκος να δέρνει πολύ, αλλά ακόμα αναγνωρίζεται ο πτέραρχος. Του λείπει βέβαια ένα αυτί, άμα σε πιάσει όμως η ελληνική αστυνομία... θες Photoshop για να σε αναγνωρίσουν.

Φυσικά το περισσότερο ξύλο από όλους τρώει η ενημέρωση από τα κανάλια και τις φυλλάδες. Τι παραμύθι ακούν τα έρμα τα αυτάκια μας! Χθες χάθηκαν 42 ελικόπτερα! Είναι επειδή πετάν τα ελικόπτερα και χάνονται. Τι είναι βρε να χαθούν τόσα ελικόπτερα; Βελόνες; Κάπου θα τα ξεχάσατε, ψάξτε κάτω από τον κρεβάτι ή ανάμεσα στα μαξιλάρια του καναπέ... Σήμερα μας είπαν ότι χάθηκαν 14 πλοία! Το τρίγωνο των βερμούδων μετακόμισε στην Τουρκία; Αν δεν το δω στο Αmber Alert πάντως, δεν πιστεύω τίποτα: Χάθηκε στόλος, τον αναζητεί ο Ερτογάν. Την τελευταία φορά που τον είδαν, ανέβαινε στο βουνό. "Καράβια βγήκαν στη στεριά και πιάσανε τα όρη..."
Και κλάμα οι φασίστες που δεν πέτυχε το πραξικόπημα. Γιατί η χούντα για τον εθνικιστή λειτουργεί σα viagra.

Κέρδισε η δημοκρατία; Του Σουλτάνου. Θα μου πείτε Σουλτάνος και δημοκρατία ταιριάζει; Γιατί, σάμπως ταιριάζει αριστερά με αυτή την νεοφιλελεύθερη πολιτική; Ή μήπως πάει η ενημέρωση με τους ιδιωτικούς απόπατους που αυτοαποκαλούνται κανάλια;

Ποιός σκοτίστηκε για τα αεροσκάφη και τα πλοία. Εδώ χάσαμε το Mega! Ας τηρήσουμε ενός λεπτού σιγή εις μνήμην. Να ζήσουμε να το θυμόμαστε. Εδώ που τα λέμε αξέχαστο θα μείνει. Τι ψέματα, τι υπερβολές, τι συκοφαντίες, αλλά και τι χρέη μας αφήνει αμανάτι. Βέβαια ποιός θα την πληρώσει πάλι; Οι εργαζόμενοι και δεν εννοώ τους παπαγάλους, που αμείβονταν πλουσιοπάροχα, δεν ξευτιλίζω τη λέξη. Μιλάω για κάθε εργάτη, υπάλληλο, που μένει άνεργος. Αφού τον ξεζούμισε καλά το αφεντικό, αφού τον άφησε απλήρωτο, αφού εργάζονταν ανασφάλιστος από το πρωί ως το βράδυ κάθε μέρα, είναι τώρα στον ΟΑΕΔ. Αλλά θα βγουν προγράμματα! Γιούπι! Εκπομπές, πως να μαγειρέψετε αέρα κοπανιστό. Σεμινάρια: Πως να έχετε δροσιά το καλοκαίρι στο χαρτόκουτο που θα κοιμάστε. ΕΣΠΑ, ΕΣΠΑ ολέ - ολέ - ολέ... Κι από κοντά το ΕΣΡ να κρατάει τα μπόσικα της αντικειμενικότητας.

Δεν ήταν ανταγωνιστικό το κανάλι. Έλεγε πολλές κουταμάρες, αλλά που να φτάσει την αθλιότητα του Αντ1 ή του Σκάει; Δείξτε τη γιαγιά από τη Νότιο Αφρική να εμποδίζει τον Τσίπρα να κάνει το διαγωνισμό. Τέσσερες άδειες. Μόνο τέσσερα; Ρωτάει η ΝΔ; Και ένα κανάλι σαν αυτά που υπάρχουν είναι πολύ Κούλη μου. Δεν αντέχουμε άλλη προπαγάνδα. Όχι άλλο κάρβουνο, όχι άλλα ψέματα. Τόση ενημέρωση μόνο εμείς κι ο κουμπάρος μας ο Ταγίπ. Ζήτω η δημοπρασία!

Αν λυπήθηκα που κλείνει το Μέγα; Όχι! Για τους εργαζόμενους λυπήθηκα, αλλά για το κανάλι δεν μπορώ, δεν μου βγαίνει. Προσπάθησα να λυπηθώ και για τον πτέραρχο που της έφαγε από τους τραμπούκους του Ερτογάν, αλλά κι εκεί ξέρεις τι σκέφτηκα; Αν ρίχναμε κάμποσες σφαλιάρες σε κάτι δικούς μας συνταγματάρχες παλιότερα, θα γλυτώναμε ένα σωρό φασαρίες και θα σώζονταν χιλιάδες ζωές. Για τους απλούς στρατιώτες όμως λυπήθηκα. Κάνανε πραξικόπημα στον Ερτογάν; Έλα παππούλη μου να σου δείξω τα αμπελοχώραφα σου δηλαδή; 13.000 συλλήψεις τη μέρα! Έτσι γίνεται γατάκια. Ο Ταγίπ διάβασε Παπαδόπουλο.

Ξέρω ότι Δημοκρατία δεν σημαίνει εκδίκηση, ότι, όταν γίνεται ξεκαθάρισμα μεταξύ συμμοριών είτε στη γείτονα είτε εδώ με λεία την εξουσία και το πολύ χρήμα, δεν απονέμεται Δικαιοσύνη. Στην Τουρκία έχουν το δικό τους τρόπο, εμείς το δικό μας. Μνημόνιο κάνει κι ο Ερτογάν. Απολύσεις, περικοπές. Μόνο που εκεί δεν κόβει μισθούς, αλλά κεφάλια. Το Μέγα κλείνει, το πραξικόπημα απέτυχε. Αλλά αυτοί που εξυπηρετούσε ο βόθρος της ιδιωτικής αθλιότητας κυβερνούν ακόμα, ενώ η δικτατορία του Ερτογάν άρχισε επίσημα πλέον. Αν δεν παλέψουμε για πραγματική Αλλαγή θα πάμε πάντα από το κακό στο χειρότερο... 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger