Home » » Από το Μπογδάνο γλιτώνεις. Από τον Κατρούγκαλο και τη Θεανώ Φωτίου δε γλιτώνεις

Από το Μπογδάνο γλιτώνεις. Από τον Κατρούγκαλο και τη Θεανώ Φωτίου δε γλιτώνεις

Από askordoulakos , Τρίτη 19 Ιουλίου 2016 | 10:35 μ.μ.

Του Κώστα Καίσαρη (από sentragoal)

Ο πιο σύντομο ανέκδοτο: «Ενα iPhone έσωσε την τουρκική δημοκρατία». Επειδή ένα τέτοιο μαραφέτι έδωσε τη δυνατότητα στον εφέντη Ταγίπ να επικοινωνήσει με τον έξω κόσμο. Κι όσο βέβαια υπάρχει δημοκρατία στην Τουρκία, άλλο τόσο υπήρξε έστω και απόπειρα πραξικοπήματος. Με τους πρωτεργάτες να παραδίδονται με τα χέρια ψηλά φορώντας μόνο τα σλιπάκια. Για να δείξουν ότι είναι άοπλοι. Στρατιωτικοί, για να μην ξεχνιόμαστε. Εμαθε τα νέα ο Στυλιανός Παττακός, ότι οι «επαναστάτες» ξεβρακώθηκαν και παραδόθηκαν κι έσκασε στα γέλια, στα 103 του χρόνια. Ταυτόχρονα, γέλασε και διασκέδασε όλη η Ελλάδα με το τουίτ του γνωστού μπον βιβέρ της Μυκόνου και ενίοτε υπουργού, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Που τοποθετήθηκε άμεσα επί της απόπειρας πραξικοπήματος μετά της δέουσας σοβαρότητας: «Πρέπει να προετοιμαστούμε για χιλιάδες Τούρκους στα σύνορά μας. Αμεσα». Δεν είναι πλάκα. Ο εν λόγω Μιλτιάδης, που επί 16 συναπτά έτη χιλιάδες συμπολίτες μας εμπιστεύονται και εκλέγουν συνεχώς για να μάχεται για τα συμφέροντά τους στη Βουλή, έχει διατελέσει υφυπουργός Εξωτερικών.

Κατά τα άλλα, τα γεγονότα στην Τουρκία ήταν η αφορμή για να επιβεβαιωθεί για μια ακόμα φορά ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό». Και δεν αναφερόμεθα βέβαια στα ρετάλια που έχουν απομείνει στο ΠΑΣΟΚ της Φώφης. Ομιλούμε για το αυθεντικό ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ παντός καιρού που ξέρει να μεταλλάσσεται και να επιβιώνει. Οπως ο Γιάννης Ρουμπάτης. Πρώην δημοσιογράφος. Εκ δεξιών του Ανδρέα Παπανδρέου, κυβερνητικός εκπρόσωπος και ευρωβουλευτής. Σύμβουλος του Κοσκωτά, για ένα φεγγάρι στον Φλας του Κόκκαλη, επί ΝΔ στην ΕΡΤ με ετήσια αποζημίωση 95.000 ευρώ, σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου. Πιο βαθύ ΠΑΣΟΚ δεν γίνεται. Και προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα στην ΕΥΠ. Σαν διοικητής της ΕΥΠ, λοιπόν, ενημέρωσε το βράδυ της Παρασκευής για τα περί του πραξικοπήματος στη γείτονα Τουρκία τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κι αν για την εμπλοκή του στην υπόθεση Κοσκωτά ο εν λόγω Ρουμπάτης είχε απαλλαχθεί με βούλευμα, ένας άλλος του βαθέως ΠΑΣΟΚ, ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης, είχε κριθεί προφυλακιστέος. Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο εν λόγω Μαντζουράνης στην υπηρεσία του σοσιαλισμού αλλά ταυτόχρονα και στην υπηρεσία του Κοσκωτά. Είχε υπερασπιστεί μαλιστα τον Σταύρο Κοσκωτά στην υπόθεση δωροδοκίας του Θεολόγη Παπαδόπουλου. Πρόκειται για τον ίδιο Γιάννη Μαντζουράνη που εκπροσωπεί το Δημόσιο στην υπόθεση για τις τηλεοπτικές άδειες. Εντελώς ΠΑΣΟΚ και βεριτάμπλ βενιζελικός ήταν μέχρι προσφάτως ο επίσης δικηγόρος Παναγιώτης Περάκης. Δεξί χέρι του ακάματου Κοντονή στην τιτάνια προσπάθειά του για κάθαρση και εξυγίανση στον πολύπαθο χώρο του ποδοσφαίρου.

Κι αν τα Πασόκια είναι πιο ανθεκτικά κι απ' τις κατσαρίδες, υπάρχει ο γνήσιος, ο αυθεντικός ΣΥΡΙΖΑ. Οποιος νομίζει λοιπόν ότι ο νομός Βοιωτίας έχει να επιδείξει μόνο έναν Ιωάννη Κομπότη και μια Αρια Αγάτσα, κοιμάται όρθιος. Η λεβεντογέννα Λιβαδειά έχει βγάλει κι έναν Νίκο Θηβαίο. Μαθηματικός στο επάγγελμα και εσχάτως και βουλευτής. Μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο εν λόγω Θηβαίος έσκισε χασέδες: «Θα σας πω τι μας λέει ο κόσμος: Δεν μας νοιάζει να μας κόψετε ένα πενηντάρικο από τον μισθό ή τη σύνταξη, αλλά να σταματήσει αυτό το αίσχος που ζούμε μέσα από την τηλεόραση». Ακράδαντο πολιτικό επιχείρημα. Σοφή αριστερή σκέψη. Δηλαδή ο λαός της Βοιωτίας έχει λύσει όλα τα προβλήματά του κι αυτό που τον απασχολεί είναι η κατάσταση στην τηλεόραση. Ο λαός της Βοιωτίας, που είναι υπερήφανος όταν βλέπει στην ΕΡΤ την Αρια Αγάτσα, ό,τι καλύτερο έχει βγάλει η Θήβα τα τελευταία 50 χρόνια και την οποία έστειλε στη Βουλή, δεν αντέχει άλλο να βλέπει τον Μπογδάνο. Και πληρώνει μάλιστα κι από πάνω. Αν είναι, σου λέει, το θέμα οικονομικό, να τσοντάρουμε. Αν είναι να κλείσουνε τα «βοθροκάναλα», όπως τα αποκαλεί ο σύντροφος Πολάκης, βάζουμε κι απ' την τσέπη μας.

Κι εν πάση περιπτώσει, κι εγώ όταν βλέπω έστω και μια ψιλή από Μπογδάνο στο YouTube, μου 'ρχεται αναγούλα. Θα πρέπει να κλείσει ο σταθμός; Και στο φινάλε, αν πέσεις απάνω στο ζάπινγκ σε κανέναν Μπογδάνο ή σε κανέναν Αυτιά, μικρή η ζημιά. Αλλάζεις κανάλι και καθάρισες. Γλιτώνεις στο λεπτό. Από τον Κατρούγκαλο και τη Θεανώ Φωτίου κι ολόκληρο τον μισθό ή τη σύνταξη να δώσεις, δεν γλιτώνεις με τίποτα. Αυτά.

«Η πατρίδα μπορεί να κοιμάται ήσυχη. Ο Κυριάκος επιστράτευσε στη Νέα Δημοκρατία τη Φάνη Πάλλη Πετραλιά».

Οbserver
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger