Home » » Κάτω τα χέρια από το πάρκο Ρουφ

Κάτω τα χέρια από το πάρκο Ρουφ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016 | 10:38 μ.μ.

Σε μια πόλη σαν την Αθήνα που αναλογεί 1τμ κοινόχρηστου πρασίνου ανά κάτοικο, σε μια περιοχή σαν τα Πετράλωνα και το Ρουφ, όπου οι κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου είναι ακόμα πιο δυσεύρετοι, το τελευταίο πάρκο που έχει απομείνει, μαζί με την πρώην πλέον, παιδική χαρά και το γήπεδο τένις, με απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, θα έχει μετατραπεί σε πάρκινγκ. Ένα πάρκινγκ που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του εστιατορίου, της καφετέριας αλλά και του τριώροφου κτιρίου (εκθεσιακό κέντρο), που χτίστηκαν στο οικόπεδο που φιλοξενούσε παλιότερα το Σεράφειο κολυμβητήριο. Όλα αυτά παρά τις δεσμεύσεις του κληροδοτήματος του Σεράφη που προέβλεπε λουτρά και περιβάλλοντα χώρο πρασίνου και παρά το χαρακτηρισμό της συνολικής έκτασης ως αθλητικές εγκαταστάσεις.

Τα αρχικά σχέδια για την κατασκευή νέου κολυμβητηρίου, που αποτελούσε αίτημα των κατοίκων, με τα χρόνια μεταλλάχθηκαν σε πλήρη τσιμεντοποίηση του χώρου, προκειμένου να στεγαστούν δράσεις άσχετες με τις πραγματικές ανάγκες της περιοχής.

Το νέο κολυμβητήριο που είναι μέρος του έργου, δεν έγινε για να εξυπηρετηθούν οι άμεσες ανάγκες των κατοίκων για άθληση, αλλά ως το «τυράκι» για τη «φάκα» των επιχειρηματικών σχεδίων και της εμπορευματοποίησης του συνολικού χώρου.

Η δημοτική αρχή Καμίνη, αλλά και οι προηγούμενοι (Μπακογιάννη, Κακλαμάνης) φέρουν ακέραια την ευθύνη για την καταστροφή του τελευταίου πάρκου στην περιοχή μας. Δεν μας λείπουν κι άλλοι εμπορικοί χώροι, μας λείπουν χώροι να ξεκουραζόμαστε και να αθλούνται τα παιδιά μας.
Μέρος των κινητοποιήσεων για τη ματαίωση της καταστροφής του πάρκου, αποτελεί και η προσφυγή στη δικαιοσύνη, για τους παρακάτω λόγους:

1. Παράνομη μεταβολή σκοπού κληροδοτήματος του Αλκιβιάδη Σεράφη – στη διαθήκη του αναγράφεται ξεκάθαρα “λουτρά και χώρος πρασίνου”.

2. Παράβαση ρυμοτομικού σχεδίου – ο χώρος είναι χαρακτηρισμένος σαν χώρος ανέγερσης αθλητικών εγκαταστάσεων

3. Εσφαλμένος τρόπος υπολογισμού θέσεων στάθμευσης – για τους αθλητικούς χώρους ο νόμος προβλέπει 1 θέση στάθμευσης ανά 100 τ.μ.

Στο πλαίσιο της δικαστικής οδού, την Παρασκευή 5/8/2016 θα εξεταστεί το αίτημα για προσωρινή διαταγή διακοπής εργασιών. Δεν ανεχόμαστε πράξεις από εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους, που υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας και έρχονται σε αντίθεση με τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων. Πόσο μάλλον όταν αυτές είναι και παράνομες.

Καλούμε όλους και όλες σε επαγρύπνηση, καθώς η καταστροφή του πάρκου εντατικοποιείται. Μέσα στον Αύγουστο και δεδομένης της απουσίας πολλών κατοίκων, αλλά και την προσφυγή η εταιρεία φαίνεται να επιταχύνει τους ρυθμούς εργασίας.

Ο αγώνας συνεχίζεται απ' όλους μας και με κάθε διαθέσιμο μέσο. Καθημερινά επισκεπτόμαστε το χώρο, ποτίζουμε το πάρκο, καταγράφουμε τις καταστροφές που προκαλούν οι εργασίες (κοπή δέντρων, τσιμέντωμα πάρκου), ενημερώνουμε τη γειτονιά, δημοσιοποιούμε τα πραγματικά γεγονότα.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΡΟΥΦ
Επόμενη συνέλευση Παρασκευή 5 Αυγούστου και ώρα 19:00 στο πάρκο
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger