Home » , » Στα πρόθυρα αυτοκτονίας άνεργη και άρρωστη κοπέλα εξ' αιτίας της δολοφονικής κυβερνητικής πολιτικής

Στα πρόθυρα αυτοκτονίας άνεργη και άρρωστη κοπέλα εξ' αιτίας της δολοφονικής κυβερνητικής πολιτικής

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 2 Αυγούστου 2016 | 2:20 μ.μ.

Δυσκολεύεσαι να βρεις λέξεις για να σχολιάσεις το πόσο αδίστακτη, πόσο κτηνώδης, δολοφονική στην κυριολεξία είναι η κυβερνητική πολιτική που εφαρμόζει το πολιτικό προσωπικό των πλουτοκρατών. Οι καταγγελίες που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας και τεκμηριώνουν την παραπάνω εκτίμηση διαδέχονται η μια την άλλη, με τελευταία αυτή που έστειλε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο το «Κίνημα δεν Πληρώνω». 

Μας αναφέρει μια συγκλονιστική περίπτωση που αφορά την αγωνιώδη έκκληση μιας νέας κοπέλας, άνεργης, με καθολικό λέμφωμα, που γυρίζοντας από την χημειοθεραπεία που έκανε στο Νοσοκομείο βρήκε το ρεύμα της κομμένο.
Αν και οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ είχαν ενημερωθεί για το σοβαρότατο πρόβλημα υγείας της άνεργης κοπελιάς το έπαιξαν «μικροί θεοί από την ασφάλεια του δροσερού γραφείου και της ζεστής καρέκλας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η καταγγελία, προχώρησαν στην διακοπή ρεύματος φτάνοντας την νεαρή άρρωστη και άνεργη γυναίκα στα πρόθυρα της αυτοκτονίας.

Σημειωτέον, όπως αναφέρει η ίδια η κοπέλα, οι γιατροί για να αντιμετωπίσουν το σοβαρότατο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει της έβαλαν «ένα μηχάνημα στην κεντρική αρτηρία κάτω απ’ τον λαιμό, το οποίο είναι εσωτερικό». Εύλογα η ίδια στην αγωνιώδη έκκλησή της τονίζει ότι ζώντας στο σκοτάδι είναι πιθανόν να πέσει κάτω να χτυπήσει το μηχάνημα κάτι που θα αποβεί μοιραίο για την ζωή της.

Τα μέλη της συλλογικότητας «Κίνημα δεν πληρώνω» συμπαραστάθηκαν στην άρρωστη νεαρή γυναίκα, κίνησαν τις διαδικασίες επανασύνδεσης του ρεύματος αλλά αυτό είναι η μια πλευρά της υπόθεσης.
Μπορεί στην προκειμένη περίπτωση η άμεση αλληλεγγύη σε ένα συνάνθρωπό μας να φέρει αποτέλεσμα, η ουσία είναι όμως ότι η εμπορευματοποίηση βασικών ειδών λαϊκής ανάγκης, η άκρατη νεοφιλελευθεροποίηση της οικονομίας θα έχει μαζικά θύματα. Και όλα αυτά την στιγμή που καπιταλιστές χρωστούν δισεκατομμύρια στην ΔΕΗ, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή διαδικασία για να τα εισπράξει. Την «νομιμότητά» των κανόνων λειτουργίας της, η επιχείρηση την εξαντλεί στους αδύναμους και στα θύματα της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

3 Αυγούστου 2016 στις 1:23 μ.μ.

Στην εποχή της καθεστωτικής σαπίλας που συνθλίβει,
μόνο με Αλληλεγγύη και Αγώνα δίδεται απάντηση...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger