Home » , , » Ντόπες και παρενέργειες

Ντόπες και παρενέργειες

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016 | 1:38 μ.μ.


Ο δημοσιογράφος και σύμβουλος έκδοσης της «Αυγής» Δημήτρης Χρήστου είναι από τους πιο άθλιους καλαμαράδες που διαθέτει η προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, εφημερίδα. Πρόσφατα ασχολήθηκε και ο ιστότοπος μας μαζί του.
Από κει και πέρα όμως τυχαίνει να έχει καλές προσβάσεις στο στελεχικό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ και να διατηρεί προσωπικές επαφές με πρωτοκλασάτα ηγετικά στελέχη του κυβερνητικού κόμματος.
Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν πρέπει να θεωρούμε ζήτημα χρόνου την λήξης της υπουργικής θητείας του υπουργού Εσωτερικών. 

Και να ο λόγος. Στις 10 Αυγούστου ο Δ, Χρήστου γράφει ένα άρθρο στο Συριζαίικο έντυπο το οποίο τιτλοφορούσε «Πρωταθλητισμός χωρίς αθλητισμό!», στο οποίο ανάμεσα σε κάποιες σωστές επισημάνσεις του σημείωνε: «Η Άρση Βαρών ήταν μια βιομηχανία εισαγωγής και ελληνοποίησης κατασκευής πρωταθλητών που απογειώθηκε λόγω της τεχνογνωσίας και του ρίσκου ντοπαρίσματος». (Αλήθεια, θυμάστε την κουβέντα που είχε πει και έχει αφήσει ιστορία  ο απόβλητος πλέον Τζέκος: «Ντοπαρισμένος είναι μόνο όποιος πιάνεται»; Αν όχι διαβάστε εδώ).

Όμως ήταν αναμενόμενο το άρθρο του Δ. Χρήστου προκάλεσε αντιδράσεις. Λαύρα η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών που χαρακτηρίζει «ανεξήγητους» και «αήθεις» τους χαρακτηρισμούς του αρθρογράφου της Αυγής, με τον Πύρρο Δήμα να καταθέτει εξώδικο στην εφημερίδα στο οποίο έκανε λόγο για «απαξιωτικούς, μειωτικούς, προσβλητικούς της προσωπικότητάς μου ως αθλητή - ολυμπιονίκη, ως ανθρώπου και ως Έλληνα, χαρακτηρισμούς, συνιστώντας ποινικές και αστικές αδικοπραξίες, κατά τα οριζόμενα στα οικεία άρθρα της ελληνικής νομοθεσίας».

Στην όλη διαμάχη παρεμβαίνει και ο υπουργός Εσωτερικών Π.  Κουρουμπλή συστρατευόμενος με όσους καυτηρίασαν το άρθρο της Αυγής. Μίλησε για «απαξιωτικά δημοσιεύματα για Ολυμπιονίκες» βάζοντας στο στόχαστρο του την φιλοκυβερνητική εφημερίδα και επικεντρώνοντας τα πυρά του στον Δ. Χρήστου. "Είναι μικρόψυχα αυτά που γράφονται για ανθρώπους που έχουν κάνει τέτοιες σημαντικές διακρίσεις. Είναι άδικα και μικρόψυχα», τόνισε σε δηλώσεις του.

Σήμερα σε «άρθρο γραμμής» -που θα έλεγαν οι παλιοί κομμουνιστές- η «Αυγή» σε ανυπόγραφο κεντρικό κείμενο –κάτι που σημαίνει ότι εκφράζει όλη την εφημερίδα και ένα τέτοιο κείμενο χωρίς κομματική έγκριση αποκλείεται να δημοσιευόταν – σηκώνει το «γάντι» και επιτίθεται με δριμύτητα σε όσους είχαν ασκήσει κριτική στο άρθρο που αναφέραμε και με πρωτοφανή τρόπο απαξιωτικό τρόπο καταφέρεται ενάντια στον Κουρουμπλή. Ούτε λίγο ούτε πολύ τον χαρακτηρίζει υποκριτή και άσχετο με το θέμα.

Στο άρθρο που τιτλοφορείται τιτλοφορείτε: «Η σιωπή φρονιμότερη της υποκρισίας», αφού υιοθετεί τις απόψεις που είχε διατυπώσει προηγούμενα ο αρθρογράφος της Δ. Χρήστου και δίνει απαντήσεις σε όσους πρόβαλαν ενστάσεις στο προηγούμενο κείμενο του, έχει μια κατακλείδα «φαρμάκι» για τον υπουργό Εσωτερικών: «Αν οιοσδήποτε, ακόμη και υπουργός, δεν γνωρίζει κάτι για όλα αυτά, φρονιμότερο μάλλον είναι να σιωπά».

Αν δεν κάνει κάποια αναδίπλωση ο Κουρουμπλής, το μέλλον του στην υπουργική θέση θεωρείτε αβέβαιο.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger