Home » , » Διαγραφή της Παλαιστίνης από την Google! (Βίντεο)

Διαγραφή της Παλαιστίνης από την Google! (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016 | 1:24 μ.μ.

 «Μπορεί να παραδώσει τον άνθρωπο στις συγχύσεις, στις αυταπάτες και μπορεί να παραδώσει τον κόσμο στον άνθρωπο».

Μπέρτολτ Μπρεχτ

Της Ε. Χ.

 Ένα από τα πρώτα θέματα στα διεθνή αλλά και τα εγχώρια μέσα είναι η διαγραφή της Παλαιστίνης από τους χάρτες της Google map. 

Κάνοντας αναζήτηση στη σχετική σελίδα, αναγράφοντας Παλαιστίνη, θα διαπιστώσει κανείς ότι η μηχανή οδηγεί στην περιοχή του χάρτη όπου βρίσκεται η χώρα αλλά πουθενά δεν αναγράφεται το όνομά της, παρά μόνο σημειώνεται το Ισραήλ με κεφαλαία γράμματα.

Όντως όμως η Google «σκούπισε» την Παλαιστίνη από τον χάρτη ή απλά δεν την είχε συμπεριλάβει ποτέ σαν ξεχωριστό κράτος μιας και θεωρεί τους Παλαιστινίους τρομοκράτες; Η ίδια η Google υποστηρίζει το δεύτερο.

Από το δίκτυο Al Jazeera μαθαίνουμε ότι ο ιντερνετικός κολοσσός δεν αναγνώρισε ποτέ την Παλαιστίνη καθώς δεν υπήρξε σήμανση με την συγκεκριμένη χώρα στον χάρτη. Η μόνη σήμανση είναι στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας οι οποίες είναι οριοθετημένες με διακεκομμένη γραμμή για να είναι εμφανές ότι τα όρια αμφισβητούνται.

Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι  και το Παρατηρητήριο της Μέσης Ανατολής (ΜΕΜΟ-δημοσιογραφικός οργανισμός που ασχολείται με τις ισραηλινο-παλαιστινιακές σχέσεις) κατηγορούν την Google για διαγραφή της Παλαιστίνης από της 25/7 και από τον Μάρτιο του 2016 δημιουργήθηκε σχετικό petition για τη συλλογή υπογραφών.

Η Παλαιστίνη είναι αναγνωρισμένη από 137 κράτη στα οποία όπως είναι εύλογο δεν συμπεριλαμβάνονται οι ΗΠΑ. Με αυτή της την ενέργεια η Google προσφέρει (με το αζημίωτο;) μια τεράστια υπηρεσία στην κυβέρνηση του Ισραήλ που προσπαθεί εδώ και δεκαετίες να στερήσει το δικαίωμα σε έναν ολόκληρο λαό να έχει πατρίδα. (Ας μην παραλείψουμε να αναφέρουμε και την θέση της Ελλάδας σ' αυτό το θέμα).

Εχουμε λοιπόν την πολυεθνική επιχείρηση, την Google, να προσφέρει μια τεράστιας σημασίας υποστήριξη στο σιωνιστικό κράτος που διαχρονικά με μεθοδευμένη και στοχευμένη προπαγάνδα, παραποιεί την ιστορία, δημιουργώντας ταυτόχρονα την "μεγαλύτερη φυλακή" που υπάρχει στον πλανήτη, λειτουργώντας σαν "δεσμοφύλακας" Παλαιστινιακού λαού. 

 Ας δυναμώσουμε το κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, διαψεύδοντας το δόγμα της πολυεθνικής  "πως αν δεν υπάρχεις στη Google απλά δεν υπάρχεις". 

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

10 Αυγούστου 2016 στις 2:56 μ.μ.

Απαίσιο!!!

10 Αυγούστου 2016 στις 6:23 μ.μ.

Ανόητοι....

11 Αυγούστου 2016 στις 12:59 π.μ.

το ιδιο για την κριμαια. νομιζω

11 Αυγούστου 2016 στις 2:38 μ.μ.

Ρατσηστικο

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger