Home » , » JONATHAN KOE ''Αριθμός 11''

JONATHAN KOE ''Αριθμός 11''

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 | 8:20 μ.μ.

 Της Τ. Γ.

«Κάθε φορά που γελάμε με τη δωροδοκία ενός διεφθαρμένου πολιτικού, με την απληστία ενός διαχειριστή αμοιβαίων κεφαλαίων, με τις κίβδηλες εκρήξεις ενός δεξιού αρθρογράφου, τους επιτρέπουμε να γλιτώσουν.

Ο ΘΥΜΟΣ που θα έπρεπε να νοιώθουμε ενάντια σ' αυτούς τους ανθρώπους, που διαφορετικά ενδεχομένως να οδηγούσε στη ΔΡΑΣΗ, απελευθερώνεται και διασκορπίζεται με τη μορφή του γέλιου.

Κι αυτός είναι ο κατάλληλος τρόπος να προσφέρεις στο κοινό αυτό που θέλει και ακριβώς αυτό για το οποίο πληρώνει: άλλη μια δικαιολογία για να καθίσει αναπαυτικά και να συνεχίσει τη δική του εγωιστική πορεία χωρίς καμιά πραγματική απειλή ή πρόκληση για το πολύτιμο lifestyle του».

Από το βιβλίο του JONATHAN KOE ''Αριθμός 11''

Το τελευταίο βιβλίο του Κοου, άλλη μια εξαιρετική αναγνωστική εμπειρία απ' τον ταλαντούχο συγγραφέα που με χαρισματική ικανότητα σκιαγραφεί το κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι των εποχών στις οποίες αναφέρεται.

 Περίτεχνο σε πλοκή, ανατρεπτικό, καυστικά σατυρικό, άλλοτε με αναφορές σε πραγματικά γεγονότα κι άλλοτε μυστηριώδες και αλληγορικό, στηλιτεύει το σύγχρονο καπιταλισμό με μοναδικό τρόπο!

Η απληστία και η παράνοια της βρετανικής, και όχι μόνο, άρχουσας τάξης, αλλά και η παθητικότητα του φτωχοποιημένου λαού, διαπερνούν τις σελίδες, μέσα από παράλληλες ιστορίες με κοινό παρονομαστή τον αριθμό 11.

Ένα βιβλίο κινούμενο στα χνάρια του «Τι ωραίο πλιάτσικο» ,που δύσκολα θα απογοητεύσει τους αναγνώστες του!
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger