Home » , » Αλλη μια επίδειξη κυβερνητικού αυταρχισμού

Αλλη μια επίδειξη κυβερνητικού αυταρχισμού

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016 | 6:08 μ.μ.

Μια προκλητική επίδειξη κυβερνητικού αυταρχισμού είχαμε σήμερα στα πλαίσια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου που δίνει ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ. Οπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο f/b
ο δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης σήμερα,η κυβέρνηση μετά από αρκετά χρόνια, έκοψε την ερώτηση της εφημερίδας Πριν στη Συνέντευξη Τύπου, την στιγμή που φιλικά προς την κυβέρνηση καθώς και αστικά ΜΜΕ είχαν την δυνατότητα να κάνουν επανηλλημένες ερωτήσεις στον Α. Τσίπρα.

Επισημαίνει ο δημοσιογράφος του "Πριν" στην διαδικτυακή του τοποθέτηση:

 Επισυνάπτω το τι είχαμε αποφασίσει να ρωτήσουμε ώστε να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του για τους λόγους αυτού του αποκλεισμού...

"Το κράτος της Τουρκίας, εισβάλλει σε μια άλλη χώρα, καταπατά τα δικαιώματα των Κούρδων, φυλακίζει δημοσιογράφους και διώκει απτον κράτικό μηχανισμό οποιονδήποτε διαφωνεί,. Αυτήν την Τουρκία, που διαμορφώνεται κάτω από τις εντολές του Ερντογάν την θεωρείται "ασφαλή χώρα", όπως λέει η συμφωνία που έχετε υπογράψει; Και πιστεύετε ότι είναι σωστό να απελαύνονται άνθρωποι;
Τέλος, στο ίδιο θέμα, μιας και μιλήσατε για αλληλεγγύη. Βρίσκεστε σε μία πόλη που πριν έναν μήνα με κυβερνητική εντολή, εκκενώθηκαν 3 καταλήψεις στέγης και πετάχτηκαν στον δρόμο, οικονομικοί και πολιτικοί πρόσφυγες. Ενώ άλλοι, αγωνιστές καταδικάστηκαν με νόμο του δικτάτορα Μεταξά. Εσείς Στηρίζετε αυτή την καταστολή;"
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 9 σχόλια

11 Σεπτεμβρίου 2016 στις 7:44 μ.μ.

Να υποθέσω ότι κόπηκε και η ερώτηση του ριζοσπάστη (λέμε και κανένα αστείο, έτσι; )

12 Σεπτεμβρίου 2016 στις 12:06 μ.μ.

Γιάννης 11 Σεπτεμβρίου 2016 - 7:44 μ.μ.

Αντικομμουνισμος και ξερο ψωμι.

12 Σεπτεμβρίου 2016 στις 9:18 μ.μ.

Γιάννη μου, κατ' αρχάς, ο Ριζοσπάστης πουλάει πολύ περισσότερα φύλλα από το ΠΡΙΝ. Επίσης ο Ρίζος ήταν, είναι και θα είναι αντιπολιτευόμενο μέσο στην "κυβέρνηση της Αριστεράς"... Άστοχη λοιπόν η σύγκριση.

Δεύτερον, μπορεί να μην παρακολουθησα τη συνέντευξη, αλλά άκουσα σήμερα στο ραδιόφωνο 9,84 ότι μεταξύ των δημοσιογράφων που δεν έκαναν ερώτηση ήταν κι ο δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη. Αν άκουσα λάθος ή αν ήταν ψευδής η είδηση, διόρθωσέ με.

Άγνωστος Χ

12 Σεπτεμβρίου 2016 στις 9:37 μ.μ.

Antonxxx δεν απάντησες. Κόπηκε η ερώτηση του ρίζου; (για να δούμε ποιον ΔΕΝ αποφεύγει ο Τσίπρας). Δογματισμός και αργομισθία και ξερό ψωμί.

12 Σεπτεμβρίου 2016 στις 10:33 μ.μ.

Unknown 12 Σεπτεμβρίου 2016
Προς ενημέρωσή σου οι εφημερίδες που κόπηκαν πουλάνε πολύ περισσότερα φύλλα από το Ρίζο, οπότε δεν είναι θέμα κυκλοφορίας οι αποκλεισμοί αλλά αντιπολίτευσης. Άστοχο το "επιχείρημα" λοιπόν. Φυσικά είναι αντιπολιτευόμενο μέσο στο Σύριζα (από κει διεκδικεί ψηφαλάκια το ΚΚΕ), το θέμα είναι πόσο σοβαρή αντιπολίτευση θεωρείται. Δεν ξέρω τι έγινε αλλά αν είχε κοπεί και ο Ρίζος σίγουρα το ΒΚ θα είχε βγάλει κάποια ανακοίνωση/καταγγελία. Αν δεν έκανε ερώτηση γιατί δεν ήθελε είναι άλλο ζήτημα.

13 Σεπτεμβρίου 2016 στις 11:21 π.μ.

Γιάννη μου, το τι πουλάνε οι αυτοαποκαλούμενες εφημερίδες (και κυρίως οι εκδότες τους), είναι άλλου παπά βαγγέλιο.

Το επιχείρημά ήταν ευστοχότατο: συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια. Ο Ρίζος, καλώς ή κακώς, δεν είναι ΠΡΙΝ για μια σειρά από λόγους.

Κατά τα άλλα, σου αναφέρω είδηση που άκουσα σε μη φιλικό μέσο (ραδιόφωνο 98,4, δηλ. το ραδιόφωνο του Καμίνη) ότι, μεταξύ άλλων, κόπηκε και ο δημοσιογράφος του Ρίζου και εσύ μου απαντάς με σόφισμα ("αν κοβόταν ο Ρίζος, το ΒΚ θα έκανε επανάσταση...").

Θεμιτό είναι να θέλεις να αποδείξεις το οτιδήποτε για το Κόμμα-εκδότη του Ρίζου, αλλά χρησιμοποίησε τουλάχιστον σοβαρά επιχειρήματα και όχι ευσεβείς πόθους. Εμείς (οι αναγνώστες του ΒΚ) είμαστε το ακροατήριο που υποτίθεται ότι θέλεις να πείσεις. Εκτός αν θέλεις να πείσεις τον εαυτό σου...


Άγνωστος Χ

13 Σεπτεμβρίου 2016 στις 10:22 μ.μ.

Φίλε Άγνωστε Χ, εσύ ανέφερες την κυκλοφορία των εφημερίδων ως απάντηση στο σχόλιό μου, οπότε για σένα αυτού του παπά είναι βαγγέλιο. Τα μήλα με τα πορτοκάλια δεν συγκρίνονται αλλά οι κυκλοφορίες των εφημερίδων (που εσύ πρώτος ανέφερες) συγκρίνονται. Κανείς δεν είπε ότι είναι το ίδιο, κάθε άλλο.
Κατά τ'άλλα αν είχε κοπεί ερώτηση του Ρίζου δε θα περίμενα να το ακούσω από 9,84 αλλά σε οργισμένη ανακοίνωση του ΚΚΕ την οποία θέλω να πιστεύω ότι θα αναπαρήγαγε το ΒΚ, όπως κάνει και για τη συγκεκριμένη. Δεν είναι σόφισμα αλλά μια λογική σκέψη με την οποία δε βλέπω που διαφωνείς. Εκτός αν θες να πεις ότι το ΒΚ είναι μεροληπτικό εναντίον του Ρίζου και υπέρ του Πριν.
Δε θέλω να αποδείξω τίποτα, ούτε να πείσω κανένα για οτιδήποτε. Απλώς σχολιάζω... Όποιος από το "ακροατήριο" θέλει να καταλάβει κάποια προφανή πράγματα δεν είναι δύσκολο. Για όποιους φοράνε κομματικές δογματικές παρωπίδες δεν υπάρχει σωτηρία.

14 Σεπτεμβρίου 2016 στις 11:23 μ.μ.

Γιάννη μου, επειδή δεν κατάλαβες αφήνου:

Οι φυλλάδες που αποκαλείς εφημερίδες ενίοτε πουλάνε φουμαρα, ενίοτε εκδουλευσεις σε μεγάλα αφεντικά και ενίοτε εκβιάζουν διάφορους.

Τα μήλα είναι φρούτα και τα πορτοκάλια είναι φρούτα. Τα μήλα όμως έχουν άφθονη πηκτινη, ενώ τα πορτοκάλια άφθονη βιταμίνη c. Κατ' αναλογία, ο Ρίζος είναι έντυπο, το ΠΡΙΝ είναι έντυπο. Μέχρι εκεί είναι οι ομοιότητές τους. Γκεγκε;

Κατά τα άλλα το ΚΚΕ δεν είναι ΠΡΙΝ. Δεν κάνει σπεκουλα, αλλά πολιτική. Έχει μεγάλη διαφορά...

Διαφωνώ κάθετα με το σοφισμα σου. Το ΒΚ δε μας έχει συνηθίσει να έχει ιδιαίτερη συμπάθεια προς το Ριζο (πχ σπάνια αναδημοσιεύει άρθρα του). Εν αντιθέσει με το ΠΡΙΝ.

Σχολιάζεις επί μη πραγματικών γεγονότων, αλλά επί δικών σου φαντασιωσεων.
Είτε φοράμε κομματικες παρωπίδες είτε όχι, μας αφήνουν παγερά αδιάφορους οι φαντασιώσεις σου.

Άγνωστος Χ

15 Σεπτεμβρίου 2016 στις 11:05 μ.μ.

Μάλλον εσύ δεν κατάλαβες ανώνυμε Άγνωστε Χ:

Ότι και να είναι οι φυλλάδες ή εφημερίδες (πες τις όπως θέλεις), όλες έντυπα είναι και η ποιότητα του περιεχομένου τους είναι υποκειμενικό δεδομένο σε αντίθεση με τα φύλα κυκλοφορίας (που εσύ πρώτος ανέφερες) που είναι το μοναδικό αντικειμενικά και ποσοτικά συγκρίσιμο μέγεθος. Γι' αυτές τις ομοιότητες μιλάμε και ως εκεί τις οποίες - ξαναματαεπαναλαμβάνω - ΕΣΥ πρώτος ανέφερες ως "επιχείρημα" που κάηκε και μετά το γυρίζεις αλλιώς. Γκεγκε;

Την ξέρουμε καλά την "πολιτική" που κάνει το ΚΚΕ, σε σχέση με το ΠΡΙΝ, και ένδειξη της αποτελεί ο μη αποκλεισμός (προφανώς) του Ρίζου από τις ερωτήσεις της συνέντευξης. Εκτός εάν την προβολή των θέσεων του ΚΚΕ έχει αναλάβει ο 9,84 και δεν το ξέρουμε.

Εσύ κάνεις λάθος. Το ΒΚ έχει κατ' επανάληψη προβάλει θέσεις του ΚΚΕ, αποσπάσματα ομιλιών βουλευτών και επί καθημερινής βάσεως αποσπάσματα από την εκπομπή του Μπογιόπουλου και άρθρα του (πες μας ότι ο Μπογιόπουλος δεν εκφράζει θέσεις του ΚΚΕ). Απλώς κάνει το "αμάρτημα καθοσιώσεως" να εκφράζει και απόψεις κριτικές προς το ΚΚΕ. Προφανώς αν υπήρχε ανακοίνωση του ΚΚΕ για κόψιμο ερώτησης θα την είχε αναδημοσιεύσει, και εν πάση περιπτώσει δεν μας παραπέμπεις εσύ; (αν υπάρχει)

Τα πραγματικά γεγονότα (όπως προκύπτουν από τα δεδομένα που έχουμε) είναι πως η κυβέρνηση φαίνεται να μην υπολογίζει την "αντιπολίτευση" του Ρίζου τόσο σοβαρά όσο του ΠΡΙΝ. Το πόσο "αδιάφορο" σε αφήνουν οι "φαντασιώσεις" μου φαίνεται από την ενασχόλησή σου μαζί μου τόσες μέρες. Δυστυχώς η πραγματικότητα πάλι σε διαψεύδει, όπως συμβαίνει άλλωστε γενικά με το κόμμα σου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger