Home » , » Το τέλος, κατά Τσίπρα, της "ανομίας" και "ασυδοσίας"

Το τέλος, κατά Τσίπρα, της "ανομίας" και "ασυδοσίας"

Από giorgis , Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016 | 12:37 μ.μ.

Του Γ. Γ.

 Τι ωφελεί, χωμένος μέχρι το λαιμό στη λάσπη, να κρατάς τα νύχια των χεριών σου καθαρά;

Μπέρτολτ Μπρεχτ

Παρέλαση από ραδιοτηλεοπτικά μέσα κάνουν από σήμερα το πρωί στελέχη του κυβερνητικού κόμματος απαγγέλλοντας την ίδια κασέτα. Το πόσο δηλαδή αδιάβλητη υπήρξε η διαδικασία του διαγωνισμού για της τηλεοπτικές άδειες. (Κατέληξαν στα χέρια Αλαφούζου, Καλογρίτσα, Μαρινάκη και Κυριακού).

Ο Τσίπρας μάλιστα υπερθερμάτησε σ’ αυτό εγκαινιάζοντας ένα τμήμα της Ολυμπίας οδού: «Σήμερα δίνεται ένα μήνυμα τόσο εντός της χώρας όσο και εκτός της χώρας. Σ’ αυτό τον τόπο σταματάει η ανομία και η ασυδοσία. Σ’ αυτό τον τόπο όλοι θα είναι ίσοι απέναντι στον νόμο. Μετά από 27 χρόνια ανομίας και ασυδοσίας στον τηλεοπτικό χώρο μπαίνουν κανόνες».(Το τίμημα για τις τηλεοπτικές άδειες ήταν απροσδόκητα υψηλό, είπε ο Αλέξης Τσίπρας και δεσμεύτηκε ότι έως και το τελευταίο ευρώ -και συγκεκριμένα τα 2/3 του τιμήματος έως το τέλος του 2016, καθώς και το υπόλοιπο 1/3 έως το τέλος του 2017- «θα κατευθυνθεί για έκτακτες δράσεις για τη στήριξη ευπαθών ομάδων, για τη στήριξη της κοινωνίας που έχει ανάγκη». Όπως είπε, αναλυτικές ανακοινώσεις θα γίνουν στη ΔΕΘ, αναφέρει μεταξύ άλλων το ρεπορτάζ του in.gr)

Είχαμε ακούσει προηγουμένως τον αναπληρωτή υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης να μας λέει στην βουλή ότι «Κανένας δεν περίμενε αυτό το δώρο των 240 εκατομμυρίων για το ελληνικό Δημόσιο», τον Δημ Παπαδημούλη να διαπιστώνει «Επιβολή νομιμότητας και υψηλά έσοδα για το δημόσιο», καθώς ακούσαμε  και δημοσιογράφο της "Αυγής" σε τηλεοπτική εκπομπή να μας λέει ότι αυτό το χρηματικό ποσό που θα εισπραχθεί από τους νέους καναλάρχες «θα ανακουφίσει τα τμήματα της κοινωνίας μας που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση».

Μετά απ’ όλα αυτά αναρωτιέται κανένας πόσο δούλεμα μπορεί να αντέξει. Δεν θα μπούμε στην συζήτηση αν υπήρξε διαφάνεια στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ή όχι. Δεν είναι αυτό για μας η ουσία. Αλλωστε τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στον καπιταλισμό είναι νόμιμα. Ούτε θα σχολιάσουμε το γεγονός ότι είναι αμφίβολο αν και αυτά τα 240 εκ. θα εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία.

Αυτό που θέλουμε να πούμε στον κ. Τσίπρα είναι πώς η «ανομία» και «ασυδοσία» της κυβέρνησης του δεν γνωρίζει σύνορα και κανένα επικοινωνιακό τρυκ δεν μπορεί να μακιγιάρει το απάνθρωπο πρόσωπο της.  Είναι τόσο αδίσταχτη στο βάθεμα της αντιλαϊκής πολιτικής που μόνο όταν βγει στο προσκήνιο ο λαϊκός παράγοντας και αντιδράσει με μορφές πάλης που απαιτούν οι καιροί μπορεί να μπει ένα φρένο στον βάρβαρο οδοστρωτήρα της κυβέρνησής του στον κόσμο της δουλειάς και στους απόμαχους της εργασίας.

Την ώρα που ο πρωθυπουργός μας μιλάει ότι μπαίνει τέλος στην «ανομία» σε οικονομική ιστοσελίδα διαβάζουμε: «Στα όρια της απελπισίας έφτασαν για πολλοστή φορά μέσα σε τρεις μήνες, οι συνταξιούχοι που διαπίστωσαν σήμερα μπροστά από τα ΑΤΜ ότι οι επικουρικές τους μειώθηκαν έως και 50%, ποσοστό που υπερβαίνει και τις πιο δυσοίωνες προβλέψεις. Οι περικοπές δεν εξαίρεσαν καμιά αδύναμη ομάδα, ούτε τους συνταξιούχους αναπηρίας ούτε τις χήρες/ους». Αυτό για τον Τσίπρα και την κυβέρνησή του είναι «νόμιμο».
Την ώρα που ο Τσίπρας βάζει τέλος στην «ασυδοσία», χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά βυθίζονται στο σκοτάδι γιατί δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ενώ άλλα τόσα που έχουν βρεθεί στα νύχια των τραπεζιτών – τοκογλύφων κινδυνεύουν να βρεθούν άστεγα από τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς που έρχονται στα σπίτια τους.

Κατά τα’ άλλα η πλύση εγκεφάλου, η παραπληροφόρηση και η γκεμπελική προπαγάνδα των τηλεοπτικών καναλιών, θα μπορεί να γίνεται «νόμιμα». Με «άδεια».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger