Home » » «Να παραμείνουν τα βουνά μας ελεύθερα»: Οι Λασιθιώτες έριξαν τον ανεμολογικό ιστό της «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ»

«Να παραμείνουν τα βουνά μας ελεύθερα»: Οι Λασιθιώτες έριξαν τον ανεμολογικό ιστό της «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ»

Από askordoulakos , Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016 | 11:52 μ.μ.

 

Από agonaskritis.gr

Δεκάδες φορείς της Ιεράπετρας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου για τη Θρυπτή, ξεκινώντας στις 10.00 το πρωί την ανάβαση με κομβόϊ αυτοκινήτων, από το Πάνω Χωριό προς τη θέση ‘’Παπούρα’’, όπου διαδήλωσαν με πανό και συνθήματα κατά της ‘’κατάληψης’’ των τελευταίων  ελεύθερων ορεινών όγκων του Λασιθίου.
Μπροστά στον πανύψηλο αλλά πολύ πρόχειρα εγκατεστημένο ανεμολογικό ιστό, που δεν άντεξε την αντίδραση του κόσμου και κατέρρευσε  κινδυνεύοντας να τραυματίσει τους διαδηλωτές, οι εκατοντάδες διαδηλωτές, πέτυχαν να στείλουν το μήνυμα  σε εκείνους που  θέλουν να ξεπουλήσουν και τις τελευταίες φυσικές ομορφιές που μας έχουν μείνει,  βροντοφωνάζοντας ότι δεν θα επιτρέψουν να  γεμίσουν με καθρέπτες και ανεμογεννήτριες, οι ομορφότερες περιοχές του τόπου μας. 
Τα βουνά της Ιεράπετρας, έχουν γίνει στόχος μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, που αδιαφορώντας για το περιβάλλον, για την γη των προγόνων μας, για την πολιτιστική μας κληρονομιά και για την επιθυμία της κάθε τοπικής κοινωνίας, θέλουν να μετατρέψουν την Κρήτη μας συνολικά σε μια γιγάντια  «μπαταρία»  που θα τροφοδοτεί με αιολική και ηλιακή ενέργεια όλη την Ευρώπη.
Δεν πρόκειται πλέον για μικρές διάσπαρτες μονάδες προσαρμοσμένες στα δεδομένα της κάθε περιοχής, αλλά για τεράστιας έκτασης  βιομηχανικά αιολικά   και φωτοβολταϊκά  πάρκα, που απαιτούν μάλιστα και τεράστια οδικά δίκτυα που αλλάζουν ριζικά την μορφολογία του εδάφους καταστρέφοντας τα δάση και τη  χλωρίδα τους. 
Το σημείο που επέλεξαν οι ‘’επενδυτές’’ της πράσινης υποτίθεται Ευρωπαϊκής Ανάπτυξης είναι πάνω από την φημισμένη  μοναδικής ομορφιάς χαράδρα του ΧΑ, πάνω από τον χώρο όπου έχουν βρεθεί τα αποτυπώματα του  Μινωικού πολιτισμού στον Αζοριά και δίπλα από τον παραδοσιακό –παραθεριστικό οικισμό των Ιεραπετριτών, την Θρυπτή.

Όπως ακριβώς αυτοί που προχωρούν σε αυτές τις ενέργειας, δε υπολογίζουν τίποτα και κανέναν,  καλυμμένοι πίσω από νομότυπες διαδικασίες και αποφάσεις με μοναδικό στόχο το κέρδος, έτσι και όλοι οι εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων , των οικολογικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων από την Ιεράπετρα, τη Σητεία και τον Άγιο Νικόλαο, ο Δήμος Ιεράπετρας, τα γειτονικά τοπικά συμβούλια και οι επικεφαλής των δημοτικών ψηφοδελτίων ενωμένοι, διαδήλωσαν την αντίθεση τους στο σχέδιο καταστροφής της περιοχής απείρου φυσικού κάλλους της μαγευτικής Θρυπτής. 
«Απαιτούμε τα βουνά μας, να παραμείνουν λεύτερα»’ και «Λεύτερα βουνά-περήφανοι άνθρωποι»,  ήταν τα μηνύματα  που έστειλαν οι εκατοντάδες διαδηλωτές από το όρος Θρυπτή.


Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

19 Οκτωβρίου 2016 - 7:53 π.μ.

η είδηση ειναι του 2014 πλέον έχουν σταματήσει οι δράσεις τών επιτροπών αγώνα στη Κρήτη γιά το ζήτημα τών ανεμογεννητριών

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger