Home » , » "Ροζ" δικαστικές ιστορίες και δημοσιογραφία επιπέδου!

"Ροζ" δικαστικές ιστορίες και δημοσιογραφία επιπέδου!

Από giorgis , Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016 | 2:19 μ.μ.

Του Γ.Γ.

Για την εξουσιαστική κάστα των δικαστών καθώς και για την ταξική λειτουργία της δικαιοσύνης έχουμε γράψει αρκετές φορές. (Εδώ μια χαρακτηριστική ανάρτηση).
Με αφορμή, λοιπόν, την νέα περίπτωση που έσκασε πρόσφατα –και προφανώς είδε το φως της δημοσιότητας λόγω της αντιπαράθεσης που έχουν καπιταλιστές για την απόκτηση τηλεοπτικών αδειών- στην οποία φέρετε εμπλεκόμενος  ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ Αθανάσιος Ράντος λόγω της συμμετοχής του σε ροζ υπόθεση, να γράψουμε κάποια πράγματα που πέρασαν σχεδόν απαρατήρητα και όμως έχουν το ενδιαφέρον τους.

Η υπόθεση ξεκίνησε εδώ και περίπου μια βδομάδα, ενώ την Πέμπτη 13 Οκτώβρη κάποιοι διοχετεύουν στην ιστοσελίδα του Τριανταφυλλόπουλου τα «καυτά» e-mail –τα οποία σημειωτέον τα είχαν στην κατοχή τους από τα τέλη του 2014- απ’ τα οποία προκύπτει ότι ότι ο υψηλόβαθμος δικαστής του Συμβουλίου της Επικρατείας Α. Ράντος διατηρούσε ερωτική σχέση με παντρεμένη (πρώην) υποψήφια (νυν) δικαστή την οποία βοήθησε παράνομα ώστε να πετύχει στις εξετάσεις της και να ανέλθει στο δικαστικό σώμα.

Μια τέτοια «πικάντικη» ιστορία θα περίμενε κανείς ότι θα ήταν «λουκούμι» για τις μεσημεριανές τηλεοπτικές εκπομπές και θα δημιουργούσε εξώφυλλα σε φυλλάδες τύπου Espresso και Star. Δεν συνέβη απολύτως τίποτα όμως.
Θα ανέμενε κάποιος επίσης, ότι θα ήταν άμεσα τα ανακλαστικά του υπουργού δικαιοσύνης Παρασκευόπουλου καθώς και των δικαστικών ενώσεων αφού μια τέτοια συμπεριφορά όπως αυτή του δικαστή Ράντου, σύμφωνα με τον πειθαρχικό κώδικα του δικαστικού σώματος, επισύρει ακόμα και την απόλυση. Αυτοί δεν έπρεπε να ενδιαφέρονται για την «αξιοπιστία και το κύρος της δικαιοσύνης» τους; Κι εδώ δεν υπήρξε καμιά απολύτως αντίδραση. Λογική εξήγηση σ’ αυτό μπορεί να βρει κανένας;

Η χθεσινή παρέμβαση όμως του ανεξάρτητου βουλευτή Ν. Νικολόπουλου σε ραδιοφωνικό σταθμό όπου ανάμεσα στα άλλα δήλωσε: «είναι αδιανόητο να υπάρχουν δημοσιεύματα, ότι βαρόνοι του πλούτου μπορούν να εκβιάζουν κι έχουν στην τσέπη δικαστές του ΣτΕ», «ξύπνησε» τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο ο οποίος με δήλωση του κάνει λόγο ότι έχει προβεί «στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, σε ενέργειες που οδηγούν στην διερεύνηση των ενδεχόμενων παράνομων πράξεων που αφορούν την Δικαιοσύνη».

Αυτή την πρόθεση του κυβερνητικού αξιωματούχου ανέλαβαν να εκλαϊκεύσουν η πρωινή και η απογευματινή εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρώτη σελίδα σήμερα της «Αυγής» διαβάζουμε:
«Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους η δήλωση του Νίκου Παρασκευόπουλου για έρευνα σε βάρος δικαστή, αφορά την υπόθεση του Αθανασίου Τόντουμ ο οποίος είναι στην σύνθεση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που χειρίζεται την υπόθεση των τηλεοπτικών σταθμών. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, έδειξε ενδιαφέρον για υποψήφια της Εθνικής Σχολής Δικαστών, η οποία στη συνέχεια εισήλθε στο ΣτΕ ως δικαστής».

Και από το πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών»:
«Με τη συμμετοχή του δικαστικού που εμπλέκεται σε σενάρια e-mail αναμένεται να συνεδριάσει το ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες».

Μιλάμε δηλαδή για δημοσιογραφία επιπέδου. Εδώ έχουμε ένα αναμφισβητείτο γεγονός. Ότι δηλαδή ένας ανώτατος «λειτουργός» της δικαιοσύνης τους, λόγω ερωτικής καψούρας κάνει κουρελόχαρτο όρκους που έχει δώσει, επιδιδόμενος με καραμπινάτες παρανομίες και για την «Αυγή» είναι «ενδιαφέρον για υποψήφια της Εθνικής Σχολής Δικαστών» και για την «ΕτΣ» «εμπλοκή σε σενάρια e-mail».

Τι παρασκηνιακά παιχνίδια παίζονται και σ' αυτή την υπόθεση δεν μπορούμε φυσικά να γνωρίζουμε. Αυτό που είναι προκύπτει και από αυτή την περίπτωση, είναι ότι εκτός από την ταξική φύση στην απόδοση της αστικής δικαιοσύνης, υπάρχουν και μια σειρά "γκρίζες" ζώνες στην λειτουργία της.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger