Home » , » Μνημονιακό σιχτίρ πιλάφι.

Μνημονιακό σιχτίρ πιλάφι.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016 | 5:41 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Όλοι έχουμε ακούσει το σιχτίρ πιλάφι. Η φράση σημαίνει "στον αγύριστο" σε οποιονδήποτε ανεπιθύμητο, ο οποίος μας έχει γίνει "τσιμπούρι". Πως όμως φτιάχνεται ένα περιποιημένο σιχτίρ πιλάφι; Διότι σκοπός είναι να το φάει ο άλλος και να τσακιστεί να φύγει. Υπάρχουν πολλοί τρόποι κι αρκετές παραλλαγές. Εμείς θα ασχοληθούμε με το μνημονιακό. Αφού τα όρνεα των αγορών μας έκατσαν στο σβέρκο, αυτά πρέπει να περιποιηθούμε πρώτα.

Υπάρχει κατ' αρχήν το βασικό συστατικό: Η οργή, ο θυμός, ο οποίος προέρχεται από την αδικία και την αλαζονεία των τοκογλύφων. Μπορούμε να βάλουμε άφοβα όσο υπάρχει. Κάθε φορά που οι δοσίλογοι λένε βλακείες, φυτρώνει καινούριος. Να, τώρα που ετοιμάζονται να μας πηδήξουν και οι νέοι υπουργοί, η αγανάκτηση θα φουντώσει ακόμα περισσότερο. Καινά μεν πρόσωπα ίδια πολιτική. Αν γυρίσεις το μέσα έξω στα βρώμικα ρούχα θα παραμείνουν βρώμικα.

Ένα άλλο συστατικό απαραίτητο είναι ο αγώνας. Αν προσθέσουμε καρύκευμα φάπες, σφαλιάρες και κλωτσιές, τόσο το καλύτερο. Το φαί θα γίνει πικάντικο. Η αποδοκιμασία στους προδότες είναι σαν το αλάτι. Χωρίς αυτό δεν υπάρχει νοστιμιά. Μια πρόταση είναι να συνοδεύουμε με ληγμένο γιαούρτι ή κλούβια αυγά κάθε μνημονιακό βρικόλακα που θέλει να μας πάρει το σπίτι. Όπως όλοι γνωρίζουμε, το γιαούρτι πάει πολύ με το πιλάφι.

Φυσικά υπάρχει περίπτωση εκτός από τοκογλύφους να μας επισκεφτούν και οι φασίστες. Εκεί η φιλοξενία επιβάλει κέρασμα με αντιφασιστικά συνθήματα σαν ορεκτικό, και μια γερή δόση ξύλου ως επιδόρπιο. Μπορείτε να προσφέρετε το κλασικό "Τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά" ή να αυτοσχεδιάσετε. Η φαντασία είναι αρετή.

Η διακόσμηση πάλι προδιαθέτει ευχάριστα τον καλεσμένο σε δείπνο. Οι δρόμοι μπορούν να στολιστούν με αφίσες, ή ακόμα καλύτερα με απεργούς, πανό, πλακάτ κλπ. Όσο περισσότεροι διαδηλωτές τόσο πιο γιορτινή η ατμόσφαιρα.

Μην ξεχνάτε, ότι είμαστε ευγενικοί. Ανταποδίδουμε αυτά που μας έχουν προσφέρει: Μειώσεις μισθών, κόψιμο συντάξεων, απολύσεις, πλειστηριασμοί, ξεπούλημα "φιλέτων", κοροϊδία, βία, τρομοκρατία... Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε γι αυτούς είναι να τους ταΐσουμε ένα σιχτίρ πιλάφι πριν τους πετάξουμε στα σκουπίδια.

Θα μου πείτε τώρα: Δεν μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα υλικά; Μα φυσικά! Ότι έχει ο καθένας κι όπως μπορεί να αντισταθεί. Σημασία έχει η πρόθεση. Τις δικές τους προθέσεις τις ξέρουμε. Ας κάνουμε λοιπόν ότι χρειάζεται για να πάνε στο διάολο κι ακόμα παραπέρα. Διότι, αν δεν προσφέρουμε στους κανίβαλους το συγκριμένο φαγητό, θα φάνε εμάς για κύριο πιάτο: Τα εισοδήματα, τα σπίτια, τα νεφρά μας... ότι έχουμε και δεν έχουμε. Από πάνω θα ζητάνε κι άλλα, οι αχόρταγοι.

Τώρα, ειδικά για κάτι αυνάνες που αυτοαποκαλούνται "πατριώτες" κι ονειρεύονται πολέμους. Σ αυτούς μαζί με μια μεγάλη μερίδα σιχτίρ πιλάφι τους στέλνω και χαιρετίσματα: Λοιπόν ηλίθιοι εθνικιστές. Ούτε φράγκα περισσεύουν για όπλα, ούτε έχω σκοπό να πολεμήσω, να σκοτώσω κάποιον που δεν τον ξέρω καν, ούτε φυσικά να πεθάνω για να τα κονομάνε οι πλούσιοι, που στην παραμικρή δυσκολία φεύγουν με τα κλεμμένα λεφτά μας για έξω. Μάλιστα στο τέλος, αν τη γλυτώσω, να μου πάρουν και το σπίτι αφήνοντας με άστεγο.

Σας προτείνω λοιπόν να παίξετε με τα στρατιωτάκια. Αν έχετε κομπιούτερ, υπάρχουν ένα σωρό πολεμικά παιχνίδια. Αν και πάλι επιμένετε στις σαδιστικές σας τάσεις, να πάτε εσείς κι οι αντίστοιχοι βλάκες από τις άλλες χώρες, να βρείτε έναν έρημο τόπο, να αλληλοσπαραχτείτε, να ησυχάσουμε από σας, τέρατα.

Αυτά και κακή τους όρεξη....
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger